Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

19.5.2010

Tunteita ja tuoksuja - ja ufoja

Eilen olikin taas aika deeppi päivä. Kävelyllä ollessani nousi jälleen tunteet pintaan, kun huomasin erään talon pihassa ison hevosen, pikku hevosen, aasin ja lampaan. Näitä ihania eläimiä, peltoja ja metsiä katsellessa ja ilmaa tuoksuttaessa muistaa ja etekin tuntee jälleen, millaista oli olla lapsi. Puhumattakaan siitä jatkuvasta paljain jaloin kävelystä. On tämä vaan sitä aitoa elämää täällä. Ei muuta kuin yhteisökylää perustamaan ja mökkejä valtaamaan!

Toinen kokemus oli jo astetta pelottavampi. Luulin näkeväni keskiyöllä ensimmäisen ufoni, sen verran mystisiä ja käsittämättömiä välähdyksiä tuossa pellolla esiintyi ties kuinka pitkän aikaa. Soitin ystävälleni ja hän rauhoitteli, että taitaa se ukkonen olla. Ei kyllä paljoa väsyttänyt!  Ei kuitenkaan tullut ufo vielä hakemaan ja täällä ollaan (ainakin toistaiseksi)

Tässä muutamia kuvia, muut paitsi alin viime viikonlopulta. Täällä ihan hullua vauhtia vihertyy paikat. Koivulehdet nousivat muutamassa päivässä ja yhtäkkiä maa on täynnä nokkosia, voikukkaa ja vaikka mitä, kunhan ehtii perehtymään. Menkää nyt ihmeessä keräämään näitä talteen!

Tämä kuva on vielä lavastettu, kun naapuri tuli kyntämään viereiset pellot (ja "häiritsi" auringonottoamme). Vehnää tietty ja teholantaa. Ehkäpä ensi vuonna jo hamppua? Tehoviljeltyä maata ei kyllä hetkeksi ihan luomuksi saada.Ainakin kesäajan voisin periaatteessa elää luonnosta löytyvillä villikasveilla, hedelmillä, juureksilla, siemenillä..mutta näillähän mä elän muutenkin!


Epäillyttävän samalta näyttää nokkosastia...ei kyllä me naiset poimittiin omat satsit (!) Vai auttoikohan eräs muurahaiskarhu näiden poimimisessa...

Ensimmäinen harjoittelusatsi nokkosia kuivumaan. Voi olla, että tätä tulee tehtyä "muutamaan" kertaan tänä kesänä. Lisätietoa nokkosten jne yrttien säilömisestä tässä.


Ps. edelleenkin jos joku osaa sanoa, saako blogiin ladattua muuten kuin Youtuben kautta videota, niin olen kiitollinen vastauksesta

4 kommenttia:

 1. Moikka Heidi.

  Kysyisin sellaista, että kun olet paljon auringossa, millä suojaat ihoasi? Laitatko aurinkovoidetta, vai oletko saanut ihon sisäisesti niin hyvin suojattua, että et tarvitse?

  VastaaPoista
 2. Moikkis!!

  Olin Egyptissä hankkimassa pohjarusketuksen ja valitettavasti myös paloin. Käytin siellä luonnonmuk. aurinkovoidetta, mutta olin kyllä ihan liikaa auringossa ekoina päivinä, joten oikein kerjäsin sitä.

  Täällä Suomessa en viime kesänä käyttänyt muuta kuin kookosöljyä toisinaan samoin kun nyt, enkä palanut - enkä takuulla pala. Sisäiset ravinteet ovat tärkeimpiä - katsokaa nyt valkoisia, isomahaisia, kaljottelevia Suomi-turisteja ulkomailla. Ne on aina ihan punaisia! Wonder why...

  Bloggailen vielä kesämmällä aiheesta hyttysten pistämättömyys. Olen lukenut, että kun happo-emäs - tasapaino on kunnossa, ne ei pistä. Ja mua ei pistänyt yksikään viime kesänä. Tosin joku muu ötökkä pisti Egyptissä ja vielä on arpia siitä. MIelenkiintoisia juttuja... :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon mukavista maalaismaisemista ympärilläsi!:) Nokkostakin näköjään löytyy, mutta kattelin noita kuivumassa olevia kimppujanne ja ajattelin "varoittaa", että ne saattavat olla pian homeessa. (Homehdutin itsein aikoinaan ensimmäiset kuivatukseni.) Nokkonen on nimittäin herkästi homehtuva/pilaantuva kuivuessaan, joten se kannattaa kuivattaa väljästi tasossa tai hyvin pienissä kimpuissa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Olen miettinyt paljon tuota palamisasiaa, ollaan lasten kanssa niin herkkiä palamaan. Nyt mulla on luonnonmukaista aurinkovoidetta, kookosöljyyn en vielä ole uskaltanut luottaa (paloin kerran pienenä pahoille palovammoille, siitä jäi kammo). Hyttysten pistämättömyys-ohje kuulostaa mahtavalta! Varsinkin, kun mökkeillään Lapissa :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...