Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

23.4.2010

You've got NO TIME!

Tämä postaus on vaan pakko tehdä. Loggauduin blogilistalle ja vilkaisin listan kärjessä olevia blogeja, joita en yleensä juurikaan noteeraa, koska 99%:sti niiden arvot ovat modernissa maailmankuvassa; kuluttamisessa, muodissa ja shoppailussa (kai, korjatkaa jos olen väärässä). No, listan kärjessä (tai tällä hetkellä "kuumana") jo hetken aikaa on ollut blogi nimeltään "You've got 40 days bitches". Klikkasin sivuille ja kauhistuin. Näitä fanaattisia laihdutusblogeja on ollut ennenkin mutta nyt jokin pyysi havahtumaan:

Blogin esittely:

Kaksi normaalipainoista (17-v) tyttöä. 40 päivää aikaa. Kumpi saa pudotettua enemmän painoa? Kaikki keinot ovat sallittuja.

Lainauksia teksteistä:

RUOKAPÄIVÄKIRJA
8:00 40 g All Bran Plus -muroja + 1,5 dl rasvatonta maitoa = 162 kcal
14:30 200 g maitorahkaa = 114 kcal
19:45 200 g parsakaalia, 80 g broilerin fileesuikaleita, 10 g salaatinkastiketta = 192 kcal
22:30 200 g maitorahkaa = 114 kcal

YHTEENVETO:
582 kcal
77 g proteiinia
48 g hiilihydraatteja
8,5 g rasvaa

Joo, noin tarkat lukemat koska rupesin tänään taas käyttämään kalorilaskuri.fi -sivustoa. :)


Ja tämän päivän syömingit:
11:00 ruisleipä ja sipaisu voita, 1 dl maitoa, 100 g maitorahkaa
16:00 300 g kurkkua, vähän salaatinkastiketta
20:00 200 g maitorahkaa
23:00 150 g parsakaalia, vähän kanaa

Eli about 500 kcal tuli tänään, kuten suunnittelinkin. Huomisesta lähtien syön enemmän proteiinia, tänään sitä tuli vaan n. 45 grammaa, ja pyrin kuitenkin siihen että saisin sitä vähintään 60 g.

Mietin sellaistakin vaihtoehtoa, että jos söisin aina kaksi päivää vähemmän kaloreita, esim. 500 kcal ja enemmän hiilareita, ja sitten kolmantena päivänä enemmän kaloreita, tyyliin 900, mutta hiilihydraatteja alle 10 grammaa. Onko kellään kokemusta tuollaisesta tai edes vähän tuon tyyppisestä ruokavaliosta? Voisi olla kokeilun arvoista.

Heidi ("äidin") kommentteja tytöille:

Tiedättekö, että kuinka paljon kulutatte kehoanne ja etenkin mieltänne tuolla ruokavaliolla? Tässä muutamia huomiota:

1. Ruokavaliostanne puuttuu hurja määrä tärkeitä ravintoaineita, kuten vitamiineja, mineraaleja sekä rasvahappoja, joita kaikkia tarvitaan, jotta kehomme toimisi niinkuin sen kuuluu

Tässä kohtaa tarkennan hieman, mitä tarkoitan kehon toimimisella, koska sen käsite tässä yhteiskunnassa on vähintäänkin hämärtynyt. Kehomme toiminta ei tarkoita vain sitä, että elämme tai olemme, nukumme, kävelemme tai (hädin tuskin) ajattelemme. Ihmisen normaalitila on olla energinen, tasapainoinen, levollinen, tyytyväinen, fiksu jne. Kun meillä on suuret puutteet näistä edellämainitsemistani mikroravinteista (makroja siis hiilarit, rasvat, proteiinit) ei ole ihme, että "haluamme laihduttaa", "haluamme shoppailla", "haluamme ryypätä" jne. koska olemme niin kaukana todellisesta itsestämme

2. Lisätkää ravinteitanne vihanneksilla, marjoilla, hedelmillä sekä helpoilla ja NAUTINOLLISILLA SUPERFOODEILLA! Puoli kiloa päivässä ei ole turha ohje! Jopa kymmenkertaistakaa (hyvät) rasvat, vähentäkää reilusti proteiineja! KALORI EI OLE KALORI! Olen itsekin ollut siinä uskossa, että tarvitsemme paljon proteiinia ja että se ns. laihduttaa. Päinvastoin. Liika proteiini sulaa huonosti ja aiheuttaa pidemmällä tähtäimellä suolistovaivoja. Liian vähäinen rasva sen sijaan vaikuttaa ravintoaineiden imeytymiseen ja edesauttaa mm. masennusta. Meitä on vuosia kehotettu syömään lisäaineilla pumpattuja light-tuotteita ja juuri hyvien rasvojen puute on lukuisten vaivojen edesauttaja. Perinteinen laihdutus/kuntoiluruokavalio, jossa syödään paljon proteiinia ja (täysjyvä)viljaa kuluttaa kehomme muutenkin vähäisiä ravinnevarastoja.

