Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

17.8.2010

Teach yourself, feed yourself, enjoy life by doing obvious!

Ensi vuonna minulla on tähän aikaan palkattuna vähintään 50 työntekijää, repikää siitä! Mikäli olet innostunut kirjoituksistani, sinä voit mahdollisesti halutessasi olla yksi heistä. Lukemalla blogiani koulutut jatkuvasti ja kun vielä teet pieniä mutta tehokkaita toimenpiteitä (kuten puhdistat ravintoa ja meditoit), ei suunta voi olla kovin väärä.

Jos työntekijä (tai co-creator) tarvitsee vuoden päästä vielä lisäkoulutusta - tokihan kukaan ei ole täällä ikinä valmis ja syytä olisi oppia koko ajan lisää niin tiedollisesti kuin henkisesti - niin mikä olisi hyvä koulutusmetodi? Miten koulutan heitä mahdollisimman tehokkaasti ja innostavasti - ja saamalla ajankäytöstä maksimihyödyn? 

Yhdessä hengailu-, meditointi, ja etenkin asuminen on tietenkin paras keino. Tämän olemme Mirvan kanssa huomanneet puolin toisin; ihan tajuttomia oivalluksia kerta toisensa jälkeen. Eilen keksin toisen huippukeinon. Menimme poimimaan lehtiä alapihan marjapuskistamme. Valitettavasti omalla pihallamme oli tänä kesänä käynyt marjakato ilmeisesti liian kuivuuden takia ja puskat olivat tyhjinä vadelmista ja mustaherukoista. Sen sijaan ne olivat TÄYNNÄ lehtiä. Jo viime kesänä "teurastin" näitä marjapuskia ja laitoin lehtiä pakkaseen; mustaherukkaa, punaherukkaa, vadelmaa. Vihersmoothieita on nautittu - ja se todella toimii! Kärsimme näiden vihreiden lehtien (aitojen) ravinteiden puutteista ja näitä vihreitä riittää JUURI NYT jos ei nokkosta ja voikukkaa ole ehtinyt keräämään.

Sitten ystäväni sanoi, että onhan tuossa noi koivutkin! JA NIITÄKÖ VASTA RIITTÄÄ! Tiedän, että koivu on parhaimmillaan alkukesästä, mutta jos vaihtoehtona on a) ei ollenkaan vihreää tai kaupan iänikuista luomulehtisalaattia niin valitsen kyllä vaihtoehdoksi b) loppukesän luonnon vaikka hieman karvaammat villivihreät. Tekosyitä vihreiden poimimiselle ja pakastamiselle (tai kuivaamiselle) ei vaan ole! Jos ei ole pakkasta, niin vie vanhemmillesi, naapurillesi tai isovanhemmillesi säilöön.

Suomen enimmäkseen puhdas luonto on täynnä primääriravintoa meille ja kun opimme hyödyntämään sitä, ravinnontarve vähenee radikaalisti kun alamme saamaan oikeita ravinteita sisällemme. Samalla ruoantuotannosta ja kuljetuksista johtuvat ympäristöhaitat vähentyvät radikaalisti. Just open your eyes!!!

Kun vuoden päästä minulle on 50 työntekijää osa poimii minulle vuoden vihreät säilöön KUUNNELLEN samalla todella kehittäviä opetus/innostusaudioita. Tämä on tulevaisuutta, jota oikeasti voi elää jo nyt kun mielemme rajoitteet alkavat poistumaan ja alamme näkemään pikkasen enemmän vaihtoehtoja kuin unessa ollessamme!

Ei tarvitse odottaa vuotta, että olet listoillani. Laita audiot tai edes innostavaa musiikkia korville ja mene poimimaan niitä vihreitä. NYT NYT NYT. Puska/koivu päivässä. Haasteita pitää olla (kuten koivun latvaan kiipeäminen). Välillä voi hieman tanssahdella tai tehdä käsilläkävelytreeniä. Myös mansikkatilat jne. ovat loistoduuni/itsensä kehitystyöpaikkoja ja samalla saa vielä rusketusta!!! Eiköhän marjanpoimijoista ole aina pulaa - vielä ehtii! Kuka vielä mädäntyy toimistossa???????


