Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

29.3.2010

Uusi päivä - nyt tilattavissa

Kuten oikealla palkissa huomaatte, ensimmäinen e-bookkini "Uusi päivä" on nyt ostettavissa. Se siis pohjautuu puolen vuoden ajan pitämääni ravintokurssiin Simplify to Super, mutta kurssimatskun lisäksi olen lisäillyt siihen enemmän omia kokemuksia ja ajatuksiani.  Voit ladata kirjan Johdanto-osion maksutta sivuiltani ja sitten halutessasi voi ostaa koko kirjan hintaan 39€.

Navadinan sivuja on myös hieman jäsennelty uudelleen, vaikkakaan ulkoasu ei ole paljoa muuttunut (valitettavasti taidot ei vielä riitä). Etusivulta voitte nyt nähdä nyt kaikki työstämäni osa-alueet (jotka mahdollisesti vain lisääntyvät...) Kirjojen kirjoittamisen ohella jatkan edelleen elämäntapavalmennuksen sekä ayurvedahoitojen antamista sekä nyt keskityn myöskin liikuntavalmennuksiin. Toiminnallinen kahvakuulatreeni on herättänyt monessa mielenkiintoa ja suosittelen sitä etenkin sen monipuolisuuden vuoksi sekä siksi, että se ei ole aikaan tai paikkaan sidottua. Kesällä olisi tarkoitus pitää puistotreenejä:) Can't wait!

Myös magneettituotteet ovat äärimmäisen kiinnostavia. Tarkoituksena olisi pitää tässä kevään mittaan myös magneetti "tuppervare"-iltamia, joissa voisimme kertoa tarkemmin tuotteista. Ihan kivasti on kyllä tilauksia jo tullut, etenkin vedensuodattajalaitteista.

Pidin ensimmäisen liveiltaman tammikuun ravintokurssilaisilleni muutama viikko sitten ja MYÖS se herätti paljon lisäkiinnostusta. Pitänee palkata kohta lisää työntekijöitä :) Alan takuulla pitämään jossain vaiheessa enemmän näitä kokkausiltoja, joissa pääsee tutustumaan paremmin mm. superfoodeihin, raakaravintoon sekä samanhenkisiin ihmisiin. Kirjoitan ja järjestän enemmän kuin mielelläni kaikenlaisia aiheeseen liittyviä juttuja siinä määrin, kuin resurssini riittävät. Ideologiani on kuitenkin pitää se tasapaino työn ja levon välillä, joten lisäsin palkkiin myös Donate-osion ja otan kiitollisena kaikenlaisia lahjoituksia vastaan. Laita hyvä kiertämään niin saat sen takuulla takaisin. Vastaan myös edelleen kaikkiin kysymyksiin ja otan juttutoiveita vastaan. Vastausajat saattavat vaihdella kiireistäni riippuen.

Tässä vielä eräs mieltä erityisen paljon lämmittävä palaute vastikään ravintokurssini päättäneeltä neidolta. Palauteosioon päivittelen myös muita palautteita ja otan niitä mielelläni vastaan myös kirjasta!

Oliko kurssilla oleva ravintopuoleen liittyvä asia jo ennestään tuttua/osin tuttua, osin uutta/enimmäkseen uutta?

- Enimmäkseen uutta. olin lukenut blogiasi ja viidakkomies-blogia jo ennen kurssia mutta menin vaan entistä enemmän sekaisin kun siellä puhuttiin ravintoaineista joista en ollut ikinä kuullutkaan ja aavistustakaan miten niitä pitäisi käyttää, mm: msm, chia, purple corn, mesquite, rice bran jne


Oliko kirjoitustyylissä huomautettavaa? Oliko asiat ilmaistu selkeästi/hyvin/huonosti?

- Kirjoitustyyli oli oikein hyvä ja selkeä. Tykkäsin että se oli kansantajuista eikä mitään virallista virkamieskieltä. Ihanaa oli että asiat oli positiivisesti sanottu eikä karttakeppimäiseen tyyliin että näitä ei sitten enää koskaan ja ikinä saa missään nimessä syödä. Eli ei ollut syyllistämistä, pelottelua ja pakkoa ohjeissa.

