Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

2.6.2010

Tiiviimpi kroppa ja puhtaampi mieli

Tässä vielä viimeisimpiä ravintokurssilaiseni palautteita, laitoin osan nettisivulle, mutta koska hyvää asiaa on niin paljon, haluan että muutkin pääsevät lukemaan näitä takuulla pysyviä onnistumistarinoita. Asia ei ole varmaankaan lukijoilleni kovin uutta, mutta motivointia tuskin ikinä on liikaa :)

Oliko kurssilla oleva ravintopuoleen liittyvä asia jo ennestään tuttua/osin tuttua, osin uutta/enimmäkseen uutta? 

Oli osittain tuttua koska ravitsemusasiat ovat aina kiinnostaneet, mutta paljon tuli myös uutta tietoa täydentämään ajatusmaailmaani.  

Oletko tyytyväinen materiaaleihin, koitko että sait tarpeeksi infoa? Mistä asiasta kaipaisit lisää, jäikö jokin erityisesti mieleeen?  

Kyllä olen, ja mainitsemistasi lähteet ovat loistavia mahdolliseen lisätiedon tarpeeseen. Ainoastaan happo-emästasapainosta jäi kysymys että voiko sitä jotenkin testata itse - siis tarkoitan että olisi kiva tietää mikä on kehoni happo-emästasapaino tällä hetkellä, paljonko on vielä matkaa edessä ennen optimaalisen tasapainon saavuttamista?

V: Testiliuskoja saa käsittääkseni apteekista/luontaistuotekaupoista. Päivittelen lisäinfoa kunhan saan, samoin olen tutustumassa hieman enemmän happo-emäs - tasapainoon ja metabolic typingiin. Kirjoittelen lähiaikoina lisää! 

Oliko kirjoitustyylissä huomautettavaa? Oliko asiat ilmaistu selkeästi/hyvin/huonosti ? 

Tähän on helppo vastata koska olen niin samaa mieltä suurimmasta osasta asioita, kaikki käy niin hyvin "järkeen" ja moni asia tuntui suorastaan päivänselvältä. Ehkä olisi hyvä oikolukea matsku kertaalleen koska jotain pieniä virheitä osui tekstissä silmään silloin tällöin - ei kuitenkaan sellaisia etten olis ymmärtänyt asiaa:) Mutta jos joku lukija on oikein tarkka kieliopista niin hyvä asia saattaa jäädä turhaan paitsioon jos lukija alkaa kiinnittää huomiota oikeakielisyyteen.

V: Jep, oikoluen/luetan matskua jatkuvasti ja teen siihen muutoksia 

Oliko reseptejä tarpeeksi? 

Kyllä oli, lisäähän löytyy netistä vaikka kuinka paljon ja helposti. 

Oletko saanut (vaikkakin tällä lyhyellä kokemuksella) ayurvedasta mitään vinkkejä tai parempaa ymmärrystä itsesi tuntemukseen tai uskotko, että se auttaa ainakin jatkossa ylläpitämään tasapainoasi? 

Ehdottomasti. Kehon, sielun ja mielen tasapainon tärkeys on avautunut mulle ihan uudella tavalla, ja on ollut helppo soveltaa sitä myös käytäntöön.   

Kuvaile muutamia muutoksia olet tehnyt elämääsi kurssin aikana, luuletko että muutokset ovat pysyviä?  

Vihersmoothie joka päivä! Ja muutenkin yhä enenevässä määrin siirtyminen raakaravintoon, päivälliset useimmiten salaatteja, ja smoothieta teen ison annoksen aamulla ja nautin pitkin päivää. Välillä tuntuu että voisin elää pelkästään sillä. Kypsennettyä ruokaa syön enää oikeastaan aamiaiskaurapuuron, munakkaiden ja joskus speltti- tai ruispasta-annoksen muodossa - näitä tosin yhä vähemmän, kroppa ei enää oikeastaan kaipaa niitä, niistä tulee yhä enenevässä määrin tukkoinen ja raskas olo. Raakaravinnosta tulee niin paljon parempi ja energisempi olo! Leivästä en ole ihan kokonaan vielä luopunut, luomuruisleipää menee viipale tai kaksi päivässä. Myös päivittäinen meditaatio on tullut mukaan, samoin syvähengitykset. Samoin superfoodit; spirulina, kaakaonibsit, hampunsiemenet ja neitsytkookosöljy kuuluvat päivittäiseen ruokavalioon, samoin ohranorasmehu jolla lähtevät aamut käyntiin. Välillä käytän myös macajauhetta. Ruoat ostan luomuna aina kun se vain on mahdollista eikä hinta hirvitä liikaa (näin on käynyt oikeastaan vain tomaattien kohdalla joskus). Ja kahvin sekä mustan teen olen jättänyt kokonaan pois, samoin viimeisetkin rippeet valkoisesta sokerista.  

Mitä mieltä olet muista tehtävistä, kuten X ja X? Olivatko nämä asiat sinulle uusia/tuttuja? Koetko, että ajattelussasi saattoi tapahtua jotain hieman syvempääkin muutosta ja uskotko että tämä muutos on pysyvä tai parempaan päin? 

