Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

5.3.2010

Pyyteetön rakkaus - eli?

Innostuin vielä kirjoittamaan tuosta parisuhdeasiasta mies- ja nainen - bloggauslainauksen innoittamana. Olen suoraan sanottuna aivan täpinöissäni tuosta kirjoituksesta, niin paljon vasenta aivolohkoa rasittavaa/stimuloivaa tietoa tulee joka tuutista, että tämä kirjoitus oli minulle suorastaan nautintoa. Lisää näitä!

Kirjoituksessa käsiteltiin mm. nyky-yhteiskunnan illuusiota parisuhteista ja oikeastaan kirjoitin samaisesta aiheesta jutun jo viime vuoden puolella - jota en kuitenkaan joulun alla kehdannut julkaista. Varoitan heti alkuun, että (tämäkin) teksti herättää takuulla närkästystä, mutta mielipiteitä on monia ja jokainen peilaa lukemaansa yleensä egoonsa.

Lyhyesti: Olin tällöin vastikään jutellut pitkästä aikaa edellistä edeltävän exäni kanssa, joka tunnusti, että 3 vuoden suhteemme aikana, ei ollut oikeasti rakastunut "aitoon minuun" vaan johonkin ulkoisiin seikkoihin. Vaikka kuulin tunnustuksen ensi kertaa, se ei kuitenkaan hetkauttanut minua lainkaan, nyt kun tiedän kuinka kaukana olen ollut siitä aitoudesta. Nähtyäni minut ja juteltuani kanssani uudestaan pitkän ajan jälkeen, hän ei ollut tunnistaa minua samaksi ihmiseksi.

Tajuan nyt, että parisuhteet ovat egojen taistelukenttiä. Kun alkuhuuma on ohi, tulevat egon varjopuolet esille ja kumppanin hohdokkuus alkaa vähetä. Tämä siksi, että yleensäkin ihastuminen on oikeasti ihastumista "varjominään" eli kumppanin avulla tiedostamatta pönkitetään omia heikkoja puolia. Matkallesi tulevan ihmisen tehtävänä on opettaa sinua, eikä tie välttämättä ole helpoin.

Nyt olen ensimmäistä kertaa yksin - mutta niin kokonainen, kuin olla ja voi. Tämä herättää hämmennystä osittain siksi, että olen jo pidempään ollut ainakin mielestäni hyvin tasapainoinen ja siksi monet, eikä vähintään minä itse (=ego) luulivat edellisen viime syksynä päättyneen suhteeni jatkuvan koko elämän. Ei ole helpointa selittää sitä, miksi parisuhteemme päättyi etenkin traditionaalisen maailmankuvan omaaville ihmisille. Olenkin välillä korvannut termin "tietoisuuden kasvu, jonka kautta kaikki muuttuu" sillä, että totean perinteisesti, tylsästi ja ymmärrettävästi, että "tiemme veivät eri suuntiin".

Nyt sinkkuna ollessani minulta kysellään usein, että mitenkäs miesasiat tai heti ollaan epäilemässä jotain muuta, jos on ollut tekemisissä miehen kanssa Naurettavaa, mutta niin olisi ehkä itsekin epäillyt jokunen aika sitten.

Miettikääpä hetken ihmiskunnan historiaa, kuinka lyhyen aikaa meillä on ollut mahdollisuus valita vapaasti kumppanimme (siten miten se nyt käsitetään). Vasta parin sukupolven ajan päähämme on iskostettu (syvälle), että elämän tarkoitus on mennä pyörään, jossa:

-opiskelet (ja vasen aivopuolisko kuormittuu)
-työskentelet (titteleitä, arvostusta)

jotta

- saisit rahaa (paljon)
- ja menestystä (egon pönkitystä)

jolla ostat

- asunnon (hienon)
- auton (hienon)
- koiran (tai kaksi)
- tv:n (mitä isompi sen isompi ego)
- matkoja

jonka aikana/jälkeen

- perustat parisuhteen
- hankit lapsia

sitten

- elät elämääsi
- kuolet

Se oli siinä.

