Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

8.5.2010

Kissat, oikea aivolohko ja rotukoiratouhun "överyys"

Kissat ovat olleet esillä parissa viime kirjoituksessani ja sanojani ja ajatuksiani on taas käännetty monelle mutkalle. Ihmiset ajattelevat niin eri tavalla ja täällä netissä on vaikea päästä käsiksi toisen todellisiin ajatuksiin "ajatusten taakse". Haluan vielä kerran painottaa että en ikinä tietoisesti haluaisi pahaa eläimille ja ainakin lähipiiri voi todistaa kuinka eläinrakas ihminen olen.

Kissa- ja eläinteemalla jatketaan vielä hetken. Saul laittoi minulle kissoihin liittyvää viestiä, johon koitan löytää vielä lähteen. Itselläni on ollut sama tuntuma asian suhteen:

"Mutta niin se kissajuttu. Aloin kiinnostumaan kissoista tuossa viime syksynä ja kaipasin sellaista itselleni, mutta jätin kuitenkin tämän vain ajatuksen tasolle. Aloin tuntemaan vetoa kissoihin, koska oma vasemman aivopuoliskon toiminta alkoi käymään ylikierroksilla. Henkilöt jotka ovat ns. "kissaihmisiä" ajattelevat enemmän oikealla aivopuoliskolla (feminiininen, intuitiivinen, pyyteetön rakkaus, vapaus... ja mitä kaikkia ominaisuuksia) kun taasen koiraihmiset on tutkimusten mukaan osoittautuneet vasemmalla aivopuoliskolla ajatteleviksi (looginen, järjestelmällinen, maskuliininen, hallitseva...) Samoihin aikoihin tunteellisuus ja herkkyys alkoi lisääntymään. Viime syksynä kykenin itkemään ensimmäisiä kertoja vuosiin. Aloin kiinnostumaan väreistä ja hankin jopa ensimmäisen huonekasvin koko 29 vuotisen elämäni aikana. "

Tämä nyt ei ole mikään kissanomistaja/koiranomistaja vastakkainasettelu, mutta "sattumalta" oli myös Kte blogannut eläinaiheesta (blogien kautta näkee olennaiset uutiset, yhtä lailla kuin tämän) Tästä rotujalostusaiheesta on pitänyt kirjoittaa jo useammin ja tämähän ei koske vaan koiria vaan yhtälailla rotukissoja. Mielestäni eläinten (yhtä lailla kuin ruoankin) jalostaminen on mennyt ihan överiksi, tässä hyvä esimerkki. Ollaankohan nyt ajateltu ihan pitkälle? Tuskin ainakaan eläimen hyvinvointi on ollut etusijalla."Rotukoirilla on runsaasti perinnöllisiä sairauksia, kuten syöpiä, sydänvikoja, epilepsiaa, silmäsairauksia ja nivelvikoja. "


"Rotukoirien perimät ovat kaventuneet huolestuttavan ohuiksi. Monen rodun geeniperimä on jo niin kapea, että jos kyseessä olisi luonnonlaji, sitä pidettäisiin uhanalaisena. "


"Yhdellä uroksella oli teetetty jopa 760 pentua."

Haloo "fiksut" ihmiset!!!!!!

Mutta ei jäädä suremaan ja miettimään tätä sen enempää, toivottavasti menee itsestään jonnekkin alitajuntaan. Vaikka uutiset ja ulkoilmakin on synkähköä, voit asennoitua viikoloppuun vaikka seuraavasti: Sytytä kynttilöitä ja suitsukkeita, tee terveellistä ruokaa ja mene saunomaan. Itse saan taas kohta laatuseuraa ja vuorossa on todennäköisesti deepit keskustelut ja illemmalla taas pihasauna!

Tässä hieman valoa, rakkautta ja piristystä. Ysäribiisit rulaa, kaivakaa muutkin esiin näitä piristäviä ja värähtelyjä nostattavia biisuja

Tätä kuuntelin jo talvella täällä, kun isäni diggaa Enigmasta. Katsokaa sanoja ja miettikää, kuinka helppoa elämä oli silloin -94 :) (ja kuinka helppoa se voisikaan taas olla!!)

