Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

20.6.2010

Party party

Heräsin aamulla taas kerran vain 4,5 tunnin unien jälkeen ja vilkaisin peiliin. Kuva ei ollut ehkä hehkeimmästä päästä, mutta mieli oli sitäkin virkeämpi. Kävelin keittiöön ja hetkellinen fläsäri oli se, että pitäisikö mennä keräämään tyhjät (ja puolityhjät) pullot alhaalta kellarista. Mutta oho! Siellähän ei ollut pullon pulloa ja se oli tip - top -kunnossa. Myös muu asunto oli siisti ja hyväenerginen.

Ei ihan heti olisi uskonut, että takana oli piiitkästä aikaa aidot kotibileet ja pitkään valvottu yö. Olisin ollut samantien valmis jatkamaan siitä, mihin jäätiin! Tämä oli itselleni ihan totaalisen radikaali olotila verrattuna muutaman vuoden takaisiin vastaaviin tilanteisiin, joissa negatiiviset ajatukset olisivat pilanneet päiväni. Hetkellisen mielihyvän kustannuksena olivat seuraavana päivänä kummittelemassa tyhjyys, morkkis, masennus ja ahdistus tulevasta viikosta. Näitä lukuisia oireita sitten lääkittiin uusilla hetkellistä mielihyvää tuovilla keinotekoisilla asiolla. Mielessä oli tuttu "Ei enää ikinä", mutta ei ole vaihtoehtoakaan. Vai onko?

Moni eilisestä (bile)porukastamme ei ehkä vielä jokin aika sitten olisi uskonut, että vaihtoehto vastaavalle löytyy ja vielä niin paras! Bileet ilman alkoholia ovat olleet viimeksi ala-asteella! Jos jokin ulkopuolinen olisi nähnyt meininkiämme, olisi hän varmasti löynyt vetoa, että jotain aineita olemme vetäneet. No, olimmehan me hieman vetäneetkin kuten pakuriteetä, raakasuklaamoussea aka "möshöötä". Muissakaan tarjoiluissa ei ollut valittamista, etenkään niiden määrässä. Laatusafkojen voimalla tanssiminen jatkui pitkälle aamuun ja bileet vaan parani, mitä myöhemmäksi meni.

Vaikka maadoittumiseni pitäisi täällä cityssäkin on kohdaltani kunnossa, olen palaamassa ylihuomenna mökille hiljaisuuteen pariksi viikoksi. Tämä vaiheilu maaseudun ja kaupungin välillä on erittäin opettavaa, mielenkiintoista ja avartavaa. Olen huomannut, että kaupunkiympäristö todellakin sekoittaa pakkaa, mutta kun sen tiedostaa, voi sitä käyttää hyödykseen. Takana on nyt 4 pitkään valvottua yötä ja vaikka olen "adoptoitunut" tähän keinotekoiseen ympäristöön, tiedän, että hiljaisuus on se oikea juttu - ainakin ajoittain. Rentoutumista (kaikenlaista) tarvitaan ja mikä on parempaa kuin hyvä seura ja tanssiminen (ilman viinaa!)! Ja onhan juhannuskin jo ihan kohta!

Vinkkini kesän partyihin:


- Ystäväkirja, johon jokainen osallistuja voi kirjoittaa tietojaan itsestään (kuten lempiväri, toiveammatti, kehotyyppi)
- Vähemmilläkin ruoilla ja tarjottavilla pärjää - usein tulee syötyä liikaa etenkin, jos ja toivottavasti on laadukasta
- Seurapelit ja karaoke ovat helppoja ajanvietteitä alkuillan viettämiseen (varsinkin jos jengi ei tunne toisiaan kovin hyvin) Tämän huomion itsekin vastaisuudessa
- Panosta musiikkiin! Youtubeen, spotifyihin ja pätkivään nettiyhteyden varaan ei kannata luottaa (ainakaan kellarissamme). Hyviä erilaisia kokoelma cd:itä kannattaa suosia. Jos musiikkivaihtoehtoja on liikaa (netti) niin se menee helposti liian vaikeaksi:)
- Valitkaa bileisiin jokin teemabiisi, jota soitetaan aina aika ajoin. Se pysyy muistissa takuulla kaikilla ja muistuttaa huippuillasta!

Tässä ekojen virallisten luomubileidemme teemabiisi joka tuli ehkä ainakin 10 kertaa:Näillä ohjeilla tämä tuleva bilemasteri odottelee seuraavia bileitä (perjantaina)! Ja kyllä - bilemaster oli yksi tämänhetkinen toiveammattini tämänhetkisten muiden (jo saavutettujen) lisäksi :)

4 kommenttia:

  1. Aiju ja Ola: Missä olitte? Mukaan ens kerralla laatusakkiin!

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa! Itsekin harrastan alkoholittomuutta. Auto on hyvä tekosyy monesti jos muuten ei 'uskalla'.

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...