Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

1.5.2010

Mud wrestling?

Navadina ja jatkuvasti uudistuva Heidi Kuusisto ovat jo hyvissä ajoin tehneet kesäsiirtymän luontoon. Fiilis astua autosta ulos ja hengittää syvään oli ehkä "hieman" eri kuin jokunen vuosi sitten, jolloin mökillä käyminen oli joskus lähes epämukavaa, koska "siellä on niin kylmä", "siellä on niin likaista" "ulkovessa" jne.

Nyt en voisi olla enempää kotonani. Tämä on aitoa elämää! Kissat kirmasivat heti ulos ja oikein huomaa kuinka he alkavat elää. Sama pätee muuten ihmisiin, jos he uskaltaisivat päästää irti. Väänsin itselleni ja isälleni saman tien vihersmoothien ja laitoin myös ison palan ruisleipää, jonka päällä oli reilusti luomuvoita ja vuorisuolaa, muutama vihannes ja painelin ulos aurinkoon syömään. Täällähän ei sisälle mädännytä! Löysin saalikseni myös voikukan lehtilapsia leivän päälle. Nam!

Isäni muuten kertoi automatkalla jostain muutama vuosi vanhasta tv-dokumentista, jossa eräs suomalainen sokea mies oli elänyt yksin "metsän keskellä", rakentanut itselleen kasvimaat, osannut (edelleen sokeana) poimia pihastaan itselleen tarpeelliset vihreät ja yrtit sekä tehnyt itselleen VIHERSMOOTHIEITA (nimikkeestä tuskin tietoisena) ja elänyt niillä 99-vuotiaaksi! Repikää siitä!

Ainakin täällä vaatimattomalla mökillä yhdistyy ja sekoittuu uusi ja vanha. Mökin vanhat kaapit täyttyivät superfoodeista, mokkulakin toimii keskellä ei mitään eikä ole edes ylihidas niinkuin luulin. Elämän hymyilee joka suunnasta ja kun katsoo ympärilleen ja fiilistelee energioita, tuleva yhteisöelämä on jo enemmän kuin kuin rakenteilla ainakin tuolla jossain sfääreissä.

Kohta kutsuu pihasauna, jossa 4 kuukautta sitten (huh kuinka "aika" kuluu) manifestoitiin ääneen näitä juttuja! Ideoimme hienojen detox-reissujen sijaan aitoja luontaisviikonloppuja, joissa teemana olisi mutakylvyt, huippuravinnot ja luontoretket meditointineen. Uskaltaako tässä enää toivoa! Tiedoksi tuleville vieraijoille, että saunan viereen on muotoutunut varsinainen mutalammikko juuri näitä tarkoituksia varten! Ei hienoja paljuja, vaan aitoa mutaa! Lammessa voi ottaa luonnonmukaisia ja toiminnallisia mutapaineja- tai kylpyjä ja myös videoita tulossa, kun naiset painii! (näillä heitoilla pidetään blogin lukijalistaa yllä ja lisätään miehiä listalle, eks joo!)

Heitä ajatus kenttään ja se onkin yllättäen totetunut. Simplify to Super.
Tästä tulikin mieleen linkittää ravintovalmentaja, toimittaja Christer Sunqvistin arvostelu "Uusi päivä"-oppaastani, joka tuli meiliini muutama päivä sitten. Lue palaute tästä. Christer pitää veteraaniurheilijan blogia.

Jos ei painivista naisista, niin kuvia ainakin (pelkästä) mutalammikosta tulossa! Olisin lisännyt juttuun googlen kuvahaulla "mud wrestling" sanalla tulleen kuvan, mutta jätetään väliin ja pidetään joku sensuuri vielä tässä blogissa:)

4 kommenttia:

 1. Mainitsemasi sokea mies on Johan Venninen, videota herrasta löytyy tästä: http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=28&t=485&a=3529 "Tosi tarina" -videossa 8 minuutin kohdalla alkaa viherpirtelön teko : D

  VastaaPoista
 2. Kiitos linkistä, siinä oli miehellä tietoisuus ja kehon kuuntelu kohdallaan. Sokeudella tms. on takuulla tarkoituksensa ja kuitekin kaikki voivottelee näitä "vammautuneita". Tässä taas todiste, että luonto kyllä antaa kun menee tarpeeksi lähelle sitä ja pystyn samaistumaan täysin ajatukseen, että mies ei ole yhtään katkera sokeudestaan jos sen edestä saa riikkisenkin tietoisuutta.

  Toivottavasti hän on tullut jatkamaan tehtäväänsä :)

  Pitänee tehdä tarkempi bloggaus kunhan katson kaikki pätkät eka. Näyttäisi siltä, että täällä Suomessa ollaan hyvinkin edelläkävijöitä, kun vaan kaataa ennakkoluulot pois ja uskaltaa toimia. Kaikki on mahdollista, taas kerran!

  Videossa nähdään kuinka vihersmoothieaineita löytyy luonnosta pilvin pimein; koivunlehteä, nokkosta, voikukkaa. Ei tainnut tämä mies tietää Boutenkosta vaan toimi/söi itseään kuunnellen. Samoin mies kalastaa, mutta kokee / tuntee sen, että kasvisruokavalio on ihmiselle ihanteellisempi, koska se ei lisää mädättäjäbakteereita. Ottakaamme mallia!

  VastaaPoista
 3. Huikea palaute kirjasta, onneksi olkoon! :)

  Mieti olisko mahtava kansikuva kirjan paperiversioon, mutalammesta nouseva Heidi... :D Laita nyt vielä mökin osoite tähän, niin saattaa vähän liikenne lisääntyä sillä suunnalla!!

  VastaaPoista
 4. Reps. Satu vois tulla ideoimaan mun seuraavan kirjan kuvituksen:) Jos kuitenkin tekisin vaikka lastenkirjan mielummin:)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...