Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

9.5.2010

Blendaa kauneutta!

Kuka vihersmoothieta kokeillut on luopunut siitä? Haluaisin tietää jos näin on tapahtunut, nimittäin syynä on tällöin varmaankin ollut huono blenderi tai totaalisen väärin sekoitetut aineet.

Kuulen jatkuvasti uskomattomia tarinoita pelkästään vihersmoothien lisäämisestä ruokavalioon. Se on varsinaista taikajuomaa. Todellisuudessahan juoma vain antaa meille juuri sitä, mistä meillä on hurjat puutteet ja mitä me oikeasti tarvitsemme elääksemme (emme vain ollaksemme). Vielä asiasta tietämättömille vihersmoothien perusteita tässä ja tässä.

Se, miksi vihermoothieeseen tai yleensä mihin tahansa muuhunkaan jota ei "matrix"-uutisissa paukuteta uskota, tai miksi sitä vieroksutaan, on luonnollisesti oman kokemuksen puute. Jos vain parikin kertaa pystyy juottamaan kumppanilleen (=miehelleen) aamusmoothien  ja mies pystyy käytännössä toteamaan siitä seuraavan hyvän fiiliksen, on ajatus myyty - teoria todistettu käytäntöön kokemuksen kautta. Kaikki keinot sallitaan nyt, nuijanukutus ja vaikka piikillä suoraan suoneen :) Noh noh.

Myös maun on syytä olla hyvä etenkin jos ajatusta koitetaan myydä. Jos vihersmoothisi ei jostain syystä ole parhaimman makuinen, voi syynä hyvinkin olla huono blenderisi. Askeleen ylöspäin kohti täydellistä terveyttä ja parasta oloa otat hommammalla kunnon blenderin. Paras blenderi on edelleenkin kieltämättä Vitamix, Blender-maailman Rolls Royce. Se on yksinkertaisesti paras mitä voit hankkia ja se on sijoitus tulevaisuuteesi, terveyteesi. Mikä voisi olla tärkeämpää? Guessin laukku?


Vitamix ei ole vain yksi hankinta ja sijoitus muiden ohessa. Se voi korvata kaikki mahdolliset kauneuspurkkisi ja ihovoiteesi! Sisäinen ravinto vaikuttaa ykkösenä myös ulkoiseen olemukseemme ihoon, hiuksiin, kynsiin ja siihen sisäiseen hehkuusi, kun alat löytämään aidon itsesi! Olet mitä syöt ja mitä juot! Haluatko olla makaroni/kuollut liha tai cokis laightti vai täyttä ravintoa ja  elinvoimaa sisältävä marja/vihreä lehti tai hedelmä?

Koska Kim oli vastikään postannut aiheesta, päätin kääntää osia siitä myös tänne kiinnostuneille omine lisäyksieni:

1. Ykkösjuttu, missä Vitamix peittoaa kaverinsa on ravinteet! Vitamixin powerit mahdollistavat lehtien, vihannesten ja hedelmien pienien soluseinien rikkomisen ja näin niiden ravinteet ovat maksimaalisesti hyödynnettävissä. Syy, miksi ylipäänsä ruoka on hyvä blendata on se, että emme yksinkertaisesti kykene pureskelemaan ruokaa hyvin imeytyvään ruokaan ja kehomme on helpompi hyödyntää "valmiiksi pureksittu" ruoka. Vaikka smoothiesi olisikin "smooth", se ei välttämättä tarkoita, että soluseinämät olisivat tarpeeksi rikottuja.

1. Ykkösjuttu, missä Vitamix peittoaa kaverinsa on parempi maku! Kuten aluksi totesin, kukaan ei halua juoda smoothieta, joka päivä toisensa jälkeen maistuu rakeiselta tai kokkaraiselta. Olen ikävissäni vanhempieni halpisblenderistä, joka hetken jääkaapissa oltuaan on joko kökköistä, litkua tai kokkareista. Sitä ei ilolla odota. Olen kuullut asiakkaideni sanovan Vitamixilla tehdyissä smoothiessa tai kastikkeissa olevan selvän eron muihin. Koostumus on vähintääkin puoli makua!

1. Nopea valmistaa ja helppo pestä! Smoothien tekemiseen menee yhteensä aikaa max 2 minuuttia, josta blendaamiseen noin puoli minuuttia. Todellinen aika on ehkä jopa vain noin minuutti jos aineet ovat käden ulottuvilla. Tosin kuulin jonkun tehneen smoothieta jopa 40 minuuttia!!! Uskomaton "ennätys", joka kyllä pitäisi ottaa videolle. Smoothie isoon lasiin ja huuhtelu veden alla (mahdollisesti muutama pyöräytys tiskiharjalla) riittää. Täällä mökillä ei huuhtelu ole ehkä helpointa, koska käytössä on ämpäristä otettava (kallisarvoinen) kaivovesi.

