Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

7.5.2010

Askel 4: Jääkaappi veks?

Piiitkästä aikaa hieman ravintojuttuja. Olen ollut nyt lähes viikon ilman jääkaappia, enkä edes muista mihin sitä ennen olen tarvinnut. Tästä tulikin mieleen, että neljäs steppi kohti vapautta ja riippuvuutta aiheuttavia sähkölaitteita (tv:n, mikron ja kahvinkeittimen lisäksi) voisikin olla juuri "viikko ilman jääkaappia" tai pidemmällä oleville jopa "kesä ilman jääkaappia". Tämä haaste sopii etenkin sellaisille, joilla on mahdollisuus esim. viileään kellariin/eteiseen. Kenelläkään tuskin (ja toivottavasti) ei enää ole pakkasessa viime kesän marjoja, joten marjat voi nyt ennen loppukesän marjakautta korvata helposti tiiviillä marjajauheella. Raakasuklaasta voisi myös pitää hieman taukoa? Vai voiko? Who's in? Sähkölaskukin pienenee huomattavasti.

Tämän mökin ulkoeteisessä on sen verran viileä, että siinä säilyvät toistaiseksi viileässä viihtyvät luomuvoi, Aloe Vera -juoma, maca sekä chocolate bliss. Myös luomukissanruokaa päädyin ostamaan, koska se näytti maistuvan kisuille ruohon lisäksi. Mikä siinä on että niitä hiiriä ei voi syödä kun vasta viimeisenä vaihtoehtona? Täsmennyksenä vielä aikaisempaan postaukseen, että en ole jättämässä kisujani heitteille. Jälleen väärin ymmärretty minä sai kauhistuneet lukijat soittamaan lähes eläinsuojeluviranomaisille ja asian pointti meni jälleen sivuraiteille...Olen itsekin harkinnut monesti suojelukodiksi liittymistä, mutta nyt näen asiat vähän laajemmasta mittasuhteesta. Yksittäiset teot ovat tärkeitä, mutta vielä tärkeämpiä ovat ajatuksesi tekojesi taustalla.

Toivottavasti saan pian ison maatilan, jonne voin ottaa kymmeniä kissoja. Nykyiset kisut ovat elämänsä kunnossa ja nauttivat NIIIN paljon täällä olosta. On se vapaus ja luontonsa ilmentäminen taivasalla ihan eri juttu kuin kerrostalon neljän seinän sisällä. Tässä hieman yhteislepoa ravin välissä.


Mutta takaisin ravintoon. En ole pitkään aikaan jaksanut väsätä mitään kummempia, vaan simplify-linjalla mennään. Hedelmät (erityisesti viikunat ja tietty omenat) maistuvat turhankin hyvin. Tosin minulla tulee hedelmistä niin hyvä fiilis, että jotenkin uskon niiden olevan minulle hyväksi - katsotaan, mitä tulevat analyysit näyttävät. Vihannekset ei oikein maistu enää niin hyvin, paitsi tietty vihreitä lehtiä syön (tai juo) päivittäin. Reilusti rasvoja, superfoodeja, hieman leviä, ituja ja luonnon vihreitä eli edelleenkin niitä voikukkalapsia, hieman havuja ja tänään jopa uusi tuttavuus: ketunleipä - jee! Pikku hiljaa lisäilemällä! Huomasin myös, että takapihallamme on muutama mustaviinimarjapuska, jonka nuput ovat kuulemma superruokaa. Niitä kannattaa napsia tosin vain sieltä täältä, jotta saataisiin niitä marjojakin:) Kooste näistä piharavinteista tulossa viikon-parin sisään.

