Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

13.4.2010

Sisäistä paratiisia rakentamassa

Back to business from Egypt! Olen viimeiset päivät odottanut tätä hetkeä kuin kuuta nousevaa ja tajusin taas matkalla, että kirjoittaminen on niin se mun juttu - ajatuksien jäsentely, itsensä (tai jonkin suuremman) ilmaiseminen on yhtä kuin elää! Se on kuin huumetta ja palo siihen tulee jostain syvemmältä ja olen niin onnellinen, että olen raivannut esteet ja estot tämän missioni edestä. Matkakumppanini ja ystäväni odottaa jo tätä reissupostaustani ja kysyi olenko kirjoittamassa taas kenties kirjaa. Sanoin, että reissusta heränneistä ajatuksista saisi ainakin kaksi kirjaa, joidenka nimet voisivat olla: "Healing the Russians" ja "Power of Now for Egyptian Men". Tässä hieman selvennystä:


Ensimmäinen huomioni oli se, kuinka selkeästi pystyy aistimaan eri paikkojen erilaiset energiat. Pidin ja pidän edelleen Egyptiä täydellisenä matkakohteena itselleni juuri tässä tilanteessa. Lämpöä, aurinkoa, uintia, iloisia ja ystävällisiä ihmisiä, edullinen hintataso ja matka eikä vähiten myös historiaa sekä viime aikaisten tietoisuus-asioiden kautta tulleita yhteyksiä mm. pyramideihin. Heti alkupäivinä kuitenkin huomasin sen, kuinka vaikeaa oli päästä meditatiiviseen tilaan; virikkeiden määrä ulkopuolelta on niin älytön ja ihmiset ovat täysin mielensä valloissa sekä elävät erilaisessa maailmankuvassa. Vaikka kokemus pyramideista oli aika uskomaton, olisi se ollut ehkä 100* syvempi, jos paikkaa ei olisi tehty niin turistirysäksi.

Kun Suomessa aletaan pikku hiljaa siirtymään postmoderniin maailmankuvaan ja sitä kautta yhteisöllisyyden ja aidosti merkityksellisemmän elämän ihannointiin, ovat teollistuneet kehitysmaat vasta pääsemässä modernismin makuun; ainakin osittain luontaista, aitoa ystävällisyyttä ja vilpittömyytä käytetään nyt bisneksen tekemiseen ja miehet ovat koulutettuja toinen toistaan paremmiksi myyjiksi tai turistien "naaraajiksi". Kielenkäyttö ja kielitaito teki todella suuren vaikutuksen jopa minuun, vaikka olen hyvinin tietoinen kaikenlaisista myyntikikoista. Materialismi, status, uusimmat kännykät rocks, ympäristö ja oma terveys on toisarvoista.

Asiaa ei todellakan paranna se, että tämän paratiisipaikan ja etenkin Punaisen meren ovat vasta viime vuosina löytänet LUKUISAT (sadat)tuhannet elintasoansa nostaneet venäläiset- etenkin naiset, joita on jopa 90% kaikista turisteista. Nämä vielä nuorena kauniit naiset muuttuvat hyvää vauhtia "vatsarepullisiksi elefanteiksi" (myös paikallisten käyttämä termi) ja ovat todella piittaamattomia ja tiedostamattomia kaikin puolin. Aamiaisbuffettimme oli suunniteltu venäläiset tyytyvisinä pitäen ja ihanien paikallisten hedelmien sijasta jo yleensä valmiiksi ylihappoiselle vatsalle tarjottiin lähinnä lihaa, lettuja, kananmunaa ja pullaa. Aamupäivällä maistuikin sitten jo viina ja illalla jatketaan kyljysten käristämisellä (haloo, olemme etelässä!). Nämä rouvat elävät omassa laatikossaan, eivätkä vahingossakaan vilkaise tai tervehdi paikallisia tai muita turisteja. He eivät myöskään paikallisten mukaan noudata mitään sääntöjä, saastuttavat ja mm. tekevät tarpeensa minne sattuu. Tästä seikasta on kokemusta Suomessakin:)