Ajatuksemme siitä, millainen elämän "pitäisi" olla on iskostettu meihin todella syvälle. Vaikka moni sanoo, että ei mieti tulevaisuutta tai elä sitä varten, on esim. avioliitto ja ikuisen rakkauden tunnustaminen aika pitkälle tulevaisuuteen suunnattua ja sillä uskotaan ratkaistavan "yksi etappi". Hetkellisen tavoittamisen saavuttamisesta aiheutuneen mielihyvän jälkeen se päinvastoin usein lisää stressiä ja tuo sisäistä tyytymättömyyttä. Kun tähän vielä lisää sen faktan, että ihminen muuttuu hetki hetkeltä, jopa täysin 7 vuodessa pistää miettimään, että haluanko samoja asioita nyt kuin tulevaisuudessa? Itse ainakin koen totaalisesti muuttuneeni 7 vuodessa.

Oliko se siis sittenkään siinä? Entä jos tämä kaikki tämä kyseenalaistettaisiin ja käännettäisiin päälaelleen? Mitä siitä seuraisi?

- Pelko

Useimpien on helpompi on uskoa tuohon aivopesuun ja mennä massan mukana - sehän on sitä, kun ei paremmasta tiedä! Olen huomannut, että ihmiset pelkäävät kaikenlaista muutosta, oli se sitten jokin asia, johon pitää "nähdä vaivaa" tai asia "jota ei ole tieteellisesti todistettu" Cousensen kirjassakin todetaan osuvasti, että herättelyä tapahtuu usein vasta, kun konkreettisesti huomaat jonkun muuttuvan - etenkin "järkevän ihmisen". Pelkkä tieto ei muuta ketään.

Olen itse päätynyt hyväksi esimerkiksi tästä muuttumisesta ja se ei TODELLAKAAN ole miellyttänyt kaikkia - ja olen mm. menettänyt paljon blogin lukijoita äänestyksen perusteella (jotka kuitenkin käyvät blogissani äänestämässä..). Yhtä lailla olen "menettänyt" entisen elämäni ihmisiä, mutta toisaalta olen saanut PALJON uusia tilalle.

Jälkeenpäin pystyn näkemään, että osa entisistä ja läheisistä suhteista on perustunut egon tarpeille = pelkoon. Niistä on puuttunut "sieluni janoama" aito ja pyyteetön kanssakäyminen, ystävyys ja rakkaus.

Välillä koen tilanteita, joista olisin entisessä elämässä lannistunut tai hetkellisesti negativisoitunut, kuten se, että jokin ihminen ei enää vastaa viesteihini (näitä on ollut nyt muutamia) tai jopa kielteiset blogikommentit. Nyt suhtautuminen asiaan tulee jostain syvempää - se ei kolhauta enää egoani, ainoastaan harmittelen sitä, että jossain päin on kertyneenä negatiivista energiaa. Sen purkaminen tai muuttaminen positiiviseksi ei tapahdu ainakaan asian murehtimisella tai vastatoimilla - ainoastaan hyväksynnällä, josta tulenkin pyyteettömään rakkauteen, joka liittyy myös uuden ajan parisuhteisiin.

Aito rakkaus ei ole sidoksissa henkilöön. Se ei odota eikä etenkään omista mitään, eikä aseta vaatimuksia/edellytyksiä. Hyvä esimerkki on se, kun parisuhteessa (tai jopa ystävyyssuhteessa) alkuhuuman jälkeen pyrimme jatkuvasti muuttamaan kumppaniamme - isommissa tai pienemmissä asioissa. Tätä olen itse tehnyt koko elämäni.

Kun tajuamme/tiedostamme sen, että emme ole erillisiä (=tietoisuutemme kasvaa) - kaikki tekomme vaikuttavat kaikkeen - haluamme tehdä vain hyvää kaikille -pyyteettömästi. Tämä siis jopa pahaa tekeville ihmisille, koska heidän tietoisuutensa taso on hyvin pieni ja hyväksymällä heidät sellaisenaan, voi kehitystä tapahtua, koska kaikki täällä on energiaa. Jakamalla rakkautta, kukin omalla tyylillään, edistämme yhtenäisyytemme tunnetta ja viemme evoluutiota eteenpäin.

Kun pääset tähän pyyteettömän rakkauden tilaan, et enää muista, mitä on negatiivinen ajattelu, kaunan kantaminen, jonkin asian älyllinen miettiminen, väkisin yrittäminen...Teoista ja sanoista tulee automaattisia ja elämä helpottuu VALTAVASTI.

