Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

21.4.2010

Piuhat irti myös Facebookista

Haasteeni menevät koko ajan haastavimmiksi. Ensimmäinen haasteeni oli kevyt viikko uutispimennossa ja toinen 1 päivä viikossa offline. Tämä jälkimmäinen on kieltämättä ollut itselleni aika vaikea, mutta yritän edelleen pitää siitä kiinni. Palo kirjoittamiseen on vaan niin kova ja on käsittämätöntä, kuinka aivoni raksuttavat jatkuvasti tekstiä, vaikka en edes mieti mitään. En ole miettinyt aikoihin, koska se on egon hommaa. Kolmas haasteeni on ehkä todella haastava monelle, kyseessä on siis Facebookin jättäminen.

Luotan täysillä intuitiooni sekä olen herkistynyt viime aikoina tuntemaan mistä tässä kaikessa on kyse. Kyse ei siis ole uskosta vaan asia pitää itse tuntea=tiedostaa. Yli vuosi ilman tv:tä ja muuta aivopesumediaa, paljon huippuravintoa- ja aktiviteetteja, hiljaisuutta, itsensä kuuntelua ja menemistä todella syvälle. Tämä herkkyys on ollut minussa tosin varmaan aina (mystisyys ja muut maailmat kiehtoneet) - kunnes aloin nuorena tukahduttamaan sitä. Sain muistutuksen siskoltani, että toisella mummullani on myös ollut jotain "yliluonnollisia" kokemuksia ja geeneissä on takuulla jotain muutakin kuin fyysispsyykkiseen olemukseen vaikuttavia seikkoja.

Poistuin ensimäistä kertaa Facebookista reilu vuosi sitten juuri ennen käänteen tekevää matkaa ja sen jälkeistä mahalaskua, joka mahdollisti uuden nousun. Olen alusta saakka tuntenut kyseisen sovelluksen todella aivoja tylsistyttäväksi ajantappajaksi, vaikkakin olen yhtä lailla olen itse sortunut käyttämään sen turhia toimintoja. Sosiaalisen median työkaluna siinä on varmasti omat etunsa ja itsekin chattailen jonkin verran, mutta FB:ssä koin sen haittojen menevän selkeästi hyötyjen edelle. En itse ole saanut mitään etua  "ystävistä", vaan samalla tavalla olen pitänyt (vaikka s-postilla) yhteyttä muutenkin. Myös se, että et oikeasti voi valita, mitä aivosi sieltä imevät itseesi selatessasi esim. "news feediä" altistaa sinut yleensä turhalle tiedolle, aivopesulle sekä lukuisille piilomainoksille.

Moni on varmaankin tietoinen siitä, että Facebook omistaa kaikki kuvat ja tiedot, mitä itsestään sinne on pistänyt, eikä ne poistu helpolla, vaikka tili poistettaisiin. Sovellus käyttää takuulla tietoja erilaisiin markkinointi/aivopesutarkoituksiin. Saulin blogista:  

Tahot mm. CIA jotka omistavat Facebookin, voivat luoda äärimmäisen tarkkoja relaatioita ihmisten välillä. Kun sinulla on profiili Facebookissa, niin kavereidesi ja heille kirjoittamiesi kommenttien avulla sinusta voidaan laatia tarkka malli, siitä keiden kanssa olet yhteydessä ja mistä aihealueista olet kiinnostunut. Perhesuhteesi, parisuhteesi, työhistoria jne. ovat myös helposti jäljitettävissä. Yksityisyyttä ei lupauksista huolimatta ole ja tietojasi myydään salaa eteenpäin muille kolmansille tahoille kuten mainostajille, joiden perusteella sinulle tarjotaan esimerkiksi tietylle kohderyhmälle suunnattuja mainoksia.

Kuitenkin kaikkein tärkein seikka, miksi Facebookkia olisi syytä välttää tulee kuitenkin tässä: se tekee meistä erillisiä, yksilöllisiä ja VAHVISTAA USEIN NÄIN MEIDÄN EGOAMME. Facebook on enimmäkseen minä-keskeinen ja minähän olen erillään sinusta. Minun profiilini, minun kuvani, minun ystäväni, minun mielenkiinnon kohteeni. Tästähän nämä manipuloijat tykkäävät, koska mitä erillisimmiksi ihmiset tuntevat itsensä, sitä paremmin he ovat kontrolloitavissa.

Nyt moni varmaan ajattelee, että samahan se on blogimaailmassa. Mielestäni blogi on kuitenkin hyvin eri asia, koska ensinnäkin voit valita tietoisesti esim. postauksen otsikon perusteella haluatko lukea kys. tekstin tai yleensä kys. blogia. Blogi on yleensä myös asiakeskeinen, jossa pyritään vahvistamaan yhteisöllisyyttä jonkin asian teemalta. Juuri tämä sai minut kirjoittamaan blogia - koin, että Facebookissa mahdollisuudet esittää ajatuksia oli todella pieni.

