Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

6.6.2010

Puhdasta Suomea - ja verta

Loistoviikoloppu (jälleen kerran!) takana! Olin ensimmäistä kertaa järjestetyssä "Takaisin luontoon" - tapahtumassa. Autoni (ei oma) oli täynnä, kun ajoimme ihanissa maalaismaisemissa kohti Vehkaniemeä (keski-Suomessa). Paikalla oli noin parisenkymmentä ihmistä, joita yhdisti kiinnostus puhtaampaan, luonnonmukaisempaan ruokaan, joogaan, meditaatioon, "slow movementiin eli hitaamapaan elämään", tietoisuuteen ja kaikkeen luonnonmukaisuuteen liittyvään. 

Kaksi päivää ja yksi yö meni todella hujauksessa. Ohjelmassa oli hengailua, joogaa, meditaatiota, saunaa, vihersmoothieiden tekoa (vihreinä koivunlehti, kuusenkerkkä, maitohorsma, nokkonen, voikukka), saunomista, hieman luennointia(ni) ja ai niin, oma suosikkini: loistava kuntopiiri/pakotreeni!... Itse olin todella yllättynyt, että suurin osa halusi ottaa kehotyypianalyysini ja olinkin aika buukattu ja seurustelu jäi vähäisemmälle. Onneksi juttelin sitten edes analyysien aikana ihmisten kanssa. Tapahtuman olisi ehdottomasti pitänyt kestää ainakin tuplat enemmän!

Viikonlopusta varmaankin tulee kuvia nettiin, todennäköisesti ainakin Jake-Joogin blogin kautta pääseee tutustumaan. Iso kiitos vielä kerran kaikille mukanaolijoille ja erityisesti itse pääjärjestäjille <3 Tässä pakotreeniä ja mun käsilläseisontaa (joka alkaa jo sujumaan aika kivasti)Ensimmäinen päivä venyi todella myöhäiseksi. Naiset pääsivät saunomaan vasta kymmenen jälkeen ja mielenkiintoinen Om-meditaatio alkoi vasta puoleltaöin! Oli kyllä niin "Suomi-meininki" kun juoksimme (alasti) jääkylmään veteen ilman ollessa ihan valoisa! Käsittämättömän kaunista  - mutta vesi oli jäätävää!

Tapatumassa oli "veriasiantuntijoina" veri-analysoija Mikko sekä "Dr. kuppari", jonka käsittelystä sain nauttia jo muutama viikko sitten. Otin heti tapahtuman alkuun päivityksen verianalyysistani ja olin todella iloinen tuloksista! Edellisissä tuloksissa viime syksynä (marraskuussa) minun veressänihän näkyi mm. hiivaa, nukkuvia valkosoluja ja yksi kristallikin. Tällöin analysoija suositteli minulle hiilareitten vähentämistä sekä HYVIEN/RAAKOJEN rasvojen reilua lisäämistä. Rasvoja olenkin lisännyt (ja se lisääminen tarkoittaa oikeasti REILUA tai miten sen nyt sanoisi että sen uskoisi REILUA käyttöä), mutta hiilareiden vähentämisestä en osaa sanoa. Ainakaan omenaa tai kaakaota en ole vähentänyt, vaikka ne ph- ruokavaliossa ovatkin ei-niin hyviä juttuja. (pH- näkemys on vain yksi näkemys monen muun suuntauksen joukossa). Todennäköisesti hiilarit ovat jonkin verran vähentyneet, kun rasva ja lehtivihreä ovat lisääntyneet. Nyt Pittan aikana (kesällä) tuntuu sopivalta taas vähentää hieman rasvoja ja lisätä hedelmiä ja vihreitä. Kun alat olemaan tasapainossa ( ei ystäväni termillä doshat "sekaisin"), niin vuodenaikojen mukaan syöminen ayurvedisen mallin mukaan voisi olla ihanteellista.  

