Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

14.7.2010

Mansikkajännitystä

Tulipa valittua mansikkapäivä! Aloitimme siskoni kanssa luomumansikan poiminnan jo näinä aikoina normaalissa eli kuumassa säässä. Muutaman rivin jälkeen alkoi näkymään ja kuulumaan ukkosen merkkejä. Harmistuneen tunteen sijaan koin jännitystä ja hetkessä elämisen riemua. Sitten tuuli yltyi yltymistään ja ilma alkoi pimetä. Muut poimijat lähtivät pois pelloilta. Me jatkoimme - ihanan viileää! Sitten salamoi. Jännää! Ei vieläkään vettä ja mansikanpoiminta jatkui.


Leppoisaa oli meiniki kyllä - kunnes taivas repesi! Ja se repesi ihan kunnolla. Kauheiden kantamusten kanssa lähdimme tarpomaan ylös mäkeä ja saimme oikein kunnon suihkun. Eipä enää uimareissua tarvinnut miettiä! Kuvat eivät ehkä näytä todellisuutta, mutta olimme litimärkiä! Ihana sade, kiitos!


Luomumansikkasaldomme vajaan parin tunnin poimimisella oli kuitenkin 21 kg + 2 valmiiksi poimittua 5 kg laatikkoa. Varasin vielä ensi viikoksi uuden ajan jotta mansikat eivät ihan heti lopu kesken:) Vanhempieni pakastin pursuilee niitä jo nyt! Onneksi he olivat tyhjentäneet sen kaikesta turhasta oleellista varten.

Tunnustan vielä, että painoni on noussut muutaman kilon viime viikkoina ja vastoin kaikkia opetuksiani olen ns. rasvattomuus dieetillä. Kauheaa! Asiahan johtuu siitä, että kun pitta eli tulielementti on ilmastossa muutenkin koholla, se menee helposti epätasapainoon jos syö pittaa nostavia ruokia. Olen syönyt viime aikoina osittain raw iltojen ja seuran vuoksi (seli seli) liikaa pittaa nostavia ruokia, kuten pähkinöitä ja määrällisesti liikaa rasvoja, kuten kookosöljyjä (mm. suklaamösöötä). Totesimme ystäväni kanssa, että kun rasvavarastot (hyvät rasvahapot) alkavat olemaan täynnä (ainakin vuosi tankattu niitä - kuten suklaata - huolella) niin rasvaa voi kyllä vähentää sitten etenkin kesäaikaan. Myös Wolfe suosittelee laihduttajille (Sunfood triangle) rasvojen minimoimista ja vihreiden, kasvisten ja hedelmien suosimista. Huom! Ei koske puutostiloista kärsiviä eli lähes kaikkia aloittelijoita.

Tässä siis nopea rasvaton reseptivinkki: Sekoita lasiin tocotrienolsia, lucumaa ja vettä. Lisää sekaan mansikoita. Toimii!


ps. Ei tänään sitten tarvinnut käydä uimassa eikä edes suihkussa. Olin kerrankin panostanut ja laittanut jälleen teltan pystyyn ja äsken menossa sinne nukkumaan kunnes taivas repesi toistamiseen. On täällä Suomen kesässä ainakin jännitystä ilmojen puolesta. Kannattaa elää hetkessä ilman odotuksia tulevaisuudelle :)

19 kommenttia:

 1. Onpa kamalaa kun painosi on noussut muutaman kilon.

  Mitä se kertoo tietoisuudestasi kun kiinnität huomiota moiseen pikkuseikkaan...

  VastaaPoista
 2. Hui nyt hirveää ja kauheaa kun on tullut muutama lisäkilo. Give it a rest will you? Järjetöntä tuollainen ulkoisen kehon palvonta jota tunnut harrastavan. Siinä meillä sitä tietoisuutta ja evoluution seuraavaa vaihetta. Lol lol lollerskates

  VastaaPoista
 3. Ah nyymit:) Tässä vaiheessa ennen kuin negat. energianne leviävät käsiin kommentoin, että tuo "kauheaa" toteamukseni on ironinen. Ne kyllä tajuavat jotka muutenkin saavat blogistani irti jotain...

