Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

3.5.2010

Mitä suurempi valhe...

..sitä suurempi massa sen uskoo!

Vielä vuosi sitten sain vängätä täällä blogissakin maidon haitoista, mutta nyt huomaan, että harva enää ihmettelee, jos sitä kehoitetaan välttämään. Tässä lyhyt ja ytimekäs video ravintoguru Wolfelta, jolta yllämainittu lausahdus on peräisin kertoessaan maidon juomisen "terveellisyydestä". Kun ihmisen uskomusjärjestelmä pystyy poisoppimaan näistä aivoihin taotuista propagandoista, siitä usein seuraa muidenkin ja jopa kaikkien asioiden suurempi kyseenalaistaminen.

Ravinto-->yhteiskunta-->oma elämä-->omat uskomukset--> ja lopulta mikään ei ole varmaa, eikä pidäkään = vapaus! (omat lisäykset)

Jatkuvat allergiat saivat tämän miehen kiinnostumaan ravintoasioista 19-vuotiaana ja loppu onkin legendaa...Tässä videossa raw ekspertti Brian Clement kertoo siitä, miten sadattuhannet tajuavat muuttaa ruokavalionsa raakapainotteiseksi ja kuinka lukuisista vaivoista on päästy eroon. Jopa 5 vuotiaat lapsetkin ymmärtävät sen, että raaka vihannes tuhoutuu kypsennettäessä. Olemme niin manipuloituja uskomaan, että "maito tai täysjyvämurot ovat terveellisiä..." Muistakaahan, että ainoastaan "fiksut" ihmiset kypsentävät ruokansa täällä pallolla. Perussettiä:Olen alkanut hieman lisäilemään joitan videoita YouTube -channeliini, etenkin suosikki-osiossa on katsomisen arvoisia pätkiä, joista osaa olen linkittänyt aiemmissa teksteissä. Musapätkät on aika randomilla kohdalle osuneita - vielä. Tarkoituksena olisi linkittää sinne myös hyviä meditaatio/rentoutusmusiikkipätkiä, kunhan niitä osuu kohdalle.

ps. Jos joku tietää, miten noi videot saa oikean kokoisina näkymään tässä (ei palkin yli) niin kiitos tiedosta. Ei auta, jos kokoa muuttaa koodiin.

8 kommenttia:

 1. Mulla kävi tuon maidon kanssa silleen mysteerisesti, että sen käyttö jäi kokonaan pois tuossa vuodenvaihteessa ja se korvautui vedellä. Mielenkiintoista sinänsä, koska "entisessä elämässäni" ennen heräämistäni en juuri koskaan juonut lasillista enempää vettä / pv ja join sitäkin enemmän maitoa. Nykyisin maitoa kuluu hyvin harvoin esimerkiksi kahvin kanssa, joka sekin mielestäni nykyisellään tuhoaa kahvin syvimman olemuksen ja esanssin. Joskus olin kahviaddikti ja mystisesti viime syksynä tämä kahvinkin juominen muuttui teen juomiseksi :)

  VastaaPoista
 2. "Tässä lyhyt ja ytimekäs video ravintoguru Wolfelta, jolta yllämainittu lausahdus on peräisin kertoessaan maidon juomisen "terveellisyydestä"."

  Kyseisessä videossa Wolfe kyllä enemmänkin kertoo omasta maitoallergiastaan. :')
  Se, että Wolfe on laktoosi-intolerantikko ei tarkoita, että maidossa itsessään olisi jotain vikaa. Maidon nykyaikainen prosessointi ja lehmien ruokavalio ovat toki rempallaan, mikä aiheuttaa varmasti myös seurauksia. Mutta kyse ei ole itsessään maidon haitallisuudesta.
  Asiat eivät ole niin yksioikoisia. Kuinka selität esimerkiksi huipputerveet Afrikan maasait? Heidän ruokavaliostaan leijonan osa tuli puhtaasti maitorasvoista.

  P.S. Videot saa näkymään kokonaisuudessaan pienentämällä kokoa riittävästi. Huomaa, että koodiin sijoitetaan kehysten mitat kaksi kertaa.