Kertauksena lehtivihreän edut vuodentakaisesta postauksestani

29 kommenttia:

 1. Mahtavat suunnitelmat!

  Kiitos muuten hirmuisesti, että olet jaksanut kerta toisensa jälkeen muistutella blogissasi meditoinnista. Itselläni se on aikaisemmin tuntunut väkinäiseltä ja stressaavaltakin. Vasta viime aikoina meditointi on tuntunut hyvältä ja antanut valtavasti. Blogillasi on suuri merkitys!

  VastaaPoista
 2. HAHA! 50 työntekijää. never going to happen! haha mitä kakkaa sun jutut on

  VastaaPoista
 3. Väärin. Ensi vuonna tähän aikaan Sinä Heidi olet oppilaanani, koulutettavanani ja työntekijänäni. Näin olen visioinut asian ja näin se tulee tapahtumaan. Suurempi kohtalo on nyt kyseessä ja sille voi vain antautua. Olen korkeamman tason valotyöntekijä ja valaistuneempi ja integraalimpi kuin sinä, joten tiedän että valon ja rakkauden voima ohjaa sinut oppilaakseni ja palkatuksi työntekijäkseni. Saat ruhtinaallisen tuntipalkan (8,36 €) työstäsi kun vaikkapa keräilet minulle erilaisia luononmmarjoja ja villivihanneksia jälleenmyyntitarkoitukseen. Eli juuri sen verran, että tienaat rahat laadukkaaseen ruokaan. Saat tietysti myös provikat päälle, mutta niistä neuvotellaan sitten myöhemmin... Myös muita hommia keksitään sinulle, mutta sen näkee sitten kun arvioin kuinka hyvin kehityt ja pääset irtaantumaan egostasi. Lucky you :)

  Kaikkein suurin palkkiosi on kuitenkin se, että pääset kehittymään jatkuvassa ja ekstaattisessa flowtilassa suuren mestarin eli minun hellässä ohjauksessa! Super lucky you! :)

  Nähdään siis viimeistään vuoden päästä, ahkera pikku työläiseni :)

  Valoa ja voimaa!
  Integraali-Anneli

  VastaaPoista
 4. Riina: Todellakin! Tavoitteita pitää olla, mutta ne voivat muuttua. Tärkeintä on elää NYT -, nauttia ja kohdistaa energia koko ajan 100% siihen, mikä kiinnostaa.

  Anonyymit: Pessimismi ei ole ikinä kuulunut elämääni, siksi olen tässä tilanteessa

  Anneli: Sori, ei edes naurattanut tällä kertaa. Hyvä yritys part 54

  VastaaPoista
 5. Heidillä työntekijöitä? Miten se voisi olla mahdollista edes yhdellä palkallisella, koska työntekijä maksaa yrittäjälle minimissään 1.8 x tuntipalkan verran telleineen ja lelleineen. Miten tuollainen noinkin surkealla pohjalla oleva henkilö voisi päästä mitenkään sille tasolle, että hän kykenisi kustantamaan kenenkään elämän olemalla työnantaja. Edes suuremmilla suomalaisilla tietokonepelifirmoilla ei ole kuin maksimissaan 15 työntekijää. Oletko Heidi koskaan tehnyt edes laskelmia siitä mitä nämä kulut todellisuudessa ovat ja mitä on käteenjäävä osuus omien verojesi jälkeen puhumattakaan työntekijän käteen jäävästä osasta. Nyt veloitat jopa aivan yläkanttiin suunnattuja summia "palveluistasi", joten mieti kuinka moni ottaisi enää palveluja vastaan maksusta, kun joudut kompensoimaan jokaisen työntekijän palkan työeläkkeineen ja sairausvakuutusmaksuineen palvelua saavan asiakkaan hintoihin. Ei tule kesää eikä päivää sun suunnitelmistasi, kun et kykene enää edes tajuamaan sitä missä todellisuudessa nykyinen yhteiskuntamme pyörii ja millaista on olla todellinen yrittäjä oikeassa yrityksessä joka siis ihan oikeasti tuottaakin tappion sijaan

