Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

21.3.2010

Valoa levittämään!

Olen tällä hetkellä erittäin herkässä ja samalla toiveikkaassa tilassa. Sunnuntaiaamun tarkoitukseni oli näköjään päätyä Saulin blogiin "Journey towards Enlightment". Lukaisin Saulin koskettavan kirjoituksen omasta journeystaan, josta löysin paljon yhtymäkohtia vastaavia herätyksiä kokeneisiin. Koitin hetken katsella monenlaisia tietoisuus-aiheeseen liittyviä Youtube-pätkiä, jotka eivät ainakaan heti tarjonneet mitään erityisen sykähdyttävää, kunnes vihdoin päädyin juttuun ja tajusin, miksi olin sivuille päätynyt.

Raha on ehkä eniten ristiriitoja aiheuttava asia, kun mietitään pyyteetöntä toisten auttamista ja kuitenkin samalla omien pakollisten menojen maksamista. Olin osan viime vuodesta työttömänä nauttien vain olemisesta ja energian kohdistamisesta oikeasti merkityksellisiin asioihin - kirjoitin blogia, ahmin kirjoja, pidin tutuille ravintokurssia...Kuukaudet, joina tein palkkatyötä vetivät minua taas alaspäin. Vaikka kuinka söisit superfoodeja, ihmisellä on vain rajallinen määrä energiaa, etkä mitenkään voi antaa itsestäsi täyttä potentiaalia, jos sinua revitään joka suuntaan. Oma hyvinvointi ja tasapaino on edellytys kaikelle muulle.

En ehkä ole tarpeeksi tuonut ilmi taustaani ennen vuodentakaista aikaa ja toivon, että tämä kirjoitus tuo esiin sen, että asiat eivät ehkä ihan itsestään ole tulleet luokseni. Huomasin seikan, kun kerroin pidempiaikaisista yrittäjäsuunnitelmistani muutamalle läheisemmäksi tulleelle ystävälle, joiden luulin jo tietäneen asian. Olen jutellut näistä asioista NIIN monen henkilön kanssa, että en todellakaan pysty muistamaan, mitä olen puhunut ja kenen kanssa. Hauskaa ja parasta on se, kun erilaisten ihmisten kanssa ei enää tarvi käydä koko taustaa ja elämänhistoriaa läpi. Tärkeintä on tämä hetki ja rakkaus. "CV:n" kertominen on ehkä epäolennaisinta ikinä.

Olen siis jo vuosia halunnut tehdä merkityksellistä työtä laajemmassa mittakaavassa. Minun piti 2 vuotta sitten perustaa eräs yritys/liike "luomualalle" ja olin ajatuksen tasolla jo vienyt sitä pitkällekkin ja myös fyysisesti sen olemassaolo jäi vain yhdestä päivästä ja "sattumasta" kiinni. Siitä seuranneen tyhjyyden jälkeen kävin pohjalla, josta nyt olen noussut ehkä jyrkempään kuin monet pystyvät suvaitsemaan. Tämä uusi, nykyinen yritykseni siis vain odotti valmiuttani - ja kun olin vihdoin valmis (sanotaanko vaikka oikealla taajuudella) se päästi energiat joka suunnasta virtaamaan. Tärkeintä oli se, että sisälläni oli usko siihen, että teen oikeita asioita, vaikka ympäristö koittikin viimeiseen asti luoda epäuskoa.

Osa lukijoistani alkoi selkeästi ärsyyntymään siinä vaiheessa, kun aloin ottamaan maksua auttamisestani. Kuten sanoin, en olisi millään pystynyt auttamaan /kirjoittamaan blogia/nettisivujani jne. muita töitä, jos olisin samalla joutunut tekemään passivoittavaa palkkatyötä. Aluksi minun pitikin siirtyä sivutoimiseksi yrittäjäksi, mutta kuulemma se oli joko tai - kaikki tai ei mitään tukia. Siinä sitten ei ollut paljoa vaihtoehtoja.