Katsokaa myös biisin alkuperäinen video, jota ei tähän valitettavasti saanut liitettyä. Ehkä hienoin video ikinä!

7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Vitsi mä kuuntelin paljon tuota Enigmaa pienenä. Tykkäsin ihan kauheasti. Kiitti kun laitoit klipin tuli nuoruus vahvasti mieleen =)

  Pitäkää hauskaa siellä mökillä, toivottavasti pääsen seuraavan kerran mukaan!

  VastaaPoista
 3. Olen sekä kissaihminen että koiraihminen;nykyään on koira lemmikkinä mutta ennen oli kissa,ja pitäisin mieluiten molempia jos voisin.Kyllä varmaankin rakastat kissojasi;siitä lauseestasi vaan ymmärsi että jos ne karkaavat luontoon niin hyvä on.Ehkä vaan oli hieman väärin muotoiltu lause.
  Nuo ylijalostetut koirat ovat kyllä säälittäviä!

  VastaaPoista
 4. Enigma on kyllä ihan loistava! Tulee aina hyvä fiilis sitä kuunnellessa :)

  Mutta intiaani"fanina" pakko hehkuttaa, että tää Wayra on kyl ehdottomasti yks omista suosikeista ;) Suosittelen vilkaisemaan :)

  http://www.youtube.com/watch?v=qJt-8-m2mdU&feature=related

  Rentouttavaa viikonloppua sinne luonnonhelmaan!

  -Petra-

  VastaaPoista
 5. Luin tänään Kuukausiliitteestä tuon rotujalostushomman. Tai itse asiassa en edes lukenut kokonaan, kun tuli paha mieli. Oon tosi pitkään jo miettinyt tota touhua ja ihan sairasta toi kyllä on vaikka kaikki koirulit onkin aivan ihania. Mutta jalostus on niin äärimmäisen kaukana luonnollisuudesta.

  VastaaPoista
 6. Jännä, että meillä on aina ollut koiria lapsuudenkodissani ja pidin itseäni aina koiraihmisenä. En tiennyt kissoista mitään enkä ollut ollut niiden kanssa missään tekemisissä. Sitten vuosi sitten tuli tunne että hankin kissan ja hankinkin. Nyt huomaan että kissa on kyllä enemmän mun juttu kuin koirat. Enpä osannut ajatella että kissatkin liittyvät jotenkin näihin heräämisasioihin. Mutta mitenkäs se Tollekin sanoi kirjassaan, että: "olen elänyt useiden zen-mestareiden kanssa - kaikki kissoja!" ;)

  VastaaPoista
 7. Valitettavasti ihmiset ovat jalostaneet monet eläimet, niin koti- kuin tuotantoeläimet hyvin sairaalloiksi. Kaukana luonnollisesta ja todella surullisia näkyjä ovat lehmät, joiden jättiutareet pitää kiinnittää rintaliiveillä. Tai broilerit, jotka kasvavat niin nopeasti, etteivät niiden jalkojen luut pysy vauhdissa mukana. Surullisuudessaan kamalia ovat myös tuhisevat ja korisevat koirat, jotka näyttävät siltä, että silmät voivat pullahtaa ulos kuopistaan milloin vain. Omakohtaista kokemusta on persialaiskissasta. Meillä oli kotona sellainen, ja silloin tajusin "jalostuksen" olevan eläinrääkkäystä. Väyrynen oli luonteeltaan mitä ihanin kissa, mutta koko sen elämä oli enemmän tai vähemmän tuskaa liian lyhyen nenän & kyynelkanavien vuoksi. Siltä piti myös poistaa hampaita, kun ne tulehtuivat suuhun. Kaiken kaikkiaan se eli vain 7-vuotiaaksi, mikä eläinlääkärin mukaan on keskivertoikä persialaisille. Väyrysen kuoleman jälkeen päätin, että en enää ikinä ota yhtään ns. rotueläintä, en halua olla omalta osaltani tukemassa tätä laillistettua kidutusta.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...