Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

8.8.2010

Raw Road Trip - Turun liekitys!

Kimberly Snyder kirjoittaa blogissaan aina reissuistaan Jenkkien eri osa-valtioissa ja nyt itsekin bloggailen "tien päältä". Olen Raw-kiertueella Suomen mittakaavassa, ihan superhuippua!!! Varmistuneita iltoja on nyt tulossa Seinäjoelle, Kangasalle, Lappeenrantaan sekä Ouluun. Kysyntää näyttäisi olevan niin paljon kuin vain haluaisi tehdä. Tarkkailkaa listaa vasemmalla palkissa ja tulkaa saamaan innostusta ja motivaatiota uuden elämän (tai päivän) aloittamiseksi. 

Tässä ensin pari kuvaa alkuviikkoisesta Petäjäveden Raw illasta, jossa oli aivan huippua! Mukana oli kuulemma jopa kaksi kahdeksankymppistä osallistujaa! Tämän uskomattomuuden kuulin tosin vasta jälkeenpäin. Puhdas ravinto ja elämä todellakin pitävät hyvässä kunnossa!
Nyt olen Turussa, enkä malttaisi lähteä täältä pois ollenkaan! Tamperelaisen suusta ehkä harvinaisempaa, mutta rakastan Turkua. Tällä hetkellä voisin asua tosin missä vaan, koska ulkopuolinen ympäristö on toisarvoista sisäiseen hehkuuni nähden, mutta Turussa voisin asua erityisen mielelläni. Täällä on tullut nuorempana biletettyä DBTL:ssä, jokilaivoissa ja baareissa, nuorempana myös viestinnän pääsykokeissa, hieman vanhempana Ruisrockissa fiilistellen (postmoderneja) bändejä, pari vuotta sitten promo-työkeikalla siskon kanssa pizzeriassa...ihania, arvokkaita muistoja. Eri maailmankuvia, kaikki osana prosessia.

Ajaessani tänne perjantai-iltapäivällä, toivoin, että matka olisi jatkunut ikuisuuden. Olihan allani ilmastoitu (vanhempieni) auto, ihan loistomusiikkia ja supervärinät. Turussa vastassani oli ystäväni Mirva ja hänen näkemisensä viikon tauon jälkeen oli ehkä parasta ikinä. Haimme nopeasti hänen asunnoltaan piknik-eväät, perussetit; vihanneksia, hedelmiä ja tahinia ja lähdimme rantakalliolle. Muutama tunti meni hetkessä kuulumisia vaihdettaessa ja siinä sitten tuli ensimmäinen treffiehdotuskin, vaikka olimme etsineet syrjäisen paikan rantakalliolta. Eräs mies tuli kyselemään meitä veneelleen ja tämän harvinaisen modernin "saalistajan" puheissa vilkkuvat avoauto, vene, bisnekset...Hän kyseli meidän ikäämme sekä ammatteja, - jotka ovat epäolennaisimpia ikinä. Vaikka veneelle olisikin ollut hauska mennä, en olisi jaksanut hetkeäkään kauempaa kuunnella näitä juttuja. Vinkiksi miehille, että materialismin korostaminen ja egon pönkittäminen alkaa olemaan aika out.

Myöhemmin illalla sain Suvilta mielenkiintoisen auralukemuksen ja sen jälkeen lähdimme Turun yöhön = tasapaino ja intergaalilife on niin parasta! Onnelassa tuli tanssittua hieman erilaisella mindsetillä kuin aikaisemmin. On mielenkiintoista havainnoida baarikäyttäytymistä sekä sitä, miten "kauniisti" tietoisuus ilmentää itseään. Prosessit on kuitenkin käytävä, jokainen kohdallaan. Itsekin olen nuorempana ollut jotain muuta kuin tiedostava. Sieltä on tultu pitkä ja opettava matka tähän tilaan. Päädyimme Mirvan kanssa seuraavaan analyysiin kokemuksiimme (itsestämme ja muista) vedoten: On olemassa sekä suorittaja-Pittoja että sekoilija-Pittoja. Itse samaistun enemmän tuohon jälkimmäiseen:)

Dancefloor oli kuuma ja lasinsiruinen. Jossain vaiheessa kengät tuntuivat niin tuskaisilta, että "mammojen" oli pakko poistua areenoilta.