Nämä olivat entuudestaan jo vähän tutumpia. Ehdottomasti ne ovat vaikuttaneet ajatteluuni ja sitä myöten koko elämääni positiivisesti ja muutos on siis parempaan päin, ja aivan varmasti pysyvä! En kertakaikkiaan keksi mitään syytä palata takaisin "vanhaan elämään":) Ja nyt kurssin myötä ymmärrän tosiaan mitä tarkoittaa että keho, mieli ja sielu ovat tasapainossa, kehon osuus on mulla aiemmin ollut vähän retuperällä ja nyt kun sekin alkaa olla kuosissa niin kokonaisuus toimii aivan toisella tavalla - kuten sen on tarkoitettukin toimivan.   

Kehitysehdotuksia? 

just nyt en keksi mitään, paitsi se matskun oikolukeminen:)   

Positiivinen palaute (jos ei aikaisemmissa kyssäreissä): 

Jonkin verran sitä jo tulikin, mutta erikseen on pakko vielä mainita mitä nämä (mun kohdalla siis lähinnä ruokavalioon liittyvät) muutokset ovat tehneet: alun detox-oireiden (väsymys, päänsärky, ajoittainen huonovointisuus) jälkeen olo on päivä päivältä energisempi. Lisäksi ihmettelen itsekin joka päivä kuinka hyvin nykyään viihdyn kropassani - paino-ongelmia mulla ei ole koskaan ollut ja nyt on saattanut tippua ehkä kilo tai kaksi lisää, mikä "entisessä elämässä" olisi tehnyt musta jo vähän liian laihan näköisen, ja olon heiveröiseksi. Mut nyt tunnen että olen ikäänkuin "hyvässä lihassa" (en keksi tähän parempaa ilmausta vaikka kuulostaa ehkä vähän roisilta, heh), kroppa on jotenkin "tiiviimpi" ja ehdottomasti kiinteämpi eikä kurvit ole kadonneet mihinkään:D Mulla on aina ollut hoikkuudesta huolimatta myös selluliittia, ja sekin on selkeästi vähentynyt, ja tuntuu sulavan päivä päivältä aina vähän lisää - jännä nähdä onko se jonain päivänä kokonaan poissa...! Takavuosina huhkin aina keväisin vaihtelevalla menestyksellä salilla ja jumpissa jotta olisin kesäksi bikinikunnossa, ja nyt olen vallan mainiossa bikinikunnossa ilman mitään huhkimisia. Mitään muuta en ole tehnyt kuin käynyt 4-6 kertaa viikossa 40-70 minuutin kävelyillä, vauhtia sen verran että nyt on hiki tullut, mut ei enempää. Pointtina kävelyissä on enimmäkseen ollut yksinkertaisesti kehon tarve liikkumiseen raittiissa ulkoilmassa, keväästä ja luonnosta nauttien. Lisäksi vasta parin viime vkon ajan olen 1-3 kertaa viikossa kotona jumpaten tehnyt puolen tunnin käsivarsi-, vatsalihas- ja pepputreeniä, jota aion kyllä jatkaa nyt säännöllisesti - mutta en kuitenkaan väkisin enkä hampaat irvessä, vaan silloin kun siltä tuntuu eli keho kutsuu - ja siitä tulee hyvä olo:) 

Sit pitää myös mainita se miten hyvässä kunnossa ihoni on - olen aina hoitanut sitä huolella ja ollut ajan hermolla viimeisimmistä kosmetiikan "tehoaineista" (huom lainausmerkit;), mutta nyt olen etenkin kropan ihossa huomannut selvän muutoksen - iho on kiinteämpi, pehmeämpi, kimmoisampi, kosteutetumpi.. enkä ole kuitenkaan tehnyt ihonhoitorutiineihin mitään muutoksia. Kasvojen ihon hoidossa olen jäänyt koukkuun sulatettuun kaakaovoihin, laitan sitä kosteusvoiteen alle "kosteusboosteriksi" enkä enää osaa olla ilman! Uskomatonta miten yksi ainesosa voi tehdä niin hyvää jälkeä. Kyllä luonto osaa:) Ja viimeisimpänä mut ei todellakaan vähäisimpänä asiana on vatsan hyvinvointi. Aiemmin kärsin jatkuvasti vatsakivuista, suoliston kurinasta ja murinasta, ruoansulatusongelmista, liiasta kaasunmuodostuksesta, turvotuksesta jne. ja nyt on kaikki lähes kokonaan poissa! Jaksan joka päivä olla kiitollinen siitä että vatsani voi hyvin ja on hiljaa:) Nyt se jo hymyilyttää mut ennen oli vitsit vähissä, oikeasti.   

Suosittelisiko kurssia/kirjaa/Heidiä ystävällesi ja saitko vastinetta rahoillesi? 

Aivan ehdottomasti suosittelisin ja olen jo suositellutkin muutamalle, ja kyllä sain myös vastinetta rahoilleni. Aina tietysti olisi parempi jos kurssi olisi face-to-face, esim. luentoja, yhteisiä kokkailuja jne., mutta parempi näin kuin ei ollenkaan! Tämä tuli ainakin itselleni juuri oikeaan elämänvaiheeseen ja kuin tilauksesta.. niin se universumi järjestelee asioita:)  

Kiitos vastauksistasi:) 

Iso kiitos sinulle Heidi! Teet loistavaa työtä ja on aivan käsittämättömän arvokas asia että näistä asioista valistetaan ja niistä puhutaan. Iloa ja valoa! 
-Hanna
<3 <3 <3 

1 kommentti:

  1. Täältä ainakin löytyy pH-testipaperirulla: http://www.phshop.fi/phtestipaperirulla-5585-p-167.html

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...