Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

25.4.2010

Calling for genious!

What a sunny day, ehkä toivoa on sittenkin rusketuksen säilymisestä:) Aamu alkoi parvekkeella "grillauksella" ja äsken olin rullaluistelelemassa, mutta jokin veti minut tänne kirjoittamaan, joten lenkki jäi odotettua lyhemmäksi. Tuota lausetta kirjoittaessani mieleeni muistui samaisia kokemuksia olleen eräällä toisellakin, nimittäin ystävällämme Ollilla. Vuosi sitten huhtikuussa muistan hänen kirjoitelleen luomuttajat -foorumilla, kuinka hän joutui kääntymään takaisin inspiraation iskiessä kesken hiihtolenkin kirjoittamaan. Samaisessa ketjussa tämä superfood aloitettelija (=allekirjoittanut) epäilee suklaan teon olevan liian työlästä. VOI KUULE HAIDI!!! Mutta tiedän niin tuon "follow your bliss" -tunteen:) Ekaa kertaa viime viikolla jouduin näpyttelemään tekstiä mummullani - se inspis ei vaan katso paikkaa!

Meillä oli eilen tupa täynnä naisia viettämässä Satsangia, varsinainen girl power -joukko! Voin sanoa, että naiset niin MUUTTAVAT TÄTÄ MAAILMAA! Naisilla on luonnostaan paremmat valmiudet tietoisuuden kehittämiseen kuten loistavassa Tähtiportin jutussakin todetaan. Enää miehen mittaria naismarkkinoilla ei sanele status, body, ja auto (hieman kärjistettynä), vaan olennaisempaa on miehen kiinnostus ja ymmärrys henkisiin asioihin. Egoistisillä (onko edes sana?) menestyjämiehillä onkin vaikeat ajat edessä, kun moderni kulttuuri ja sen arvot ovat romahtamassa. Myös parisuhde voi "hieman" joutua koetukselle, kun koitetaan löytää kompromisseja ja ymmärrystä erilaisten harrastusten kuten; tietokonepelien, auton tuunaamisen, luomuruoan kokkailun ja meditoimisen välille. Uuden maailmankuvan ja sisäisen maailman yhdistäminen toisen egon kanssa voi olla haastavaa, mutta kaikesta on kuitenkin tarkoitus oppia ja vain aika näyttää, ovatko parisuhteet aitoja vaiko vain egojen liittoja.

Titteleiden, statuksen ja rahan kautta vaikuttaminen tässä uudessa ajassa on siis out (ja koettu ei-toimivaksi) ja se onkin ruohonjuuritaso, yksittäinen ihminen ja hänen tietoisuutensa, jonka vaikutukset ovat jo nyt nähtävillä äärettöminen mahdollisuuksineen. Oma tehtäväni on ollut ensin herättää itseni, jonka jälkeen pystyn toteuttamaan omaa tehtävääni eli vetämään jengiä mukanani "matkalle paratiisiin" Tehtävä on ollut yllättävän helppo ja nautinnollinen eikä siinä näytä oleva mitään rajoja! Blogissani on runsaan palautteen mukaan jotain magneettista ja tämähän ei ihmetytä yhtään, kuten viimeisimmäsä "hihhuli" analyysista käy ilmi: "You have magnetic personality..." Viestiä ja palautetta tulee jatkuvasti; "aloitin syömään puhtaammin ja ...olo on tuntunut "hieman" erilaiselta" "Tässä tuntuu olevan vähän muutakin kun tuo ravinto"...Daa! Puhtaan ravinnon suora vaikutus tietoisuuteen ei tietenkään koske ihan kaikkia, EIKÄ SE TAPAHDU VÄLTTÄMÄTTÄ HETKESSÄ vaan tapoja on yhtä monia kuin ihmisiä.

Ehkä mielenkiintoisin tapaus eilisestä kirjavasta naisporukasta oli vasta 17 -v neiti R jonka kanssa juttua riitti pitkälle yöhön. R:n "henkinen" matka oli vielä ennen meille tulemista alkutekijöissään, mutta voin sanoa, että huh lähettäessäni hänet kotiin aamulla. R oli meditoinut jo 14-vuotiaana, mutta viimeiset vuodet joutunut tukahduttamaan herkkyytensä ympäristön vaikutuksesta. R oli jo yläasteella omaksunut kirjatietoa ihan älyttömän helposti (mm. muistaakseni lukenut kaikki lukion psykologian kirjat) sekä kirjoittamassa nyt lukiosta L:n paperein. Sen sijaan käytännön oppimista hän ei pysty ymmärtämään ja aivopuoliskotestin mukaan häntä hallitseekin selkeästi vasen aivolohko.

Kiinnostus ja herkkyys näille "henkisille" asioille on kuitenkin ollut R:llä kytemässä ja hän tulikin luokseni hakemaan vahvistusta omille ajatuksilleen. R:n kertoessa turhautumisestaan lukioon ja koulumaailmaan sain kipinän kertoa jälleen tarkennusta erilaisista maailmankuvista ja jo tässä yhteydessä mainitsemastani Spiral Dynamicsista.

