Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

28.6.2010

Tietoisen elämisen autuus ja tasapaino(överit?)

Olemme ystäväni Mirvan kanssa lievästi sanottuna aika tulessa näistä tietoisuusjutuista ja voisimme jutella niistä koko ajan ja lähes kaikki puheenaiheemme vähintäänkin sivuavatkin niitä. Tietoisuus liittyy IHAN KAIKKEEN! Tietoinen elämä, oleminen, liiketoiminta, syöminen, parisuhde, s****, läsnäolo, ajattelu, puhuminen jne. Se on uusi ja kaikista tärkein asia elämässä! Kun tiedostamisprosessi lähtee liikkeelle kaikki muuttuu ja näet elämän ja maailman uusien (ja erittäin värikkäiden) lasien läpi.


Olen verrannut omaa elämää tietoisena/tiedostamattomana laatikon seinien murtamiseen tai unessa olemiseen. Elämä tiedostamattomana oli ihan jees, kun ei paremmasta tiennyt! Sitten kun seinät murtuu/silmät aukenee se on menoa se!

Tietoisuutta voi soveltaa lievästi sanottuna ihan kaikkeen. Tietoinen oleminen on mm. sitä, että pystyt tiedostamaan j-a-t-k-u-v-a-s-t-i mitkä asiat juuri nyt vaikuttavat sinuun. Monella hyvä alku on tiedostaa edes se, että ravinnolla saattaa olla jotain vaikutusta oloosi. Tämäkin on suuri oivallus monelle; laittaako suuhun makkaraa vai smoothieta, kännäätkö raakasuklalla vai oluella (kärjistys). Yhtä tärkeää on hengittäminen: normaali, pinnallinen hengittäminen  pitää meidät syvässä unessa, emmekä ymmärrä, mitä luonnon aistiminen tarkoittaa. Entäpä mitä propagandaa haluat syöttää mielellesi? Tv:tä, mainoksia? Entäpä ajankäyttösi: Nautitko elämästä JUURI NYT, koska NYT-hetki on ainoa mitä meillä ikinä on, emmekä koskaan saa sitä takaisin! Onnellisuus ei tule tulevaisuudessa. Tunteet: ilmaisetko todellista itseäsi vai puhuuko pinnallinen, ympäristön aivopesemä mielesi? Kontrolloitko elämääsi pelon ohjaaman? Onko tuttua: "että mitenkä mä sitten pärjään" mielen tarvitsema varmistelu, ohjaaja: pelko. Mikä on oikeasti pahin mitä voi tapahtua? Pelko tulevasta, jota ei ole, koska on edellenkin vain nyt-hetki.  Pelko yksinolemisesta. Pelko muutoksesta. Materiaan, ihmissuhteisiin, arvoihin ja asenteisiin on takertumista joka ESTÄÄ kasvamisen.

Kaikilla prosessi ei ole niin jyrkkä ja selkeä, eikä sisäiset muutokset tunnu niin radikaaleilta kuin toisilla (tietyillä kehotyypeillä). Olennaista on kuitenkin se matka,  jossa tiedostaa jatkuvasti entistä enemmän, riippumatta lähtötilanteesta. Ystäväni mies (joka "joutuu" tahtomattaan tietoisten naisten "aivopesemiksi") naureskeli, että puheidemme perusteella elämässä on aika paljon tasapainotettavia asioita; doshat, chakrat, keho-mieli-sielu ja vielä vasen ja oikea aivolohko! Puhumattakaan happo-emäs jne. tasapainoista :) Tasapainoilussakin voi vetää "överit", yrittää liikaa (kuten liika meditointi, keho viilentäminen jne.), joten välillä on hyvä päästää irti - bilettää, ottaa rennosti, kuunnella "ei-niin tiedostavaa" musaa, tanssia, miksei vaikka vetää ihan oikeita kännejä (jotta keho viimeistään tietää missä haluaa olla). Kun saamme pienenkin yhteyden siihen aitoon minään, alamme tietämään mitkä asiat vievät meitä syvemmälle (kaninkoloon) - ja se suunta tuntuu toivottavasti ainoalta vaihtoehdolta. Tasapainottavien elämäntapojen suhteen voit huomata, että haluat entistä enemmän viettää aikaan ihmisten seurassa, jotka stimuloivat ja vievät sinua eteenpäin. Se on jokin koukku tai magneetti, joka vetää puoleensa. Se vetovoima on jotain itseä suurempaa.

