Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

9.6.2010

Valheellinen tasapaino

Olen huomannut ja kertonutkin täällä lukuisista onnistumistarinoista, joita olen päässyt sekä työssäni että vapaa-ajalla todistamaan. Ihmiset ovat alkaneet heräämään ja etenkin tietyntyyppiset ihmiset, jotka ovat seuranneet blogiani, ovat lähteneet matkallensa ravinnon kautta. Se on helppo ja nautinnollinen tie! Osalla muutokset tapahtuvat hyvinkin nopeasti, mutta kaikilla se ei mene niin. Osa asiakkaistani on ihmetellyt, kun paino ei ole laskenut, tai sortumisista ei vieläkään ole päässyt, vaikka on jo puhdistanut ruokavaliotaan. Osa taas ei osaa päästää vanhoista jutuista irti ja tuskailee sen kanssa.

Olen kertonut omaa muutostarinaani julkisesti nyt muutamaan kertaan blogissa kirjoittelun lisäksi. Jos ette vielä ole lukeneet lehtijuttua "Superruoka muutti elämäni", niin jutun voi ladata tästä. Jutun otsikosta saa suurin osa kuitenkin ihan väärän käsityksen, vaikka onneksi itse juttu avaa asiaa vähän enemmän. Lehdet ja asiaan enempää perehtymättömät ihmiset haluavat kärjistää asioita sekä näkevät vain yhden osa-alueen laajasta kokonaisuudesta. Painotan e-kirjassaninkin, että se ei ole pelkästään (super)ruoka tai ravinto, mikä on mahdollistanut suuren muutokseni. Ravinto on ollut prosessin nopeuttaja, ovien avaaja jne. mutta ehdottomasti ei pelkästään se "juttu".

Mikä sitten on se "juttu"? Olen aiemmin kertonut, että olemme täällä oppimassa, haastamassa pelkomme, poistumassa mukavuusalueelta sekä löytääksemme tasapainon jne. Juttu on kuitenkin sen muistaminen, mitä oikeasti olemme ja mistä tässä kaikessa on kyse.  Keino tälle muistamiselle on tietoisuuden laajentaminen jolle taas ravinto on vain työkalu.  Apuna tässä muutos- ja muistamisprosessissa on poisoppiminen kaikesta vanhasta ja tässä tilanteessa puhdas ravinto voi olla apu poistamaan lukkoja olemisen ja muistamisen tieltä.

Takaisin niihin, keillä uudet ravintoasiat eivät ole sujuneet niin jouhevasti.

Lähtötilanne, oma tausta ja etenkin se henkinen tila/tasapaino ovatkin avainasioita tässä prosessissa. Suuri osa on hukassa kehonsa ja mielensä kanssa, eivätkä toisin sanoen ymmärrä, mitä tarkoitetaan (ayurvedassakin tutulla) keho-mieli-sielu -yhteydellä. Itsekin jo välillä luulen tietäväni sen, mutta nyt tajunnut, kuinka pitkä matka sekin prosessi on.

Suurin osa ongelmistamme ja vaivoistamme lähtee mielestä. Fyysinen oire on aina heijaste henkisestä tilasta. Henkisellä tilalla en tarkoita tietoisuutta tai sitä, kuinka "syvällä" on, koska voit olla hyvinkin henkinen ihminen, mutta silti epätasapainossa. Tietoisuuden taso ja tila ovat eri asioita. Meidän pitää sekä poisoppia huonosta egostamme (=negatiivisista uskomuksistamme ja "aivopesusta") mutta yhtä lailla meidän pitää vahvistaa hyvää egoamme (=itsetuntoamme), jotta olisimme tasapainossa. Meillä kaikilla on niin paljon käsittelemättömiä tunteita patoutuneena. Nämä sitten aiheuttavat erilaisia fyysisiä oireita ja hidastavat matkaamme.