3. Jos vielä treenaat tällä puuttellisella ruokavaliolla, niin epätasapainotilan saaminen on melko varmaa, koska liikkuminen kuluttaa entisestään näitä vähäisiä ravinteitamme!

4. Viime vuonna julkistetun tutkimuksen mukaan, syömme vuosittain jopa 6 kg lisäaineita! On todettu, että 95-99%:a kemikaaleista tulee eläinkunnan tuotteista ja jos päivittäiseen ruokavalioon kuuluu näitä eläinkunnan tuotteita, kuten rahkaa ja tonnikalaa kerrytämme tätä kemikaalikuormaa kehossamme - not so good!

= Laihduttaminen tuossa iässä ja tuolla tavalla on siis äärimmäisen vaarallista ja voitte edesauttaa sillä vaikean epätasapainotilan muodostumista.

Nyt riitti "äidin" saarnaamiset ja tarjoan teille 1000%:sti laadukkaampaa vaihtoehtoa:

1. Lisääminen! Ala lukemaan tätä blogia (sekä muita omalla blogilistallani olevia), selaa tunnisteet osiosta "ravintoväittämiä" ja "reseptejä" kohta. Voit huomata, kuinka elämänlaatu paranee itsestään pienien ja pysyvien muutosten kautta, tämä on todellakin UUSI elämä, mikä voi myös sinulle aueta!

2. Edistä terveyttä, älä mieti mitä sinulta puuttuu (kuten "laihuus"). Kun olemme kokonaisvaltaisesti terveitä koskien sekä kehoa että mieltä, niin teemme itsestään automaattisesti oikeita valintoja. Lue tämä ajatuksia herättävä teksti laihduttamisesta.

3. Ylipainon saaminen on näin täysin mahdotonta! Kun syöt puhdasta, ravinnerikasta ruokaa ja alat kuuntelemaan itseäsi homma alkaa toimimaan.

Vielä 1,5 vuotta sitten elämääni kuuluivat aktiivinen treenaaminen, "terveellinen" proteiinipainotteinen ruokavalio - tällöin painoni oli sama kuin nyt n. 62-63kg (pituus 174 cm) (en oo käyny tosin aikoihin vaa'alla) rasvaprosenttini oli silloin kuitenkin 7 yksikköä enemmän. Mitä teen nyt?

Olen lopettanut yrittämisen ja keskityn olemiseen. Nautin puhtaasta, ravinnerikkaasta ruoasta, syön päivittäin smoothieita, täyttäviä (rasvaisia) salaatteja, superfoodeja sekä suklaata! Syön monta kiloa suklaata kuussa! En nää ikinä nälkää päinvastoin - syön vain tottumuksesta koska ravinnevarastot ovat täpötäynnä. En enää liiku liikkumisen vuoksi vaan lähinnä hyötyliikun, rullaluistelen, pyöräilen, kävelen ja joogaan. En myöskään seuraa hömppämediaa tai yleensäkään mitään mediaa, joka aivopesee meitä.

Elämä on TODELLA TODELLA helppoa, kun keskityt siihen, mitä sinulla ON, ei siihen, mitä sinulla EI OLE. Meillä on kaikki potentiaali sisällämme, jos vain saamme oikeaa rakennusainetta! YOU'VE GOT NO TIME TO WAKE UP!

Jos et vakuuttunut tästä "saarnastani" esitän loppuun vielä seuraavan ehdotuksen: Jos ette 40 päivän jälkeen ole saaneet haluamianne tuloksia koskien sekä painonpudotusta että yleisfiilistä (oletko enemmän kärttyinen vai superonnellinen) niin tarjoan teille valmennuspakettini "Uusi päivä" maksutta ja saatte molemmat alkaa toteuttaa ohjeitani ja mielellään kirjoittaa projektista uudessa, paremmin nimetyssä blogissanne. "Uusi päivä" on 10 viikon matka kohti kehon ja mielen puhdistamista. Laihtuminen on väistämätöntä, mutta voitte huomata, kuinka sivuseikaksi se voi lopulta muodostua. Lue palautteita kurssistani.