  VastaaPoista
 4. Mitä pahaa siinä on jos joku haluaa keventyä muutaman kilon? Olen itse 168 cm/55 kg ja voin parhaiten tässä painossa. Jos lihon muutaman kilon, se tuntuu hyvinvoinnissani ja mieluusti niistä kiloista hankkiudun eroon.
  Ja muutenkin, miten tuo asia liittyy tietoisuuteen? Onko niin, että et voi olla tietoinen jos haluat "näyttää hyvältä"?

  Eiköhän kukin saa taaplata tavallaan :)

  Heidi, mistä tuota luomumansikkaa saa? Muistan lukeneeni jostain, että luomumansikkatiloille ei ihan noin vain pääsekään vaan aika ainakin täytyy varata etukäteen jos sinne pääsee sittenkään uudet poimijat?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi tai ei kyllä se kieltämättä kuulostaa vähän kummalliselta, että nyt pitää alkaa laihduttamaan noita kiloja pois. Jotenkin sitä olis kuvitellut, että sä et edes koe tarvetta käydä puntarilla :)

  VastaaPoista
 6. "Ja muutenkin, miten tuo asia liittyy tietoisuuteen? Onko niin, että et voi olla tietoinen jos haluat "näyttää hyvältä"?"

  No haloo, todellakin. Taitaa kaikilla vähänkin "tietoisilla" ihmisillä ole mielessä hieman tärkeämmät ja oleellisemmat asiat kuin se, painaako 2 kg enemmän vai vähemmän. Mutta Heidihän onkin vasta tiensä alussa, kuten hän on itsekin jossain vaiheessa myöntänyt ;)

  VastaaPoista
 7. Kylläpäs lausahdukseni herättää kommentteja :D

  Heli: Juurikin näin. Tiedän painon, missä olen ollut vuosia ja jossa voin paremmin. Painon nousu ei todellakaan liity vain ulkonäköön vain turvonneeseen oloon vaikka kyse onkin vain muutamasta kilosta. En ole ikinä laihduttanut enkä nytkään laihduta. Hieman vain muutan ruokailuani.

  Tietoisuuteen en tätä asiaa saa kytkettyä muuten kuin siten, että kevyempänä oleminen, meditointi jne on tietenkin helpompaa kuin tukkoisempana. MInulle laihduttaminen= terveyden edistäminen=oman normaalipainon löytäminen/palaaminen - tapahtuu itsestään, kuuntelemalla kehoa, nauttimalla, lisäämällä hyvää...Nauttikaa kesästä!

  VastaaPoista
 8. Naurattaa kyllä miten jotkut kommentoijat täällä takertuu jokaiseen pikkuseikkaan ja hakemalla hakee jotain mistä pääsee näpäyttämään.
  Onkohan kyseiset kommentoijat miettineet miksi he edes tekevät niin.

  Onko kuvat Hämeenkyrön luomutilalta?

  VastaaPoista
 9. Ah, sori unohdin vastata, eli Hämeenkyrössä on tuo kyseinen paikka eli tämä: http://www.fonecta.fi/tuotteet-ja-palvelut/H%C3%A4meenkyr%C3%B6/1975431/Mansikkatila+Sunila/reviews.html ja sinne on hyvä varata aika. Voi ostaa myös valmiiksi poimittua jos soittaa sinne. Itse poimittuna on n. puolet edullisempaa.

  Hämeenkyrössä (tai Ylöjärvellä) muistaakseni joku toinenkin paikka mistä sai luomumanssua? Anyone?

