Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

4.4.2010

Matkalla matkalle hyvin eväin

Elämäni on ollut viime aikoina kaikin tavoin poikkeuksellista ja huomaan jokaisen viikon ja jopa päivän antavan jatkuvasti uutta ajeltavaa, oppimista ja oivaltamista. Kuinka sitä ennen onkin ollut niin sokea kaikelle? Tällä hetkellä olen täysin vakuuttunut siitä, että tarkoituksemme on oppia - vaikka joka hetki. Meille on annettu vapaa tahto ja tilanteista, ajatuksista jne. oppiminen kertoo, käytämmekö sitä kehityksemme edistämiseen. Harvat käyttävät. Yleisempää on tukahduttaa, peittää, ja kieltää omat tunteensa ja ajatuksensa ja suunnata huomio ulospäin. Omalla mukavuus- ja turvallisuusvyöhykkeellä pysyminen on helppoa ja ajatus muutoksesta luo pelkoa. Kuitenkin vain kohtaamalla pelkomme voimme löytää sen olennaisen. Kysymys onkin se, että mikä saa ihmisen lähtemään matkalle - ja avaamaan silmänsä?

En kuitenkaan lähde deeppeilemään nyt sen enempää, koska ikuisen matkani lisäksi, olen lähdössä huomenna ihan fyysiselle matkalle, nimittäin Egyptiin! Matkalle valmistautuminen on kaiken muun elämässäni tapahtuneen lisäksi ollut poikkeuksellista; nimittäin valmistautumisen aste on ollut 0! En ole selvittänyt oikeastaan paikasta mitään etukäteen - en edes hotellia. Eilen heitin muutaman vaatteen matkalaukkuun, mutta jotenkin perinteinen listaus tarvittavista tavaroista tuntuu huvittavalta. Asiat kyllä järjestyy - ja yleensä hauskinta on mitä vähemmän suunnittelee! Elämä kuljettaa, eikö niin?

Mielenkiintoista on, selviänkö ilman vatsatautia, jonka saaminen on aika yleistä kyseisessä maassa. Nyt se vastustuskyky testataan oikein toden teolla! Matkaeväiksi aion ottaa muutamia hedelmiä, vihanneksia, levätabletteja, Trek-raakapatukoita sekä hieman pähkinöitä ja manteleita. Painotukseni tulee olemaan todennäköisesti paikallisissa tuoreissa hedelmissä. Kookos ja ananas <3


Visioissani näen myös snorkalusta sekä meditaatiota meren rannalla. Ystäväni oli myös bongannut Pakkis-foorumin (sattumalta ajautunut sinne) hauskan suosituksen eräästä paikallisesta rehellisestä kauppiaasta, johon kannattaa olla yhteydessä mm. safarireissuja varten. Calling you soon Mahmoud Helal 012 7125661 :)

Vietin eilen jälleen superantoisaa iltaa uudehkojen ystävieni kanssa. Kevyttä snäkkiä, raakasuklaata, teetä, chill out -musiikkia, meditointia, keskustelua, keskustelua, keskustelua...Ystäväni teki suklaatahinia, joka ei ole itselleni tullut mieleen, loistava vinkki - dippaa vihanneksiin tai hedelmänpaloihin:

- Seesaminsiemeniä n. 2 dl liotettuna
- Kaakaojauhetta n. 1 rkl
- Hieman makeutta, esim. Agave 1 rkl
- Hieman laatusuolaa
- Vettä, että sekoittuu
--> Blend


Kuvaa tuosta tahinista ei valitettavasti ole, mutta tämä mantelivoi maistui jo aiemmin viikolla. Manteleissa ja seesaminsiemenissä on hyvin esim. kalsiumia ja etenkin mantelit ovat loistoruokaa kaikin puolin.

Toinen herkkuvinkki, jonka keksin aikaisemmin viikolla, kun "sain" jälleen ottaa käyttöön kookoskerman. Jos ja kun mielesi tekee makeaa, niin suklaan sijaan kannattaa käyttää välillä tätä astetta raikkaampaa versiota:

- Marjoja pussi
- Kookoskermaa purkki
- Hieman hunajaa
- Extrana kaneli, kardemumma, kaakaojauhe
--> Blend - jäätelöä. 


Varsinkin kun marjat ovat jäisiä, tulee setistä heti jäätelömäinen, ei tarvitse odottaa valmistumista:)

Aurinkoista viikkoa myös tänne:)

1 kommentti:

  1. Ihanaa matkaa egyptin ihmeellisyyksiin. Olen itse haaveillut pääseväni vielä jossakin vaiheessa sinne. Egyptin mytologia ja etenkin sen liitokset Sirius -tähdistöön kiehtovat kovasti.

    Egypt, Stargates & 2012 on Coast to Coast AM 03-29-10 http://www.youtube.com/view_play_list?p=6F06068E443F42DA&annotation_id=annotation_728675&feature=iv

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...