Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

23.5.2010

Aika paras viikonloppu taas

Varoitus: hehkutusta tulossa - ja paljon! 

Aivan superihana(t) päivät takana!! En voisi olla onnellisempi juuri nyt! Paluu luonnosta kaupungin sykkeeseen oli kyllä mielenkiintoinen. Heti autosta noustuani huomasin, että ilmanlaatu on huomattavasti huonompi kuin maalla ja hengittäminen oli vaikeampaa. Sitten kun menin sisälle vanhempieni omakotitaloon pienempään "laatikkoon" kaikki perusasiat, kuten veden ottaminen hanasta, wc-pöntöllä istuminen jne. tuntuivat todella EPÄLUONNOLLISILTA! Näin sitä ihminen vaan herkistyy ja lähenee luontoa :)

Pe

Kuitenkin hetken aikaa kaupungissa ollessani alkoi näkemään sen hyvätkin puolet. Tasapaino tässäkin olemisessa, Yin ja Yang. Perjantaina kävimme siskoni kanssa pyörähtämässä Tampereen Vegfesteillä, jossa oli paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Viikonloppuna suosi myös sää - pittani pääsi nousemaan oikein kunnolla! Poljin pyörällä kaupunkiin paljain jaloin, samoin kuin kävelin koko viikonlopun paljain jaloin. Joku sanoi, että kun tarpeeksi kävelee paljasjaloin, jalat kovettuu niin ettei lasinsirut enää pääse sinne. Tänä kesänä se testataan oikein kunnolla.

 

Olin puhumassa Vegfesteillä nyt toista kertaa julkisesti ja kuten aiemmin kirjoitin, se on itselleni poistumista mukavuusvyöhykkeeltä. Nämä ovat niitä pelkoja, jotka meidän jokaisen tulisi kohdata. Kirjoitan tästä vielä MONTA kertaa, mutta TEHTÄVÄMME TÄSSÄ ELÄMÄSSÄ on kohdata pelkomme, kasvaa, poistua mukavuusalueeltamme, eikä vastustaa muutosta. Tämä haasteiden (minkä tahansa) kohtaaminen kasvattaa ja vapauttaa niin paljon, että kun sitä vaan tekee, niin tajuaa mitä ihmeen pelkopeikkoja meille oikein onkaan iskostunut päähämme. 

Tässä lyhyt pätkä puheestani. Kuvien perusteella voisin ehkä ensi kerralla olla hieman positiivisemman näköinen:)



Puheen jälkeen päivä menikin sitten ihan flowssa. Kävin vielä toisella lavalla kertomassa blogistani ja kommentoimassa suhtautumistani luonnonkosmetiikkaan ja eläinkokeisiin. Niin tämä kuin aiempi puheenvuoro oli täysin "random talkkia", puhuin kaikkea muuta mitä olin suunnitellut, mutta niinhän se menee. Ja yleensä vielä paljon paremmin. Kun on läsnä ja elää hetkessä.

Kaikkien juttujen keskellä ehdin käymään vielä energiahoidossa läheisessä puistossa! On tämä ihme elämää! Hoitaja tuli varta vasten Helsingistä minua tapaamaan ja hoitamaan ja olen tekemässä lähiaikoina tästä hoidosta kunnon postauksen. Sen verran vakuuttava se oli!

Hoidosta takaisin festareille, jossa eräs nimeltämainitsematon "lumotar"silmät omaava nainen sai houkuteltua minut ja ystäväni vielä bilettämään ja tanssimaan illalla. Minua ei tosin paljoa tarvinnut houkutella, koska olen jo viimeisen puoli vuotta ja etenkin mökkiviikon fiilistellyt mökillä, että koska pääsee tanssimaan - ja vielä porukalla. Yksin tanssiminen on aika tylsää pidemmän päälle:)


Iltaa odotellessa eikun Tampereen koskenrantaan istumaan Petran ja raaka/super-Jaken ("Jaksun") kanssa, johon törmäsimme Puhdistamon teltalla. Siellä oli muutenkin aika hyvät vibat ja loistavat suunnitelmat/ihmiset ideoimassa vaikka mitä uusia rawluomusuper-kuvioita Tampereelle. Olen tajunnut sen samalla aaltopituudella olevan seuran tärkeyden niin monesti tässä lähiaikoina. Kaikki nyt mukaan kuvioihin suunnittelemaan vaikka bisneksiä:)

Koskenrannassa tuli aika legendaariset fiilikset, kun katseli ympärilleen ja muisteli omia teiniaikoja.  Olimme varmaan ainoita selvinpäin olevia, eväinämme (tai stimulatteinamme) levätabletteja ja raakapatukoita. Olisi ollut taas uutisoinnin paikka. Myöhemmin joimme tosin kukin jopa yhden lasin luomuviiniä. 


 Ihana Hanna ja taustalla Tammerkoski

 Aina niin tyylikäs "chocolate" Jake

Baariin meneminen oli itseltäni jälleen mukavuusalueelta poistumista, koska en ole ikinä viihtynyt siellä selvinpäin. Olen kyllä viime aikoina tiedostanut hyvin mistä se johtuu. "Aikaisemmassa" elämässäni "baarikulttuurimme" oli totaalisen eri. Sinne mentiin kunnon pohjien jälkeen vasta puolen yön jälkeen. Sittenkin se tanssiminen on ollut väkinäistä puhumattakaan kaikesta muusta vuorovaikutuksesta. 

Nyt taas minulla oli parasta seuraa ikinä! En ehtinyt edes katsoa ympärilleni kun nämä villit "luomu"tytöt (ja raaka-pojat) olivat vallaneet dancefloorin. Mahtavaa - ja eikun sekaan. Tanssiminen selvinpäin on jotain niin paljon parempaa. Hassua, että sekin pitää vain "oppia".