  VastaaPoista
 6. Ja samainen anonyymi vielä jatkaa: Ellet aio tehdä tuota suunnittelemaasi "yritystyötä" pimeänä tai vastaanottaa maksun haaremiisi kuuluvien MILF integraalihorojen kanssa "luonnossa"

  VastaaPoista
 7. Pientä numerojen murskausta neiti tiedottomalle:

  Jotta edes yksi "työntekijä" saisi kuukaudessa 500 euroa palkkaa, niin se tulisi maksamaan työnantajalle eli sinulle 900 eur / kk

  Kun tämä kerrotaan 50 se tekee 45,000 euro / kk. Samalla kaavalla sinulla pitäisi olla vuosittainen liikevaihto siis 540,000 euroa. Siihen kun vielä lisäät sen määrän mitä haluat itsellesi ja tuosta lasket vielä verottajan haluaman noin 28% veron, niin sinulle ei jää käteesi mitään muuta kuin miinusta niin paljon, että jopa vanhempasi on vararikossa takiasi. Joku roti nyt tuohon touhuusi...

  VastaaPoista
 8. Ongelmakeskeinen ajattelu kertoo siitä, että ihmnen käyttää sitä perinteistä tietoista mieltään joka on 5% koko kapasiteetistamme. Kun vapautamme resurssejamme alitajunnastamme, tajuamme elämän äärettömät mahdollisuudet. En olisi ikinä vuosi sitten kuvitellut olevani tässä. Kun tiedän ja tunnen joka solullani sen, että jokainen päivä on edellistä parempi, on helppo tehdä "älyttömiä" tavoitteita. Näillä mindseteillä luodaan uutta, kestävää maailmaa, uusia toimialoja, uusia toimintatapoja kuten ed.postauksessa kerroin. Meillä ei ole vaihtoehtoja miettiä mahdollisia ongelmia, vaan tarttua toimeen, uskoa itseen, päästää irti rajoitteista ja alkaa elää!

  VastaaPoista
 9. Tämähän meni aika hauskaksi...
  Eka ajatus mulla oli, että hienoa kun toisella on niin energinen ja innostunut olo jostain että haluaa jakaa sitä.
  Joku toinen on miettinyt rahaa, korvauksia, kuluja... Ja ei kukaan olisi koskaan saanut mitään aikaan, jos olisi jäänyt miettimään pelkkiä rajoituksia. Aika paljon on saatu hienoja juttuja tehtyä ihan ilman rahaa ja pelkällä luovuudella.

  VastaaPoista
 10. Voisitko Heidi hiukan selventää, onko kyseessä perinteiset palkalliset työntekijät vai onko kyseessä valotyöntekijät? Sinänsä tuo negatiivinen palaute on mielestäni kyllä aiheellista, että hivenen mahdottomalta tuo käytännössä kuullostaa mikäli kuviossa pyörii raha, eikä vaan "mulle vihreet, sulle opetus" -meininki? Kieltämättä tuo "Minulla on 50 työntekijää, keräävät Minulle lehtivihreet talteen" kuulostaa aika egoperäiselle tavoitteelle.. Miksi 50 työntekijää? Miksi enää uudessa ja uljaassa vapaassa maailmassa kenenkään tarvitsisi olla kenenkään pomo? Miksei jokainen voi tehdä näitä asioita itse, ilman että on jollain töissä? Mä en ainakaan haluaisi näihin kuvioihin liikaa rahaa sotkea, enkä näe sitä edes kovinkaan mahdollisena. Paradoxi. Mutta voin olla toki väärässä, pidä tuo asenne ja varaudu siihen että lokaa sataa niskaan jos alkaa liikoja lupailemaan! Keep on! Hieno blogia ja innostavaa settiä, nyt vaan vähän meinaa levetä.. ;)

