Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

3.8.2010

Meditaatio-harjoitus

Vuorossa meditaatioharjoitus omiin kokemuksiini pohjautuen. Tämän harjoituksen tekeminen on todella pieni vaiva suhteessa siihen, mitä siitä saa. Aloita siis jo tänään.

Mainitsin jo aiemmin, että olen alkanut sanomaan asiakkailleni, että meditointi on tässä ajassa välttämätöntä, ei vain suositeltavaa.  Lähes kaikki ovat "hukassa" mielensä, kehonsa ja aidon itsensä kanssa ja lähes kaikilla on tasapainotettavaa kehossaan. Olemme niin tottuneet olemaan jollain lailla tukossa, joko fyysisesti tai henkisesti, että emme tiedä, mitä mielen selkeys tai energinen olo tarkoittaa. Puhtaan ruokavalion ohella meditaatio on ihan loistava työkalu saavuttaa keho-mieli-sielu - yhteyttä ja kadotettua tasapainoa.

Meditaatio ei ole sama kuin rentoutuminen (esim. joogan loppurentoutus). Sitä ei voi "nopeasti kokeilla" ja todeta, että se toimii/ei. Tai että "ei oo mun juttu". Usein nämä ihmiset, keille se on kaikkein haastavinta, tarvitsevat sitä kaikkein eniten.

Tämä harjoitus vaatii aikaa vain 5 minuttia päivässä. Paras aika harjoitukselle on aamu. Ennen harjoitusta on suositeltavaa käydä aamupesulla. Jos haluat joogata ennen meditointia, niin sekin on erittäin suositeltavaa.

Valitse rauhallinen paikka, missä ei ole melua. Mene istumaan tuolille, jossa voit olla hyvässä, mutta mukavassa asennossa selkä suorana. Meditointi on hyvä aloittaa siten, että ei tarvitse keskittyä epämukaviin tuntemuksiin jotka liittyvät fyysiseen kehoon ja huonoon asentoon. Laita silmät kiinni. Asennoidu jo etukäteen seuraaviin seikkoihin:

- Meditaatiossa ei ole kyse siitä, että siinä saavutetaan jokin tavoite. Tavoitetta ei ole. 
- Meditaatio ei ole minkäänlaista yrittämistä tai suorittamista
- Meditaatio palkitsee vain tilanteen ja ajatusten hyväksymisestä, irtipäästämisestä ja etenkin säännöllisestä harjoittelusta
- Prosessi tapahtuu alitajunnassa itsestään
- Voit huomata meditaation edut joko heti tai viimeistään muutamien kertojen jälkeen. Prosessi on hyvin yksilöllinen
- Pikku hiljaa voit pidentää aikaa esim. 10 minuuttiin. Kuuntele kehoasi, äläkä yritä liikaa. Jos koet, että olet valmis, voit meditoida esim. 2*20 minuuttia päivässä. 


Kun istut tuolilla silmät kiinni, pyri vain olemaan tai älä pyri vaan ole:) Voit tiedostaa lukuiset ajatukset, mitkä pyörivät päässäsi, mutta ole hyväksyvä. Voit vaikka tarkkailla niitä; mistä ne tulevat, minne ne menevät. Olenko minä ajatukseni? Meditaation kautta voi ajan kanssa huomata, kuinka "subjektista tulee objekti" - minusta tuleekin tarkkailija. Anna tämän oivalluksen tapahtua itsestään ajan kanssa.

Voit ajoittain huomata olevasi ilman ajatuksia, vaikka vaan muutaman sekunnin. Tämä on se tila, joka laajenee harjoittelun kautta. Kun pääsemme ohi pinnallisen mielen, pystymme purkamaan kehossamme olevia erilaisia tukoksia ja nämä kun annamme niille mahdollisuuden nousta pintaan ne purkautuvat ja "puhdistavat mieltä/laajentavat tajuntaa". Tämä usein aiheuttaa jotain tuntemuksia, jotka voivat olla joko positiivisia tai negatiivisia. Ota ne vastaan ilolla, oli kumpia tahansa.

Vuoden meditoituani, olen nyt siirtynyt "seuraavalle tasolle" eli alkanut haastamaan itseäni myös fysiikan suhteen. Meditoin nyt lootusasennossa, ja koska pystyn hiljentämään mieleni, on aika haastaa myös fyysisen kehon kiputilat. Niitähän ei ole, kun päästämme totaalisesti irti.

Tsemppiä harjoitteluun!

3 kommenttia:

 1. Hi,iºam Raul from Madrid,Spain,you did a nice job with this website,i like your articles and you photos,i will visit you again soon to see the new post,maybe you want to visit some of my sites
  Nehoiu online ,Nehoiu is a beautiful town in Romania, Marketing This is one of my bussines, Asesinos seriales ,this is a blog about serial killers, Directorio web SEO ,this is a free but with reciprocal link web directories where you can submit you sites,i hope you will find it usefull.bye bye

  VastaaPoista
 2. Mitä keinoja on juurichakran avaamiseen? omani on todella tukossa ja kaipaisin apua. Chakroista kuulisin muutenkin mieluusti lisää.

  VastaaPoista
 3. Juurichakra on kaiken perusta. Sanoisin, että meditaatio on kovin juttu. Sitten luonnossa oleminen paljasjaloin. Sitten puhdas ravinto, hiljentyminen, kehon kuuntelu. Myös magneettikorut saattavat auttaa maadoittamaan eli ns. kasvattamaan juuret :) Kaikki kehiin, niin eiköhän lähde aukeamaan!

  Chakroista hieman: http://quinoaa.blogspot.com/2010/01/tietoisuus-chakrat-ja-matka.html

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...