Miten ravinto- ja tietoisuuden taso sitten liittyvät yhteen? Puhdas ravinto auttaa yhtä lailla sekä rasvakudoksen muodossa varastoiduttuja että "tunteettomien" ihmisten mm. sappeen varastoituja negatiivisia tunteitamme tulemaan pintaan. "Sapettaa" - ei ole mikään turha toteamus. Sitten vaan sappikiviä poistelemaan (erityisesti yllättäen vihaiset pittat, juttu tulossa...) Tunteiden pintaan nouseminen ja käsittely on välttämätöntä, jotta voisimme poisoppia, oppia uutta, taas poisoppia, nähdä asian laajemmin, kehittyä ja muistaa.

Tasapaino on myös pitkä matka. Kerroin enemmän viime vuonna mystisestä pitkäaikaisesta lonkkakivustani, ja siitä, kuinka olen hakenut eri asiantuntijoilta apua siihen. Tänä vuonna olen hoitanut sitä mm. energiahoitajan avulla. Olen lähes vakuuttunut, että vaiva on henkinen ja lähtee sitten, kun pääsen vielä enemmän irti ulkoa opituista malleista (ja niitähän riittää) Tässä pätkä energiahoitajani analyysista. Loppuanalyysikin on niin totta.

"Kaikki fyysiset vaivat ovat aina heijasteita henkisestä tilastasi. Lonkan alueen ongelmasi on heijaste ongelmasta tuoda luomisvoimaa fyysisyyteen. Tähän liittyy suuria häiriöitä, millaisena näet itsesi. Olet tehnyt paljon sen eteen, että olet löytänyt tietynlaisen henkisen tasapainon. Kuitenkin se, että kehosi ja mielesi vielä oireilee on viesti siitä, että tasapaino ei ole aito ja sisäsyntyinen. Tasapainoasi horjuttavat tekijät ovat täysin alitajuisia tapoja reagoida,jotka ovat syntynet alunperin sinua suojaamaan, mutta ovat muuttuneet tarpeettomiksi ja nykyään vain haittaavat omaa hyvinvointiasi. Hoidossa parannettiin kykyä tuoda tietoisuuteen tunteiden takana olevia syitä ja tuntemuksia. Esimerkiksi vihan takana oleva suru tai pelko siitä, ettei ole voinut olla oma itsensä pääsee nyt nousemaan paremmin pintaan. Tällöin voi tuntea taustalla olevan oikean tunteen (primäärisyy) ja päästää siitä irti.

Hoidon aikana nousi pintaan padottuja tunteita. Pintaan nousi mm. erittäin negatiivinen käsitys omasta itsestäsi sekä luottamuksen puute muihin ihmisiin. Sinulla on halu voida hyvin, mutta koska sinulla on negatiivinen käsitys itsestäsi, olet käyttänyt pakottavia ja jopa rankaisevia malleja, joilla olet luonut ikäänkuin hyvinvoivan kuoren itsellesi. Tämä on johtanut mm. siihen, että olet käynyt monissa ulkopuolisten hoidoissa ja yrittänyt saada apua vastaan, mutta alitajuisesti olet estänyt näitä hoitoja vaikuttamasta itseesi. Esimerkiksi tässäkin hoidossa yritit koko ajan näyttää toimivaa energiakenttää häiriöiden päällä, ettei todellisiin ongelmiin päästäisi käsiksi."


Raportissa sanottiin siis vaikka mitä muutakin mielenkiintoista, joista ehkä avaudun myöhemmin. Vaikka lonkkani tuntuu hoitojen jälkeen edelleen kipeältä on tunne, että vapautumista tapautuu alitajunnan tasolla nyt kun nämä asiat on tuotu tietoisuuteen. Aika näyttää - kuinka valmis olen poisoppimaan egoni viimeisistä kiinnikkeistä, koska vaikka vanhat uskomukset murtuu, uusia tulee tilalle. Myös nämä uudet "uskomukset" kyseenalaistuvat päivä päivältä, mitä syvemmälle mennään. Viimeisin kyseenalaistamiseni koski omaa työtäni ja henkistä kehittymistäni ja se sai minut pitkästä aikaa hieman negatiiviseksi ja pisti ajattelemaan tämän energiahoitajan raportin lisäksi. Uskon, että nämä vaikeat hetket ja herättelyt ovat jälleen kerrain vaiheita, jotka mahdollistavat uuden oppimisen - uusien ovien avautumisen.