Spiral Dynamics on siis teoria erilaisista maailmankuvista ja se auttaa mielestäni todella hyvin hahmottamaan sitä, miksi ihmiset näkevät maailman ja mahdollisuutensa niin eri tavalla. Ennen kuin lähden aukaisemaan asiaa enemmän, korostan heti, että mikään maailmankuva ei ole parempi kuin toinen, vaan se on vain erilainen. Missä tahansa maailmankuvassa ihminen voi toteuttaa omaa tehtäväänsä ja olla onnellinen. Maailmankuvat voivat myös osittain sekoittua toisiinsa ja kulkea rinnakkain jonkun matkaa.

Tämän tiivistelmän mukaan Evoluutiovaiheita on 2 joidenka sisällä olevia maailmakuvia on useampi.

Suurin osa jengistä elää vaiheessa 1, jossa ominaista on:

- Usko oikeaan ja väärään (minä/me oikeassa, muut väärässä)
- Todellisuus on objektiivinen (viittaa, että fyysinen maailma ja minä olemme erillisiä)
- Perusmotiivina on selvitytyminen ulkoisessa maailmassa

Vaiheen 1 sisällä olevia maailmankuvia on useita, joita jokaista voi havaita maailman eri kolkissa. Jokainen käy myös eri vaiheita läpi elämänsä aikana. Mm. soturikulttuurissa elävien maailmankuvaa voi rinnasta uhmaikäiseen lapseen yhtä lailla kuin ilman moraalia sotiviin kansoihin.

Traditionaalisen maailmankuvan
omaaville ominaista on auktoriteettiusko ja he ovat ihmisiä, jotka tekevät asioita, koska "ennenkin on tehty niin" Itselläni tämä traditionaalinen vaihe on ollut äärimmäisen lyhyt:), mutta pystyn selkeästi havaitsemaan enemmän kuin paljon näitä ihmisiä perhepiirissäni. Etenkin vanhemmat sukupolvet elävät tämän m.kuvan arvoissa ja heillä voi tavallaan olla helpompaa kuin modernisteilla, koska he eivät koe "menestymisen painetta".

Vaikka moderni maailmankuva on jo pitkään ollut hallitseva, on se vasta alkuvaiheissaan ja suuressa noususuhdantessa etenkin kehittyvissä teollisuusmaissa. Olemme suurin osa syntyneet tähän maailmankuvaan, jolle ominaista on tiedeusko, materialismi sekä yksilön menestys (hinnalla millä hyvänsä). Kuten aiemmin kerron, itse kävin modernin "huipulla" parisen vuotta sitten vaikka samaan aikaan olin jo omaksunut postmodernin arvoja.

Postmodernissa maailmankuvassa, mihin todennäköisesti suurin osa lukijoistanikin kuuluu on olennaista minän sijasta me-keskeisyys, yhteisöllisyys ja (työn) suurempi merkityksellisyys. Hyvänä esimerkkinä on kiinnostus luomuun ja kiinnostuksen lopahtaminen materialismiin. Tämä maailmankuva on kovassa kasvussa, which is great!

TEORIAN MUKAAN POSTMODERNIN JÄLKEEN VUOROSSA ON SUURI MURROS, ASTUMINEN EVOLUUTIOVAIHE 2:SEEN,
jossa todellisuus muuttuu radikaalisti. Tässä tilassa todellisuus ymmärretään sisäiseksi (jokainen luo oman todellisuutensa ja elämänsä) ja me olemme samalla samanlaisia/erilaisia riippuen tietoisuuden tasostamme.

Koska tämä Evoluutio vaihe 2 (2.Tier) on niin alussa, en lähde käymään läpi tulevia maailmankuvia - vielä. Olennaista niissä on kuitenkin tietoisen läsnäolon saavuttaminen, aidon minän löytäminen, globaalin tietoisuuden lisääminen sekä osallisuus tietoiseen evoluutioon.

Jos et vielä syksyllä tajunnut tätä laittamaani videota katso se nyt uudelleen. Laitan sen blogiini tietyin väliajoin muistutukseksi:)Se, missä maailmankuvassa olet, vaikuttaa käsittääkseni sekä sielusi tehtävä (ja ikä) sekä ajanjakso. Nykynuorilla kehitys eri maailmakuvista toisiin menee nopeasti, koska he ovat syntyneet ja kasvaneet jo valmiiksi erilaisessa maailmassa kuin vanhemmat sukupolvet ja yhtä lailla, kuinka modernin maailman markkinatalouteen perustuvat työpaikat sotivat merkityksellisempää työtä haluavien ihmisten kanssa myös koulumaailma ja siellä opetettava tieto on SUURESSA ristiriidassa (post)modernissa eläville nuorille. Jos itse olin jo 10 vuotta sitten lukiolaisena todella turhautunut tähän kirjatiedon pänttäämiseen, niin uskon, että näitä turhautuneita nuoria riittää NYT enemmän kuin koskaan. Traditionaalinen/moderni kirjatieto ja tiedeusko sotii rankasti nuorten sisäistä maailmaa vastaan ja tämä aiheuttaa turhautumista ja toivottomuutta, joita sitten puretaan ja angstataan ulospäin: käytetään alkoholia, laihdutetaan äärimäisesti, haetaan erilaisia tapoja kontrolloida elämää ja mennään massan ja pinnallisen mielen mukana. Missä ratkaisu?