  VastaaPoista
 11. Mitä nämä 50 ihmistä tekee? Kouluttautuu joo, mutta mitä varten? Koivunlehtiä keräämään? Minne myytte ne koivunlehdet tai mitä niistä teette että saa rahaa palkanmaksuun? Paljon yhden työntekijän pitää kerätä koivunlehtiä per tunti että siitä saavalla tuloilla katetaan työntekijän palkka+sivukulut+koulutus? Paljon koivunlehtikilon hinnaksi tulee? Mistä niitä voi ostaa ja kuinka iso markkina näille koivunlehdille on, jos niitä keräämään tarvitaan 50 ihmistä?

  VastaaPoista
 12. Voisin olla kiinnostunut :) Täytyy kuitenkin muistuttaa, että ei kannata poimia koko puskaa tai varsinkaan puuta paljaaksi, sillä syksyllä kasvi hajottaa lehtivihreän ravinteiksi ja varastoi ne. Ystävällisempää on poimia vähän sieltä täältä!

  VastaaPoista
 13. Heidi, niimpä! On vapauttavaa tietää, että siihen mikä tänään tuntuu mahtavalta ei tarvitse takertua kynsin hampain, jos se ei vuoden päästä tunnukaan enää hyvältä. Niitä eläkepäiviään odottavia duunareita on kuitenkin pilvin pimein ympärillä. :)

  VastaaPoista
 14. Miksi ihmeessä jonkun työntekijämäärän saavuttaminen ylipäätään pitäisi olla tavoite? Kun itse tavoitteena on 50 työntekijää, minusta se haiskahtaa lähinnä tarpeelta päästä pomottamaan, kerjätä arvostusta esimiesasemalla. Toisaalta tämä on täysin linjassa siihen, että sinulla on säännöllisin väliajoin tarve tuoda esiin, että sinulla oli entisessä elämässään hyvä työpaikka ja saumat edetä. Se särähtää korvaan joka kerta, ihan niin kuin olisi jotenkin arvokkaampaa päätyä parempaan elämään ns. hyvästä asemasta kuin vaikkapa työttömyyden tai muuten perinteisen näkemyksen mukaan ei-arvostetun aseman kautta. Niin, ja tämä on linjassa myös teksteistäsi paistavan ylemmyydentunteen kanssa, sinähän olet parempi kuin ne 50 muuta, heidän kuuluukin olla palvelijoitasi.

  Komppaisin täysillä, jos olisit sanonut, että vuoden kuluttua sinulla on 50 muun ihmisen kanssa iso projekti, jossa pyritte yhteiseen päämäärään. Tai että sinulla on tavoite, jonka toteutumiseksi mukaan tarvitaan 50 ihmistä. Mutta että sinulla on 50 työntekijää, joista osa poimii sinulle lehtiä, voi hyvä sylvi, tämäkö on sitä korkeampaa ajattelua...

  VastaaPoista
 15. Pikkuinen Heidi tuntuisi nyt olevan aivan liikaa kiinni siinä ah niin ihanassa trendisanassa "integraali" ja unohtavan todellisuuden kokonaan. Rahaa voidaan tarkastella 5D-objektina, joka on periaatteessa vain ilmassa roikkuva käsite ja suurten tietokonejärjestelmien muisteissa pyörivä digitaalinen numero, jolla ei nykyisessä viimeisten 100 vuoden aikana vääristellyssä ja velalle perustuvassa markkinataloudessa ole mitään konkreettista fyysistä arvoa tai vaihtokykyä.