  VastaaPoista
 10. sain oikeesti aika hyvät naurut tästä koko painokommentoinnista :D ihmisten medialukutaito aika nollissa. tai ehkä hymiön puuttuminen vaikutti asiaan, en tiedä. ei siihen vaakaa tarvitse, että huomaa painon nousseen. kyl keho kertoo. ja jos pieni määrä tuntuu liialta ja saa fiksuin keinoin painon takas normaalilukemiin, siinä ei oo mitään väärää tai korkeen tietoisuustason vastaista.

  että kylläpäs paino on puhuttava asia...

  en muuten pääse osallistuun turun raw eveningiin :(

  VastaaPoista
 11. Anonyymi, oletko itse miettinyt miksi kommentoit muiden anonyymien viestejä ilman mitään järkevää sanottavaa niistä? Naurattaa kyllä sekin ;)

  VastaaPoista
 12. Ihan normaalia et jonkin aikaa raakaruokailtuaan on pakko vähentää ruoan määrää, kehosta vaan tulee tehokkaampi. Jos rakastaa syömistä ei kannata lähteä vuosien 100% raw linjalle.

  VastaaPoista
 13. lowfat/nofat ruokavalio o kyllä ehkä tuhoisinta, mitä voi kropalleen tehdä, olipa kehotyyppi tai vuodenaika mikä hyvänsä. toivon hartaasti, ettet ole jatkamassa ko. linjauksen mukaisesti kovinkaan kauaa.

  <3llä nanonyymi

  VastaaPoista
 14. Hei Mattilan luomumansikkatila löytyy Nurmijärveltä.

  Sinne ei tarvi varata aikaa, mutta jos haluaa varmistua, että mansikkaa riittää, kannattaa soittaa ennen kuin lähtee. Ja jos haluaa ostaa valmiiksi poimittua mansikkaa, ne kannattaa ehkä varata.

  Nettisivu toimii välillä ja välillä ei: http://mattilanmansikkatila.tripod.com/

  VastaaPoista
 15. Toinen luomumansutila Hämeenkyrössä on Ponkiniemen tila, http://www.luomulaituri.net/ponkiniemi/index.htm

  VastaaPoista
 16. Low fat anonyymi: En ole low fat dieetillä vaan puhtaalla, raakaravinnolla, jossa toistaiseksi pidän rasvat vähäisinä. Voin sanoa, että saan kuitenkin huomattavasti enemmän hyviä ja tarpeellisia rasvoja juuri nyt kuin perusruokavaliolla tai kypsennetyllä ruokavaliolla (jossa rasvat ovat usein kuumennettuja=härskiintyneitä)

  Ja tosiaan tämä on tilapäistä ja kuten sanoin, asia on eri aloittelijoilla. Ayurvedan mukaan erityisesti vatarakenne tarvitsee hyviä rasvoja, mutta pitta ja kapha pärjäävät vähemmilläkin erit. kesällä.

  Kiitos mansikkatilalinkeistä!

  VastaaPoista
 17. Sain tänään kuulla työkaverilta että olit kysellyt mua! Olin ikävä kyllä ehtinyt jo lähteä, aloitan poiminnan aina kuudelta niin pääsen jo aamupäivän aikana takaisin kotiin/muihin hommiin. :) Olisi ollut kyllä kiva nähdä, ja samalla päästä todistamaan työkavereille etten ole ainoa joka poimii paljain jaloin...

  VastaaPoista
 18. jep:) Ens ke olen tulossa uudelleen joten tule moikkaan jos olet paikalla :) Aamupäivästä tod.näk!

  VastaaPoista
 19. Ihania nämä kommentoinnit..anonyymit ja nimelliset. Samaa mieltä että paino puhuttaa aina..ja joillain näyttää olevan mitä suurinta huvia jos pääsevät kokemaan sun näpäyttämistä. Onneksi osaat niihin suhtautua ja pystyt selventämään heille ja samalla meille muille mitä tarkoitit..jos ei koko asia tullut muutoin ymmärretyksi. Ja mansikoita tekis kyllä mieli poimimaan itelläki..soitanpa huomenna noille hämeenkyrön tiloille ja kyselen! :D Ihanaita kesän jatkoa!

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...