Oletko saanut (vaikkakin tällä lyhyellä kokemuksella) Ayurvedasta mitään vinkkejä tai parempaa ymmärrystä itsesi tuntemukseen tai uskotko, että se auttaa ainakin jatkossa ylläpitämään tasapainoasi?

- Olen saanut hyviä vinkkejä esim energian lisäämiseen ja ruoansulatuksen parantamiseen. Itsetuntemus on lisääntynyt tämän myötä. Uskon että noista vinkeistä on jatkossa paljon hyötyä tasapainon ylläpitämisen.


Kuvaile muutamia muutoksia olet tehnyt elämääsi kurssin aikana, luuletko että muutokset ovat pysyviä?

-Ensimmäinnen ruoka jonka syön on superhelppo ja nopea vihersmoothie. En syö enää klo 20 jälkeen. Teen itse suklaata melkein joka päivä (pienen määrän). Käytän päivittäin superfoodeja. Toivon että muutokset ovat pysyviä. On näitä ainakin helppo toteuttaa käytännössä.

Mitä mieltä olet muista tehtävistä? Olivatko nämä asiat sinulle uusia/tuttuja? Koetko, että ajattelussasi saattoi tapahtua jotain hieman syvempääkin muutosta ja uskotko että tämä muutos on pysyvä tai parempaan päin?

- Tehtävät oli tosi kivoja ja helppo toteuttaa. Oli jonkin verran tuttuja asioita. Ajatusmaailma on muuttunut paljon positiivisemmaksi. Pinnalliset asiat eivät enää kiinnosta niin paljoa, esim en katso telkkaria juuri lainkaan, ei kiinnosta kauppojen mainoslehdet joita kotiin jaetaan, en halua enää ostaa myrkkykemikaali-kosmetiikkaa. Melkeinpä suututtaa miten sitä on joutunut huijatuksi kosmetiikkafirmojen taholta. Nyt säästyy huomattavasti rahaa kun en koko ajan osta kaiken maailman myrkky-naamarasvoja purkkitolkulla. Muutos on ainakin parempaan päin koko ajan.

Positiivinen palaute:

- Tämä kurssi on oikeastaan pelastanut mut diabetekselta ja masennukselta yms. Olo on energinen ja saa syödä ihania herkkuja. Olen hyvin kiitollinen tästä kurssista. Hieman on haikea olo kun tämä loppui. Kannustuksesi, rohkaisusi ja positiivisuutesi on ollut mulle kullan arvoista! Olen oppinut paljon uusia herkullisia ja nopeita reseptejä. Ihanaa että uusia asioita sai opetella pikku hiljaa ja vähän kerrallaan jolloin oli helpompi tehdä muutoksia ja omaksua uutta asiaa.

Oli aivan mahtavaa kun pääsi näkemään livenä raakaravintoon liittyviä asioita ja maistelemaan tuotteita! Esim oli ihanaa saada vitamix:illa tehtyä ruokaa ja nähdä miten se toimii käytännössä. Oli todella kivaa että pääsi maistelemaan erilaisia ruoka-aineita koska ei niitä kaupassa voi maistaa ja siten joutuu ostamaan ilman tietoa onko se hyvää. Esim steviasta en tykännyt yhtään. Mutta rice brania kiinnostaa ostaa itselle ja paljon muutakin

Se sun tekemä suklaa teki tosi jännittävän efektin. Olin siis ollut ennen sitä aika masentunut mutta kun söin sitä suklaata niin tunsin oikein miten mieliala alkoi nopeasti ja kohisten nousta ylös. Niin jännää! Mä olen siitä lähtien ollut niin onnellinen ja ollut niin hyvä olo. Ihan itsekin ihmettelen miten olen näin positiivinen ja energinen :) Olen itsekin tehnyt suklaata ennen livetapaamista ja sen jälkeen mutta en mä ole tuollaista noin mahtavaa mielialan piristystä saanut. Olen tehnyt varmaan liian laimeaa suklaata, joten senkin takia mielelläni ostaisin sulta sun tekemää suklaata. (= Ihan ilmaiseksi saa...)