Uuden tuloksen pohjalta analysoija Mikko sanoi, että kaltaiseni puhdas veri on vain noin 5% ihmisistä. Lähes sama havainto toistui ystävälläni Petralla, joka on myös ollut raakaravinnolla suunnilleen vuoden ajan. Kyllä se raakaravinto näyttäisi toimivan, ainakin tämän mittauksen ja yleisen olon mukaan - day by day it gets better! Tosin tämä on jälleen vain yksi näkökulma (vaikkakin tosin mielestäni melko hyvä/laaja vrt. esim. terveyskeskuksessa otettavaan perusverenkuvaan). Kuitenkin on vaikea uskoa, että tämä voisi mennä huonompaan suuntaan.

Elävän ja kuivan veren analyysista voi siis tarkastaa oman verensä laadun ja terveytensä tilan. Tämä on uutta mikroskopiaa jota meillä on nyt tässä ajassa mahdollisuus hyödyntää! Tästä voit katsoa esimerkkiverikuvia ja niistä tehtäviä havaintoja. Peruslääkärissä tehtävä verenkuva on siis aika suppea, koska se ei keskity lainkaan veren laatuun. Tietämällä veren puhtauden, voimme paremmin ennaltaehkäistä vaivoja, ennen kuin on liian myöhäistä. Useimmat meistä ovat ylihappoisia ja verenkuva kertoo tämän (valitettavasti karun) totuuden monen kohdalla. 

Mikko kertoi myös hyvää lisäinfoa magneettituotteisiin liittyen. Magneettituotteet, joista moni tapahtumassa ollutkin kiinnostui, parantavat solujen aineenvaihduntaa; nopeuttavat solujen uusiutumista ja huonojen "häviämistä". Tämä prosessi kuitenkin voi kuluttaa myös mineraalejamme kehostamme, joten magneettituotteita käytettäessä tulisi erityisesti kiinnittää huomiota reilun laatusuolan käyttöön. Suolalla tarkoitetaan mielellään puhdistamatonta merisuolaa, jossa on tarpeelliset mineraalit. Tässä lisää suolavedestä, jota olisi syytä juoda ilman magneettituotteitakin.

Sain nyt vihdoin jo pitkään haluamaani savea. Savessa on paljon mineraaleja, mm. piitä. josta  ihmisillä yleisesti puutetta. Monet eläimet syövät savea. Tässä lainaus Mikon sivuilta:

"tutkijat ovat sitä mieltä, että savea pitäisi käyttää suolisto-ongelmien ja raskasmetallien poistamiseen elimistöstä. Jotkut ovat sitä mieltä, että eläimet rakentavat luustonsa savesta. Raamattu sanoo, että meidät on tehty savesta (ks. alla). Voisin lisätä, että savi todennäköisesti parantaa immuunipuolustusta, koska usein saviveden juonnin alkuvaiheessa ihmiset saavat flunssan tyyppisiä reaktioita (kehon keino poistaa kuona-aineita)..." Lisää 

Kerron lisää savesta, kun olen testannut sitä hetken.

Lue lisää verianalyysista. Suosittelen lämpimästi mittausta!


Parasta viikkoa - ja aurinko tilaukseen!!
Lisäys: Ai niin! Sain maistaa ekaa kertaa aivan ihanaa pastöroimatonta raakamaitoa (ja juustoja) sponsored by Jyväskylän Katriinan kauppa. Oli aika hittisekoitus yhdistää raakamaito+banaani ja inkivääri sekä raakamaito+marjat+hunaja+vanilja!!

7 kommenttia:

 1. Hei, kertoisitko millaiseen saveen päädyit? Vihreään Argitalin saveen vai harmaaseen saveen? Itse olen ajatellut ostaa seuraavaksi tuota vihreää, kunhan aiemmin hankkimani savi loppuu.

  t. Päivi

  VastaaPoista
 2. Vaaleaan bentoniittisaveen jota toistaiseksi myydään vain ulkoiseen käyttöön (Älä kysy mistä saa, koska en tiedä) :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos :). En kysy - omani on varmaan samasta paikasta ;D.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Jopas oli taas kiinnostavaa juttua... :)))

  VastaaPoista
 6. jep:) Ens kerralla megeen! Lisäsin pari kuvaa juttuun!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Heidi!
  Hienoa että olit mukana tekemässä tulevaa historiaa.
  Malttamattomana odotellaan syksyn marja/sieni-retriittiä.
  Ponivaellus syksyllä siellä mahdollisesti extrana!!!!

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...