Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

8.7.2010

Vaihtoehtoelämää

Loistokommentti liittyen energiavärähtely/hehkutus - postaukseeni:

"...Tänään sitten huomasin sen minkä olen kyllä tiedostnut, mutta en sisäistänyt kunnolla. Eli mistä ne ihmisten negatiiviset kommentit ja tunteet kumpuavat; omasta sisäisestä ongelmasta ja ristiriidoista. Koin sen nimittäin itse henkilökohtaisesti kun luin tekstisi. Eli sen negatiivisuuden tekstiäsi kohtaan; tyyliin "miten on mahdollista elää hetkessä perisuhteessa??" "Hyvähän se on sanoa kun ei ole lapsia" ja "mitäs sitten jos tulisit raskaaksi"... Anteeksi... Eniten kyllä olen pahoillani itseni puolesta, että ajatukseni ovat tällä tasolla. Mutta kuten arvata saattaa tunteeni johtuvat omassa parisuhteestani olevista ongelmista. Kun osaan itse tässä suhteessa elää tätä päivää, voin tämänkin päivän tekstisi lukea ihan uusin ajatuksin..."

Kiitos ihanasta blogistasi! Rakkautta ja auringonpaistetta! "

Kyseisestä kommentista tuli mieleen vanhempani, erityisesti isäni, joka toteaa usein vastaavia:

"Muista, että kaikilla ei olisi mahdollista tehdä (tai olla tekemättä) tuota (tarkoittaen elämäntyyliäni)" "Entäs sitten jos on perhe elätettävänä? Ei siinä paljon hihhuloida ja eletä hetkessä?" "Tietyt asiat vaan pitää tehdä"


Miten niin pitää tehdä, kysyn vaan! Itse me luomme elämämme, vastuu on jokaisella itsellä. Ihmiset elävät eri maailmankuvissa ja se, mikä oli normaalia ja itsestäänselvää meidän vanhemmille, ei enää päde uusimpiin sukupolviin. Evoluutio kehittyy ja samoin ihmisen ajatusmallien tulisi kehittyä sen mukana. Vanhentuneet käyttäytymismallit ja asenteet eivät liity vain ulkoisiin rakenteisiin (mennään töihin niihin paikkoihin, mitä on tarjolla/mihin ennenkin on menty/muutkin menee) vaan arvot on tiukasti iskostettu tajuntaamme pienestä pitäen (töitä vaan pitää tehdä). Meillä on oikeasti kaikki vapaus päättää itse, mitä teemme elämällä riippumatta ulkoisista olosuhteista! Mitkään ulkoiset olosuhteet/rajoitteet eivät estä sinua kehittämästä itseäsi, menemästä sisimpääsi ja näin löytämästä potentiaaliasi ja tehdä ihan mitä haluat! Evoluutiota ei kehitetä tekemällä päivästä toiseen tylsistyttävää 8-16 duunia vaan tekemällä merkitystä ensin itsellesi ja sitä kautta myös suuremmalle kokonaisuudelle! Sisäinen maailmasi vaikuttaa SUORAAN ulkoiseen maailmaan. Menestys ulkoisessa maailmassa on täysin kiinni sisäisestä tasapainostasi ja siitä, kuinka aidosti totetutat aitoa itseäsi.

Siispä kaikki, mikä tuntuu "pitäis" - asialta on yleensä mieleesi ohjelmoitua aivopesua. Elämä kyllä pyörii (paremmin kuin hyvin) ilman sitä, että menet opiskelemaan tusina-alaa, siivoat, käyt salilla, teet (extra)töitä, teet, teet ja teet valittaaksesi kun ei ole aikaa, ei jaksa kiinnostaa työt, stressaa jne. Hetkellistä mielihyvää haetaan lomamatkoilta ja sitten tullaan takaisin kilpavarustelemaan kotia, kadehtimaan naapuria tai haukkumaan hipeiksi niitä, jotka eivät pönkitä egoaan ja näkevät vaihtoehtoisen tavan elää. Mikä on saanut sinut kyseiseen "pitäis"tilanteeseen? Vain sinä itse olet ajanut itsesi siihen. Vaikka olisitkin vastuussa muusta kuin itsestäsi, ei sinun silti tarvitse katsoa vaihtoehtojasi mustavalkoisten lasien läpi. Vaikka sinulla on lapsi, niin sinulla on silti miljoona vaihtoehtoa elää - ei vain se, että hajoilet normitöissä "saadaksesi elannon". Asumme Suomessa, jossa on hyvät tukijärjestelmät ja loppupeleissä se, että on osan aikaa elämästä tukien varassa on pidemmällä tähtäimellä huomattavasti parempi vaihtoehto kuin se, että polttaa itsensä loppuun tekemällä "niin miten normaalisti tehdään".