Olen tehnyt Vitamixilla tyytyväisenä päivittäisten smoothieiden lisäksi erilaisia siemen/pähkinäkastikkeita mm. cashewpähkinäkastiketta ja suklaatahinia, mousseja (esim. suklaa-avokado), siemenpuuroja sekä mehuja (vaikka toki kuidut on hyvä suodattaa vielä pois). Ihan ihmeisiin ei Vitamixkaan pysty, vaan ohjeissa tarvitsee olla nestettä mukana, jotta se lähtisi pyörittämään. Kokemuksen kautta oppii. Jouluinen ensikokeiluni (piparitaikina) sai koneen sauhuamaan:)

Vitamixin voit tilata Puhdistamosta 7 vuoden takuulla! Mietippä koneen vuosihintaa - ei paha, kun miettii mitä terveysetuja siitä voit saada. Muista koodi quinoaa (-5%)

Tässä kevään eka voikukka-smoothieni:

Voikukka-vihersmoothie

-Selleriä 2 vartta
-Nippu voikukanlehtiä (pieniä vielä)
-banaani
-2 päärynää
-2 kiiviä
-hieman kookosöljyä
-1 rkl macaa
-vettä

13 kommenttia:

 1. Kiitos Heidi tästä ihanasta ja inspiroivasta blogista. Aurinkoa kevääseesi, Rauha <3

  VastaaPoista
 2. Olen nauttinut viime aikoina Green Monstereita (kaksi kourallista pinaattia, puolikas banaani ja kuppi kauramaitoa) ja akneihoni on paljon parempi!

  VastaaPoista
 3. Rutiini katkesi talvella mahataudin takia, enkä ole uudestaan saanut sitä luotua. Luontevinta se olisi aamuisin, mutta nykyisellään kroppa vaatii aamulla jotain tukevampaa kuin ne smoothiet joita olen oppinut tekemään... (tyyliin puuroa) ... eikä voimat meinaa riittää uusien rutiinien luomiseen. Jostain kumman syystä päivällä ei sitten millään saa aikaiseksi ruvettua pirtelöhommiin. Silloin sitä ei edes muista.

  VastaaPoista
 4. Joo, minulla myös jäänyt vihersmoothiet pois ruokavaliosta ja itse asiassa samasta syystä kuin Miljalla. Tuli vatsatauti, joka kesti muutaman päivän ja sen aikana ajatuskin vihersmoothiesta ja marjoista etoi. En ole sen jälkeen saanut rutiinista taas kiinni, vatsa sieti pitkään vatsataudin jälkeen vaan kaura/spelttipuuroja ja mustikkakiisseliä jota keitin viimesistä pakastemustikoista. Kesällä smoothie varmasti palaa taas ruokavalioon kun on vihreitäkin helpommin saatavilla. Myös marjoista tuli hieman yliannostus talven aikana, ei ole niitäkään tehnyt mieli viimeiseen kuukauteen ollenkaan. Talvella niitä tuli syötyä vähintään kerran päivässä.

  Itselläni blenderinä perus OBHNordica joka mielestäni sekoittaa juoman ihan sileäksi.

  VastaaPoista
 5. Vähän sama juttu kuin edellisillä. Ensin oli perus vatsatauti ja siihen perään iski joku vatsavirus. Samaiset vihersmoothiet, joita oli aiemmin juonut joka aamu, piti nyt juoda irvistellen ja kuvotusta pidätellen... Olen koettanut rukata smoothieita raikkaampaan, hedelmäisempään suuntaan, se on vähän auttanut.
  Mutta joo, kökköpirtelöitähän tässä juodaan. Olisihan se hienoa, että olisi vähän parempi blenderi, vaikkei edes "Rolls Royce". :)

  VastaaPoista
 6. Kesämökkivinkki!
  Tehosekoitin kannattaa pestä laittamalla vettä sekoittimeen ja antaa sen pyöriä hetken aikaa. Et tarvitse edes tiskiharjaa. Tämän jälkeen kaadat kallisarvoisen kaivovetesi - ja kaikki loputkin hyvät jutut, mitä tehoisekoittimen pohjalle oli jäänyt - lasiin ja juot sen.

  Lopputulos: vielä helpompi puhdistus & kallisarvoinen kaivovesi saa arvoisensa kohtelun.

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Smoothiet on ja pysyy (:

  Minua kiinnostaisi tietää mitä mieltä olet hypnoosista?
  Olen koittanut kahta alla olevaa:
  http://www.youtube.com/watch?v=pFYm8w6R03Y
  http://www.mindrisehypnosis.com/ (latasin ilmaisen)

  Kuuntelun jälkeen minulle tulee melko samanlainen olo kuin meditaation jälkeen, mutta ehkä vielä vahvempi. Sellainen etteivät ajatukset enää pyöri mielessä vaan toimii ja on vain hetkessä :)

  VastaaPoista
 8. Milja ja muut vatsatautiset: Josko parempi blenderi motivoisi? Tänään viimeksi huomasin eron selkeästi normiblenderiä kokeillessani?