Mitä tulee rahaan, niin kannattaa uskoa, että "Kaikki on energiaa" ja "Mitä enemmän annat, sitä enemmän saat". Jos välillä on epätoivon hetkiä (niinkuin takuulla kaikilla yrittäjillä), niin jo seuraavassa hetkessä asiat ovat muuttuneet "sattumalta". Ristiriitoja aiheuttaa todellakin vain mieli - eikä mikään tai kukaan pysty estämään menestystäsi, jos sisälläsi on "Korkeampi minä" tai "Evolutionary Impulse" - tarve, voima, valo, tahto tai jopa pakko tehdä jotain suurempaa maailman hyväksi. Tarve tehdä hyvää ja jakaa sitä mahdollisimman laajalle ja toki samalla nauttia elämästä ja omasta luovuudesta.  Tässä hyvä lainaus, vaikka ei ehkä raha-aiheeseen liitykään: 

"When two or more individuals who have awakened to what I call the Evolutionary Impulse, or Authentic Self, come together in deep dialogue and focused conversation, the experience is something akin to thinking aloud with yourself. Why? Because there is only one Authentic Self. The ego can only have a relationship with other separate individuals, but the Authentic Self can only have a relationship with itself..." More (by Andrew Cohen)

Olenkin lopettanut rahan miettimisen jo aikaa sitten ja luottanut sisälläni olevaan suurempaan uskoon. Usko on se, että kun pystyt itse olemaan tasapainossa ja nauttimaan tekemisestä - se tulee takaisin ja pärjäät takuulla myös taloudellisesti. Uskon vakaasti, että mitä enemmän ihminen päästää irti riippuvuuksistaan - koskivat ne sitten rahaa, parisuhdetta, menestystä, työtä jne. niin sitä enemmän hän on vapaa kaikilla tasoilla. Irti päästämisestä palkitaan, vaikka hetkellisesti joutuisikin pohjalle. Elämä on täynnä sykähdyksiä - tasaisuus ei johda mihinkään.

Haluaisinkin nyt luoda tätä samanlaisen ajattelumallin uskoa myös muille. Niinkuin kerron pian julkaisemassa kirjassani, meillä kaikilla on se juttu, jonka tekemisestä voimme saada aitoa iloa ja viedä sitä sanomaa myös muille (kuulostanko nyt Olli Postilta...). Mitä enemmän positiviisuutta ja valoa pystymme levittämään - sitä enemmän meillä KAIKILLA on toivoa. Nyt pyydänkin Leijan tavoin ihmisten kertomaan minulle lahjoistanne! Mainostan ja linkkaan enemmän kuin mielelläni asioihin, mitkä tekevät teidät onnellisiksi - ne tekevät takuulla myös muut! Kannustan myös kaikkia liittämään sivuilleen myös DONATE-napin, niinkuin pioneeri Olli on jo jokin aika sitten tehnytkin. Laitan itse myös lähiaikoina oman nappulan.

Ja ei - tämä netti sattumalta mahdollista kaikkea. Tämä on peli. Meitä koetellaan. Ihmisille annetaan älytön vapaus tehdä tällä elämällä mitä haluavat. Toiset käyttävät aikansa pahuuteen, negatiivisuuteen ja skeptisyyteen, mutta nyt pystymme näyttämään, että valo voi voittaa varjon. Kyse on jokaisen yksilön omasta valinnasta. Laitetaan siis hyvä kiertämään kunnolla, kun meillä siihen on nyt mahdollisuus.

Jos et vielä tiedä, mitä pystyisit tekemään valosanoman levittämiseksi, opettele pääsemään tasapainoon itsesi kanssa. Meditoi, piirrä, laula, tanssi...herätä luovuutesi. Anna sen tapahtua itsestään, koska mikään ei tapahdu väkisin yrittämällä tai varsinkaan miettimällä.

Jos sinulle on jo jokin lahja, kerro siitä minulle. Perusta nettisivut ja paljasta lahjasi muille. Kerro sivuillasi myös muiden kiinnostavista sivuista/palveluista. Perusta nettikauppa sivustolle (se ei paljoa vaadi ja voin halutessa antaa vinkkejä :) Autetaan toisiamme pääsemään irti riippuvuuksista virastoihin, pankkeihin jne. jotka vetävät energiaamme toiseen suuntaan.

Tulen tekemään pian uudistuville nettisivuilleni osion, jossa kerron mielenkiintoisista kyvyistä ja asioista. Kyse ei ole mistään Talentista, vaikkakin mitä mielenkiintoisempi ja erikoisempi juttu sen parempi. Itse kuulen ja mainostan mielellään musiikkiin ja taiteeseen liittyvistä jutuista, mutta anything goes! Tällä erää osioon pääsevät ainakin Mia-Lucia (ihaninen maalauksineen) sekä muusikko Rosa Latva, jolta sain edelliseen postaukseeni liittyvän kommentin samaan aikaan, kun olin itse käynyt tukemassa Saulin toimintaa.