Herkkyyden vahvistumisen ja intuitioon luottamista vahvisti tämä leffakokemus. Viimeisen sysäyksen erota sovelluksesta toistamiseen sain matkalla Egyptissä. Koin ainoat negatiiviset hetket käytyäni Facebookissa. Huomasin ärsyyntyväni ihan mitättömistä jutuista ja oikein koitin tarkkailla, että mistä ärsyyntyminen olisi voinut johtua. Tällöin päätin, että sillä ei ole oikeasti mitään annettavaa minulle - ja kun nyt loggasin itseni ulos muutama päivä sitten (joutuu siis yksitellen poistamaan suuren osan tietoja) on ollut huomattavasti vapautuneempi olo. Nyt on enemmän aikaa seurata oikeasti mielenkiintoisia juttuja, blogeja jne. kun ei ole erilaisten ja erillisten egojen statuspäivitykset häiritsemässä.

Korostan vielä, että en tarkoita, että kaikki Facebookissa olevat olisivat egojensa vallassa - se voi olla monelle täysin neutraali työkalu.

Valitettavasti Google on menossa Facebookin kanssa samaan suuntaan ainakin tietojen keräämisessä, mutta kokonaisuudessaan FB on mielestäni paljon turhempi sovellus.

Yhtä lailla olen karsinut blogilistaani ja jättänyt listalle enimmäkseen vain sellaiset, joissa havaitsen positiivisuutta, egottomuutta sekä tietoisuuden kasvua:)

Mutta, who's in tässä haasteessa?Katso myös kokonaisuudessaan Saulin mielipide asiasta

8 kommenttia:

 1. Viime vuoden puolella poistin itseni fb:stä ja muistaakseni tämän vuoden puolella menin sinne takaisin yllättyen kuinka kaikki vanhat tiedot oli siellä edelleen tallessa. Fb:ssa on just se probleema että kun livenä tuntee tiettyjä ihmisiä mutta heillä on esim. kovin negatiivinen katsantokanta elämään niin ei voi välttyä noilta negatiivisilta viesteiltä kun avaa etusivun. Ja ei voi valita sinne vain sellaisia joiden ajatusmaailma olisi samansuuntainen. Toisaalta monet "lightworkerit" ympäri maailman pitävät yhtä ja tekevät omaa valotyötään fb:n kautta ja muodostavat siellä avoimen ja positiivisen verkoston, mikä on ollut hauska huomata. Kenties saman voisi saavuttaa myös blogimaailmassa? Harkitsen vielä tätä haastetta ja katson uteliaana mitä muut lukijat ovat mieltä :)

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä siitä, että Fb pitäisi ottaa mahdollisuutena eikä uhkana. Se on kuitenkin tämän ajan työkalu, jota voisi hyvin käyttää tiedon levittämiseen ja ihmisten "pelastamiseen", lopulta maailman pelastamiseen. Haaste on opetella käyttämään tätät työkalua oikeen tähän tarkoitukseen.

  Fb:n avulla voi tavoittaa niin monia ihmisiä, paljon enemmän kuin blogimaailmassa. Jos joku keksii idean tähän, miten maailma saadaan pelastettua Fb:tä hyväksikäyttäen niin follow your bliss ja käytä lahjaasi!!! :) :)

  Nyt niitä ideoita kehiin!!!

  Kuten Heidi sanoi, aikaa ei ole hukattavaksi.

  Toiseksi haluaisin kommentoida, että eikö itsensäkehittämisessä ole tarkoituksena kehittää itsetään eikä se tapahdu sulkemalla itseään ympäröivältä maailmalta vaan kehittämällä itseään sellaiseksi, että sopeutuu ympäristöön ja tulee toimeen sen kanssa eikä se olekaan enää uhka vaan mahdollisuus. Siinähän sitä vasta kehittyy kun tulee niin vahvaksi ettei ympäristön ärsykkeet enää ärsytä samalla tavalla. Fb on tietenkin ehkä huono vertaus mutta tuli vaan mieleen tästä henkisyydestä...

  Maailman pelastamisessa pitää olla yhteydessä myös egoilijoihin ja hengettömiin ihmisiin, sillä valitettavasti suurin osa planeetan asukkaista koostuu yhä niistä.

  Kuten Olli sanoi, perusasioista olisi kerrottava aloittelijoille eikä keskittyä vain siihen jo puolivalmiiseen sakkiin. :)

  Mahtavaa työtä Heidi!!!! Sun postauksia on ilo lukea!!!! :) :) :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä pointteja molemmilla, tack tack! Sehän on totta, että olennaista ei ole itse työkalu vaan se miten sitä käyttää. Itse olen vaan aika herkkä erilaisille energioille ja vaikutuksille ja sen vuoksi koin kys. sovelluksen itselleni hyödyttömäksi. Myös ajankäyttöä tässä tilanteessa täytyy priorisoida ja koen henk.koht saavani ja antavani enemmän keskittymällä vaan blogiin.

