Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

22.4.2010

Hymyile, moikkaa, halaa

Tajusin, että aiemmat haasteeni ovat keskittyneet pääasiassa luopumiseen, älä tee, poista ja ole ilman - juttuihin, kun tämän uuden laatuajattelun yksi perusteema on lisääminen. Kun lisäät jonkun toiminnon tai uuden vaikka ravinnerikkaan ruoan tai aterian elämääsi ja toteat sen niin toimivaksi, että huonommat jutut jää itsestään pois. Olette ehkä kuulleet Ollin toteavan jotain samansuuntaista:)

Pahoittelen siis syvästi negatiivisuuttani ja koitan korjata nyt asian. Siispä tässä nyt pieniä, positiivisia lisäyksiä/haasteita jokaisen arkeen:

1. Hymyile. Ystäväni seinällä on kyltti "Smile, it confuses people". Se on totta ja hymy on paras tapa välittää odottamatonta positiivisuutta, olen huomannut sen niin selkeästi etenkin nyt kun hymyily on aitoa. Jos hymyily tuntuu väkinäiseltä harjoittelemalla se ehkä alkaa tulemaan luonnostaan. Hymyile heti aamulla ensimmäiselle ihmiselle (toki myös peilikuvallesi) kenet tapaat. Hymyile myös tuntemattomille - kokeile, se toimii!


2. Moikkaa. Sen sijaan, että katselisit muualle moikkaa naapuriasi ja kuuluvaan sävyyn! Astetta pidemmälle menet moikatessasi ohikulkijoita lenkillä - ja tämä on todellakin sitä mukavuusalueelta poistumista. Pieniä, mutta tehokkaita juttuja, jotka kasvattavat sinua - häpeä on peräisin egosta!

3. Halaa. It really confuses people! En itse ole diggaillut väkinäisestä tilanteeseen "kuuluvasta" halaamisesta, mutta nykyään teen sitä silloin tällöin spontaanisti jos se tuntuu hyvältä. Miespuoleinen ystäväni sanoi, että halaamisesta menee jotkut ihmiset hämilleen. Ihmiset ovat niin ennakkoluuloisia ja luulevat siinäkin olevan taka-ajatuksia. Pikku hiljaa muureja kuitenkin murretaan - ja halaaminen on yksi takuulla toimiva keino, jolla voi välittää aitoa positiivisuutta sekä pyyteetöntä rakkautta.


Loppuun vielä ekovinkki kerrostalossa asuville. Minut nakitettiin vuosi sitten taloyhtiön hallitukseen ja viikko sitten jouduin yllättäen pitämään koko kokouksen puheenjohtajan poissaolon vuoksi. Haasteita riitti nimittäin siinä, että jaksoi ajatella positiivisesti ja rakkaudella niitä ikuisia valittajia, joiden elämäntehtävä on viedä asiat niin monen mutkan kautta rasialle ja etsiä syyllisiä "kun jänikset on järsineet puut" tai kun "koirat kuseksii talonnurkille"...

Huomasin kuitenkin, että tehtävästäni oli hyötyä. Aloitteestani meillä ei enää pala valot rappukäytävässä ollenkaan ja tumpeista ja röökiaskeista täyttyvien piharoskiksien tilalle laitetaan kukkaruukut! Rappukäytävän mystinen pimeys muistuttaa tästä tärkeästä ympäristön huomioimisesta, johon jokainen voimme vaikuttaa näillä pienillä teoilla. Siis tee aloite taloyhtiössä ikuisesta "earth hourista"

5 kommenttia:

 1. Mahtava postaus! Kun olin nuori ja asuin Satakunnassa kavereita halattiin vain kännissä tai juhlahetkinä (kuten rippijuhlat). Sitten tapasin ilmaisutaitolukion tyyppejä, jotka muistutti aluks musta iilimatoja - hyvällä tavalla kuitenkin. Sitten tapasin järjestötyyppejä, joiden kanssa halaa tai taputtaa olkapäälle enemmän kuin keskimäärin. Ihan positiivista on, että mun sisko halaa mua myös usein - nykyisin.

  Tähän vois lisätä, että jos muualla kuin valoissa kuski päästää pyöräilijän/kävelijän, voi tervehtiä kuskia :) Opin tämän entiseltä kämppikseltäni. Tapa käytössä aina välillä eli vois tehostaa tätä juttua.

  Ei muuta kuin hämmentämään! :)

  VastaaPoista
 2. Halaamisesta puheenollen
  Free Hugs Campaign on TEN News Australia http://www.youtube.com/watch?v=9AdQo1qBy1E

  Hugs :)

  VastaaPoista
 3. Siis hetkinen, korvaatte roskikset kukkaruukuilla, joihin tulee kukkia? Saavatko tumpit ja röökiaskit tästä lähin lentää maahan, kun roskikset onkin yllättäen poistettu? Roskikset ovat käsittääkseni vain hyvä asia, sillä jos niitä ei lähettyvillä näy, heittää moni jätteensä vain maahan. Tämä nyt hieman hämmensi. :)

  VastaaPoista
 4. Asuin taannoin reilun vuoden verran eräässä Pohjois-Karjalaisessa rajapitäjässä, jossa varsinkin varsinkin vanhemmat ihmiset tervehtivät ja puhuttelivat tuntemattomiakin. Sanoisin, että silloin vasta OLLAAN sillä mukavuusalueella, kun vieraallekin ihmiselle voi sanoa jotain mukavaa, kysyä tai rupatella, jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
 5. comp: Jep ja tilanteisiin kuuluva halaus esim. onnitellessa on aika ei-aitoa, mutta kai sekin on parempi kun ei mitään.

  astaelina: Selvennykseksi isot roskikset ovat pikkuroskiksista muutaman metrin päässä joten röökaajat ja pizzansyöjät saa hieman liikuntaa. Nyt oli näköjään laitettu pullo tupakantumpeille:) Ei siis roskata maahan!

  Hämmenystä kerrakseen:)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...