Tuleva stand-up koomikko Mirva ja egon kuolema (ja uimaposeeraukset) :D

5 kommenttia:

 1. "Kun tiedostamisprosessi lähtee liikkeelle kaikki muuttuu ja näet elämän ja maailman uusien (ja erittäin värikkäiden) lasien läpi"

  Nauti näkymistä! Mutta mitäpä jos heittäisit ne hienot ja värikkäät lasitkin hevon kuikkaan ja näkisit maailman ilman ylimääräisiä suodattimia?

  VastaaPoista
 2. "NYT-hetki on ainoa mitä meillä ikinä on, emmekä koskaan saa sitä takaisin"

  Mitä siis on silloin, kun nyt on menetetty? Silloinkin on... nyt!

  Pilkun viilaus on hauskaa, ja tämä kirjoitus antaa siihen monta herkullista aihetta :)

  Vakavasti puhuen kirjoitat kyllä asiaa, ja minusta tuntuu, että ymmärrys sanojen takana on useimmiten oikea. Sanojen kanssa voi kuitenkin olla myös tarkkana, koska epätäsmälliset ilmaisut antavat turhaan aiheen väärinkäsityksille - sormesi sojottaa pääpiirteissään kuuta kohti, mutta sohii välillä epähuomiossa ohikin.

  VastaaPoista
 3. Jännä että käytit ilmaisua kaninkolo. Katsoin nimittäin juuri eilen elokuvan "What the bleeb do we know -down the rabbit hole" jo toisen kerran.. Aivan ihana ja yksi parhaista koskaan näkemistäni elokuvista/dokumenteista! Sen voi kokonaisuudessaan katsoa täältä: http://www.youtube.com/watch?v=tSk51Lp-vHU

  Kertoo siis siitä kuinka tiede ja henkisyys ovat paiskaamassa kättä -kvanttifysiikka on ihmeellinen asia.. :)

  VastaaPoista
 4. Olen lukenut enemmän ja vähemmän säännöllisesti Quinoaa! ja täytyy sanoa, että tämä on aikamoista hihhulointia ja sekoilua nykyään. Tykkäsin rawfood-kokeilujesi kuvauksesta, treenin ja raakaravinnon yhdistämisestä kertovasta tarinoinnistasi, mutta nyt täällä puhutaan jostain kristalleista, laitteista jolla vettä suodatetaan plus että naiivisti hehkutat jotain tantra- ja valaistumiskokemuksiasi. Ennen linkitit järkevää matskua sivuille, nyt postauksistasi puuttuvat totaalisesti kaikki sanomaasi "tukeva" kriittinen, tutkittu materiaali. Tämä on tainnut muuttua blogiksi, jonne en enää viitsi vaivautua. Kiihkouskovaiset, antisemiitit jne ovat yhtä pelottavia kuin "valaistuneet" hipit. Positiivista kesää kuitenkin!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Thanks for sharing ;) Täällä mennään kovaa ylös ja hoplaa! Jos et ole huomannut, elämme parhaillaan maailmankuvien murrosvaihetta, jossa ylitämme rationaalisen ajattelun ja alamme ymmärtämään asioiden suurempia kokonaisuuksia. Ne joilla tämä vasen aivolohko on hallitseva, eivät halua uskoa sitä, koska olemme tottuneet ajattelemaan aina "järjellä"

  En siis enää edes yritä olla "uskottava" koska se on totaalisen out ja suppeaa omassa maailmankuvassani. Avoimuus ja oma kokeilu vie eteenpäin, ei tiede-usko, mutta believe what u want :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...