Tajuat, että kaikella pahalla maailmassa on tarkoituksensa, mutta että vain luomalla hyvää pystymme voittamaan pahuuden. Ihmiset ja heidän sielunsa ovat eri vaiheessa opintiellään, mutta edistystä sekä omassa että heidän matkallaan tapahtuu ainoastaan positiivisuuden ja hyväksynnän kautta.

Tällä hetkellä modernin aikakauden ja erillisyydentunteen äärimmäistymisen aikana ihmiset etsivät turvaa ja täydennystä omaan heikkoon itsetuntoonsa toisen avulla. Ei ole ihme, että erolukemat kasvavat kasvamistaan, kun tajutaan, että parisuhde ei olekaan se "juttu".

Lisäys: Sitten kun on vapaa, voi parisuhteen merkitys olla erilainen. Enkä henk.koht tarkoita sitä, ettäkö ihmisten pitäisi elää yksin. Tärkeintä on kasvaa omalla matkalla ja jokaisella ihmisellä on tarkoituksensa tulla kohdalle.

Mielenkiinnolla raportoin näkemyksiä aiheen tiimoilta myöhemmin!

22 kommenttia:

 1. Kaikki se mitä odotamme toiselta, odotamme itseltämme ja kaikki se minkä kuvittelemme toisen meille antavan, on jotain mitä mitä meidän tulee antaa itse itsellemme. Emme voi vaatia toiselta mitään. Yhtään mitään, sillä se on Rakkautta. Pyyteetöntä. Ei yhtä ainutta pyydettä. Ei mitään vaatimusta minkään suhteen.

  Emme voi edes vaatiä, että toinen ei kohtelisi meitä huonosti, tai emme voi vaatia, että hän rakastaisi ja arvostaisi meitä, mutta pointti piileekin siinä, että kun arvostamme itseämme, kun kohtelemme itseämme hyvin (myötätuntoisesti) ja kun rakastamme itseämme, emme anna kenenkään ylittää rajojamme, emme anna kenenkään kohdella meitä huonosti.

  Kaikkea hyvää Heidi.

  VastaaPoista
 2. Kun rakastat itseäsi, rakastat kaikkea, koska kaikki on yhtä. Kun rakastat itse itseäsi pyyteettömästi, et tarvitse rakkauden tunnetta enää ulkopuoleltasi, etkä ole riippuvainen toisen rakkaudesta. Vasta silloin voit antaa pyyteetöntä rakkautta myös ulospäin.

  Nyt oot Heidi päässyt ytimeen :)

  VastaaPoista
 3. Hieno ja osuva kirjoitus! Niin samoja ajatuksia näistä asioista...

  Elina

  VastaaPoista
 4. (yritin jo kerran laittaa tän, mutta ei onnistunut O__o nyt uusiks!)

  Aa, mikä teksti! Herättää paljon ajatuksia!

  Mua on pidetty joskus erojen puolestapuhujana ja jopa eroista nauttivana henkilönä, kun olen sanonut, että turhaan sitä suhteessa kärvistelee että eroa kehiin! Tiedän puhuneeni kärkkäästi, mutta olen selittänyt, mitä ajan takaa. Jos on yritetty ja yritetty, mutta homma ei luista, miksi pitää jatkaa suhdetta. Lasten, yhteiskunnan, suvun vai oman ylpeyden vuoksi? En vähättele tai arvota vaqhingollisissa suhteissa pysyvyiä, mutta ihmettelen vain, miksi jäädä suhteeseen, jossa on esimerkiksi väkivaltaa. Itse olen erolapsi ja olen onnellinen, että äitini katkaisi suhteensa isääni ollessani 4-vuotias. En nimittäin juuri muista mitään vanhempieni tappeluista. Traumoja olisi voinut tulla roppakaupalla, jos vanhempieni suhde ei olisi mennyt poikki. Toki vanhempien ero on vaikuttanut omiin näkemyksiin. Enemmän jossain vaiheessa kuin nyt.