Ainoa kontaktimme venäläisiin tuli hotellimme viereisellä parvekkeella majoittuneiden ja ryypiskelevien naisten kanssa, jotka lainasivat meidän laatusuolaamme tequilaansa ja ihmettelivät ruokavaliotamme; "Voiko ilman perunaa tai pastaa elää" "Miten te pystytte kävelemään tuolla ruokavaliolla"? Elämisellä voi olla näköjään monia määritelmiä, samaa toki olisin ihmetellyt hieman itsekin jokin aika sitten. Meidät on niin aivopesty siihen, että ravinto pitää kypsentää ja tämä etenkin etelän maissa, koska siitähän tulee vatsatauti. PYH JA PYH! Opaskin sanoi, että vatsatauti tulee yleensä jostain muusta kuin ruoasta ja eiköhän omalla vastustuskyvyllä ole myös aika suuri merkitys. Jos näissä paratiiseissa on ihania eksoottisia ja tuoreita hedelmiä ja vihanneksia niin miksi ihmeessä ne pitäisi sivuuttaa tai tuhota? Olimme terveempiä kuin ikinä ja uskon takuulla selviäväni joskus tulevasta Intian reissustakin raakapainotteisella ruoalla. Olisin elänyt helposti koko reissun pelkillä tahiniin dipatuilla hedelmillä, niin maukkaita ne olivat, mutta päätin kuitenkin ottaa rennosti ja söin myös hieman paikallista kypsennettyä ruokaa, mm. hummusta, herkullisia munakoisoja sekä hieman juustoa, vaikka huomasin heti, että ne aiheuttivat hieman laskua energiatasoissa. Myös paikallisten ruokavalioon näyttivät kuuluvan hyvin pitkälle valkoinen leipä ja liha. It's a shame.

Muutama vuosi sitten käydessäni Thaimaassa ei tarvinnut olla kovin välkky tajutakseen miksi maa on miesten suosiossa. Egyptissä ja muissa vastaavissa maissa asia on toisinpäin. Paikallisten miesten kohtaloksi on muodostunut tämä elefanttiryhmä ja yhä useampi venäläisnainen on parisuhteessa egyptiläisen miehen kanssa. Niin nämä kuin thainaisten kanssa muodostetut suhteet ovat ehkä jotain muuta kuin aitoja, mutta toisaalta jos tietoisuuden aste on molemmilla eri tavalla yhtä pieni tuo se varmaan jonkinlaista tasapainoa ja onnistumisen mahdollisuutta suhteeseen. Jutellessani hotellimme hierojan kanssa, joka lievästi sanottuna yritti kaikkensa suomalaisen naisen vokottelemisessa tajusin, että vaikka paikalliset ovat tavallaan enimmäkseen tyytyväisiä elämäänsä, saa moderni maailmankuva heidät hakemaan onnea muualta. Tyytymättömyys nyt -hetkeen saa heidät uskomaan, että ulkomainen nainen ja sitä kautta "paremmaksi" muuttuva elämä tuo onnen. Nyt kun itse tajuan, mitä aito onnellisuus on tajuan myös sen ns. tasapainon mikä maailmassa vallitsee. Vaikka kolmansissa maissa on köyhyyttä ja osittain kurjuutta - ovat he kuitenkin enimmäkseen vapaita siitä stressistä mistä taas vauraammat maat kärsivät. Kumpi sitten on se ideaali? Ei kumpikaan vaan vastaus on juuri onnen löytäminen sisältä ja sen jälkeen ympäristöllä ei ole paljoa väliä.

Koitin parhaani mukaan selittää tälle hierojalle, kuinka hyvin meillä jokaisella olisi asiat,  jos vain hyväksyisimme ympäristömme ja löytäisimme rauhan sisältämme. Vastaukseksi sain vain "yes, but we only have this week..." :) Ei toivoakaan yhteisestä kielestä - kun taas venäläiset ovat otettuja kaikenlaisesta lepertelyistä. Hän kuitenkin innostui raakaravinnosta ja lupasi kokeilla sitä ("I´ll do anything for u") ja aionkin lähettää hänelle lisäinfoa asiasta, jos vaikka yhteisymmärtryksemme paranisi seuraavaa (?) tapaamista ajatellen.

