Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

25.3.2010

Uuteen nousuun

Nyt on näköjään taas aika kaivautua muutaman kuukauden "talviunilta" ja aloittaa uusi sykli. Olen työstänyt viime viikot Simplify to Super - kurssiani kirja/opasmuotoon ja julkaisen näin ensi viikon alussa ensimmäisen e-bookkini "Uusi päivä"! Kukapa olisi vuosi sitten uskonut ja oikeastaan koko kirjan idea onkin "mahdollisuus hurjaankin muutokseen", kun keho ja mieli saavat oikeita ravinteita. Laitan kirjasta heti lisäinfoa kun saan sen viimeisteltyä ja nettisivuni päivitettyä.

Olen ensi viikon ti ja ke Tampereen Ruohonjuuressa arpomassa muutamia kirjojani sekä kertomassa ayurvedasta, ravinnosta, liikunnasta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Minusta on tällä hetkellä myös kahdessa naistenlehdessä pieni juttu: Oliviassa sekä Evitassa. Olivian juttu tehtiin jo viime kesänä ja siinä on vanhentunutta tietoa, mm. työtilanteestani (en siis ole enää työtön). Evitalehden juttu jäi osaltani myös lopulta myös aika suppeaksi. Laadukasta materiaalia olisi ollut paljon, mutta lehtien tarvitsee näköjään vielä ottaa erittäin helppo ja yksinkertainen lähestymistapa näihin "uudempiin" näkemyksiin. Onneksi he ovat osoittaneet sentään jonkinlaista kiinnostusta ilman, että on tarvinnut itse edes mitään yrittää.

Ostettuni pitkästä aikaa kys. naistenlehden, totesin, että juuri mikään ei ole muuttunut. Vaikka jonkin verran näitä superfood-juttuja (lähinnä trendityylisesti kirjoitettuja) on jo valtamediassakin näkynyt, ovat painotukset edelleen laihdutusjutuissa- ja mainoksissa, kalorimääritellyissä resepteissä, (kemikaali)kosmetiikkamainoksissa, viljan ylistyksessä, muotikuvissa...Onneksi on netti, jossa voi valita itse, mitä imee alitajuntaansa.

Huvittavinta on ehkä se, että lehden mukana tulee muutama "laihdutusnami". Itse Olivialehteä en edes viitsinyt ostaa, koska se oli muoveissa (en ole edes nähnyt juttuani) ja Evitankin ostin, koska se oli puoleen hintaan. Suosittelen kuitenkin uutta Evitaa, koska Ayurvedaa ja ruokaa käsittelevässä jutussa on AIVAN IHANIA reseptejä. Loistava Suvi kehitti ruoka-ainelistaukseni pohjalta herkullisia pää- ja jälkiruokia eri kehotyypeille!

Mutta tietoa, intoa ja infoa riittänee täältä suunnasta myös jatkossa ja onko edes taivas rajana, who knows... Tulevilta nettisivuiltani voi katsoa (pian), että keskityn jatkossa useampaan osa-alueeseen, kuten liikuntaan. Ayurveda on vain yksi, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvä osio. Otan myös vastaan ehdotuksia blogini ja nettisivuni ulkoasuihin liittyen. Haluaisin ehdottomasti panostaa enemmän visuaalisuuteen, mutta tällä hetkellä resurssit ovat hyvin rajalliset!

3 kommenttia:

 1. Jaa, pitäisköhän ihan mielenkiinnosta ostaa jompikumpi lehti, kun noita ei kirjastoonkaan tuu? Toisaalta se varmaan jää, kun en koskaan saa ostettua edes niitä, missä on omia tuttuja.. Mut siis miten tuo e-kirja lähtee jakeluun? Onko se siis yleisesti saatavissa vai pitääkö siitä maksaa, tilata se vai miten? Itse oon nyt MeNaisia jonkin verran selaillut (jokin lahja mulle) ja mua on positiivisesti yllättänyt se, että siellä on tosi monesti eri kulttuureista juttuja ja mielenkiintoisia henkilökuvauksia esim. lestadiolaisista nuorista naisista, selviytymistarinoita tilanteesta, kun ei pysty onnettomuuden jälkeen edes kävelemään, polyamorismista jne. Laihduttamisesta ei mun silmiin oo osunut mitään (tai jäänyt mieleen), sen sijaan lähes joka lehdessä (? tai niissä, mitä oon lueskellut) on jotain terveellisistä ruoista (siis jotain supereita, vihreän teen esittelyä tms.) ja juttua kiinalaisesta lääketieteestä jne. Mut hienoa, että muukin media on kiinnostunut susta ja näkemyksistäsi :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Olen lukenut jo pitkän aikaa blogiasi. Blogisi kautta kuulin ensimmäistä kertaa mm. superfoodeista. Hylly, joka on varattu aamupalatarvikkeille, on kokenut totaalisen muutoksen: myslit, näkkärit jne. on vaihtunut kookosöljyyn, macaan, spirulinaan, goji-marjoihin, vain yhden muutoksen mainitakseni... Tosiaan, kaikki tämä on blogisi ansiota. En voi kyllin kiittää sinua.

  Löysin sivun, jossa on satoja blogipohjia bloggeriin. Tausta on helppo vaihtaa, eikä entisiä tietoja katoa. Niistä löytyisi varmasti myös sinulle sopiva :) Tässä linkki: http://pueblogisi.blogspot.com/ Kiitos vielä kerran!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, etenkin Tiinalle, kiitos blogicvinkistä, joskus kävinkin tuolla sivulla:)

  kte: Kohta selviää, mikä on homman nimi:)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...