Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

30.4.2010

Hieman kvanttifysiikasta

On selvää, että elämme suurta maailmankuvallista kriisiä. Kvanttifysiikan tulkinnat, joita jo lähes vuosisata on yritetty kaikin tavoin kiertää, ovatkin nykyisten käsitysten mukaan se totuus, jolle elämä ja koko maailmankaikkeus rakentuu. Kun viimeisten vuosisatojen aikana äly ja elämä irroitettiin luonnosta ja kaikkea tutkittiin kuin konetta, niin siitä muodostui ongelma. Lukuisissa kokeissa todettiin, että ns. aine ja henki näyttivät vaikuttavan toisiinsa. Perinteiset uskomukset ja tottumukset on jouduttu vähitellen hylkäämään ja nyt ns. aine ja henki mahtuvat taas samaan maailmankuvaan, jonka perusarkkitehteina ovat toimineet Albert Einstein ja kvanttifysiikka. 

Einsteinin koko elämäntyön ydin oli osoittaa, että se, minkä havaitsemme ns. aineena, onkin pääosin tyhjää tilaa, jossa energia liikkuu määrätyllä tavalla sidossuhteessa toisten energioiden vuorovaikutuksiin. Sama havainto pätee myöskin ihmiseen – siis meihin itseemme. Kvanttifysiikka puolestaan on osoittanut, että kun energian pieniä osasia, alkeishiukkasia hajoitetaan ja niiden käyttäytymistä tutkitaan, niin havainnointi muuttaa tuloksia – ikäänkuin tutkijan odotukset vaikuttaisivat hiukkasiin. Tämä pitää paikkansa jopa tilanteissa ja paikoissa, joissa alkeishiukkasia ei voisi esiintyä sen valossa, mitä tunnustettu fysiikka ymmärtää maailmankaikkeuden laeista.  

Maailmankaikkeuden ns. perusaine näyttääkin sisimmältään jonkinlaiselta puhtaalta energialta, jota ihminen aikomuksillaan ja odotuksillaan voi muovata tavalla, joka sotii mekaanista maailmankaikkeuden mallia vastaan – ikäänkuin odotuksemme saisivat energiamme virtaamaan ulos maailmaan ja vaikuttamaan muihin energiajärjestelmiin

Voimme siis jopa sanoa, että henkinen voimamme on paljon suurempi kuin kykenemme edes ajattelemaan, ja että ainakin joillakin tasoilla maailmankaikkeus reagoi henkiseen energiaan, jota heijastamme siihen, tai että ainakin jossain määrin odotuksemme luovat kaiken sen mitä meille tapahtuu – ns. yhteensattumat. Lisää

Ei ole olemassa objekteja, erillisyyttä, yksilöllisyyttä. Erillisyyden illuusio tulee mielestä. On vain suhteita. Olemme kaikki lopulta yhtä.

Qunatumn Physics is confirming what the sages,Yogis and Seers and Metaphysicians have been saying for over a millenia. Reality is an illusion, a projection from our collective being. Fred Allen Wolf, Geg Bradden, Bill Hicks, David Icke and more...
 What the Bleep do we know (pidempi dokumentti)

2 kommenttia:

  1. Mikäli et ole vielä nähnyt elokuvaa What the Bleep Do We Know!? http://en.wikipedia.org/wiki/What_the_Bleep_Do_We_Know!%3F niin suosittelen hankkimaan sen jostain käsiisi. Loistava dokumentaarinen elokuva kvanttifysiikasta ja ajatusten vaikutuksesta todellisuuteen.

    VastaaPoista
  2. Tutustukaapa osoitteeseen www.amitgoswami.org. Erityisesti Papers -osiosta löytyy mielenkiintoista juttua.

    Kannattaa tehdä myös YouTube -haku nimellä Amit Goswami...

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...