Kuten olette ehkä huomanneet, vaikuttamisen tarpeeni on kova ja haluan haastaaa yksittäisiä ihmisiä mukaan tähän ennennäkemättömään taisteluun maapallon puolesta! Meillä on vapaa tahto ja kaikki mahdollisuudet ja teknologiat käytössämme jos vain pystymme valjastamaan ne käyttöömme. Avainsana on tietoisuuden nostaminen ja juuri meillä Suomessa on siihen loistavat työkalut ja potentiaalinen ympäristö. Olen niin monen kohdalla havainnut, että se ketju, minkä ravinnon muuttaminen voi aloittaa on tie johonkin paljon suurempaan. Kyseessä on joko loiva tai jyrkempi mäki ylöspäin from zombie to superman. Ravinto ruokkii kehoasi, avaa ja puhdistaa mieltäsi ja jos siinä on oikeat energiat, se voi auttaa tajuamaan mistä tässä kaikessa on kyse; ei vain oman edun ja egon ruokkimisesta vaan siitä, että olemme kaikki yhtä! Kaikki ihmiset, puut, eläimet ja koko hela hoito! Kun parannat itseäsi, parannat myös muita. Jos olet itse kadottanut yhteytesi "alkulähteeseen", et mitenkään pysty ymmärtämään tai auttamaan muita. Egon vallassa eläminen saa tekemään jatkuvia epäsuotuisia valintoja jotka tuhoavat tätä palloa.

Piste i:n päällä oli paluumatka lentokoneessa; suomalaisturistit pidetään viimeiseen asti lomalla = "matrixissa" tarjoamalla viinaa, pelkkää happamoittavaa ruokaa (lihapullia, perunaa, leipää, margariinia, pullaa, kahvia, perussuklaata), pitämällä tv:n auki, jakamalla Iltasanomia, jotka ovat täynnä murhenäytelmiä jne. Herätimme miespuoleisen ystäväni kanssa ihmetystä ja toivottavasti herättelyä matkustamalla a) "vain" ystävinä, joka kyllä teki matkasta erittäin helpon minulle) b) kieltäytymällä kypsennetystä ruoasta. Ehkä menemme seuraavaksi jonnekin meditaatioretriittiin, mutta toisaalta meitä toisinajattelijoita tarvitaan myös "taviksien" ympärille herättelemään.

Pyramidit eivät siis enää kauaa pidä yllä myyttisen Egyptin värähtelyjä ja asiasta järkyttyneenä koitin ideoida toimenpiteitä asian pelastamiseksi.  Toki ensisijaisesti tärkeää on parantaa ja puhdistaa kotimaatamme, mutta myös globaalimpiin haasteisiin on mahdollista tarttua; siispä haluaisiko joku lukijani ottaa "pienen" haasteen vastaan ja lähteä paikkaan antamaan hieman ravintoneuvontaa ja opastusta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä venäläisille mutta miksei paikallisillekkin? Vaatimuksena olisi ainoastaan venäjänkieli ja innokkuus tarttua haasteisiin. Paikassa on todella edullista asua ja extrana ihana ilmasto. Hieroja sanoi, että voisin tulla myös itse tekemään töitä joksikin aikaa kyseiseen paikkaan ja voin sanoa, että potentiaalia riittää etenkin, kun pienikin osa heistä alkaa tajuamaan, mikä mättää.

Venäläiset ja heidän tietoisuutensa taso on vielä hyvin kaukana jenkeistä, joista ainakin osa on havahtunut oikeasti terveellisimpiin elämäntapoihin. Kuten tiedämme, jenkeistä löytyy hyvin monenmoista maailmankuvaa ja tietoisuutta. Bostonilainen perhetuttavani oli viime kesänä Suomessa ja sain myös tämän nuoren tytön kiinnostumaan kovasti mm. ayurvedasta sekä superfoodeista, joista hän ei ollut ikinä ennen kuullut. Avasin aamulla häneltä tulleen meilin: 

"I went to see a lecture by Deepak Chopra last week with my mom. I was on his website and I saw that he was coming to boston because there was a huge yoga conference so I got my mom to buy us some tickets! And today my mom went to that place in Lancaster that teaches Ayurveda because there was some free thing going on and she said she loved it and they taught her all about the three different types of people and all that and I guess they have a store where you can buy tea and other things for your body type. Just wanted to let you know we are trying to get healthy over here in Americaaa!"