  Sittenhän voi tehdä tukevampia (siemen)puuroja myös blenderillä, ei se välttämättä tarvitse aamuinen olla, vaan vaikka iltaruoka/välipala.

  Kesällä ainakin smoothiet taas kehiin!

  Lepantti: Loistovinkki ,thx!! Pitänee koota jokin mökkiniksiraw -guide

  heida: Olen kokeillut ihan oiketa sessioita 2 kertaa 4 vuotta sitten ja silloin muistan kokeneeni ekoja kertoja meditatiivisia/syvempiä tuntemuksia. En vain silloin tajunnut tai osannut selittää niitä. Tutustun linkkeihisi:)

  VastaaPoista
 9. Oi se päivä kun olis vitamix! Mutta olen melko tyytyväinen mixeriin jonka ostin kympillä huuto.netistä. Se on semmonen kunnon 50 luvun mixeri, tosi hiljanen ja tekee selvästi parempaa mixiä kun se 90 luvun muovi hirviö joka on meillä kotona. Kyllä mixereissä on eroa jos aikoo juoda smootheja päivittäin.

  Olen muuten saannut postissa green powderia, juon sitä silloin tällöin, varsinkin niinä päivinä joilla en viitsi niin paljon vihreätä syödä/juoda. Todella hyvä olo tulee green powderista, tää joka mulla on niin sisältää sairaan paljon ravintoaineita :D Kiitos siitä että sain tietoa iherbistä!

  VastaaPoista
 10. Alon noin puoli vuotta sitten tehdä vihersmoothieita aamuisin. Se oli ihan jees, mutta sitten se jotenkin jäi. Ei ollut rahaa ostaa koko ajan tuoreita hedelmiä ja kookosöljykin loppui.. Laiskuus kai sitten voitti, en tiedä? Välillä kuitenkin pyöräytän aamuisin sellaisen, mutta mua ärsyttää se kun ei saa pureskella!! :D ja jotenkin siitä tulee kauheen nopeesti täyteen, ja sit ei oikein tiedä et pitäiskö juoda se lasillinen loppuun vai heittää pois.. kun ei se nyt niiiin hyvää oo, että söis (tai jois?) väkisin..

  VastaaPoista
 11. Itse join green smoothieita varmaan lähes vuoden joka aamu, mutta ruokavalion entraantuminen entisestään jätti sen pois oikeastaan täysin. Joskus nappaan Amazing Grassia.

  Mieluummin syön oikeaa ruokaa kuin nestemäistä kuten Lindakin, lisäksi nestemäinen ruoka on perusluonteeltaan suuremman insuliinivasteen aiheuttavaa.

  Ihon suhteen merkittävintä lienee ollut se, että ainakaan jätin hiilarit minimiin ja sittemmin viljan ja maidon täysin pois.

  Hyviä smoothiet on olleet mun mielestä aina, ja blenderikin on hyvä. Mutta meteli on kamala, etenkin aamuisin. Valmiiksi illalla en ole halunnut smoothieita tehdä, tuntuu siltä että tuoreus kärsii kun joutuvat ainekset hapen kanssa tekemisiin.

  Vaan hyvä lähtökohtainen suositus green smoothiet on, itse vain olen jo siirtynyt eteenpäin ;-) Omalla kohdallani.

  VastaaPoista
 12. Itse syön usein smoothien lisäksi vielä hedelmää, kun tykkään itsekin pureskella.

  Ylimuuli: Olisi mukava tietää, mitä sitten syöt aamupalaksi tai mikä mielestäsi on oikeaa ruokaa jos smoothie ei ole?

  On toki ideana se, että smoothieita ei juoda ikuisesti, mutta useimpien meidän suolisto kaipaa vuosien (moska)ruoan syömisen jälkeen helposti imeytyvää ravintoa ja korjaamisprosessi ottaa aikansa. Insuliinivaste on yksi tekijä monen muun joukossa. Jos keholla on huono hiilari resistanssi, voisivat vihannesmehut olla parempi vaihtoehto hedelmä/marja - smoothieiden sijaan tai sitten juuri siemenpuurotyyppiset jutut.

  Aina se lähtötilanne, kehotyyppi, omat specifit vaivat ja etenkin kehon kuuntelu olisivat tärkeitä huomioitavia sen sijaan, että "noudattaisi tiettyjä ohjeita"...

  VastaaPoista
 13. Olinpa epätarkka sanavalinnassani; tarkoitan siis kokonaista ruokaa, pureskeltavaa sellaista :-) Enkä tarkoittanut smoothien olevan mitenkään väärää. Mutta onhan se juotavaa silti ennemmin kuin syötävää, että sikäli.

  Itselläni on erinomainen insuliiniresistenssi, joten sikäli ei ongelmaa, mutta pyrin omalla kohdallani optimoimaan terveysnäkökulmasta. Ja juurikin omasta lähtökohdastani teen tämän.

  Kehotyypistä en tosin osaa sanoa mitään, asia ei ole oikein vielä avautunut.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...