Olen vuosia käyttänyt suklaata masennuslääkkeenä, on vain aiheuttanut lisää masennusta, sumeaa olo ja kaikkea muuta ikävää. Ihanaa että nyt saan syödä terveellistä suklaata. Niin iso asia ettei suklaa ole kielletty. Olen jo hieman kavereilleni puhunut terveellisesta suklaasta ja tottakai heitä kiinnostaa aihe. Kun mä tässä kehityn tekemään huippuhyvää suklaata, niin teen heille maistiaiset, tai pidän ihan pienimuotoiset "kahvi"kutsut raakaravinnon merkeissä.

Juuri äsken tein kesäkurpitsa-pastaa, niin hyvää ja niin helppo tehdä. Siinä on mulle ainakin yksi hyvä vieraille tarjottava ruoka. Pitsaa (raaka) tekee mieli kokeilla mutta hieman jännittää mahtaako onnistua... samoin nyt olen niin innokas kokeilemaan kaikkia kurssimateriaalin ruokaohjeita. harmi vaan kun ei ole kaapissa tarpeeksi raaka-aineita.


Suosittelisiko kurssia ystävällesi ja saitko vastinetta rahoillesi?

- Ilman muuta suosittelen! Olen jo suositellutkin tätä kurssia kavereilleni. Sain rahoilleni vastinetta. Kurssimateriaalin asioita löytyy kyllä blogeista, mutta tätä yksilöllistä tukea, kannustusta ja rohkaisua niistä ei voi saada. En olisi ilman kurssia pystynyt yksin tekemään näin positiiviisia muutoksia ja hyviä valintoja. Ilman kurssia ei olisi mulle tapahtunut näin hyviä asioita. -Marketta

Kiitollisuus on molemminpuoleista <3 !


Jotta ei nyt menisi hehkutuksen puolelle, mainostan mielelläni myös kollegaani Mea Saloa, joka yhtälailla edistää hyvää sanomaa. Mean kirja "Hellaton kokki" on myös nyt saatavilla! Ylsin itse lähes samaan sivumäärään Mean kanssa (itselläni n. 200, Mealla 270 sivua) :) Laadukasta luettavaa tarjolla siis vaikka pääsiäispyhiksi! Pitänee metsästää vielä jostain raakasuklaamuna-tai mämmiresepti! Mämmi on kyllä ollut hyvää, josko sitä hieman maistaisi...

12 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon kirjan valmistumisesta Heidi :)

  VastaaPoista
 2. Onnea sähköisen kirjan johdosta. Pari pientä pohdintaa, jotka nousivat. Saisitko jonkun oikolukemaan tekstin (toistuvat pienet virheet jo esittelytekstissä häiritsevät suomen kieltä rakastavaa...)? Saisitko kirjan myyntiin myös painettuna (esim. ns. on demand-kirjat eli asiakas maksaa painatuksen ja postikulut itse tilatessaan)? Sivumäärä (ja kirjan/sivun koko: A4, A5 vai mikä) olisi hyvä kertoa tuotetiedoissa, jotta saa yhtään kuvaa, mistä tekstimäärästä tuon 39€ maksaa. Hinta tuntuu näin äkkiseltään melko kovalta, se olisi normaali/hieman hintava hinta laadukkaasta paksusta painetusta kirjasta, mutta e-kirjasta hinta tuntuu ylihinnoitellulta. Tiedä sitten, myykö se riittävästi näin, vai saisitko enemmän myyntiä ja tuloja pienemmällä hinnalla. Kokemus sen kertoo sitten. Nämä siis rakentavana palautteena.

  VastaaPoista
 3. Harri: Kiitos:)

  Pellon p: Pahoittelen kirjoitusvirheitä. Itse olen aika sokea niille näköjään. Tarkempi oikoluku on tulossa, voin ilmoittaa sitten kun on tehty. Tarkoitus on toki viimeistellä se sitten kunnolla jos menee kunnon painoon. Tällä erää sitä saa vaan e-muodossa ja halusin saada sen nopeastikin yleisön saataville, kun kysyntää on ollut kovasti kurssista, enkä sitä kurssia nyt toistaiseksi ehdi pitämään.