  Mä en ole juurikaan seurustellut. Ei ole tuntunut siltä. En koe tarvetta seurustella vain seurustelun vuoksi. En tajua, mikä siinä on, että pitää olla joku (tyttöystävä, poikaystävä jne.), että ihan sama suunnilleen millainen on. En käsitä. Välillä olen kokenut itseni epänormaaliksi tai vääränlaiseksi, kun haluan yksin rämpiä paskassa (ennen) ja selvitellä päätäni ja toipua (nyt) joko yksin tai jo elämässäni olevien rakkaiden ihmisten kanssa. Toki on hienoa kuulla, jos rakkaus tsemppaa toisia masennustaisteluissa jne. Itsellä ei toimis. Ja se että oon ehkä "vähän" pitta ja tuntuu, että se vois olla yks tekijä siinä, miks välillä sinkoon niin paikasta toiseen ja jälkeenpäin mietin, mitä taas tein. Ihmissuhteissa oon keskimäärin kuitenkin aika varovainen. Ja taas kerran - miksi kaikkien pitäisi edes toimia samalla tavalla, samanlaiset suhteet jne.? Ei miksikään.

  Oon jonkin verra lukenut nyt Coelhoa. Voi juma. On voinut syventää omia ajatuksiaan, peilannut niitä, itkenyt ja oivaltanut.

  Oon keskimäärin aatellut suhteet tasaseks paskaks, mutta oon tajunnut, että se voi olla jotain muuta. Ystäviä on menossa kohti avioliitto-omakotitaloelämää, mutta vaikuttavat onnellisilta. Toisille sopii, toisille ei. Nykyisin mua jotenkin vaan hymyilyttää, miten eri tilanteissa ikätoverit voivatkaan olla. Facebookissa ja synnyinkunnan paikallislehdestä voi lukea ikätoverien avioliitoista ja vastasyntyneistä. On pitänyt itselleen muistuttaa välillä, että se ei ole väärin elää toisella tavalla.

  Oon sitä mieltä, että rakkaus ei oo yhtä kuin parisuhteet. Ei todellakaan. Mutta se voi olla sitäkin. Rakkaus vain on. Jotenkin vaan... Joskus olin, että en mä tiedä rakkaudesta mitään, koska en seurustele. Ajattelun laajeneminen ja syventyminen onneksi tulivat mukaan kuvioihin, mikä on helpottanut tiettyjen ihmissuhdekuvioiden selvittämistä ja hyväksymistä.

  Onneks sitä tässäkin asiassa voi päästä muille leveleille kuin yleisesti hyväksytyille ja noudatetuille, jos niillä leveleillä ei oo hyvä olla.

  VastaaPoista
 5. Hienoa huomata, että tietyt aihealueet stimuloivat ja inspiroivat muitakin kirjoittamaan samoista asioista. Synkronisiteettia. Ensin yhdenlaki, sitten meitsin journey towards enlightenment ja nyt sinä. Kenenköhän blogista löydämme seuraavaksi aihetta sivuavan kirjoituksen? :=)

  VastaaPoista
 6. ^ meinasin pistää tuon kommenttini lisäyksillä jne. blogiini ;) multa vois tulla suoranaista paasausta siitä, että miks kaikkien pitäs olla samanlaisissa suhteissa tai ylipäänsä suhteissa...

  VastaaPoista
 7. Ajatuksia herättävä kirjoitus..

  Olen onnellisessa asemassa että äitini on jo pienestä pitäen opettanut minut ja veljeni elämään elämä niin kuin me haluamme elää. Koulussa arvosanoilla ei ollut väliä vaikka äitini saattoikin harmitella taas yhtä nelosta. mutta jaksoi silti meitä kannustaa että jos matematiikka ei kiinnosta niin ei tarvitse menettää yöunia tulevaa koetta varten.

  Monesti äiti puhui myös siihtä että rakkaus on ikuista, kohde vain vaihtuu.

  VastaaPoista
 8. "Kun rakastat itseäsi, rakastat kaikkea, koska kaikki on yhtä"


  Mietin vain, että voikohan tämä nyt pitää paikkaansa? Sehän tarkoittaisi siis myös: "Kun rakastat itseäsi, rakastat myös anoppiasi, sillä kaikki on yhtä".

  Kaikki ymmärtää ettei tämä voi pitää paikkaansa :)


  Jännä huomata miten eri tavalla ihmiset kokevat rakkauden. Minä taas en voisi kuvitella (romanttista) rakkautta ilman pyyteitä. Jos esimerkiksi koen etten tule rakastetuksi, niin ei minunkaan rakkauteni loputtomasti kestä. Eli en tavallaan pysty ymmärtämään mitä se pyyteettömyys olisi käytännössä. Kaunis idea ainakin.