T. mama

13 kommenttia:

 1. Hei,

  Aivan mahtava postaus! Juuri tällaisia kirjoituksia olen kaivannut. Tällaisten juttujen takia olen jaksanut roikkua mukana lukemassa blogiasi!

  VastaaPoista
 2. jatkoa...

  kävin muuten vilkaisemassa tuota blogia ja sääliksi käy tyttöparkoja. Niin kauan kuin naistenlehdet ym. aivopesevät naisia ajattelemaan avin ulkonäköään, tämä maailma tulee olemaan miesten. Olet joskus maininnut blogissa, että naistenlehtien tarkoitus on myydä. Mikäs sen parempi myyntikikka onkaan kuin saada lukijat tuntemaan, että heiltä puuttuu jotain, ja että ostamalla, laihduttamalla ym. heistä tulee jotenkin "parempia".

  Todella ikävää, että nämäkin tytöt tuhlaavat aikaansa elämällä alle 500 kalorilla päivässä sen sijaan, että söisivät hyvin ja käyttäisivät koko potentiaaliaan itsensä HENKISEEN kehittämiseen ja uusien asioiden oppimiseen.

  Tällainen laihdutuskilpa on muuten hyvä alkupotku syömishöiriökierteelle siihen taipuvaisella henkilöllä...

  VastaaPoista
 3. Hyvä Heidi! :) Näin juuri!

  Hassua, satuin juuri tänään tuonne samaan blogiin ja kyllä alkoi suututtamaan kuinka edesvastuuttomia ihmiset voi olla. Olkoonkin, että kyseessä on jokaisen oma kroppa. Eniten suututtaa, että noi tytöt saattaa omalta osaltaan olla vastuussa myös muiden nuorten tyttöjen vastaavista kokeiluista jos tuo blogi kerran on noinkin suosittu. Nuo tylleröt on vaan vielä sen ikäisiä, että voipi olla ettei 'mamin' kommentit mene kaikki läpi. No, toivotaan kuitenkin parasta!!! :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, Heidi!!

  Ihmeellistä, miten samaa rataa ajatuksemme näyttävät kulkevan. Parin viime päivän postauksissa on ollut tosi paljon minua koskettavia ja kiinnostavia asioita. Ja nyt tämä postaus! Olen itsekin törmännyt tähän käsittelemääsi laihdutusblogiin ja itsekseni "tätimäisesti" kauhistellut sitä. Ajattelin juuri eilen jopa postata aiheesta, mutta ei näköjään tarvitse, kun sinä kirjoitit jo n kertaa paremman tekstin kuin mihin minä pystyisin. Lähinnä saisin aikaan vain turhaa kädenvääntöä, enkä halua blogini kommenttiboksista mitään taisteluareenaa. Jokaisella on tietysti oikeus päättää omasta kropastaan, mutta näin syömishäiriötapauksia läheltä seuranneena kiitän sinua tästä tosi herättelevästä ja tarpeellisesta postauksesta! :)

  VastaaPoista
 5. Nyt täytyy sanoa että Heidi olet aivan uskomaton markkinointinero! Jos joskus haluat lopettaa nykyiset hommat, niin joku iso markkinointi/mainosfirma kyllä varmasti palkkaa sut!

  Siis jos tossa todella onnistut, että saat jotkut tuntemattomat teinitytöt mainostamaan kurssejasi ja e-kirjaasi ilmaiseksi omassa blogissaan, niin WOW! Kohta koko Suomi valloitettu!

  Olen ihan ällikällä lyötynä seurannut markkinointikikkojasi eikä voi muuta kuin fanittaa bisnesnerouttasi! Ja se leikillinen asenne, "Enhän edes tee mitään tai enhän minä tässä nyt mitään markkinoi, kaikki tapahtuu tässä nyt vaan näin ihan itsestään" on merkki siitä, että tuo nerous tulee sulta ihan luonnostaan.

  VastaaPoista
 6. "Edistä terveyttä, älä mieti mitä sinulta puuttuu (kuten "laihuus"). " Pakko tuoda tällainen toinen näkökanta esille, eli jos mitään ei puutu niin mikä on sitten tavoittelemisen arvoista? No, monille tietenkin terveys. Mutta jos terveyttä tavoittelee niin eikö sekin ole silloin puute? Omaan terveyteeni ainakin kuuluu se että elämässä on tavoitteita ja ilman näitä "puutteita" niitä ei olisi. Mikään ei ole mahtavampaa kuin saavuttaa oma tavoitteensa ja nimenomaa korjata näitä omia puutteita mitä elämästäni löytyy. :)

  Pakko puolustaa tyttöjä sen verran, että itsekin olen kokeillut kaikkia hulluja dieettejä (syömättömyyttä, heh) nuorempana ja sitä kautta oppinut tuntemaan kehoani ja sen toimintaa paremmin. Kaikille näin onnekkaasti ei tietenkään käy, mutta haluan ehdottomasti antaa heille saman mahdollisuuden oppia asian ns. kantapään kautta. Eikös sinullekin käynyt samalla tavalla? Kuten tekstissä mainitsit et ole aina toiminut kuten nyt toimit tai syöt.