Seuraava samaisen postauksen kommentti nosti hymyn kasvoilleni hieman eri syystä


"On tosiaan kuuma topicci tämä, aivan samoilla leveleillä ollaan! Muut on niin leimejä eikä tajua edes foodien päälle. Yliparasta fiilistellä tätä flowta."

- Heh! PJ, Pistit aika pahan!

10 kommenttia:

 1. Heh, on hyvä osata myös vähän nauraa itselle :D

  Mun mielestä näissä elämäntapa -asioissa kannattaa muistaa sekin, ettei kaikkien ole pakko muuttaa metsään telttaan omia kasvattamia nokkosia syömään hippeilläkseen vaan voi ottaa omaan elämäänsä asioita "molemmista maailmoista" ja olla tyytyväinen niinkiin. Jokaiselle kun sopii eri asiat ja on turha stressata siitä ettei ole täydellinen hippi.

  Itse asustelen (hyvin tyytyväisenä) kaupungissa mutta hyvin yksinkertaisesti ja rauhassa, turhia stressailematta. En koe mitään painetta yhteiskunnasta tai miltään muultakaan taholta tehdä asioita joita en oikeasti halua tehdä. En koe painetta käydä esim. salilla koska muutkin käy mutta en myöskään joogata, koska se on sitä hippien hommaa :D

  VastaaPoista
 2. Tosi samaa mieltä PJ:n kanssa, joillekin semmoinen "normaali elämä" voi sopia vallan hienosti, eikä kaikilla ruokavalion muutos, meditointi yms. välttämättä mullista koko elämää ja maailmankuvaa. Tärkeintä lienee että itse miettii asiat omalta kohdaltaan ja tekee sen perusteella valinnat eikä etene elämässä automaattivaihteella niin kuin oman (tai jonkun läheisen) käsityksen mukaan "kuuluisi".
  Tiedän, että on vaikea olla tekemättä oletuksia ihmisistä heidän ulkonäkönsä ja/tai elämäntapansa pohjalta, mutta yritetään parhaamme! Hyvää kesän jatkoa!
  Anni

  VastaaPoista
 3. Tosi samaa mieltä teidän kaikkien kanssa! :) Itse olen kahden pienen lapsen isä ja silti pystyn "hippeilemään" ja nauttimaan flowsta: nämä asiat eivät poissulje toisiaan.

  Itse olen lapset halunnut saada tähän maailmaan. Jos ajattelee, että lapset ovat este, niin kantsii aina miettiä, miksi on alunperin halunnut perustaa perheen...

  Ja tosiaan, lasten kanssa hippeily ja hifistely on paljon hienompaa kuin mikään muu! :D Ja foodit.fi.ssä:hän on jo monet perheelliset mukana ja innoissaan näistä foodi- yms-jutuista. Kiitos loistavasta blogista!

  VastaaPoista
 4. Elämän voi elää juuri niinkuin haluaa, rohkeuttahan se vain vaatii. Ja elämän saa omanlaisekseen myös sen lapsen/lapsien kanssa. Itse lähdin maailmalle (muka vaaralliseen maahan), sain siellä lapsen ja reissattiin ees taas. Eikä siinä mitään erikoista ollut, meille ihan taviselämää, mutta toki mukavaa sellaista. Ja mukavaahan elämän pitää ollakin :) Täytyy myöntää, että minua hieman joskus nyppii ikuiset valittajat (eli siis parannettavaa on sikäli etten saisi antaa sen nyppiä) - eihän mikään muutu jos asioille ei tee mitään. Sitten tietysti on ne asiat joihin ei voi vaikuttaa kuten sää...sekin aina huono ;)

  VastaaPoista
 5. Moi! Kirjoitan nyt anonyymina, kun en oo rekisteröitynyt mihinkään(vähän ärsyttävää, tiedän ja olen pahoillani)

  Kiitos ihanasta blogista, olen viime viikkoina lukenut paljon, löysin tämän vasta.

  Postauksesta: Olen periaatteessa samaa mieltä, Suomen olosuhteissa varsinkin. En ymmärrä miksi ihmiset ajavat itse itsensä tilanteisiin, jotka ovat kestämättömiä ja turruttavat tuskaansa ja turhautumistaan keinotekoisesti jne.

  Mutta: Ota huomioon myös se, ettei jokaisessa maailman kolkassa ole mahdollisuus elää vapaana, määrätä itsestään ja kertoa esim. mielipiteensä ääneen joutumatta vaikkapa vankilaan sen vuoksi.

  Elämme kuitenkin siinä mielessä melkoisessa paratiisissa, vaikka yhteiskunnassamme mättää asia jos toinenkin.

  Yhtä kaikki, mahtava blogi!