Suosittelen puhtaan ruokavalion ja meditaation lisäksi kaikenlaisia tunteiden vapauttamiskeinoja huutamisesta, tanssimisesta ja laulamisesta energiahoitamiseen. Itse tein juuri äsken ensimmäisen onnistuneen luonnonmukaisen sappikivien poiston! Aidon itsen löytäminen ja tunteminen on PITKÄ matka. Mitä lähemmäksi pääset, sitä parempi olosi on. Sen voin taata.

Suosittelen lämpimästi tätä Legacy - hoitoa niille, jotka haluavat oppia tuntemaan (tai muistamaan) itsensä.

Olen lähiaikoina lisäämässä nettisivuilleni osion, jossa suosittelen erilaisia (luontais/täydentäviä) hoitoja. Niistähän alkaa jo olla kertynyt kivasti kokemusta, mutta edelleen kokeilen mielelläni kaikenlaisia hoitoja ja kirjoittelen niistä.

13 kommenttia:

 1. Kiitos näiden asioiden jakamisesta. Luen juuri Marja-Liisa Veijosen mielenkiintoista kirjaa "Luontaisesti terveeksi" ja sen myötä olen tullut siihen tulokseen, että omakin lonkka- ja toispuoleinen selkäkireyteni on padottujen tunteiden (olen ollut aika mestari peittämään syvimmät tunteeni ;) aikaansaannosta. Vaiva helpotti jäsenkorjauksessa joksikin aikaa, palatakseen kuitenkin taas takaisin, joten sen täytyy tulla jostain syvemmältä.

  Kuinka paljon tuo Legacy-hoito maksaa ja oletko käynyt siinä useasti?

  VastaaPoista
 2. Mun kokemuksen mukaan jäsenkorjaukset, hermoratahieronnat ja vastaavat vaatii jatkuvia hoitokäyntejä pysyvän tuloksen saavuttamiseks. "Ihmeitä" oon niilläkin nähny tehtävän just selkä- ja lonkkakivuissa.

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus! Hieno juttu, että jaksat korostaa tuota henkisen tilan/tasapainon merkitystä! Minusta tuntuu, että osa ihmisistä kuvittelee, että raakaravinto ja superfoodit tekevät heistä jotenkin väistämättä tasapainoisia, onnellisia ja valoisia. Yhtäkkiä kaikki muuttuu nopeasti, elämä kirkastuu ja rauha valtaa mielen. Lähes vain syömällä. (Onhan se houkutteleva ajatus epätoivossa!!)

  Nimittäin: Vaikka olen vieläkin kaikkea muuta kuin vapaa vihasta ja pelosta,olen varma, että viisi vuotta sitten nämä superfood-puheet olisivat tehneet _minusta_ entistä pahemmin syömishäiriöisen ja levottoman, kuin silloin olin.

  PS.En tiedä, mitä mieltä itse olet, mutta tuo lehtijuttu oli minusta loistava. Toimittaja ei anellu eikä glorifioi. Ystävien ja etenkin isovanhempien tuominen mukaan tuo syvyyttä.