  VastaaPoista
 7. Hieno postaus ja tärkeää asiaa, toivottavasti viesti menee perille! Itselleni ainakin kävi niin, että kaikenmoisten dieettien ja laihdutusyritysten (joihin ei kyllä olisi ollut mitään tarvetta) jälkeen nykyisellä puhtaalla ja raakapainotteisella ruokavaliolla paino on tippunut ihan itsestään ja yrittämättä. Ja mikä parasta, olo on koko ajan hyvä ja energinen, itse asiassa en ole koskaan elämässäni voinut paremmin:)

  VastaaPoista
 8. No huhhuh, oli pakko käydä vilkaisemassa blogiin ja yllätys yllätys toinen tytöistä kirjoittaa, kuinka hän on huomannut olevansa masentunut ja alakuloinen. Pohtiessaan syytä tähän hän oli tajunnut syöneensä liian vähän päivän aikana, mikä oli vaikuttanut suoraan mielialaan. Huolestuttavaa tosiaan, toivottavasti tytöt löytävät tämän postauksesi ja saisivat siitä inspiraation kipinän :)

  Hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
 9. Tosiaan, mahtava kirjoitus!!! Yhdyn mm. Nevieen, paino putoaa itsestään, yrittämättä kun syö ravintopitoista evästä.

  Antti Heikkilän blogissa oli myös tänään todella rankkaa juttua suomalaisen kouluterveydenhoidon arkipäivästä, huh huh, pöyristyttävää!!! http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=173

  VastaaPoista
 10. Tää on kiinnostava aihe erityisesti siksi, että myös tätä blogia on ajoittain syytetty syömishäiriöiden lietsonnasta. Sama pätee muutenkin milloin elävään/ raakaravintoon milloin veganismiin jne. Kuitenkin oikeasti terveytensä vaarantavat, selkeitä syömishäiriöisen piirteitä omaavat kirjoittajat saavat huippumäärän seuraajia ja lukijoita. Kävin vaan vilkaisemassa blogia, enkä ennättänyt katsoa, onko kukaan kommentoinut tästä näkökumasta, mutta todella vaarallisilla vesillä liikutaan. Ei vain typykät itse, vaan ne sadat nuoret kanssafanittajat, jotka imevät vaikutteita tällaisista kyeenalaisista jutuista. Mielestäni kaikki keinot ovat sallittuja, että tämän viestin saisi perille.

  VastaaPoista
 11. Mahtava kirjoitus Heidi! Toivottavasti tytöt tosiaankin ottavat "saarnasi" tärkeät jutut huomioon ja lopettavat tuon älyttömän,epäterveen dieetin.Järkyttävää siinä on se,että kaksi normaalipainoista tyttöä haluaa kilpailla painon pudottamisesta,vaikkei sille ole edes tarvetta.

  VastaaPoista
 12. Olipa hyvä teksti! Toivotaan, että tehoaa, mutta vähintään saivat ajattelemisen aihetta. Piti kommentoida tuota kun puhut suklaasta, niin väärinymmärrysten välttämiseksi ois ehkä kannattanut mainita raakasuklaa :)

  VastaaPoista
 13. Hahhah, voisin ottaa kuvia söpöistä makkaroistani, jotka olen hankkinut tuollaisen pikadieettaamisen avulla!Pikapikaa paino alas -> lihakset katoaa, aineenvihdunta sekoaa. Sitten kun saa taas ruokaa, nälkiintynyt keho varastoi sen hanakasti pulleiksi rasvasoluiksi. Onneksi olkoon! Tyttöset menee metsään niin että rytisee(valitettavasti se kuitenkin taitaa kuulua asiaan tuossa iässä)! Paino tippuu, tiedetään, ja siitä saa mahtavat kicksit, tunteen siitä että pystyy kontrolloimaan ihan kaikkea kun pystyy olemaan syömättä ja vaaka näyttää pienempää ja pienempää.Samalla laihduttamisesta tulee koko elämä. Loistava kohderyhmä asenne- ja ravintokasvatukselle, go Heidi!

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...