  Koska nykyisin liikkeellä olevasta rahasta suurin osa perustuu velalle, niin ainoa tapa tehdä lisää rahaa on ottaa lisää velkaa. Jos velan maksu lopetettaisiin, niin koko rahajärjestelmä romahtaisi alle 24 tunnissa. Koska nämä nykyajan nerot, jotka nimittävät itseään integraaliguruiksi tuntuvat unohtavan sen tosiasian, että tämän keinotekoisen arvon manifestoimiseksi on käytävä pitkällinen standardiksi muodostunut ketju, jotta se saataisiin manifestoitua omalle pankkitilille, niin esimerkiksi tämä Heidin idea on tuhoon tuomittu jo sellaisenaan.

  Pelkkä suuri idea ja ajatusmaailma ei riitä siihen, että onnistuisi jossakin asiassa hyvin. Heidillä ja hänen kaltaisillaan integraalihipeillä tuntusi olevan jalat täysin irrallaan maasta. Missä on se paljon puhumasi maadoitus? Sinä lentelet niin kovin korkealla ilmassa, ettet osaa enää toimia tässä pakon saattelemassa 3D-maailmassa, jossa se idean manifestoituminen tapahtuu. Pelkästään abstraktilla tasolla ideaa kehittäen ei päästä minnekkään muualle kuin takaisin lapsuuden hiekkalaatikolle "minä valloitan koko maailman". No siinähän valloitat niillä muovisilla panssarivaunuilla omassa päässäsi, mutta miten toteutat sen alhaisemmin värähtelevässä maailmassa siten että idea manifestoituu toteen. Olet todella heikoilla jäillä nyt tuon ideasi kanssa - koivunlehtiä keräämään. Jeesus!!! Jopa venäläiset poimivat tehokkaammin mustikoita metsästä, joten ehkäpä kannattaisi ottaa niitä pimeästi töihin ja myydä markkinoilla "ah niin terveellistä ja puhdasta chemtrailattua" mustikkaa ylihintaan. Jäisipä edes jotain käteen.

  VastaaPoista
 16. Komppaan anonyymia yllä, maadoitus on todella tärkeä juttu. Heidin jutut kuulostaa vähän samalta kun erään tuttavani jutut kuulostivat, ja hän on tällä hetkellä suljetulla osastolla, on ollut jo aika pitkään... Meni leijumiset vähän overiksi. Elävä ravinto on tosi kohottavaa ruokaa, mutta kun puuttuu se maadoittava (raskaampi) ruoka, mitä siitä pidemmän päälle seuraa? Toki teet varmasti muuten maadoittavia juttuja, mut kaiken "uuden ja ihmeellisen" keskellä koita nyt hyvä ihminen pitää järki mukana!

  Mitenköhän on, kumpi mahtaa olla ravitsevampaa, tuore luomulaatuinen kasvatettu lehtivihreä vai luonnon pakastetut villivihannekset? Hapatushan ois ihan loistava keino säilöä kesän vihreet, jos vaan on kylmätilaa.

  - Saija

  VastaaPoista
 17. minosaurus: juuri näin!

  Osa kommentoijista näkee vain realiteetit ja rajoitukset, osa näkee luovan energian, innostumisen, rajattomat mahdollisuudet. Entisessä elämässä en olisi uskaltanut ajatella kys. asioita, nyt uskallan.

  Tavoitteenani ei ole "Olla pomo" tai "tehdä rahaa" vaan edistää hyvää asiaa ja olisi hienoa, jos pystyisin edesauttaa ihmisten työllistymistä olivat ne sitten omia työntekijöitäni tai yhteisprojektien muodossa. En hetkeäkään tämän vision heittäessäni ajatellut mahdollisia kuluja ja ongelmia...ne ratkeavat kyllä. Mitenköhän tästä nyt väännettiin myös se, että työnkuva olisi pelkkä vihreiden poimiminen? :) Kyllä tässä työtä riittää lukuisalla uudella että vanhallakin alalla kun vaan ihmiset alkavat heräämään!!!

  Turhaa ajattelun- ja energianhukkaa miettiä vuoden päähän tarkkoja suunnitelmia ja tavoitteita - se on niin 2000-luvun alkua ja modernia ajattelua. Uusi ajattelutapa on luoda visio- mielellään jopa utopistinen- ja sitten vain elää hetkessä, nauttia kaikesta tekemisestä, panostaa omaan hyvinvointiin ensi sijassa. Näin "ihmeitä" tapahtuu.