En olisi uskonut, että lauantai olisi vielä tuplasti parempi. Raw ilta oli aivan käsittämättömän antoisa! Ihmiset olivat niin mahtavia; suuri osa oli löytänyt blogini tai Menaisten jutun ja siltä seisomalta tajunneet, että "toivoa on". Jo useat ihmiset lähipiirissäni ovat päässeet eroon masennuksesta ja terapiakäynneistä, kun ovat alkaneet tankkaamaan puhdasta ravintoa sisäänsä. Erään ystävän terapiasessiot ovat hieman vaihtaneet luonnetta ja menneet jopa siihen, että terapeutti on alkanut kiinnostumaan näistä jutuista; Vanhojen juttujen kelailun sijaan voisi miettiä, mitä teemme juuri nyt! Jokaisella valinallamme on merkitys. Nyt-hetkessä eläminen, puhdas ravinto, hengittäminen, meditaatio, puhdas mieli...siinä teille ilmaista ja tehokkainta terapiaa.

Voin sanoa, että tämä Raw ilta oli myös tuhdin tietopaketti tähän mennessä. Tuli käsiteltyä aika yksityiskohtaisesti e-kirjani eri osa-alueet; tietysti ravintopuoli, mutta myös hengittäminen sekä meditaatio ihan yhteisharjoitusten muodossa. Jatkoimme mielenkiintoisten keskustelujen parissa myöhään yöhön. Sitten kun viimeisetkin vieraat olivat lähteneet, laitoimme pakuriteet kiehumaan ja siivouksen ohessa aloimme "aloittelemaan". Vesipullojen ja pakuritermarin kanssa lähdimme sitten toistamiseen Turun yötä liekittämään.

Eilisestä oppineena olo oli todella vapautunut, kun baariasuna oli nyt yöpaitamainen mekko sekä rantasandaalit, jotka tosin vaihtuivat nopeasti paljasjalkoihin. Turun Pörssissä saimme taas valloittaa tanssilattian ja jopa korokkeen ja tanssia taas monen vuoden edestä. Tanssiminen on minulle yksi parhaista energiavärähtelyjen korottajista ja feminiinisen luomisvoiman ilmentämistä (?). Olin haaveillut juuri pari päivää sitten, että "hitsi kun pääsisi jonnekkin trancebileisiin, reiveihin tms". Nyt tämä haave sitten todellakin toteutui. Olin myös sanonut ääneen ystävälleni, että "ei olekaan tullut käytyä baarissa tänä kesänä, vaikka alkukesästä fiilisteli ajatuksella - no, onhan tässä vielä kesää" - sanoin. Nyt sitten on kolmas(?) päivä mennessä ja tämä manifestatio lähtenyt vähän lapasesta. Kannattaa todellakin sanoa asiat ääneen ja asettaa alitajuntaan mielekkäitä tavoitteita! Tätä painotin myös raakaillassa lukuisten muiden toimivien oivallusteni lisäksi.

Vielä Pörssistä (baarista). Onnela oli täynnä metroseksuaalisia teinipoikia, kun taas Pörssi täynnä moderneja puku/pelimiehiä. Mirva keksi ihan LOISTAVAN idean, miten päästä eroon hinkuttaja- ja lääppijämiehistä tanssilattialla: Kun ei ole omaa egoa mukana, ei mitään menettävää, mitään odotuksia jne. niin voi olla kaikille yhtä ystävällinen; kaikki käy! Eli vinkkinä tämä; kun mies alkaa lähentelemään niin hymyile, ole messissä ja pyydä mies mukaan "piiriin" tanssimaan. Mies saattaa hätkähtää, koska on tottunut joko a) tympeään, välinpitämättömään asenteeseen tai b) känniseen, helppoon antautumiseen. Olimme harvoja, jotka keskittyivät baarissa tanssimiseen ja aitoon hauskanpitoon ja olisimme jatkaneet sitä pitkälle aamuun. Alkoholin voimalla se ei olisi ikinä onnistunut! Joimme baarissa pakuriteetä termarissa ja saimme myös eräät miehet kiinnostumaan siitä. Matkalla kotiin saimme ihan loistavia käännytysideoita; paita, johon painattaisimme tekstin; "Luomumies hakusessa, tai luomumies on in". Tosin mietimme, että saisiko tämä myös perinteiset maajussit lähestymään meitä:) Kun liekitämme baaria, olemme näkyviä ja meillä on aidosti ihan huippu meininki - niin tämä voi olla yksi parhaista herättelijöistä.Pakuriteetä baarissa


Integraalibilettäjät kadulla

Valomerkki tuli ihan liian nopeaan ja lähdimme "tahini" - jatkoille. Minulla ei ole ollut aikoihin niin hauskaa - kiitos ihan parhaasta seurasta ever!" Nyt makoilen tässä ystäväni Mirvan ja hänen avomiehensä 28 neliöisen asunnon lattialla ja poden "integraalikrapulaa" - vähäisiä unia ja tunnetta siitä, että on tullut syötyä hieman yöllä. Mietimme, että raakapizzeriat olisi kova juttu näille integraalibilettäjille. Olo tuntuu kuitenkin todella tasapainoiselta ja sitä voi edelleen tasapainottaa joogalla ja meditaatiolla.