  Maksuasiat on aina niitä, että mihin vertaa. Olen nähnyt vaivaa kirjan koostamisessa, eikä sen ole tarkoitus olla mikään läpiluettava juttu, vaan kokoelma asioita, joihin voi aina palata kun aika on oikea. Hetkessä omaksuminen (vaikkakaan 10 viikossakaan) ei ole mahdollista riippuen tietenkin lähtötasosta.

  En ole hakemassa maksimimyyntiä/tekemässä bisnestä (siten kun se yleensä käsitetään) näillä asioilla vaan antamassa itsstäni maksimihyötyä ihmiskunnalle siten, että pystyn jotenkin elättämään itseni. Kannustan muita samaan, tukekaamme toinen toisiamme!

  VastaaPoista
 4. Samoja ajatuksia edellisen kannssa. Esim. Jaakko Halmetoja myy 30-askelta settiään edullisempään hintaan; tyypin teksti ja ansiot on yleisestikin laadukkaampaa tavaraa. Lisäksi Jakella on jo muutama ilmainen (btw visuaalisesteki mukavan sievä ja simppeli)e-kirja ladattavissa; tuohon hintaan pitäisi jo selailemaan ja tutkailemaan sitä mistä maksaa/ olla jotain kouriintuntuvampaa todistusta osaamisesta (nettikirja kun on vähän eri asia kun sivut). Tosiaan ammattilaisten (kirjailijoiden, amamattikuvaajien, taittajien jne) yhteistyöllä tuotettu voi maksaa vähempi.
  Nuo 200 sivua voidaan saada aikaan sivunasetteluilla ja liirumlaaruimeillakin, lukija ei etukäteen oikein voi arvioida..

  Tosi kivahan se on, että jaksat yrittää :)

  VastaaPoista
 5. Jatkan vielä edelliseen, että miten se laatu/sisältö määritellään? Onko se hieno ulkoasu? Ovatko ne laadukkaat lähdeviitteet ja pätevä asiatieto? Modernin yhteiskunnan arvot on niin pinttyneet meihin - vain asiantuntijat saavat kirjoittaa kirjoja uskottavasti. Näillä lukuisilla asiantuntijoiden kirjoilla ihmiset ovat edelleen sairaita - siihen rakoon on kysyntää, voin sanoa! Kyllä tätä tietoa riitää netissäkin tarpeeksi, olen varma, että opas löytää oikeiden ihmisten pariin, mutta ei toki kaikkien.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. (tulee muuten väkisellä mieleen, että siellä taitaa olla kymmenen artikkelin guruopiskelut/ vastaavat luettu--donatet, nettikirjat-- tai sitten luet ollia ja muita ahkeraan...)
  ...

  En siis suoa teilaa vaa kirjottelin mielenpäällisiä :) Kirjallisuus on täälläkin läheinen asia.

  Sun oppaan menekinhän näkee vasta kohta ;) ei kuitenkaan ihan sama asia kun ne kaupan myyntiartikkelit. Nimenomaan taitaa pitkälti olla koonti omista kokemuksista, huippu juttu. Mää olen ollut huomaavinani, että aluksi oikeita juttuja omaksuessa ei tajunnutkaan, mitä kaikkea niistä ajan myötä saa... Just siksi pitää tsempata muita positiiviseen muutokseen pöhlömmästäki palautteesa huolimatta (pakko-käännytys on tietenni eri asia). "Alkumetreillä" ei oikein osaa tämmösiin blogeihinkaan tarttua, mieli pyörii niin muissa maisemissa :D

  // Luin tuon väliin menneen vastauksesi, tsemppiä vaan :)

  Jos tarviit oikolukijaa/työntekijää nii täällä ois!

  VastaaPoista
 8. Hei Heidi, jatkan vielä pohtimista. Tarkoitus ei ole siis teilata tai väheksyä millään tavalla. On hyvä ja hienoa, että olet tehnyt kirjan. Pidän innostasi ja esteiden ylittämisestä, uskostasi siihen mitä teet. Kirjan sisällöstä en osaa sanoa, kun en ole lukenut, sisällysluettelo vaikuttaa ihan hyvältä.