Vastaus on sisällämme. Kun kehitämme tietoisuutta pystymme luomaan täysin uusia ajattelutapoja. Kun otamme itsestämme käyttöön sen kaikkein potentiaalisimman energian, pystymme viemään tätä kehitystä eteenpäin. Toimintatapoja on yhtä monia, kuin ihmisiä. Itseni lisäksi näen suurta potentiaalia etenkin näissä fiksuissa nuorissa. Kun nämä L:n, kirjatietoa todella helposti omaksuvat oppilaat kehittävät tietoisuuttaan voi vastassa olla ennennäkemättömiä keksintöjä ja ideoita. Juuri oikean ja vasemman aivopuoliskon tasapaino on mielestäni se juttu (oma näkemykseni tällä hetkellä), mikä vie evoluutiota eteenpäin, ks. vaihe: tietoinen evoluutio

Ei siis pelkästään se, että olet tietoinen pelasta maailmaa ja näitä tietoisia ihmisiä kyllä riittää etenkin vanhemmassa sukupolvessa. Kuten manifestoin, juuri nyt tarvitsemme toimijoita ja uutta virtaa viemään kehitystä eteenpäin. Maapallon sietokyky ei kestä mitenkään teollistuvien kehitysmaiden ja esim. Kiinan modernisoitumista. Koska täällä länsimaissa JA ETENKIN SUOMESSA olemme menneet jo näiden vaiheiden ohi, meillä on mahdollisuus löytää suuria ratkaisuja näihin globaaleihin haasteisiin! I am calling those genious, koska uskon pystyväni valjastamaan heidän potentiaalinsa ja edesauttamaan heidän matkaansa - sekä yksilön - että evoluution tasoilla.

Juttelin R:n kanssa näistä asioista ja uskoin antavani hänelle paljon innostusta, ymmärrystä ja työkaluja tähän hetkeen. Kaikkein suuri merkitys itse puheen ja sanojen lisäksi on energioilla, mitä toiseen ihmiseen pystyy välittämään - sekä tietoisesti että tiedostamatta. Muutaman omatoimisen energioilla hoitamisen jälkeen voin sanoa, että maailmassa ei ole ihmeitä - kaikki on mahdollista kun olemme tarpeeksi herkkiä ja vastaanottavaisia.

Jos koulumaailma ei kohta herää tähän älyttömään ristiriitaan, niin otan haasteen vastaan ja lähden itse nuorten pariin. Odottakaa vaan!

3 kommenttia:

 1. Aivopuoliskoista puheenollen. Suosittelen tätä The Right Brain vs Left Brain test - Optical Illusion http://www.youtube.com/watch?v=9CEr2GfGilw&feature=fvst videota kaikille. Itse olen jo joitakin aikoja sitten kyennyt kääntämään tämän tanssivan naisen molempiin suuntiin. Silloin kun kykenee tietoisesti hallitsemaan molempia aivopuoliskoja, niin "oudot" kokemuksetkin lisääntyvät. Energioiden näkeminen, telekineesi ja unien muuttuminen "interaktiivisiksi" ovat tavanomaisia.

  Lisäksi niille joita hallitsee vasen looginen aivopuolisko, suosittelisin oikean aivopuoliskon treenaamista esimerkiksi tekemällä enemmän päivittäisiä askareita vasemmalla kädellä. Esimerkiksi tietokoneen hiiren käyttö vasemmalla kädellä lisää oikean aivopuoliskon kuormitusta ja siten tasapainoittaa aivojen hermoratoja. Vasen aivopuolisko tunnetusti ohjaa oikeaa puolta kehosta ja vice versa.

  VastaaPoista
 2. Joo, samaan on linkki mulla jutussa ja bloggasinkin aiheesta joku aika sitten.

  Jännä juttu, jos hiirikäsi vaikuttaa. Itse meinaan oon opetellut (tai oli pakko) käyttään molempia ja käyttänyt säännöllisesti molempia jo 5 vuotta. PIkkujuttuja, mutta kaikella on näköjään joku tarkoitus:)

  VastaaPoista
 3. Hei kaikki, käykääpä tutustumassa tälläsille sivustoille. www.theishayatradition.eu Ensimmäisen kurssin käytyäni elämäni on muuttunut hurjasti. Parasta tässä "meditaatio" tekniikassa on se että sitä voi käyttää silmät auki ja kiinni. Eli meditoida voi koko ajan. Tekniikka muistuttaa TM:ää, mutta ei vaadi minkäänlaista mielen ja ajatusten hiljentämistä. Se onkin vaikeinta monille meditoinnissa. Tekniikalla tyydytetään molempien aivopuoliskojen tarpeet ja ohjataan ne toimimaan yhteistyössä, kun käännetään tietoisuus sisällepäin.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...