  Se on kyllä totta miten meidät on sosiaalistettu siihen ajatukseen, että elämän tulisi mennä kaavalla opiskelu -> työ -> talo -> koira -> hauta. Hyvä että ihmiset ravistelevat siitä itseään irti (jos niin haluavat).

  VastaaPoista
 9. Miguel, riippuu niin anopista.. Kahdesta kokemusta ja ihan rakastettavia molemmat! :) Niin, peilaan taas tietenkin itseeni, mihin muuhunkaan.

  Koska minulla on sekä mies (siis jo toinen), koira, auto ja lapsi, voisin ajatella että olen jotenkin kahlittu ja vajavainen. Itse asiassa haluaisin kuitenkin kiittää sitä henkilöä tai aivopesijöitten puoluetta, joka on minut saanut hankkimaan lapsen ja koiran.

  Haluan siis ehkä sanoa, ettei pitäisi välttämättä sitoa niin tiiviisti ja stereotyyppisesti näitä konkreettisia palasia osaksi jotakin kahlitsevaa oravanpyörää. Se, että omistan koiran, ei mielestäni liity mitenkään tietoisuuteni tasoon. En usko, että myöskään antaisin lastani adoptoitavaksi tai katuisin sen synnyttämistä, jos kehitystä tietoisuudessani tapahtuisi. :D

  Pyyteettömään rakkauden tilaan, joka olisi täysin riippumaton mistään ympäröivästä, on pitkä matka. Ensin pitäisi oppia antamaan anteeksi, aidosti ja oikeasti. Jotenkin on pirun vaikea kuvitella, että voisi kuitenkaan kasvaa haavoittumattomaksi?

  Mä olen siitä edellisestä parisuhdepostauksesta asti hekumoinut ajatuksella, että olisin löytäny miehen, jonka kanssa olen ollut yhdessä jo edellisissä inkarnaatioissa... se jos mikä on romanttinen ajatus! :)

  VastaaPoista
 10. Miguel, haha! :D Kyllä se vaan niin on, että kun aidosti hyväksyy itsensä ja rakastaa itseään, sitä löytyy rakkautta, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä myös vaikka minkälaista anoppia kohtaan.

  Todella mukavaa huomata, etten ole ainoa, joka kannattaa pyyteettömän rakkauden puoluetta. Välillä tulee pohdittua, onko tällainen rakkaus sittenkään edes mahdollista, kun ihmiset (minä itse mukaan lukien) tuntuvat olevan niin sekaisin omien tunteidensa, pelkojensa, egojensa kanssa, että jokainen hyväkin teko näyttää vain niiden pönkitykseltä. Jatkan kuitenkin pyrkimystä aitoa rakkautta kohti, vaikka usein muiden vastaus asiasta selittäessäni on: "Ei sellaista rakkautta ole olemassa." :)

  VastaaPoista
 11. Ei vaineskaan. On minullakin rakastettava anoppi itselläni :)

  Ja onhan se totta että itsensä hyväksymisestä ja rakastamisesta se toisten ihmisten kunnioitus ja välittäminen lähtee.

  VastaaPoista
 12. Hassua, että tämänkaltaiset postaukset ovat tämän hetken muoti-ilmiö, ja moni kirjoittaja pitää niitä seurauksena jostakin nyt syntyneestä suuremmasta tietoisuudesta. Kyllä jo minun nuoruudessani parikymmentä vuotta sitten puhuimme sitä, kuinka toista ei voi aidosti rakastaa, jos ei rakasta itseään, ja että rehellinen ja tasapainoinen suhde voi olla olemassa vain, jos molemmat ovat samalla itsenäisiä ja riippumattomia, kokonaisia, niin kuin sanot. Ja siitä, kuinka aito rakkaus on pyyteetöntä, silloin toista rakastetaan, ei hänen vioistaan huolimatta, vaan myös niiden takia. Allekirjoitan lähes kaiken, mitä kirjoitat, kuulostaa vain siltä, että olet mielestäsi oivaltanut jotakin, mitä kukaan ei ole tätä ennen tajunnut. Edes silloin 80-luvun lopussa me emme kuvitelleet olevamme emmekä varmasti olleetkaan ensimmäisiä, jotka niin ajattelivat. Samoin aina on ollut runsaasti ihmisiä, jotka kyseenalaistavat sen, miten elämän muka kuuluu mennä.