  Mathilda: En kaipaa respectiä, kuten olen kirjoittanut; tarpeiden aika on ohi. Tosiaan puhun täällä blogissani omia kokemuksia ja ajatuksiani ja niistä on aika moni tuntunut saavan "aika paljon" irti

  Enna: Älä "voi olla" vaan ole kiinnostunut:) Se, miten lauseen muotoilee ja vielä ääneen sanoo on suuri merkitys. Juu, en poimikaan koko puskaa, hyvä lisäys!

  Viimeisin ano: Kommenttisi lukeminen ei tuntunut resonoivan mitenkään positiivisesti, joten en jaksa edes kommentoida.

  Olisiko tärkeintä tässä maailmassa ja elämässä tehdä niitä asioita mitkä vaan toimii? On eri asia pyöritellä, epäillä, analysoida älyllä, asettaa rajoituksia jne. kuin uskoa täysillä omaan juttuun. Kirjoituksen sävy kertoo hyvin paljon kirjoittajasta ja hänen elämästään/ajatusmaailmastaan.

  Ehkäpä pidän kaikille anonyymeille oman meetingin (tarkennus: maksuttoman) niin päästään livenä keskustelemaan näistä aiheista :) Haasteistahan nautin...

  Parasta päivää! :)

  VastaaPoista
 18. Hei Heidi,

  Kyselisin noista luonnonkasveista. Voiko niitä käyttää siis ihan sellaisenaan suoraan? Pestäänkö ne, tai käsitelläänkö jotenkin ennen käyttöä? Miten niitä voisi leipoa esim. leipätaikinaan (lapset rakastavat leipää, ja sillä niitä saisi ehkä heillekin menemään parhaiten...)Tai voiko napostella suoraan metsästä...?

  Kuinka tarkka täytyy olla siinä, mistä niitä poimii? Kelpaako nämä "kaupunkimetsät"?

  Terkuin P

  http://halauspuumetroasemalla.blogspot.com

  VastaaPoista
 19. Hei,
  On toki hienoa käyttää arvokkaita luonnon antimia ravinnoksi, mutta on myös muistettava sellainen, että meitä on vain yksi. Kun nyt haluat tätä henkistä aspektia kehittää, siihen kuuluu myös kaiken elävän kunnioittaminen. Myös kasvien ja puskien. Siis niille pitää ilmoittaa etukäteen aikeistaan, ja kysyä sopiiko irrotella muutamat lehdet. Muuten vahingoitat sen auraa. Joskus vastaus tulee intuitiolla, esim tulee lupa ottaa ja myös ajatus siitä minkä verran on sopivaa.

  Tiedän, tämä on monelle aivan extremeä, mutta itse olen niin herkkä että tiedän että puhun totta.

  VastaaPoista
 20. P: Itse olen kerännyt voikukkaa, koivunlehteä, nokkosta, marjapuskien lehtiä (Mirva jatkatko listaa, en muista muita:)) ja sellaisenaan olen käyttänyt. Vihersmoothiessa menee parhaiten myös lapsille; hedelmää ja marjaa sekaan. Simppelein rsepti ikinä:

  - Reilusti vihreää
  - Banaaneja
  - Vettä
  (extrana tietty marjoja, kookosöljyä, muita supereita jne.)

  Luonnonvihreille en ole keksinyt vielä oikein muita hyviä käyttötarkoituksia, miksei leipätaikinaankin voi silputa, mutta smoothiessa idea on juuri se, että kun ne ovat pieneksi pilkottuja, ne oikeasti myös imeytyvät.

  Eiköhän kaupunkimetsätkin käy, jos ei ihan tien vieressä ole. Parempi poimia kuin olla poimimatta...