Loppuun loistava motivointipätkä  -kiitos Saulille loistavasta blogista, jonka lukijamäärä kasvaa takuulla lähiaikoina. Palautetaan energia siis pankeilta takaisin maahan:

16 kommenttia:

 1. Olet saanut paljon kritiikkiä siitä kuin aloit yksityisyrittjäksi, mutta unohdat kirjoituksessa mainita mihin tämä kritiikki kohdistui: Eli moni ihminen säpsähti ja pelästyi varmasti sitä, että lyhyen ayerveda-kurssin jälkeen ryhdyit ayurveda-ammattilaiseksi ja muutaman kuukauden nettiblogeista opiskellun raakaravintoharrastuksen (tiedän, tiedän: olit kiinnostunut terveydestä sitä ennenkin jo pitkään, mutta niinme kaikki muutkin...) jälkeen aloit yhtäkkiä "ravitsemuksen ammattilaiseksi" ja pitämään maksullisia kursseja netistä ja kirjoista oppimistasi asioista.

  Sinua siis kritisoitiin (käsittääkseni) ammattitadon vähyydestä, ei siitä että aloit yrittäjäksi. Se olisi pelottavaa jos kuka tahansa alkaisi jonkin alan ammattilaiseksi tosta noin vain.

  En tiedä näetkö sitä itse, mutta näin ulkopuolisena kaikki tuo vaikutti melkoisen hurjalta ja vastuuntunnottomalta ja kaikki tuntui tapahtuvan vieläpä kovin nopeasti! Joku mainitsikin, että jossain Intiassa ayerveda-hoitajat joutuvat opiskelemaan parin kuukauden sijasta vuosia ennen kuin alkavat tekemään maksullisia hoitoja.

  En tiedä Ayrvedasta ja siihen kouluttamisesta mitään, mutta voin se sano että blogin perusteella ainakin tietosi ja oppisi ravitsemuksesta ovat niin hataria, ja puutteelliset, etten ikinä ostaisi ravintokurssia sinulta =)

  Mielestäni et ole pätevä antamaan ravitsemusoppia kenellekään -- ainakaan maksusta. Toivottavasti et ota tätä loukkauksena, sanon vain "ääneen" sen mitä moni ajattelee mutta ei ehkä uskalla sanoa.

  Pitää myös osata erottaa aidosti kriittiset ihmiset lannistajista ja kateellisista. Tiedän että se on vaikeaa, koska itsekin koen lannistamista omissa jutuissani.

  On kuitenkin mahtavaa että uskalsit laman aikana ryhtyä yksityisyrittäjäksi (varmaan ayurveda ja ihmisten hoitaminen, auttaminen ja motivointi ovat sinun juttuasi!) ja olet suuri inspiraatio monelle. Blogisi antaa niin paljon, että voisin itsekkin painaa lahjoita-nappulaa koska koen saavani niin paljon inspiraatiota sinulta.

  Ymmärrän halun ryhtyä yrittäjäksi: itsellänikin on se halu (ollut jo pitkään) ja aion sen myös toteuttaa. Kaikken parasta on yrittäjänä tehdä sitä mikä on sydäntä lähellä ja mikä kiinnostaa eniten. Mutta vaikka mina kiinnostaa suuresti esim. psykologia, en silti ole ajatellut ryhtyä ammattipsykologiksi ;) Ihan toisenlainen liikeidea on tällä typyllä...

  Omaa liikeideaani on pilkattu ja naureskeltu tosi paljon, koska sillä ei voi rikastua, mutta en välitä: haluan tehdä sitä mistä tykkään ja mitä osaan parhaiten. Kiitos, Heidi, että ole ollut yksi niistä ihmisistä jotka ovat antaneet esimerkkillään rohkaisua itsen työllistämiseen!

  Mielestäni ammattinimikkeesi pitäisi olla Inspiraattori.

  VastaaPoista
 2. Todella hieno ja koskettavakin kirjoitus. Kiitoksia tästä. Toimin aiemmin yksityisenä elinkeinonharjoittajana 2001-2008 ja tiedän kuinka rankka yrittäjän elämä voi olla. Nyt kun olen ylläpitänyt ja kirjoittanut blogia viimeiset 12 kk, olen saavuttanut tietoisuuden näiden molempien maailmojen todellisuudesta.