  Haluat jakaa hyvää tietoa, josta ihmiset saavat apua. Silloin tietenkin tavoitteena on, että mahdollisimman moni lukisi eli ostaisi sen, eikö vain. Ja asiakas/kuluttaja/ostaja tekee sen ostopäätöksen. Päätös perustuu mm. sisältöön, imagoon, tunteeseen ja hyvin paljon käytännössä myös hintatasoon, jota vertaillaan muihin tarjolla oleviin vastaaviin tuotteisiin. Esimerkiksi mainitsemasi Mea Salon Hellaton kokki maksaa painettuna ja kovakantisena Suomalainen.comissa 27,80€. Ja miten mukavaa onkaan lukea moniväristä yli 200-sivuista kirjaa paperilta, kuka jaksaa lukea noin laajaa teosta ruudulta? Mean teos on merkittävä myös ensimmäisenä suomalaisena tämän alan kirjana, joten se voisi esim. sillä perusteella olla kalliimpikin. Mutta mielestäni tuo hinta on hyvä siitä (painetusta) kirjasta.

  Eli joka tapauksessa kuluttaja tekee päätöksen siitä, onko hinta sopiva vai ei. Mielestäni kirjasi hinta on liian kallis, objektiivisesti katsottuna, kun vertaa muiden vastaavien tuotteiden hintaan. Ja toivoisin kovasti, jos kirjasi on hyvä (vaikka "tehty nopeasti" on vähän vaarallisen kuuloista), että sitä mahdollisimman moni lukisi. Ja toivon myös, että saat siitä osan toimeentuloasi, siinä ei ole mitään vikaa, jos harjoittaa yritystoimintaa. Ylihinnoittelulla harvoin menestyy ja pääsee em. tavoitteisiin. Eli kannattaa varmaan kuitenkin miettiä näitä asioita vielä. Voit olla oikeassa, mutta yhtä hyvin meillä voi olla pointtia.

  VastaaPoista
 9. Täällä olisi innokas lisätyöntekijä =)

  VastaaPoista
 10. Onnittelut kirjasta :) Varmasti mielenkiintoista luettavaa. Ja voin kuvitella kuin paljon vaivaa olet sen eteen nähnyt. Toivottavasti se löytääkin mahdollisimman monen "kirjahyllyyn". Omalla kohdallani koen hinnan kuitenkin kohtuuttoman korkeaksi, etenkin e-kirjasta. En helposti suostu maksamaan edes painetusta kirja noin paljoa, olipa selitys korkeaan hintaan mikä hyvänsä. Siksi tämä ikävä kyllä jää ainakin toistaiseksi hankkimatta.

  Jos tarkistat hinnoittelua ja saat painetun version, mietin asiaa uudelleen :)

  VastaaPoista
 11. Heh, kylläpä työntekijöitä on tarjolla! Mielelläni otan vastaan etenkin yhteistyö/kumppanuus - tarjouksia, mutta palkkaa en pysty vielä maksamaan.

  PP: Kommentoin tuohon vaan, että muutama kymppi voi olla aika sivuseikka suhteessa siihen, mitä näiden asioiden omaksumisesta käytäntöön voi saada. Toki voi myös etsiä itse tietoa ilmaiseksi, se on oma valinta.

  Kirjaani ei myöskään voi oikein verrata muihin, koska raakaravinto on vain yksi osa-alue, ja painotukseni onkin se, että meihin vaikuttaa niin moni asia. Kokonaisvaltaisuus, yksilöllisyys, ayurvedan opit...ovat ehkä oleellisempia kuin puhdas raakaravinto (joka ei edes sovi kaikille)

  Eli asiaa vielä epäilevät: ODOTTAKAA IHMEESSÄ kirjallista painosversiota, joa ja kun sen joskus tulen tekemään. Kauniin, edullisemman, parhaan:) Tämä on "esimakua" tai "ensiapua" :)

  VastaaPoista
 12. Eihän se ole tyhmä, joka pyytää...

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...