Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

14.3.2010

Yang - viikonloppu

Loistoviikonloppu lähestyy loppuaan! Perjantaina pidin ravintokurssilaisilleni kokkausiltaman kotonani. Olin tehnyt jo valmiiksi (kuivurissa) näitä herkullisia siemenleipiä ja pääruoaksi teimme jo bravuuriksi muodostunutta pasta mozzarellaa sekä kahta eri suklaata. Maistoimme myös hieman luomuviiniä. Raakakeittiön välineisiin sekä mm. suklaamuotteihin voisin vielä hieman panostaa niin voisi alkaa kunnolla pitämään jopa pidempiä kursseja.

Naureskelimme, että saattaisivat naapurimme hieman ihmetellä "bileitämme", jos olisivat nähneet ikkunasta sisälle. Tutkailimme eri superfoodeja mm. dippailimme kaakaopapua steviapipettiin ja kokeilimme toistemme tasapainoa magneettituotteillani. Tämä tasapainotesti, joka selkeästi näyttää tasapainomme olevan monikertaisesti parempi, kun olemme kytköksissä magneettikenttään on erittäin hämmästyttävä - ja koitan saada siitä jossain vaiheessa videon ja postauksen blogiin. Myös magneetti "tuppervaarat" olisi tarkoitus järjestää keväämmäällä. NIistä lisäinfoa myöhemmin.

Eilen aamulla lähdin Jyväskylään kahvakuulaohjaajakurssille. Mietin kurssia (niinkuin kaikkea muutakin) kuumeisesti jo vuosi sitten, mutta ilmeisesti en ollut silloin vielä valmis siihen. Nyt ajatus tuntui itsestäänselvältä ja voi kuinka oikeaan paikkaan meninkin! Päivä oli kerrassaan mahtava, intensiivinen, mielekäs ja huomasin, kuinka lähes 3 vuoden epäsäännöllinenkin harjoitteluni on tuottanut tulosta. Treenasimme jopa 8 tuntia, välillä kevyemmin, välillä rankemmin ja jaksoin todella hyvin, vaikka lihaskuntoni viimeisen vuoden aikana on keskittynyt "vain" enimmäkseen astangajoogaan. Vaikka kurssilla oli enimmäkseen urheilutaustan omaavia, suoriuduin tekniikoista todella hyvin ja olen enemmän kuin innoissani aloittamassa ohjausten tekemistä.

Ohjaaja sanoi, että tämä on monelle todella haastava laji, koska olemme tottuneet treenaamaan kehoamme yleensä aika yksipuoleisesti ja nyt se pitäisikin huomioida kokonaisuutena. Tässä suhteessa uskon joogan ja kuulaharjoittelun tukevan toisiaan loistavasti. Itse koen tällä hetkellä myös fyysisen oloni paremmaksi kuin ikinä. Saliharjoittelulla, jota en onneksi ole tehnyt pidempiä jaksoja (eristävä treeni yhdistettynä runsaampiproteiiniseen ruokaan) oloni oli tukkoinen ja etäinen - kaukana kehosta. Jooga ja muu luonnollisempi liikkuminen vetristää kehoa ja tuntuu, että pian pystyy venymään vaikka mihin!

Ohjaaja totesi myös, että kuulatreeniin kuin mihinkä muuhun lajiin ja tekniikoihin pääsee sisälle ainoastaan harjoittelemalla. Vain tietämällä itse, voit myös ohjata muita. Olin ryhmässä pisimpään harjoitelleita ja yleensä muutaman perusliikkeen (heilautus, rinnalleveto, työntö) harjoittelemiseen saa jo kulumaan useita kuukausia. Kävin myös parisen vuotta sitten peruskurssin, mutta koin tämän ohjauksen paljon antoisammaksi.

Voin sanoa, että päivän jälkeen oli lievästi sanottuna kaikkensa antanut olo kaikin puolin. Kävin vielä ystävää moikkaamassa Jyväskylässä ja en olisi millään jaksanut ajaa takaisin Tampereelle. Myöhäinen automatka olikin ehkä haastavin ikinä! Sain keksiä vaikka mitä hupia, että olisin pysynyt hereillä - kylmää ilmastointia, itselle puhumista ja laulamista...Möly/aivopesuradiota ei kuitenkaan pystynyt kuuntelemaan. Ikinä eivät kilometrit ole edenneet niin hitaasti ja olin jo moneen kertaan luovuttamassa ja harkitsemassa autossa nukkumista.

Kirjoitan jälleen (koittakaa kestää!) lähiaikoina tasapainosta ja tällä kertaa hieman Yinin ja Yangin- vuorovaikutuksesta. Ayurvedan lisäksi voimme opetella tasapainoa näiden kahden voiman tai energian kautta kaikessa toiminnassamme, ravinnossa jne. Eilinen intensiivinen päivä tuntuu kropassa selkeänä Yang -kuormituksena, koska meditointi on ollut todella vaikeaa ja päässä pyörii tuhansia ideoita ja ajatuksia. Huomasin myös karun todellisuuden liikuntatalolla; teinit treenaa ihan älyttömän kovasa melussa musiikin pauhatessa, suklaan ja energiajuomien voimalla. Tämä on niin KAUKANA kehon kuuntelusta. Olisi tehnyt jälleen mieli julistaa tätä sanomaani kovaan ääneen. Onneksi on sentään blogi:)

4 kommenttia:

 1. mut jos teinit treenaiski raakasuklaan voimalla ;)

  tein ilta kuulostaa mahtavalta!

  jospa saatais se pääsiäistapaaminen järkättyy. mä voin olla jotenkin avuks, jos on tarvetta :)

  VastaaPoista
 2. OT: Käytkö solkussa kun näytät ympäri vuoden tosi ruskettuneelta?

  VastaaPoista
 3. Hei, huomasin sun haastattelun Olivia-lehdessä :)
  Kiinnitin vaan huomiota siihen, että sut esiteltiin työttömänä. Ihmettelin vähän, että etkö ole enemminkin yksityisyrittäjä kuin työtön?

  VastaaPoista
 4. comp: No joo raakasuklaasta saisi vähän paremmat boosterit:) Jep, eiköhän saada:)

  Jenni: En käy, joskus olen käynyt kyllä.

  Karo: Heh. Kys. haastattelu tehtiin viime kesänä, media tulee "vähän" jäljessä, ajat on hieman muuttuneet siitä:) En edes muista mitä sanoin, sen verran muistan, että ihan älyttömän vaikeaa oli tiivistää näitä asioita. Nyt sanois kyllä ihan eri tavalla:) No toinenkin ja parempi juttu tulossa viikon päästä toises lehdes:)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...