 Ketunleivästä eli Käenkaalista lisää tässä

Keho kyllä kertoo todellakin mikä sopii ja mikä ei, niinkuin magneetti-illan testeissä tuli ilmi. Tumma luomusuklaa ja luomuruisleipä ei vaan sovi, vaikka mieli koitti kuinka väitellä muuta. Ruisleipä yhdistettynä vielä kuivahedelmiin aiheuttaa runsaasti ilmaa (=vataa) ja sen kyllä huomasi heti ja vielä seuraavana päivänä piti muistuttaa itseään siitä, että keho kyllä kertoo! On se vaan jännä, että sitä ei vain haluaisi aina kuunnella. Kävin aikaisemmin viikolla vielä kolmannessa Colonic-huuhtelussa, joten olin erityisen vastaanottavainen näille signaaleille.

No mikä tuntuu toimivan ja mille kehokin sanoo (ainakin toistaiseksi) kyllä? Tahini. Vielä viime vuonna en pitänyt Tahinista ja pidin enemmän makeammasta mantelitahnasta. Johtuuko sitten makuaistien parantumisesta, mutta ihastuin Egyptinreissussamme Tahiniin niin paljon, että päätin nimetä tulevan lapseni samoin:) Katsotaan...jokatapauksessa nyt tulee hauska tuotesuositus, nimittäin suosittelen lämpimästi tätä detoxyourworldin raakaa Tahinia (esim. Ruohonjuuri), mutta en maun vuoksi, vaan siksi, että siinä ei ole överivaaraa, koska se ei ole niin hyvää!!! Tämä pätee ainakin omalla kohdallani. Tahna on ihan ok ja huipputerveellistä ja sen käyttö pysyy kohtuudessa. Eikö kuulostakin hyvältä? Sen sijaan tässä normiTahinissa, mitä ostin myös pari purkkia överivaara on väistämätön.


6 kommenttia:

 1. Asiasta poiketen, meinaatkos muuten valuttaa mahlaa koivusta siellä ollessas? Minun appiukko toi mökiltä tullessaan ja oli muuten hyvän makusta juomaa! Kai sillä jotain terveysvaikutuksiakin on olemassa. Nyt taitaa olla mahla-aikakin :)

  VastaaPoista
 2. Täällä lämpimässä olo ilman jääkaappia olisi kyllä aika mahdottomuus....Mmm,tahinia,suurta herkkuani jota aina löytyy kaapista!

  VastaaPoista
 3. Mä olen myös tahinin suuri ystävä ja syön päivittäin, samoin suosittelen valmennettavilleni kalsiumin lähteeksi.

  Tuota raakamantelitahnaa ostin kerran, se ei niin ollut makuuni.

  Tahini on erityisen hyvää porkkanan kanssa, ja erityisen hyvää (ainoa oikeastaan mitä käytän) on se muistaakseni Urtekramin luomutahini.

  VastaaPoista
 4. Mitä luomuruokaa syötät kissoillesi? Tai oletko harkinnut siirtäväsi niitäkin raa'alle ruokavaliolle?
  Omat koirani siirsin raa'alle ruokinnalle ja en siirtäisi takaisin teollisiin.

  VastaaPoista
 5. Heidi: Enpä tiedä, en ole perehtynyt tähän asiaan.

  Yaelian: Niin, se on vähän eri asia jos on lämpimässä, paitsi tietty jos on täysin raakaravinnolla

  ylimuuli: Jep, itse dippailen siihen kanssa sekä hedelmiä että vihanneksia

  Krista: Yarrahia. Enimmäkseen annan raakaa, mutta täällä mökillä se nyt toistaiseksi on hieman hankalaa juuri säilytyksen takia. Ehkä toivottavasti oppivat syömään hiiriä. Ruohoa menee ainakin paljon (happo-emäs -tasapaino tai muistaakseni kalsium-fosfori olennaista myös kisuilla)

  VastaaPoista
 6. Heh, tahini+porkkana-yhdistelmä on löydetty täälläkin, tuohon ylimuulin kommenttiin viitaten :) Ja Urtekramin tahini on todellakin mahtavaa! Harmi kun menin viimeksi ostamaan jotakin muuta, Sunitaa tms... Ei ole yhtä hyvää kuin Urtekram, vaikka makukysymys tämäkin varmasti.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...