  Viimeisin ano: Ei todellakaan ole extremeä ainakaan minulle! Olen myös herkkä ja tiedän mitä teen luonnossa :) <3

  VastaaPoista
 21. Anteeksi jos en RESONOINUT sinun kanssasi, just näin tämä mun ystäväkin mulle sanoi, MUN kokemuksessa ja näkemyksessä ja maailmankuvassa oli vikaa kun en häntä ymmärtänyt, sillä hänhän itse voi loistavasti. Kunnes... :( Koin vaan aiheelliseksi varoittaa, se on toivottavasti turhaa. Katelin jo kerran sivusta yrittämättä puuttua peliin.

  Mulla ei Heidi ole todellakaan mitään sua vastaan, oon lukenu blogiasi kauan, raakailen itsekin ja oon "harrastanut" henkisiä juttuja jo vuosikausia. Teen hoitojakin. Olen vaan sivusta katsoen saanut todistaa, että ihminen voi todellakin mennä "liian ylös" ja kadottaa kosketuksensa maahan ja todellisuuteen. Ja osaan nähdä (kyllä, minullakin on intutitio) milloin lennellään riskirajoilla... Siksi toivon sun pitävän jalat maassa, vaikka pää pilvissä oletkin ja saa olla. Se, että et suostu kuuntelemaan kritiikkiä, on musta huolestuttavaa sun itsesi kannalta.

  Ja niin, oisin tosiaan halunnut kuulla sun näkemyksen tähän pakastetut villivihannekset versus tuoreet luomut viljellyt :) Peace!

  - Saija

  VastaaPoista
 22. Katsoin sun kahvakuulavideoita ja syvästi ihmettelen, miten sinä voit siinä toisia laskuttaa opetuksesta! Välillä joutui ihan pelkäämään sun paikkojen puolesta.

  Maria

  VastaaPoista
 23. Saijalta tyylikästä ja viisasta puhetta, kiitos hänelle. Mutta jos ihminen on psykoosinomaisessa tilassa (tai menossa sellaiseen), jota vielä tiivis kommunkaatio ja yhdessä oleminen tois(t)en samassa tilassa olevan ihmis(t)en kanssa kovasti vahvistaa (vrt. pienet tiiviit sisäänpäinkääntyneet uskonlahkot), niin tilanne on aika vaikea - toivon että tilanne ei ole niin paha. Siihen soppaan vielään mukaan "seuraajia ja opetuslapsia", joka nostaa sitä egoa ja oikeassa olemisen tunnetta edelleen. Toivon, että Heidi ja muut eivät oikeasti "sekoa" vaan pysyy vielä mielenterveys tallella. Välillä näitä lukiessa ihan oikeasti huolestuu. Nykyään vaan tuntuu, että täällä ei muuta olekaan kuin "integraalia" ja kaikki muu on unohtunut tai tulee vähän pakotetusti. Ei taida tehdä hyvää firmallekaan.

  VastaaPoista
 24. Saija: Pahoittelen, kun en huomannut kyssäriäsi. Varmaan aika samaan ravinnekategoriaan menee. Kaupassa myytävissä luomuvihanneksissa on aina se kuljetuselementti ja siitä aiheutuvat mahd. vieraat aineet + tietty mitä lähempänä ja alkuperäisempänä ruoka ihmistä sen parempi. Tietty jos itse luomuviljelee niin se on hyvä homma se. Pakastaminen aina tuhoaa hieman mm. entsyymejä, mutta siinä on paljon etuja ja etenkin se, että se on käytännössä ilmaista!

  Maria: Maailmassa on aika paljon pahoja juttuja. Just oikeat ihmiset kyllä löytävät luokseni :)

  "Sitten kun kysyy, olenko hullu vai ovatko muut hulluja"...alkaa olemaan oikeilla raiteilla :) Melloa lainatekseni :)

  VastaaPoista
 25. Kommenttien lukemisestahan tuli taas hauskaa, kun anonyymitkin saa kommentoida. ;P Aina yhtä mielenkiintoista, että useimmat ihmiset näyttää ajattelevan että juuri he ymmärsivät tämän tekstin oikein ja tietävät millainen Heidi ja hänen ajatusmaailmansa on. :O

  VastaaPoista
 26. Erään ihmisen jutut alkoivat mennä niin korkealentoisiksi, että ajattelin, että jommallakummalla meistä viiraa - minulla, koska en saa kiinni juonenpäästä, tai hänellä.

