Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

7.5.2010

Secretin harha

Tsekatkaapa uusiksi magneetti-iltamme videot, olin laittanut ne vahingossa privaateiksi ja nyt pitäisi näkyä.

En onneksi ole ainoa, joka koittaa tuoda esille näitä tietoisuusasioita. Lukaiskaapa Tienviittoja -blogin Sannan aivan loistava kirjoitus aiheesta "Law of Attraction, The secret ja Power of now".  Täysin samoilla linjoilla olen, en voi muuta sanoa!

Vaikka ravintokurssillani/kirjassani suosittelen positiivisen ajattelun ja vetovoiman lain voimaan hehkuttavaan "The Secret" -dokumenttiä, on se siltikin suunnattu tänne materialistiseen maailmaan: "Toivo rahaa, menestystä, autoa jne. - ja se toimii, MUTTA VAIN HETKEN!!!"

Manipuloimalla ympäristöä, saat ainakin pidemmällä aikavälillä vain negatiivisuutta. Sannan tekstissä lainatun lähteen mukaan, harhapolulle kyseisessä leffassa/kirjassa mennään siinä, että Secretin korkeampi minä onkin ego, jota pönkitetään. Minä itse=jumala. Sorry, ei se mene niin.

Tuntemukseni mukaan, ennen kuin tietoisuutesi voi kasvaa siinä määrin, että ymmärrät/tunnet jumalan tai ykseyden sekä sen, että emme ole erillisiä "miniä", täytyy sinun kasvattaa tarpeeksi itsetuntoasi. Suurimmalla osalla meistä on huono itsetunto ja ennen tietoisen läsnäolon saavuttamista ja korkeamman minän löytämistä, täytyy meidän ensiksi vahvistaa egoamme ja tässä Secretin opit voivat olla avuksi. Egoa siis pitää kasvattaa mielellään terveellä (mutta joskus jopa sairaalla tavalla).

Kun egosi on tarpeaksi vahva, siitä pystyy luopumaan, tai toisin sanoen sen ja korkamman minän pystyy erottamaan toisistaan. Tämä prosessi on matka, joka täytyy käydä läpi tässä materialistisessa maailmankuvassa, mikäli haluaa kehittyä.

Secretissä hyvää on juuri se, että se opettaa ajattelemaan positiivisesti ja uskomaan itseensä. Kuitenkin se ei liity mitenkään tietoisuuteen ja tähän universaaliin tehtäväämme.

Sannan lainausta lainatakseni: "Life is the dancer, you are the dance"

Tietoisuuden sekä itsetunnon kasvaessa seuraa jossain vaiheessa tietoisen läsnäolon saavuttaminen ja tämä on aidosti se tila, jossa positiiviset tapahtumat ja asiat vetävät toisiaan puoleensa - mitään yrittämättä!

"Läsnäolevassa hetkessä ei ole kärsimystä, ei negatiivista ajattelua, ei huolia. Ihminen värähtelee läsnäollessaan korkeampitasoisesti kuin ihminen joka elää menneessä ja tulevassa. Ihmisen energia vetää samoin värähtelevää energiaa puoleensa."

Go on Sanna!

4 kommenttia:

 1. Mä olen niin samoilla linjoilla tuon Secretin kanssa! Itselläni se toimi silmien aukaisijana, mutta onneksi oikealla tavalla. Kirja (leffaa en ole nähnyt) todella painottaa rahaa ja materiaa mielestäni väärällä tavalla. Näitä asioita on tullut pohdittua enemmänkin viime aikoina ja olen sitä mieltä, että nämä tulevat elämään luonnollisemmin, kun niistä on irti päästänyt ja luopunut syvimmällä tietoisuuden tasolla ja sielussaan. Jos kirjaa lukee "oikein" se antaa kyllä paljon, mutta kyllä sen jälkeen lukemani de Mellon ja Walschin kirjat ovat ihan eri luokkaa.

  VastaaPoista
 2. Heh! Jostain se lähtee (niin kuin minulla esim. ulkonäöstä) ja sen jälkeen tiedonjanoa ei pysäytä enää mikään. Esim. Walschin kirja ei vaan aihepiiriltään olisi voinut kiinnostaa silloin joskus, mutta sinne sitten päädyttiin, ja mihin nyt ollaan matkalla, niin sitäkään ei voi tietää! ;)

  VastaaPoista
 3. Hei

  Vielä pakko kommentoida lausettasi: "...joskus lyhyt, mutta virikkeinen elämä on parempi kuin pitkä, tylsä ja "varmistettu" ja passiivinen "elämä" neljän seinän sisällä."

  Oletko jättänyt huomioimatta tyystin sen ihan todellisen elämän raadollisen todellisuuden, että ihmisten syystä tai toisesta hylkäämät kotieläimet eivät todellakaan vietä erityisen lokoisia elonhetkiä siellä luonnossa "vapana ja onnellisina". Elämiä rääkätään ihan tahallisesti ja ne kärsivät nälkää jne. Kesä ei kestä ikuisesti ja talvella elämet paleltuvat, ja kaikista pahinta on se, että monet vihaavat elämiä, ja nämä ihmisiin tottuneet ja luottavat elämet eivät TODELLAKAAN osaa varoa mahdollista eläinrääkkäjää, joita ihan varmasti löytyy ja jotka eivät todellakaan tunne mitään rakkauta vapaana olevia kissoja kohtaan. Eivät kesyt ihmisiin luottavt kissat osaa varoa ja ymmärtää keneen voi luottaa !!!

  Luotatko todellakin siihen, että ihmisiin tottuneet elämesi kohtaavat kenties aina ystävällisiä ja eläimiä rakastavia ihmisiä....Lehdistä saamme jatkuvasti lukea mitä surullisimpia eläinrääkkäystapauksia.

  Itselläni on kissoja ja en missään olosuhteissa päästäisi niitä nauttimaan vapaudesta kantamatta siitä vastuuta !

  Suosittelen sinua tutustumaan vaikkapa SEY:n tai Animalian sivuille ym. jos et sattumalta ole koskaan kuullut, tai vielä huomannut ajatella, että millaista vapautta vapaaksi luontoon jätetyt kanit, kissat, koirat ym. sitten ovat vapauden elontiellä kohdanneet...

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...