  Noora

  VastaaPoista
 6. PJ: Itselle nauramisen taito on ehkä se tärkein:)

  Loistokommentteja kaikille, kiitos!!!

  VastaaPoista
 7. Hyvä postaus sinäänsä ja olen samaa mieltä siinä, että jokaisen tulisi etsiä hyvinvointia elämäänsä. Kuitenkin teksti oli mielestäni aika mustavalkoinen.

  Olen isäsi kanssa samoilla linjoilla. Jos ei ole syntynyt kultalusikka suussa, on jotkut asiat vaan oikeasti tehtävä. On käytävä töissä että on varaa elää ja "hihhuloida". Jotta voi käydä töissä, on lapset vietävä hoitoon ja luonnollisesti myös sieltä haettava. Tämä vaikuttaa elämänrytmiin. Nämä kaikki toki ovat omia valintoja, mutta millä vaihdat työn stressittömämpään riskittä ja sellaisella varmuudella, että toimeentulo on varmasti taattu? Se on aika lailla mahdotonta.

  En todellakaan haluaisin tietää, mitä tapahtuisi, jos kaikki kassahenkilöt ja siivoajat noudattaisivat ehdotustasi ja hakeutuisivat muihin töihin (joissain tapauksissa ensin roikuttuaan työttömänä aikansa). Ymmärrätkö, että jonkun on tehtävä ne kurjatkin työt?
  Mielestäni elämää ei voi elää niin, että odottaa ja hakee vain sitä ruusuilla tanssimista kun vuosien varrella tulee matkalla jalkojen alle myös piikkejä ja hiilloksia. Miten niistä selviää ihminen, joka ei ole koskaan kohdannut vastoinkäymistä tai aina vaihtanut työpaikkaa kun nykyinen ei olekaan enää miellyttänyt?

  Uskon, että olisi upeaa elää ideaalielämää ja tehdä elämästään sellaisen kuin haluaa ja muokata niitä kohtia,jotka eivät ole menneet niinkuin olisi alunperin halunnut. Se vain ei aina ole mahdollista, koska jotkut asiat vaan on tehtävä, olivat ne mieluisia tai eivät.

  VastaaPoista
 8. Tuet työttömille maksaa ne ihmiset suomessa, jotka käyvät työssä ja makasavat veroja. Jos kovin moni vain on tukien varassa, meidän työhön perustuva yhteiskunta ei toimi ja valittevasti siirtyisimme esim. amerikan malliin, jossa tukia ei voida maksaa. Tölläinkään ei mielestäni ole hyvä.. entä jos sairastuu? valiettavasti tämä yheitskunta perustuu työhön ja se merkitsee meille erittäin laadukasta hyvinvointia. Toki yksilön sisäinen hyvin vointi on eri asia... Pontti on se, että jos moni heittäytyy työttömäksi, kuka ne tuet maksaa?

  VastaaPoista
 9. Eräs pitkän elämänkokemuksen omaava ihminen sanoi kerran minulle, ettei ole olemassa hyviä/huonoja töitä, on vain töitä joista toiset sopivat toisille ja toiset toisille. Kaikki työ pitää tehdä parhaansa mukaan, hyvillä mielin, sillä kaikella on tarkoituksensa ja sillä hetkellä kyseisellä työllä on tehtävänä opettaa kullekin jokin "läksy". On hyvä muistaa ettei omassa ajattelussaan arvostele muiden ammatteja/töitä, silla kukaan ei ole toistansa parempi, on vain eri elämänkiertoja ja oppiläksyjä.

  Nina

  VastaaPoista
 10. Heippa taas, kirjoitan myös anonyyminä kun en jostain syystä saanut rekisteröidyttyä.

  Uskon siihen että sitä mitä haluaa niin sen myös saa. Eli jos ajattelet, "etten mitenkään voi pärjätä ilman tätä työtäni (vaikka se ei tyydyttäisi sinua)" ja "minun on nyt vain pakko jaksaa, jotta saan lapsille ruokaa" jne. Niin silloin myös todennäköisesti siihen tilanteeseesi jäät. Oma uskosi muutokseen on itsessään jo suunnaton voima. Asiat voivat tapahtua mutkien kautta, mutta lopulta ne järjestyvät. Positiivinen energia kehiin! Minulle tämän asia sisäistäminen on ollut käännekohta elämässäni ja sysännyt moneen positiiviseen muutokseen.

  Ja nimenomaan jokainen elää tyylillään. Kaikki eivät halua samoja asioita eikä pidäkään. Jokaisella on elämänkoulu eri vaiheissa. Toiselle se mikä on itsestään selvyys tässä elämässä, on toiselle vielä usean elämän päässä... Ja niin kuuluukin olla! Jumallisen suunnitelma on täydellinen. Hyväsky itsesi ja muut vikoineen kaikkineen <3

  Satu

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...