Aika näyttää, koska vastaavanlaista sanomaa tulee Egyptin suunnasta, koska uskolla ja ajatuksilla on valtava voima. Aika näyttää myös sen menevätkö venäläiset (sekä tietenkin Kiina jne. itäiset maat) vielä ravintoasioissa mutkan kautta suosien "low fat" tuotteita ja muita lisäainekorvikkeita vai mennäänkö suoraan puhtaaseen, alkuperäiseen, oikeanlaista energiaa sisältävään ravintoon. Vai selviääkö koko laji? Vaikka maantieteellisesti olemmekin kyseisen maan vieressä, voin sanoa, että potentiaalimme suhteessa ihmismäärään on niin paljon suurempi. Pystyin jo nyt havaitsemaan todella hyvät värähtelyt lähestyessämme Suomea. Olisiko Suomen vihdoin aika näyttää mallia muille sen sijaan, että tulisi sen ikuiset 5-10 vuotta perässä. Tämä tietoisuus on asia, missä ei voi kilpailla perinteisillä mittareilla ja meillä on kulttuurimme puolesta loistavat edellytykset "menestyä" siinä, koska täällä on hiljaista, aitoa, rehellistä ja ainakin vielä kohtalaisen puhdas luonto. Kun saamme oikeanlaista ravintoa niin keholle kuin mielelle, meillä on mahdollisuudet olla edelläkävijöitä. Olen havainnut, että kiinnostus meditointiin on kovassa kasvussa. Meillä on nyt mahdollisuus kääntää huomio sisäänpäin - löytää itsemme - ja sitä kautta toimia muiden hyväksi.

Ps. Juuri ennen tämän postauksen julkaisua äitini soitti ja sanoi aloittaneensa TM-kurssin isäni kanssa. Aika saavutus, täytyy sanoa ja ihmeiden aika jatkukoon


18 kommenttia:

 1. Kiva kun taas olet täällä blogimaailmassa.Tuolla samalla alueella olen ollut vuosia sitten,jolloin siellä oli kaikki paljon yksinkertaisempaa ja pilaantumatonta.
  Ihan silmiä piti hieraista,kun kirjoitit,että hotellin koko ruokapuoli on täysin mitoitettu venäläisten makuun,joilla todellakin on aika epäterveellinen ruokavalio.Täälläkin olen yrittänyt erästä venäläistä ystävätärtä luopumaan erittäin runsaasta majoneesin käytöstä ja siirtymään terveellisimpiin vaihtoehtoihin,mutta hitaasti se etenee....

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa takaisin koto-Suomeen Heidi! Sinun kirjoituksiasi olenkin jo kovasti kaivannut! Tuli niin hyvät fiilikset tästäkin kirjoituksestasi, että ei tiedä miten päin olisi.. :)

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut itsekin kaipaavani uusia kirjoituksiasi... :)
  Oletko käynyt Thaimaassa?
  Mitä siellä voisi syödä, onko kaikki ruoka hölvätty soija ja hapanimeläkastikkeessa ja maustettu tulisesti? En syö riisiä enkä näitä edellä mainittuja aineita!

  VastaaPoista
 4. Ihana kirjoitus, tätä jo odottelinkin! Mukavaa, että nautit reissusta :)

  VastaaPoista
 5. Moi!

  Taytyy kommentoida, etta sulla on tosi inspiroiva blogi. Suklaanhimo katoaa, kun luen tekstejasi =)

  Hurjan nakoisia nuo venalaiset.. en tiennytkaan, etta ovat valloittaneet Egyptin.

  Terveiset Kiinasta(jossa ruokakulttuuri on aika mielenkiintoinen ja siina on vaikutteita esimerkiksi kiinalaisesta laaketieteesta)!

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa nauttimaan Suomen ihanasta kevätauringosta ja kiitos tosi mielenkiintoisesta kirjoituksesta!
  Vähän samanlaisia havaintoja tein itsekin viime syksynä siellä ollessani, mutta olin vielä aika nupullani silloin... Nyt on niin siistiä, kun on alkanut pystyä levittämään sitä tietoisuutta ja positiivisuutta ympärilleenkin. Mullekin kirjoittaminen on loistava keino hyvän fiiliksen välittämiseen ja asioiden jäsentelemiseen.
  Ihanaa jatkoa ja tätä hetkeä!

