Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

30.5.2010

Detox your (parents)world

Takaisin Tampere-cityssä sateisen, mutta nautinnollisen mökkiviikon jälkeen. Takana on jälleen ehkä paras viikonloppu ikinä, vaikka edellisviikonloppukin oli paras (!) Elämä ja jokainen päivä voi olla paras silloin, kun ei ole mitään odotuksia. Tänään koin jälleen kerran suunnattoman tyytyväisyyden ja onnellisuuden tunteen, vaikkakin koen sen jonkuntasoisena joka hetki. Viikonlopun vieraani olivat juuri lähteneet ja olin pakannut auton kissoineen ja kamppeineen. Katsoin mökkiä, "puskista" pihalle ilmestynyttä isoa kasvimaata (kerron lisää myöhemmin) ja sateista peltomaisemaa. Ilma oli raikas, kostea mutta lämmin. Sitten aurinko alkoi pilkottamaan. Tuijotin vain ympärilleni. Kuinka onnekas olenkaan, kun elän juuri nyt.

Seuralla on todella suuri vaikutus tässä henkisyys/kasvamisprosessissa, sen saimme jälleen jokainen todeta. Toiset ihmiset toimivat peilinä omalle sielulle ja itselleni, niinkuin meille kaikille olisi parasta, puhua ja pukea sanoiksi asioita, mitä joka päivä ajattelee. Vaikka blogissa saa avautua (ja mitä enemmän, sen parempi kaikille), ovat livenä näkemiset ihan omaa luokkaansa. Aidon minän puhe ei ole itsestäänselvää kaikkien ihmisten seurassa. Useimmiten ainakin ennen olin/pidin itseni laatikossa ja reagoin ja puhuin käyttäen sitä yleistä 5% aivokapasiteetista. Sitten tiedostaminen kasvoi ja aloin tarkkailemaan reagtioitani muiden seurassa - kuunteletko itseäsi vai muita, mitä tästä voin oppia? Nyt vain olen ja nautin. Loputkin seinät on murrettu, vaikkakin haasteita takuulla tulee jatkuvasti eteen.

Onko seurasi siis stimuloivaa ja lamaannuttavaa, sen päätät sinä. Vielä vuosi sitten kesällä olin hyvin yksin näiden asioiden kanssa. Nyt ympärilläni on kymmenittäin uusia ihmisiä - ystäviä. Ei vain tuttavia, vaan ystäviä, koska ystävyys on pyytetöntä, aitoa ja puhumme samaa kieltä. KIITOS <3

Deepiksi meni, niinkuin aina. Tässä kuitenkin viikonlopun kokkauskuviot, pitkästä aikaa tuli herkuteltua kuitenkaan övereitä vetämättä. Taitaa mussa olla sittenkin ainakin hitusen raw chefin tai ainakin fast chewin vikaa, kun sain tämmöiset "panostukset" taiottua muutamassa minuutissa:


Illallisemme (jo perus mökkisettiä):

Salaattina pilkottuja voikukanlehtiä, joidenka erinomaisesti pittalle sopiva kitkerä maku peittyy tällä makoisalla kastikkeella:

- Muutama desi liotettuja auringonkukansiemeniä
- 2-3 tomaattia
- Hieman laatusuolaa
- Fiesta molea n. 1-2 rklSalaatin lisäksi annoksessa myös juustohöylättyä porkkanaa = pastaa, sekä omenoita.

Kuten olen kertonut, olen koukuttunut Egyptin reissun jälkeen tahiniin, jota voisin dippailla omenoiden kanssa elämän loppuun asti. Olen kuitenkin siirtynyt kypsästä tahinista itsetehtyyn raakatahiniin (seesaminsiemenet+raakakaakaojauhe+hunaja+tilkka suola+vesi), mutta ihan viime aikoina huomannut kehoni kertovan, että seesaminsiemenet lämmittävät pittaa ehkä hieman liikaa etenkin näin kesäaikana, jolloin pitta muutenkin on nousussa.