  Minä nyt varmaan olen mielestäsi niitä, jotka tuovat sitä negatiivista energiaa tänne kommenttiosastolle. Blogissasi on usein mielenkiintoisia postauksia, ja arvostan kovasti elämänmuutosta, jonka olet tehnyt. Se on mitä ilmeisimmin on tehnyt sinusta onnellisemman ihmisen. En liioin tarkoita, että sinun pitäisi nöyristellä, eikä vaatimatonkaan tarvitse olla, mutta ylemmyys, joka täältä blogista paistaa, on saanut minut harventamaan käyntejäni täällä. Oletko koskaan ajatellut, että silläkin vastaasi tulevalla roskaruuan syöjällä, joka elää normien mukaista opiskelu-työ-perhe-omakotitalo –elämää, saattaa olla sinulle jotakin annettavaa? Ei välttämättä ravitsemusneuvoja, mutta jotain muuta, jotain inhimillistä? Minä ainakin uskon, että jokainen kohtaamani ihminen on merkityksellinen, ja vaikka jossain asioissa olen mielestäni edellä jotakin toista, en koskaan kuvittele olevani parempi ihminen kuin hän - en siis tästä kommentistanikaan huolimatta pidä itseäni yhtään sinua parempana. Ihmisyys on niin paljon muutakin kuin oikein syöminen tai jonkun ykittäisen asian tiedostaminen tai tiedostamatta oleminen.

  VastaaPoista
 13. Toimiskohan tämä nyt, 3. yritys kommentoida..

  Itse ja Lepantti: Kiitos kauniista täydennyksistä

  Comp: Loistopohdintaa. "Rakkaus vain on" - ja Coelho näyttää suuntaa :)

  Saul: Jep, heräämistä havaittavissa:)

  Pilvi: Äitisi tiesi. Itse jotenkin kuullut tuon monesti, mutta en pystynyt ymmärtämään ennen

  Miguel: Hehee, anoppivertaus. Se on jo hyvä askel, että tajuaa ja myöntää, ettei pysty rakastamaan pyyteettömästi.

  Satu: Arvasin, että kommentoit:) Elikkäs ensin sisäinen "maailma" - siten ulkoinen (miehet, koirat jne, kyllä me niitäkin tarvitaan!) Kärjistetty tyylini saa monelta katoamaan pointin :)

  Toivottavasti olette olleet aiemminkin yhdessä:)

  Astaelina: PR-Puolue rules! Matka ja jatkuva oppiminen ja etsiminen on tärkeintä.

  Tilda: Kiitos, allekirjoitan kommenttisi täysin.

  Tämä "trendi" (pyyteetön rakkaus, tiedostaminen, luomu...), jos sitä nyt siksi voi sanoa on mielestäni TODELLA TERVEHENKINEN JA siitä pitää kirjoittaa ja keskustella, vaikka se olisikin jo vanha juttu. Vanhat jutut ovat yleensä parhaita ja yksinkertaisimpia, mutta tällä modernilla egon aikakaudella ihmiset tarvitsevat herättelyä ja etenkin mieleen liittyviä. Siten evoluutio menee eteenpäin - ei taaksepäin.

  Harmi, että monet eivät näe rivien väliin, mutta itselleni riittää, että osa näkee. Pointtini aina on se hyväksyntä ja irti päästäminen. Ravinto jne. ovat vain työkaluja.

  VastaaPoista
 14. Menee ehkä vähän aiheen vierestä, mutta Me Naisissa (jota en YLEENSÄ lue :DD) oli mielenkiintoinen artikkeli polyamoriasta, mistä myös Project Maman Katja kertoi blogissaan tänään: http://www.projectmama.info/2010/03/monitulkintainen-monisuhteisuus.html. Ehkä kuitenkin sopii tähän "rakkausteemaan" ;)

  VastaaPoista
 15. Kaiken kaikkiaan rauhoittavaa lukea näitä juttuja. Itse ajattelen niin ettei totuutta tarvitse kirjoittaa, koska totuus on tunne, jonka jokainen yksilö tuntee omissa nahoissaan. Todellinen rakkaus on salliva ja ymmärtää toisen tuskan. Arvostelelu tai kieltäminen on yksi itsevihan muodoista. Tunnen itsekin tuskaa ajoittain, olenhan inhimillinen, mutta tuska kertoo aina sisäisestä muutoksenhalusta. Rakkautta kaikille lukijoille!