  Totta, että aloittelijajoukon käännyttäminen on suurin haaste. Onneksi on nyt tiedossa näkyvyyttä jonkin verran netin lisäksi ja puskaradio on myös hyvä. On mulla suuria suunnitelmia takataskussa, odottakaahan vaan:)

  VastaaPoista
 4. Ystävät? Tarkoititte varmaankin 'kontaktit'? :) Onhan noita itsellänikin 300, mutta ihmeen vähän puhelin pirisee, ottaen huomioon 'ystävieni' lukumäärän FB:ssä.

  Tuosta 'valotyöntekijöistä' ja 'hyvän ja pahan taistelusta' minun on pakko kysyä että mistä nämä ajatukset kumpuaa? Luonnollisesti nämä ajatukset vieraannuttaa ne lukijat, jotka eivät suoralta kädeltä näitä ajatuksia usko. Ja uskontoahan tämä on?

  Joillekin tämä blogi tuottaa positiivista energiaa, mutta on varmasti yhtä monta joille se tuottaa negatiivista energiaa. Se ei voi kait olla kovin positiivista, että jaotellaan ihmisiä 'hyviin' ja 'pahoihin', jos nyt olen ymmärtänyt oikein?

  Haluaisin vain tietää, että onko nämä asiat semmoisia mistä voisi keskustella, vai onko tämä vain uskon asia, ja ne ihmiset jotka eivät näitä asioita usko, niin heidän on vain skipattava aihe? Uteliaana ihmisenä minua kiinnostaa ketkä ovat valotyöntekijöitä, ja ketkä pahiksia? Mitä tarkalleen ottaen 2012 tapahtuu? Mitä jos sitä ei tapahdukaan, lopetatteko kaikki tästä 'uuden ajan tietoisuudesta' puhumisen?

  VastaaPoista
 5. Heippa heidi!! Mulla vähän samoja fiiliksiä siis fb:n suhteen.
  Lähinnä se häiritsee että ärsyynnyn asioista, joita sieltä luen. Asioista jotka liittyy ihmisiin, jotka ovat minulle lähes tuntemattomia. Mietin uskaltaisinko karsia "ystäväni" niihin keitä OIKEESTI tapaan ja olen yhteydessä, niitä olisi tuskin kourallista :)

  Lueskelen muuten edelleen blogiasi, mielenkiinnolla. Vaikka en koskaan pääsisi asioissa noin syvälle kuin sinä, olen kuitenkin hyvin kiinnostunut, positiivisesta ajattelustasi saa voimaa ja inspiraatiota.

  Oma elämä kulkee hidasta omaa tahtiaan, ja nautin kyllä siitä. Perheenäidin tasaisen tavallista, arkea. Kevät on täälläkin kasvimaan perustamisen aikaa, yrtit ja tomaatit ovat alulla verannalla :) ja aloittelimpa blogiakin, heh, omia arkisia höpinöitä....

  AURINKOISTA KEVÄTTÄ!!

  VastaaPoista
 6. Facebookissahan on tietenkin se hyödyllinen toiminto että voit piilottaa ne ystävät keiden päivityksiä et halua nähdä.

  Itseänikin itseasiassa vähän ahistaa koko naamakirja kun kavereideni elämä siellä, kuten myös fyysisesti ympärilläni olevien ihmisten elämä pyörii yllättävän paljon alkoholin ja zombina juhlimisen ympärillä. Kuulostaa oikeastaan hyvältä idealta häippästä sieltä.

  Ensi kuun alussa muutan pois avomieheni luota. Olen varma että itseni ja ruokavalioni kehittäminen onnistuu noin miljoona kertaa paremmin kun ei ole koko ajan vieressä ihminen pelaamassa pyssypelejä ja mussuttamassa pannaria ja karkkia, ja kertomassa kuinka hänen mielestään koko tämä juttu on huuhaata.

  VastaaPoista
 7. Olen samaa mieltä Heidi, minäkin koen fb:n negatiivisena enkä ymmärrä miksi, koska monet ystäväni aidosti pitävät siitä ja saavat siitä paljon irti. Nyt olen vain hyväksynyt kielteisen fiilikseni. Ihana kuulla että joku muut kokee samoin! Toiset asiat sopivat toisille, toiset toisille. Luotetaan me omiin tuntemuksiimme, fb ei ole meitä varten!

  VastaaPoista
 8. sannilla oli hyviä pointteja :)
  Itselleni tuli mieleen Eckhart Tollen lausahdus: "Be in the world but not of it."
  Välillä tekee todella hyvää irrottautua kokonaan ja kerätä voimia omassa hiljaisuudessa, mutta muistaa myös että egojen kohtaaminen on vain samaa kuin oman egonsa kohtaamista ja sen voisi ottaa kasvuhaasteena? Mitä voi oppia omista ärsytyksen tunteista? Muistaako ärsytyksenkin keskellä säilyttää yhteyden alkulähteeseensä vai viekö se mennessään? Muut ihmiset toimivat peileinä itsellemme. Jokainen tietenkin toimii niin kuin sen hetkiselle kasvuvaiheelle on hyväksi ja itsestä parhaimmalta tuntuu. :)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...