Manifestaatio meinasi muuten toimia myös autoni kanssa. Olen ollut niin kotonani ja liekeissä täällä Turussa, että en malttaisi lähteä kotiin. Sitten yhtäkkiä autoni akku olikin tyhjä, eikä päästy liikkumaan. Merkki! No, ehkäpä saan käynnistyskaapeleilla sen käyntiin tänään, mutta ei haittaisi yhtään jos reissu tulisi vähän pidemmäksi - ja näköjään Mirvan "tarkistettua" tämä teksti päädymme todennäköisesti tänään vielä kolmanteen bilepäivään! Elämä ja kesä on tässä ja nyt.

Integraalielämään kuuluu myös pienenä sivuvaikutuksena se, että meditoidessa saattaa alkaa soimaan päässä eiliset baaribiisit; sexy bitch, sex on the beach, brake brake your heart..mutta mielummin näitä kuin jotain negatiivista! Sitten kun aamumeditaatiot on suoritettu, taustalle voi laittaa vaikka tämän ja lähtee uuteen nousuun:  Olisiko joku tanssilattia päivällä auki? Krapulapäivää voi mennä tasoittamaan myös beachijoogalla.


ja välillä hyvin resonoiva tämä:

Ihan U-S-K-O-M-A-T-O-N viikonloppu ollut ja on edelleen!

ps. Liityin kolmannen kerran Facebookkiin. Vain muutoshan on pysyvää...

11 kommenttia:

 1. "Luomumies on in" -paidan vetäisin kyllä itsekin mielelläni ylleni. Paitatehdasta pystyyn vaan ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Heidi vielä kerran Petäjäveden illasta! Laitoin omaan blogiini jutun siitä :-)

  Petäjäveden porukka ja meininki oli tosiaan hieman erityyppistä kuin Turussa on näköjään ollut :-D

  Mahtavaa että asia kiinnostaa kaiken ikäisiä ja kokoisia, eikö vain? :-)

  VastaaPoista
 3. Voi kun kivaa! Tulkaa ihmeessä turkuun rave tapahtumiin, mä oon varma että sä ihastuisit tosi paljon.

  http://klubitus.org/

  Kiva kuulla että osaat pitää hauskaa ilman alkoholia.

  VastaaPoista
 4. Selina: Miten usein Turussa on nuita reivejä? Ne kiinnostaisi kyllä. Minkälaista menoa niissä on luvassa? Varmaan eroaa näistä vuosien tauon jälkeen koetuista Onnelasta ja Börssistä =)...

  VastaaPoista
 5. M.E: Todellakin!

  Satu: kiitos itsellesi, kiitos huipusta bloggauksesta:)

  Selina: Kyllä, tämä on varma, ravet kutsuu! Suvi mukaan.

  VastaaPoista
 6. Mahtava meno, tiukka etukeno! Oikolukija havaitsi virheen yökerhon nimessä, eli Hamburger Börs oli liekityksen kohteena. :D

  VastaaPoista
 7. Sounds cool...

  Elikkä, nyt pistätte sitten porukalla raakaruoka/tietoisuus -keskuksen Turkuun pystyyn.

  Tässä olisi esimerkiksi pari huikeeta kohdetta kyseiselle toiminnalle:

  http://asunnot.oikotie.fi/card/6086829

  http://asunnot.oikotie.fi/card/6212671

  Tulisi varmasti huikea mesta ja eikä monelle osakkaalle edes mahdoton rahoitettava...

  VastaaPoista
 8. Joo pakurikääpäteetä baareihin ja reiveihin!

  VastaaPoista
 9. JTS: Ihania huviloita! Itse olen kovastikin kiinnostunut tällaisesta paikasta yhteisöasumisen suhteen sekä samalla kurssitoiminta-, hoito- ja kouluttautumispaikkana.

  Tietääkö joku halukkaita rahoittajia hommaan?

  VastaaPoista
 10. Niin, kunnon rave:it on noin kerran kuussa. Kannattaa varsinkin käydä niissä jotka eivät ole liian "Ibiza trance" painotteisia, koska niissä on yleensä sitä samaa onnela:ish porukkaa. Mitä ihmeellisempi musiikki sitä kiinnostavampaa ja vapaampaa porukkaa löytyy :)
  Hesassakin tietty on myös näitä, ja useimmin.

  Musiikki genret jotka vetäävät zippejä (techno hippejä ovat yleensä: psychedelic trance (psytrance), goa trance, minimal, progressive, dub, breakbeat ja jossain määrin myös drum&bass illat.

  VastaaPoista
 11. Suosittelen reivejä ja muita konemusatapahtumia!

  Ja pitää katsella, josko joskus Turun raw-iltaan pääsisi. Aikataulut jne. Mitäs ne maksokaan?

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...