Nää tanssikuvathan ei vaan ikinä voi onnistua. Harmi, kun videot olivat liian pimeitä ja rätiseviä laitettavaksi. Tanssejamme häiritsi hieman illan "kohokohta" lavalle noussut "hehkeä" miesstrippari joka näytti ihan liikaa! Piti katsella muualle...

Koska otetaan uusiks, tänään? :)

13 kommenttia:

 1. Onpa sulla ja muilla ollut mukavan oloista menoa! Hyvä, että voitit pelkojasi ja esiinnyit, ihan luontevan näköistähän se oli :).

  Itsekin olen täällä kotona tassutellut nyt monta päivää paljain jaloin ja kyllä se vain tekee tosi hyvää! Verenkierto elpyy ja vyöhyketerapia- ja marmapisteet saavat taatusti tarvitsemaansa hierontaa. Eikä vähäisimpänä se täydellinen yhteys Äiti Maahan :).

  VastaaPoista
 2. Nyt on menoa!
  Oliko vientiä...? :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia!

  Oli kyllä huiput festit. :) Viihdyin tosi hyvin, kannatti lähteä toiselta paikkakunnalta saakka. Oli paljon kiinnostavaa katsottavaa (ja etenkin maisteltavaa) ja myös mukava nähdä sut livenä.

  Olisin itsekin mielelläni jatkanut iltaa, ja ihan katkerana katselen nyt kuvia teidän hauskanpidosta, mutta tuliaissmoothiet kassissani halusivat kiireen vilkkaa jääkaappiin pois helteestä. ;D

  Heitin sulle mailiin parit kuvat ekasta telttaesiintymisestäsi, tokaa en valitettavasti ehtinyt kuuntelemaan!

  VastaaPoista
 4. Harmittaa hiukan, kun äänesi ei oikein kantanut teltan reunalle asti. Jään näköjään kiinni videollakin, kun karkaan lastenrattaiden kanssa paikalta :). Kiva kumminkin, kun pistit pätkän blogiin, niin saan maistiaiset.

  VastaaPoista
 5. Hihhii, kivaa! Paljon pusuja ja rakkautta!

  VastaaPoista
 6. jee, mahtavaa ja kiitosta kaikille ihanille!! uusiks vaan...aina vaan, koska vaan :D

  VastaaPoista
 7. hyvä meno kuvissa! :)

  kumma kyllä, mun ei oo pitänyt opetella selvinpäin tanssimista tai keikoilla käyntiä, kun se on ollut aina osa elämää. enkä juo juuri koskaan hirveitä kännejä juurikin siksi, että sitten en pystyis tanssiin. tanssiminen on vaan niin parasta. silkkaa päihdettä ilman muita! no, joskus on kiva juoda skumppaa tms. ja lähtee tanssiin, mutta niin että koordinaatio pelaa :)

  jengi tuijotti mua ja mun ystävää jo kolmisen vuotta sitten k-citymarketissa, kun mentiin kesällä paljain jaloin. tietty saa olla varovainen, mutta musta on vaan ihana kävellä ilman kenkiä :)

  VastaaPoista
 8. Aiju; Thanks! Te olitte näköjään toisella luennolla (Ihminen kokonaisuutena) samaan aikaan, oli varmaan kyllä hyvä!

  Ola: Dancefloor vei mennessään - ja tästä se vasta lähtee

  Solveig: Kyllä harmittaa kun itsellä oli niin kiire aikataulu etten ehtinyt paljoa juttelemaan! Mutta eiköhän vielä ehditä:) Kiitos <3

  Riina: Joo mikki ois ollut tarpeen, sen verran taustamölyä ja porukkaa

  Krista&kipa: Todellakin uusiks heti kun palaan! Ja ne muutkin suunnitelmat liittyen erääseen nimeltämainitsemattomaan toiseen "yökerhoon" ;)

  comp: Joo, en mäkään oo juonu kännejä oikeestaan vuosiin mitä nyt muutamat vahingot:) Nuorempana asia eri.

  Paljain jaloin on vaan niin luonnollista, ettei sanat kerro. Mutta se tuntuu nyt vielä paaaljon paremmalta kuin vuosi sitten.

  VastaaPoista
 9. Taitaa barefoottailu olla vähän kuin lähdevesi - paranee vaan mitä enemmän sitä tekee, ja lopulta hippeytyy niin pahasti ettei ne kengät enää tahdo millään mennä jalkaan (ja vielä vähemmän hanavesi kurkusta alas..)

  Ja parasta on tietenkin paljain jaloin lähteellä.. voiskohan siinä vielä tanssia ja laulaa samalla?
  Heidi, jos järkkäät lähdebileet niin kutsutaan kaikki lukijat paikalle ja kootaan joku pikku tanssiorkesteri...

  VastaaPoista
 10. Hienoo! Hyvä fiilis välittyy tästäkin. Lähen kans ens kerralla mukaan!

  VastaaPoista
 11. Hauskannäköistä meininkiä! Kyllä maistuu musa ja tanssikin eriltä kropan ja mielen putsaamisen jälkeen...! Mahtava meno, tiukka etukeno...

  VastaaPoista
 12. hei susta oli juttu me naisissa! :) se oli ihan hyvä. mäkin oon kävelly paljain jaloin paljon, eilen viimeks vesisateessa ja nyt on kurkku kipee :(

  VastaaPoista
 13. Jes valmiina tanssimaan ihan milloin vaan! Kiitos illasta kaikille.

  -Annina

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...