  VastaaPoista
 3. Mitä mieltä olet siitä, että joidenkin tutkimusten mukaan pähkinöistä tulee paahtamalla entistä terveellisiä, sillä niiden pinnasta vapautuu jotain... en muista mitä.
  Oletko lukenut tai kuullut tästä aiheesta? Olen kuullut tämän aina tasaisin väliajoin eri lähteistä, mutta en nyt muista mikä se oli mikä niistä teki paahdettuna terveellisempiä.

  VastaaPoista
 4. hah, jostain syystä kun olin kirjoittanut tuon viestin, rupesi päässä soimaan Soul Captainin tai Jukka Pojan tai kenen lie olikaan "Mitä suurempi puu, sitä kovempaa se rytisee kun se kaatuu..". Mietin, että mistähän toi nyt tuli vuosien jälkeen yhtäkkiä mieleen (kuuntelin joskus 7 vuotta sitten..) ja yhtäkkiä tajusin, että hitto siinähän on kyse vähän niinkuin samasta kuin tässä postauksessasi! :D en muista muita sanoja, vain ton yhden lauseen, mut veikkaisin näin..
  en ole muuten varmaan koskaan aikaisemmin edes miettinyt, että mistä siinä biisissä on kyse. outo juttu toi alitajunta kun se tuo tällaisia oivalluksia ihan jostain puun takaa mieleen ;)

  VastaaPoista
 5. Jätin maidon pois kolmisen vuotta sitten;rupesin miettimään sitä,miten lehmät saadaan jatkuvasti lypsäämään,hormooneilla siis,jotka sitten varmaan siirtyvät maitoonkin.

  VastaaPoista
 6. Yelian, eihän lehmä lypsä jatkuvasti, eikä tuotantoa miun mielestä ainakaan Suomessa kiritetä hormoneilla. Tokihan luonnollisia hormoneja/kiertoa tuetaan (väki)ruokinnalla ym. Luonnollisesti lehmä on ummessa talvella, nyt meijerien tuotannon tasoittamiseksi vaihtelevasti ympäri vuoden.
  Vai olenko väärässä?
  Eipä silti, en miekään maitoa juuri käytä.

  VastaaPoista
 7. Tarkoitan lähinnä sitä,miten lehmät saadaan lypsämään mahdollisimman suuria maitomääriä.Mutta kyllä ne joutuvat tuottamaan maitoa yleensä(meijereissä ympäri maailmaa)enemmän kuin jos elelisivät ihan luonnonmukaisina.

  VastaaPoista
 8. Jussi Riekki: Maidosta puhuttaessa yleisesti puhutaan/puhun kaupassa myytävästä prosessoidusta "maidosta", ei (huippu)terveellisestä raakamaidosta, jota Maasait ovat takuulla nauttineet. Onnittelut sille, joka saa nauttia tästä tilamaidosta (mieluiten luomua vielä)

  Karoliina: Hmm. raw food matskuissa en ole törmännyt seikkaan. Näköjään tässä lähteessä sanotaan että paahtaminen tekee niistä vähemmän allergiosoivia, vaikkakaan tutkimusnäyttöä ei ole: http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/P%C3%A4hkin%C3%A4+purtavaksi/1135256100330

  Allergiathan johtuvat usein ei luomuissa pähkinöissä runsaasti käytetyistä torjunta-aineista (ei toki aina)

  Hauska tuo biisi kyllä, samoin itse kuuntelin sitä aikoinaan tajuamatta:) Pitänee alkaa taas kuuntelemaan:)

  Yaelian ja Heidik:
  Lehmä saadaan lypsämään pitämällä se jatkuvasti (vuosittain) tiineenä, mikä käsittääkseni on epäluonnollista.

  Tässä lisää maidontuotannosta:

  http://quinoaa.blogspot.com/2009/03/10-myyttia-maidosta.html

  Näkökohdat ovat eettisiä, vaikka toki ne vaikuttavat suoraan myös ruoan terveellisyyteen, stressi ym. prosessointi on sitten vielä oma "tuhoamisprosessinsa"

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...