Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

5.8.2010

Evolutiivista rationalisuutta

Muutamia käännöksiäni, lähteenä jälleen Xevolution

Erillisyyden harhasta herääminen

Ego on... 

- Illuusio erillisyydestä, illuusio itsenäisestä minästä
- Illuusio ainutkertaisesta- ja laatuisesta minästä
- Illuusio ajasta, menneestä ja tulevasta
- Illuusio saavuttamisesta, siitä, että tulevaisuudessa jokin on paremmin
- Illuusio vapaudesta, siitä, että meillä on vapaa tahto ja vapaus valita

Elämä ilman egoa mahdollistaa todellisen minän toteuttamisen, tahdon vapauden ja vapauden valita aina oikein.

Se on elämää puhtaimmillaan.

Se on elämää, jossa on jo kaikki.

Herääminen tähän uuteen todellisuuteen on sitä, että meidän pitää herätä egon illuusiosta. Meidän ei tarvitse tehdä mitään muuta.

Herääminen voi tapahtua juuri nyt, koska se on ainut hetki, mikä meillä ikinä on.

Uusien tunteiden luominen

Tunteet, jotka tunnet sydämessäsi todeksi luovat todellisuutesi ja elämäsi. Tunteesi muodostuvat menneistä kokemuksistasi, jotka ovat varastoituneena aivoihisi. Elämällä elämää tunteisiin sidottuna, pitää sinut kiinni menneessä ja niihin samaistetuissa tunteissa.

Kun haluat muuttaa todellisuuttasi, sinun tulee muuttaa tunteitasi, joihin uskot syvällä sydämessäsi. Sinun tulee luoda uusia tunteita pystyäksesi elämään uutta elämääsi aidosti.

Kun muutat tunteitasi ja entiset tunteesi häviävät, luot uusia. Tunnet kipua, koska muutat aivojesi tilaa.

Kun olet luonut tarpeeksi uusia tunteita ja hävittänyt vanhat, voit alkaa elämään uutta elämääsi ja todellisuuttasi ilman kipua.

Visio ja elämä NYT

Tunteaksesi uuden tulevaisuuden ja uuden elämäsi totena tässä hetkessä, sinun täytyy oppia, kuinka elää ja saada oppia elämästäsi tulevaisuudesta käsin.

Siksi on tärkeää olla selkeä visio elämästä, jonka haluat saavuttaa. Visio uudesta elämästä toimii kuin tuntematon outo houkutin kaaosteoriassa ja auttaa sinua luomaan uudet, todelliset tunteesi. Kun teet tätä yhteydessä olevaisuuden perustaan ja evoluution luomisvoiman kanssa sinulla on suurempi mahdollisuus menestyä elämässä. 

Uusi todellisuus ei ole jotain, mitä täytyy haluta, sitä täytyy elää nyt.

Voimme jokainen olla osana tätä radikaalia evoluutiota oman tietoisuutemme, persoonamme, yhteisömme ja maailman kautta. Autamme planeettaamme ja lajiamme selvitytymään ja saamme tarkoituksen elämällemme.

Olemme henkisen tien kulkijoita ja etsijöitä, mutta emme halua lopettaa tätä etsimistä - emme halua löytää ja aloittaa uutta elämää. Vasta kun luovuttaa etsimisen - voi löytää.

Heräämisprosessi

Ei ole vain yhtä heräämisprosessia ja prosesseissakin on monta tapahtumaa:

1. vaihe. Ihmisyyden ja puhtaan itsen löytäminen (1 tier)

- vapautuminen kulttuurisesta egosta - vallitsevasta kulttuurista, maailmankuvasta, arvoista, uskonnoista jne.
- vapautuminen omasta historiasta - nykyisestä ajattelutavasta, perheeseen liittyvistä paineista, kasvatuksesta, koulutuksesta, kokemuksista...
- vapautuminen egoistisesta mielestä - samaistumisesta tunteisiin, ajatuksiin, emootioihin, riippuvuuksista rahaan, materiaan jne.
- vapautuminen lineaarisesta ajasta - menneestä ja tulevasta --> romahtamiseksi nyt -hetkeen.

2. vaihe (2 Tier) Tästä myöhemmin


Valitsemisesta

Kun ei ole egoa, ei ole valintaa, koska muuten toimimme edelleen mielemme tai järkemme kautta.

Kuka sitten tekee valintamme? Kuka ajaa autoa, kun elämme elämäämme?

Nykyisen evoluutiokäsityksen mukaan valintamme ovat täysin persoonattomia ja osana kehittymistapahtumaa. On tärkeää ymmärtää tämä persoonaton luonto ja olla sekoittamatta sitä egosta lähtöisin olevaan vapaan tahdon ja valitsemisen harhaan.

Valintatapahtumaan liittyy a) evoluution luomisvoima (impulssi), joka on elämää luova viisaus ja energia b) kolme erilaista tiedon lajia varastoituneena alitajuntaamme; ensimmäisen tiedon saamme aistiemme avulla, toisen rationaalisen ajattelun ja kolmannen intuition avulla, kun olemme yhteydessä olevaisuuden perustan kanssa. Tämä kolmas tietous on universaali, todellinen tietous.

Ensimmäinen ja toinen lajin tietous ovat egosta peräisin ja niihin liittyvät aina syy ja seuraus, jonka vuoksi valinnan vapaus on harhaa. Kolmas tietous on intuitiivisesti saatua tietoa, joka on luonnostaan totta ja näin ollen siihen ei liity valitsemista.

Valintatapahtumaan liittyy myös todellinen ja aito ilo, kun luomme ja kehitymme. Se on aitoa, luonnollista motivaatiota, joka saa meidät kehittymään, luomaan ja elämään elämäämme mahdollisimman luonnollisesti.

Kun universaali, todellinen tietoisuus (intuitio) hallitsee meitä yli 50%: sesti, elämme automaattisesti tämän tietouden kanssa. Jos se on vähemmän, olemme vielä egomme hallinnassa. Jos siis elämme 51%: sesti todellisen tietouden mukaan evoluution luomisvoiman mukaisesti saamme aidon ilon elämään, jota voimme sanoa tahdoksemme. Meillä ei siis ole vapaata tahtoa, koska valitsijana on aina joko ego tai persoonaton valinta, luonnollinen ja luova voima, impulssi, joka vie eteenpäin tätä prosessia.

Tämä on evolutiivista rationalisuutta.

4 kommenttia:

 1. Aloin ymmärtämään näitä tekstejä vasta luettuani Anthony Demellon Havahtumista, nyt sivulla 95. Aiemmin luin kyllä tekstejäsi näistäkin asioista, mutta en vaan tajunnut-kuin kuurolle korville meni ne. :) Tulen varmasti lukemaan tuon Havahtumisen moneen kertaan, ensimmäiselläkin kertaa yhden luvun lukemiseen saattaa mennä tunti, kun on pakko pohdiskella asioita ihan rauhassa. Ajatelin vain sanoa, että jonkin asteista ymmärryksen lisääntymistä havaittavissa. :P

  VastaaPoista
 2. Just tämä on se syy, miksi kirjoitan tätä blogia. Ihan loistavaa :)

  VastaaPoista
 3. Tämän blogin jutuista tulee mieleen Timothy Learyn lännessä tunnetuksi tekemä, itämaista alkuperää oleva eight circuit model of consciousness. Onko tuttu?

  VastaaPoista
 4. Tuskinpa vain, koska ortodoksaali Heidi ei harrasta psykedeelejä ja pitää esim Learyä, sekä Treance McKennaa "hulluina" ja "huumeiden käyttäjinä".

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...