  VastaaPoista
 7. Voisikohan olla, että Egypti vetää puoleensa tietynlaisia venäläisiä naisia, sellaisia joiden henkilökohtaiset energiat sopivat siihen paikkaan? Tämä tuli ensimmäisenä mieleeni, koska mielestäni yleistät aika roimasti. Et varmaankaan tarkoita, että kaikki venäläiset naiset olisivat samanlaisia? Montako Suomessa tai kotimaassaan asuvaa venäläistä naista tunnet? En tarkoita, ettet olisi oikeassa kuvauksessasi siitä miten he käyttäytyvät Egyptissä tai mahdollisesti muissa lomakohteissa. Itse en ole koskaan ollut Egyptissä. Sen sijaan olen asunut 5 vuotta Venäjällä ja ollut Suomessa 8 vuotta töissä firmassa, jossa lähimmät työkaverini ovat venäläisiä naisia. Puhun sujuvasti venäjän kieltä. Työtoverini ovat menneet naimisiin suomalaisen miehen kanssa, tehneet lapsia joilla on Suomen kansalaisuus ja puhuvat suomen kieltä. Sanoisin tuntevani aika hyvin heidän ajatusmaailmansa eikä se ole lähelläkään sinun kuvaustasi. Ei myöskään heidän ruokavalionsa. Työpaikkamme jääkaappi täyttyy päivittäin tuoreista vihreistä salaateista. Toki heille herkutkin maistuvat, mutta kyllä he ovat ihan samanlaisia ihmisiä kuin me suomalaisetkin.

  Kaikella ystävyydellä sanottuna otan kirjoituksesi kuin kenen tahansa turistin kirjoituksen, joka on nähnyt pintaraapaisun jostakin kulttuurista ja tehnyt siitä omat pikaiset johtopäätöksensä. Sitähän me ihmiset teemme koko ajan, kun matkustelemme vieraissa kulttuureissa lomamatkoilla.

  VastaaPoista
 8. mielestäni kirjoitat hyvin kärkkäästi venäläisnaisista ja kuvatekstit voi tulkita hyvin herjaaviksi. myönnän, että itse edustan sitä suuntausta, että jokaisella on oikeus ulkonäköönsä. oon niin lopen kyllästynyt kaikenlaiseen ulkonäköfasismiin ja -naljailuun. totta kai mä tajuan terveydelle haitallisen ylipainon ongelmat. kyse on paljolti siitä, miten asia ilmaistaan. mielestäni tässä postauksessa ja kuvateksteissä ois varaa parantaa roimasti ulosantia.

  todennäköisesti sun tarkoitukses on hyvä ja että ihmiset ois terveempiä, mutta lähestymistapa tuntuu jopa dissaavalta. ulkonäkö on asia, jota olisi syytä kommentoida hyvin varovaisesti.

  jos puhutaan painosta, elämäntapamuutoksista ym., piilodissaus ym. pois.

  ja yllä tulee erittäin tärkeä pointti siitä, että yhden kokemuksen perusteella ei saisi tai ylipäänsä kannata vetää mutkia suoraks.

  VastaaPoista
 9. Hei! Kerrotko mitä mieltä olet näistä tiedoista, että paljon hedelmiä syövillä on samanlaisia rasvamaksoja kuin alkoholisteilla? Jossain piireissä tuntuu fruktoosi olevan kirosana.

  Terv, jaana

  VastaaPoista
 10. ja sen verran haluan lisätä, että sitä en ihmettele, jos toisten piittamaton käytös, saastuttamine jne. jurppivat. mut jotenkin tuon ulkonäkökeskustelun ois voinut jättää musta vähemmälle :)

  VastaaPoista
 11. Tiedätkö, Heidi, Anastasiasta? Oletko kuullut soivista siperiansembroista? Tunnetko huikeaa tarinaa, joka kumpuaa syvältä Venäjän sydämestä? Jos et, suuntaa osoitteeseen http://www.ringingcedars.com/

  Jotakin löytyy suomeksikin osoitteesta https://sites.google.com/site/anastasiaseura/

  Ehkäpä olet erehtynyt Venäjän suhteen.

  VastaaPoista
 12. Hei asiasta toiseen... Mistä Nutribodya kannattaa tilata, saako jostain halvemmalla kuin baselinesta? Joskus annoit osotteen mutta en löydä enää...

  VastaaPoista
 13. Kivoja kuvia matkalta! varsinkin nuo ruuat näyttävät tosi hyville =).
  Minkäköhän eläimen turkkeja nuo vikassa kuvassa olevat mahtaa olla??? hyi kamala...pisti vain pahasti silmääni =/

  VastaaPoista
 14. Yaelian: Oli siellä puhtaampaa verrattuna esim. Thaimaahan, mutta tuolla tahdilla ei todellakaan kauaa! Punainen meri oli kyllä uskomattoman puhdas ja kirkas - vielä.