  "Aiemmassa elämässäni" en olisi kyennyt ylläpitämään, kirjoittamaan ja tutkimaan merkityksellisiä asioita. Yrittäjän arki varsinkin informaatio teknologian alalla on hyvinkin rasittavaa, kuluttavaa ja stressaavaa, ettei yksinkertaisesti jää aikaa saatika mielenkiintoa perehtyä asioihin. Sama ongelma ja analogia pätee 8-16 työputkessa (kutsun sitä Bob Marley tapaan oravanpyöräksi) oleviin. Varsinkin niihin joilla on perhettä.

  Yllä olevien kohtien perusteella, voi hyvin kuvitella minkä takia suurin osa ihmisistä ei kykene avaamaan mieltään ja käsitysmaailmaansa valheiden verkon ulkopuolelle. Meille syötetään roskaruokaa, sirkushuveja ja aivopesua joka tuutista. Sitten mietitään miksi yhteiskunnassamme on paljon epäkohtia ja koskaan päättäjien lupaamat asiat eivät korjaudu.

  Joskus kun vielä toimin yrittäjänä ja maailma alkoi kaatumaan niskaani murehdin laskujen maksamisesta, maksuvelvoitteista ja yhteiskunnan asettamasta pakosta olla tietynlainen. Tunsin suurta ahdistusta kun mielenterveys alkoi pettää ja arvonlisäveroja, ennakkoveroja, pakollisia vakuutusmaksuja ja muita liiketoimintaan liittyviä maksuja alkoi kasaantumaan. Stressi ja siitä aiheutunut kärsimys oli sanoinkuvaamaton. Kävin jopa 8 kk ajan oikeustaistelua KELA:n sv.päiväraha-asioiden takia (yksityisyrittäjällä = toiminimi) ei tässä tapauksessa ollut mitään oikeusturvaa. Kiitoksena vuosien työstä minulle maksettiin 60% pienempää sv.päivärahaa kuin olisi pitänyt. Ja nyt tuo juttu siirtyy oikeuden käsiteltäväksi ensi viikolla vihdoin ja viimein (16 kk jälkeen)

  Kun vapautin itseni maksuvelvoitteiden pakosta, stressistä ja muusta siihen liittyvästä tunsin eläväni. Olin onnellisempi kuin koskaan. Mielenkiintoisena havaintona ihmisiä alkaa "heräämään" kun he menettävät työnsä ja heille vapautuu enemmän aikaa tutustua omaan itseensä. Sama analogia pätee sotien jälkeiseen aikaan. Silloin toisia tunnutaan auttavan ja muiden paras asetetaan oman parhaan edelle. Uskon että tulevaisuuden maailma tulee olemaan enemmän ja enemmän orgaaniseen ruokaan, luonnonläheisyyteen ja lähimmäisrakkauteen suuntautuva. Muutos ei tapahdu nopeasti, mutta suuntaus on selkeä ja väistämätön.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kovasti Heidi tekstistäsi, ja kaikesta!

  Olen lukenut blogiasi säännöllisesti jo pidemmän aikaa. Tulen siitä aina niin hyväntuuliseksi ja tuntuu että asiat ovat lähteneet menemään oikeaan suuntaan sen innoittamana.

  Elin erinäisissä syömishäiriöissä ennen tätä vastikään alkanutta muutoskauttani, ja voin rehellisesti sanoa, että blogisi vaikutus on ollut merkittävä innoittaja tällä muutosten tiellä.

  http://www.youtube.com/watch?v=C5pX7oZ747w&feature=related

  VastaaPoista
 4. Jenni: Olen häkeltynyt ja otettu kiitoksistasi:) Tulihan se sieltä, kun vähän potki:) Toivoisin samanlaista positiivisuutta myös omaan blogiisi, niin voisin vierailla siellä vähän useammin.

  En kuitenkaan ole ikinä väittänyt olevani ammattilainen/asiantuntija - päinvastoin. Jokainen lukee/tajua asiat näköjään eri tavalla. Modernissa maailmankuvassa elävän on vaikea suvaita ja hyväksyä ei-virallista koulutusta omaavan mahdollisuuksia. Vakuuttaako sinua termi asiantuntevuus? Saako asiantuntijoilta aina tarvitseman avun? Asiantuntija kertoo enemmän kirjaoppineesta, kuin siitä, miten ihmistä mahdollisesti oikeasti autetaan.