Olenkin siis vaihtanut seesamit auringonkukansiemeniin ja ne sopivat samaan tarkoitukseen myös loistavasti. Eilen kuitenkin tein ensimmäistä kertaa vastaavaa suklaakastiketta vieraiden tuomista cashewpähkinöistä ja tuloksena oli IHAN TAIVAALLINEN herkkukastike; Kokeilkaa ja tarjotkaa LAPSILLENNE/MIEHELLENNE LISÄAINE-VANUKKAIDEN SIJAAN! Sopisi varmaan myös kakun päälle...itse dippailimme omenaan. Suklaakastike

- 3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
(myös normiraakakaakaojauhe käy)
- 1 rkl hunajaa
- ripaus laatusuolaa
- 1-2 tl kanelia
vettä, että sekoittuu --> blendaa

Toinen ihan random-luomukseni oli tämmöinen parapähkinä-mustikka -jäädyke, joka maistui erityisesti seurueen miespuoliselle henkilölle. Tätäkin teen takuulla uudelleen.


- Liotettuja parapähkinöitä 2-3 dl
- Pussi mustikoita
- Lesitiiniä 1 rkl
- Hunajaa 1 rkl
- Kanelia 1-2 tl
- Rusinoita 2 rkl

--> Blendaa ja jäädytä

Saa nähdä millainen juhannus on tulossa kun tämä seurue pääsee kunnolla vauhtiin Vitamixin, mehulingon, kuivurin ja ehkä vielä kunnon tehosekoittimen kanssa. Naureskelimmekin, että pitäisi pyytää jotain Tekniikan maailma - lehden edustajaa arvioimaan laitteitamme:) Vieraani kyllä ihastelivat Vitamixiani ja totesivat, että painii kyllä hieman eri luokassa perusblendereiden kanssa, erityisesti suklaakastike oli TODELLA smoothia kamaa. 

Edessäni on "rankat" 2 "työ"viikkoa Tampereella. Asettauduin tänne vanhempien omakotitaloon ja lapsuudenkotiini myös lähes tasan vuosi sitten. Olin tällöin juuri menossa ayurvedahoitaja -koulutukseen ja olin todella alkuvaiheissani tällä matkalla. Ravinto oli sen sijaan jo hyvin luomu- ja myös raakapainotteista ja  kirjoittelin tällöin lukuisista (valko)sokeripurkeista, mitä täältä kaapeista pursuili. Huvittavaa on, että samaiset purkit on täällä edelleen. Voin sanoa, että ei ole kauaa. Aion detoxata tämän "huushollin" oikein kunnolla ja luoda mökin lisäksi myös tänne superenergiat. Prosessi on jo alkanut, tiedoksi vaan alkuperäisasukeillekkin!

On täällä ennestään paljon hyvääkin, nimittäin lukuisia enkelikoristeita/nukkeja, mihin äitini on tykästynyt. Tässä talossa on jotain mystistä, onhan tämä "vanha" jo 1920-luvulla rakennettu talo, jota on sanottu kummitustaloksi. Olen myös pelännyt täällä aiemmin ihan hulluna ja vielä pari vuotta sitten en suostunut yöpymään täällä yksin. Ehkäpä tämän talonkin tarina alkaa avautumaan, mitä syvemmälle mennään:) Onkohan tämä nyt oikeanlaista "markkinointia", kun teen täällä hoitojakin :)

3 kommenttia:

  1. Ainakaan minua markkinointisi ei säikyttänyt, olen edelleen tulossa hoitoosi - entistä suuremmalla mielenkiinnolla. ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vielä ihanasta viikonlopusta tätäkin kautta <3

    VastaaPoista
  3. Parapähkinöistä tuli mieleen, että niitähän suositellaan vain 2 kpl päivässä. Niistä voi ilmeisesti saada seleeniyliannostuksen? Jos syö liikaa, voivat hiukset alkaa lähteä, sanoi luontaistuotekaupan myyjä. Ehkä kertaluonteisesta överistä ei kuitenkaan tule mitään seurauksia?

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...