  Hotellimme oli edullisimmasta päästä ja varmasti paremmissa paikoissa olisi ollut paremmat tarjoilut. Snorklausretkelläkin tarjottiin vain pastaa, cokista ja käristettyjä lihatikkuja...mutta anywei olen silti todella tyytyväinen kaikkeen:)

  soletta, Bella, Katja: kiva kuulla :)

  Bella: Thaikuissa olin 6 vkoa 3 vuotta sitten ja silloin oli haastavaa löytää "vegeproteiinin" lähteitä. Hieman soijaa löysi ainakin Bangkokista, mutta rantapaikoissa kasvisruoka oli pääosin kypsennettyjä kasviksia ja riisiä hapanimeläkastikkeessa. En muista, että salaatteja olisi ollut juurikaan (en ole varma). Subwayssäkin tuli käytyä...Hedelmiä on ainakin, suosittelen omia patukoita evääksi+levätabletteja:) Niitä meni tuolla Egyptissä aika hyvin sekä Tahinia.

  Tarja: Kiitos, ja nuo kuvien v. turistit olivat vielä hoikimmasta päästä:)

  Ommia ja Comp: En haluaisi antaa kuvaa, että yleistäisin kaikki venäläiset samaan muottiin. Joka maassa on varmasti kaikenlaisia ihmisiä. Sanon kuitenkin ääneen sen, mitä moni ajattelee. Herättelyä tarvitaan, koska luonnon tuhoamisen tahti on äärimmäisen kova ja se oli karua nähdä omin silmin ja tajuta täysin, mistä se johtuu. Pahoittelen kärkästä tyyliäni, pyrin kuitenkin olemaan hyväksyvä ja positiivinen, koska uskon sen olevan paras tapa vaikuttaa. Jokainen peilaa lukemaansa edelleen itseensä ja omiin kokemuksiinsa - dont take personal!

  Jaana: No. Kyseessä on taas yksittäisen asian tarkastelu, kun ihminen on kokonaisuus. Hedelmien ja fruktoosin sietokykyyn vaikuttaa kehotyyppimme sekä lähtötilanteemme. Uskon, että monikin voi pärjätä hyvin hed. painotteisella ruokavaliolla, mutta silloin pitää olla ravinnevarastot kunnossa sekä ruoansulatuksen toimia. Toisilla taas hiilarit varastoituu helpommin rasvaksi. Kohtuudella hedelmiä, paljon vihreitä, ja kohtuudella hyviä rasvoja on mielestäni aika hyvä combo.

  dy: Kuten äsken sanoin, tarkoitukseni ei ole yleistää kaikkia venäläisiä.

  Miia: http://www.baselinenutritionals.com/shop.php?display=products tuosta olen itse tilannut, mutta kannattaa ehkä tilata vain 1 purkki, joskus mennyt tulliin

  Mia: Oisko kamelin? Joo...ikäviä on. Kamelit olivat niin ihquja.

  VastaaPoista
 15. mä luen kaikki ulkonäköön liittyvät kommentoinnit ku piru raamattua. ja huonoina päivinä otan toisiin kohdistetut kommentit, joissa on rakentavuuttakin mukana, niin henk. koht. että voi mennä täs pitta taas vähän itteensä ;)

  uus kuva tos blogin yläkulmassa on nätti :)

  VastaaPoista
 16. Oli hauska taas kun tuli tuttua Heidiä, tää oli
  tosi hauska: http://picasaweb.google.com/heidi.kallonen/Egypti#5459580424520668370

  Läskiä ryssiä kuvatekstillä
  "Elephants posing "russian XXl-calender" xDDDDD

  hyvä heidi!

  hienoja matkakuvia muutenkin!

  VastaaPoista
 17. *Offtopiccia*
  Jaana / Heidi: Fruktoosin kanssa ongelmana lienee lähinnä se, että ihmiskehossa on yksi ainoa elin, joka sitä pystyy käsittelemään: maksa. (Vrt. glukoosia pystyy metaboloimaan jokainen solu.) Runsas fruktoosin syöminen siis kuormittaa maksaa, ja lisäksi fruktoosin syönnin jälkeen veressä pörrää enemmän greliiniä, joka on ns. "nälkähormoni".

  VastaaPoista
 18. Positiivinen sanoma ei kyllä välity ihmisten ulkonäön ja painon kommentoimisesta negatiivisesti. Tästä tekstistä tuli kyllä hyvin negatiivinen fiilis. :(

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...