  Sama juttu ravinossa ja ayurvedassa. Mikään tiedon määrä ei korvaa subjektiivista kokemusta ja huomaan, että yhä useampi ihminen on todella turhautunut eri asiantuntijoihin. Mikä on siis pätevä? Sinun mielestäkö se, joka osa ulkoa eri vitamiinit ja ihmisen anatomian? Vai se, joka tietää, mikä tod.näk ei toimi vai se, joka ottaa huomioon ihmisen kokonaisvaltaisena ja yksilöllisenä...

  Mun puolesta voit ryhtyä psykologiksi, suosittelen tosin perehtymään positiiviseen psykologiaan menneiden kaivelun sijaan. Sitä odotellessa suosittelen myös itse keräämään sitä positiivisuutta ympärille - koska sitä annat muille, mitä olet itse. Valoa:)

  Saul: Näitä kokemuksia tarvitaan!

  Suvi: Ihana kuulla! :)

  VastaaPoista
 5. Luin tuon Jennin kirjoittaman kommentin vasta oman kommenttini kirjoittamisen jälkeen ja haluan sanoa pari lausetta hänelle. Olen oppinut kovassa elämänkoulussa, ettei perinteiset vuosia kestävät oppitiet ole se ainut ja oikea tie saavuttaa ammattitaitoa. Osaamista ajaa ennenkaikkea inspiraatio ja palava halu tehdä jotain mistä saa iloa ja onnellisuutta omaan elämäänsä.

  Minä en omannut minkäänlaista koulutusta peruskoulun jälkeen ja minusta kasvoi siitä huolimatta yksi oman alani parhaista virtuooseista (Informaatioteknlogia). Kun vihdoin ryhdyin 2005 alussa päätoimiseksi yrittäjäksi huomasin, että perinteisen koulutuksen puute vaikutti jossain määrin oman osaamisen hinnoittelun tasoon. Tämä kuitenkin kompensoitui raudankovan osaamisen, inspiraation ja pitkäaikaisten asiakassuhteiden avulla oikealle tasolleen. Työn teon ohella suoritin ammatillisen koulutuksen loppuun (kesti huimat 8 vuotta) ja siitä ei ole ollut tähän päivään mennessä omassa elämässäni mitään hyötyä. Saavutin suomen mittakaavalla tavoitteni ja olin yksi johtavista hakukoneteknologian ammattilaisista ilman perinteistä koulutusta ja osasin olla todella ylpeä saavutuksistani.

  Suomalaisia tuntuisi vaivaavan ennakkoluulot ja oletukset siitä, että sinulla pitää olla se ja se titteli, paperi ja mielellään tietyssä paikassa saavutettu tutkinto. Todellisuudessa se virallinen tutkinto on vain paperi. Suomessa on helppoa mennä lukio lukematta läpi ja esimerkiksi saavuttaa ammattikorkeakoulutasoinen insinööritutkinto vailla todellista käytännön osaamista. Jopa se "oikea korkeakoulu" -taso on puutteellista. Yliopistotasoiset tutkinnot ovat pääosin teoriaa ja hyvin moni jää työttömäksi valmistuttuaan, koska opetus jota siellä on niiden 6-8 vuoden aikana tarjottu on ehtinyt vanhentua paperin käteen saatuaan ja sitten tosipaikan tullen ollaankin sormi suussa.

  VastaaPoista
 6. Heidi, kiitos vastauksestasi. Olen jo vuosien ajan tutustunut positiiviseen psykologiaan. En tiedä muistatto, mutta minä olin itse asiassa se joka kertoi sinulle positiivisesta psykologiasta kommentissani ja annoin sinulle kirjan nimen, jonka kävit heti hankkimassa ja lukemassa. Tällä hetkellä tuo kyseinen kirja (Aito onnellisuus) on suosittelemiesi kirjojen listassa oman yrityksesi sivuilla =)

  En kuitenkaan ole ryhtymässä psykologiksi ilman koulutusta, koska se on yksinkertaisesti eettisesti väärin alkaa ronkkimaan ihmisten psyykettä ilman asianmukaista koulutusta, vaikka omaa innostusta olisi kuinka. Ala, jonka itse valitsen (tai siis olen jo valinnut, pitää vaan pari kuukautta odottaa että saa tämän turhan tutkinnon suoritettua alta pois), on sellainen, ettei siihen ole edes olemassa koulutusta, joten itseoppiminen ja oma innostus on ainoa tie siihen duuniin.