  Se en ollut minä, jolla diagnosoitiin sittemmin skitsofrenia.

  VastaaPoista
 27. Heidistä tullee Suomen oma "kimberly snyder" joka reissaa elokuva ja musiikkieliitin kanssa ympäri maailmaa ja tekee heille smoothieita ja muuta kivaa. Ne 50 työntekijää sitten keräävät Heidille koivunlehtiä ja kuivaavat ja pakkaavat ne hänelle maailmalle, kun Heidi ei itse kiireisenä ehdi. Sitten me kaikki saamme lukea Heidin blogista kuinka hän on mukana filmaamassa Twister 2:sta jossain Balilla ja syö kookospähkinää.

  En vain keksi, mitä extraa ne 50 työntekijää saavat? Ehkä he vaan toteuttavat karmajoogaa siinä ja hyvää hyvyyttään keräävät koivunlehtiä.

  VastaaPoista
 28. Tänään oli Oprahissa jakso pitkäikäisyyden salaisuudet tai jotain vastaavaa... No kuitenkin esimmäisenä puhuttiin vähäkalorisesta dietistä ja ensimmäinen mies oli käsittäkseni 80% raw ja en tiedä olivatko muut pointti oli juuri tuo vähäkalorisuus. Tyypit olivat about 50v. kertoivat olevansa yhtä energisiä kuin 20v. ja tämä on myös tutkimuksissa todettu, että heidän elimistönsä on nuortunut. Dr. Oz sanoi tämän johtuvan siitä, koska keho saa vähän energiaa sen pitää käyttää se tehokkaasti. Lopuksi esiteltiin yksi usa:n varakkaimmista miehistä joka on sijoittanut pitkäikäisyyden tutkimiseen ja juo päivässä noin 3-4 smoothieta(syö siis muutakin) ja aamulla tunti cardioo ja sitten painoja ja papalla taisi olla ikää 85.

  Tuli vaan mieleen, kun ilmeisesti foodit palstalla on ollut keskustelua tuosta kehon paastotilasta ja siitä seuraavasta ns. euforisesta tai flow tilasta, joka kuitenkin on merkki kehon loppuun palamisesta tai jotain (en ole jaksanut lukea kyseistä viestiketjua)? Nämä tyypit kuitenkin söivät n. 1600-1900 kaloria päivässä. Käsittääkseni tuo ei vielä vie elimistöä paastotilaan? Eli se että raakailee ja on ns. vähäkalorisella ei tarkoita välttämättä sitä, että päässä alkaa vippaa ja on maaninen vaan voi olla ihan oikeasti ja terveessä flowssa. :)
  Saisi olla Suomessakin noin edestyksellisiä lääkäreitä kuin Dr. Oz. Suomessa lääkärit ei taida vielä lämmitä samanlaiselle yksilöllisesti räätälöidyistä hoitosuunnitelmista joista myös mainittiin.

  Mikäli kaikki innostuneet ja inspiroituneet ja "flowssa" elävät ihmiset on maanikkoja tai skitsofrenisia tai jos uskoo vetovoimanlakiin jne. Siinä tapauksessa Anthony De mellon Havahtuminen ja Tollen kirjat mm. pitää varmaan bannata ;), Koska samanlaista innostuneisuutta ja "tärähtyneisyyttä" on täälläkin ollut havaittavissa niiden lukemisen jälkeen vaikka en edes raakaile. :O

  VastaaPoista
 29. en tiedä mut Ollin polvilumpion terävyys on minusta pelottavaa. niin pelottavaa, etten kehtaa kirjoittaa siitä Ollin blogiin :(

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...