  VastaaPoista
 4. Siis: Toimittaja ei _alennu_ eikä glorifioi. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos JR, tuokin on niin totta. Ei voi olettaa, että kauan vaivannut asia korjaantuu yhdellä tai kahdella jäsenkorjauskäynnillä. Mutta koska ihminen on kokonaisuus, kehoon jääneet erilaiset, tunne-elämää järkyttäneet tapahtumat, olivat ne sitten myönteisiä tai kielteisiä ovat kuin kuonamöykkyjä aiheuttaen lihasjännityksiä, jotka tukkivat energiaradat niin, että energia ei pääse vapaasti virtaamaan. Mikä tahansa keino, jolla jännitys laukeaa on hyvä, mutta monesti vaiva tosiaan palaa, jos ei hoideta "alta" pois sitä henkistä puolta, esim. jotain lapsuudenaikaista ikävää kokemusta, joka jännityksen on aiheuttanut.

  VastaaPoista
 6. Luin ton jutun sappikivien poistosta ja kiinnostaisi kyllä kokeilla sitä. Täytyypä keskustella asiasta lisää juhannuksena :)

  VastaaPoista
 7. Heips, ohessa hintatietoja hoidosta:
  Legacy-hoito, kaukohoito tai kehoterapia 60 eur.
  Legacy-hoito kestää noin tunnin.
  Kehoterapia noin 1-1.5 tuntia.
  Life-guiding maksaa 100 eur/tunti. Normaalisti aloitetaan 2 tunnin sessiolla.

  JR: Yes. Olen käynyt useamman kerran hoidoissa monissa eri paikoissa. Menen silti tämänkin jälkeen vielä eräälle "kansanparantajalle"

  HeidiK: Yes. Ravinnon muuttaminen ja vain siihen uskominen on todella paljon helpompaa kuin oman sisimmän kohtaaminen muilla tavoilla. Mutta se on todella hyvä keino, että alamme ylipäänsä tajuamaan sen, että sisällämme on jotain muutakin kuin tyhjyys/mieli :) Kiitos palautteesta !!!

  VastaaPoista
 8. Hieno juttu tuo sapen-/maksanpuhdistus! Erittäin perusteellinen teos aihepiiristä on Moritzin "The Amazing Liver & Gallbladder Flush", löytyy esim. Amazon.com:sta.

  VastaaPoista
 9. Homeopaattini antoi vähän samanlaista palautetta liittyen henkisen ja fyysisen minän tasapainoiluun. Hänen mukaansa henkiset (positiiviset) muutokset saattavat aluksi jopa pahentaa fyysisiä oireita/sairauksia, koska tukos lähtee pikku hiljaa purkautumaan sisältä ulospäin. Mieli ja keho taitaa olla vähän niin kuin paita ja peppu. :)

  VastaaPoista
 10. Minukin kiinnostaa maksanpuhdistus! Mutta mistä löytyisi ohjeet näihin valmisteluihin mitkä tulisi suorittaa ennen ko puhdistusta?

  VastaaPoista
 11. Maija: Jep, samaa voisin epäillä. Katsotaan tilannetta.

  heida: Itse en suorittanut valmisteluja. Kannattaa olla muutama päivä vähemmillä rasvoilla ja kevyemmin muutenkin.

  VastaaPoista
 12. Itselleni vihersmoothie ja superfoodit ovat ainakin olleet loistava keino herätä. Enkä olisi ikinä uskonut, että ruokavaliolla voi olla niin suuri merkitys. Ehkä joku pääsee ilmankin samaan, mutta kyllä minä ainakin tarvitsen sen lehtivihreän, jotta pysyn sopivasti jalat irti maasta;-)

  VastaaPoista
 13. Jos noita sun lonkkaongelmiasi ja kuvaustasi siitä lukee ajatuksella, niin onhan se nyt päivänselvää että kyse on jostain aivan muusta kuin fyysisestä oireesta.

  Oletko koskaan miettinyt sitä, että tuon lonkkavaivan on ollut tarkoitus ohjata sua oikeaan suuntaan -> pois ulkoisesta ja fyysisestä kohti sisäistä ja henkistä? Olet ollut tosi sokea ja taidat vieläkin olla...

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...