  En jaksa alkaa vastaamaan nyt laajemmin noihin koulutusjuttuihin, koska se menee liian pitkäksi, mutt aion ehdottomasti kirjoittaa siitä oman postauksen blogiini jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Heidi kirjoituksestasi. Hyvä että maltoin lukea loppuun asti kun piti päästä kommentoimaan. Tämä on mieletöntä synkronisuutta kun juuri eilen illalla surffailin youtubessa ja törmäsin sattumalta juuri tuohon Leijan klippiin ja nyt sinä olit kirjoittanut samasta aiheesta! :) Huomaan miten nämä asiat heräävät yhtäaikaa samoilla taajuuksilla olevien ihmisten mielissä. Itse yritän vielä löytää omaa ääntäni, luottamusta ja rohkeutta ja koitan selvittää ajatuksiani kuitenkaan miettimättä liikaa. Valon levittäminen kuulostaa upealta! :) Itselläni on menneisyydessä painolasteja (koulukiusaaminen kuten Saulillakin) jotka hieman jarruttavat tätä missiota. Olen seurannut nyt jonkin aikaa blogiasi, keep up the good work!

  VastaaPoista
 8. "Raha on ehkä eniten ristiriitoja aiheuttava asia, kun mietitään pyyteetöntä toisten auttamista ja kuitenkin samalla omien pakollisten menojen maksamista"

  Suosittelen perehtymään rahajärjestelmämme mekaniikkaan (perusasia P+I>P, järjestelmämme on perustaltaan korruptoitunut)

  Dokkarit Zeitgeist:Addendum http://tinyurl.com/yl3oddw

  ja

  "The Money Fix" http://dotsub.com/view/38d7177f-869c-4922-8424-9795986de2f2

  valaisevat asiaa..

  VastaaPoista
 9. Siinä on taidetta: http://www.heidimuranen.net

  VastaaPoista
 10. Heidi, olet vahva ja inspiroiva omana itsenäsi. Ei tarvitse selitellä, ei pyytää anteeksi.
  On toki mielenkiintoista tietää sun taustoista lisää ja tutustua sun matkaasi ja elämääsi. Muttet sä ole velkaa vaan sulla on mahdollisuus siihen.
  Mä todella toivon että tämä blogi pysyy sulle mielekkäänä kirjoittaa, sillä sitä on mielekästä lukea.
  Hienoa on myös huomata, että sulla näyttää olevan menossa myös "kiihtynyt kasvukausi". Ihan hyvä, oli jo aikakin.

  VastaaPoista
 11. Kiitos:)

  Noista titteleistä vielä, että koen itse välillä olevani enemmän terapeutti/psykiatri kuin ayurvedahoitaja/ravinto-valmentaja tms. Uskon, että suppeasti yhteen alaan erikoistuneita tulee jatkossa olemaan vähemmän, kun ymmärretään ihmisen kokonaisvaltaisuus. Life coach on ehkä osuvin titteli. Tätä teemaa tuon esille myös pian uusiutuvilla nettisivuillani.

  VastaaPoista
 12. Kiitos linkittämisestä! Lisäilen linkin sivuilleni jahka kerkeilen.

  Rosa

  VastaaPoista
 13. Yes! Myös Tom Hodgkinson puhuu kirjassaan "Vapauden ylistys", kuinka päästä eroon nykysysteemin kahleista, mm. pankeista. Erittäin toteutettava ajatus! Hyvä idea tuo donate-nappi, go for it! Ja mahtavaa tämä valotyöntekijöiden esiinkutsumisen aalto! Mikähän minä olisin: luomusynnytysguru varmaan,hihhih ;)

  VastaaPoista
 14. Ensin jaat ilon sanomaa ihan vaan jakamisen ilosta, mutta sitten kuitenkin sivulauseessa kerrot, että laitat Donate -napin tänne :P MUTTA asianhan parantaa se, että kehoitat muitakin tekemään niin.

  Mun mielestä sun jutuissa on hirveen paljon ristiriitaisuuksia, jotka sitten selität aina jollain joutavalla höpinällä. Kaiken tässä maailmassa pystyy selittelemään jos vaan on tarpeeksi hyvä selittäjä.

  VastaaPoista
 15. Moikka Heidi! Onko mitään tietoa minne toi Saulin mahtava Blogi on kadonnut? :I

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...