  VastaaPoista
 16. Hei Nimeni on "Angela" vain haluat jakaa kokemukseni maailman, miten sain rakkautta takaisin ja pelasti minun avioliitto, koska olen todella rakastan mieheni niin paljon, että en voi edes tehdä ilman häntä. Olin naimisissa 15 vuotta mieheni kanssa ja 2kids ja elimme onnellisina kunnes asiat alkoivat saada ruma ja meillä oli tappeluita ja perustelut lähes joka kerta ... se paheni pisteessä, että hän haki avioeroa ... Yritin parhaani, jotta hänet muuttamaan mieli & luonani koska rakastin häntä niin paljon ja ei halua menettää häntä, mutta kaikki ei vain treenata ... hän muutti pois talosta ja silti meni eteenpäin avioeron ... pyysin ja kokeillut kaikkea, mutta silti mikään ei toiminut.Läpimurto tapahtui, kun joku esitteli minulle tämä ihana, suuri loitsu pyörän joka lopulta auttoi minua ... En ole koskaan ollut fani asioita, kuten tämä, mutta juuri päättänyt kokeilla vastahakoisesti syy olin epätoivoinen ja ei ole muuta vaihtoehtoa ... Hän teki erityisen rukouksia ja käytettyjen juuret ja yrtit ... 2 päivän sisällä mieheni soitti minulle ja oli pahoillaan kaikkien emotionaalinen trauma hän maksaa minulle, hän muutti takaisin taloon ja jatkamme elää onnellisina, lapset ovat tyytyväisiä meille. Olen esitteli hänet paljon pareille ongelmia eri puolilla maailmaa, ja heillä on ollut hyviä uutisia ... Juuri ajattelin pitäisi jakaa kokemukseni syy Uskon vahvasti joku siellä tarvitsee sitä ... Voit lähettää hänelle kautta (dr5050spelltemple@gmail.com) Älä anna periksi ihan vielä, erilaiset "Tavallinen" & "ylimääräinen" on "Extra" joten ylimääräistä vaivaa tallentaa avioliitto / suhde, jos se todella kannattaa it.call häntä +2347035091135

  Hän voi myös auttaa sinua ulos seuraavat ongelmat;
  (1), jos haluat ex takaisin
  (2) jos tarvitset lapsi
  (3) Jos haluat edistettävä omassa toimistossa
  (4) jos haluat paranemista kaikenlaista sairaus tai sairauden
  (5) jos haluat naiset / miehet vetää puoleensa sinulle
  (6) Jos haluat olla rikas
  (7) Jos haluat sitoa miehesi / vaimo teidän ikuisesti
  (8), jos tarvitset Herbal hoito
  (9) jos sinulla on aina pahoja unia
  (10) jos haluat Avioero oikeinkirjoituksen
  (11) jos haluat katkaista sukupolvien kurssi
  (12) jos haluat oikeinkirjoituksen saada työtä
  (13) Oletko ollut huijaus ja tarvitset rahasi takaisin?
  (14) jos haluat liiketoimintaa hurmaa saada lisää asiakkaita ja paljon muuta
  Ota häntä sähköpostitse; dr5050spelltemple@gmail.com
  WHATEVER ONGELMA ON,,, KOSKE henkinen voima ja sinut onnellinen jälleen.

  VastaaPoista
 17. Koko ikäni olen kuullut ihmeitä, mutta se ei ole koskaan oikein toiminut elämässäni, kunnes tapasin tohtori Edudu of eduduzadsontemple@yahoo.com jotka auttoivat minua pelastaa kotini putoaminen kun mieheni oli melkein minulta pois toisen naisen. Olen nähnyt viestiä tästä Jumalan mies ja miten hän palauttaa avioliittoja, auttaa raskauden ja kaikki, mutta en didnt todella antaa kunnes melkein menetin mieheni ja päätin antaa sille oikeudenkäyntiä ja vain 3 päivää sen jälkeen tapasin tämän miehen minun mieheni joista i havent asettaa katseensa palasi luokseni ja tyttäreni pyytää otettava takaisin. En todellakaan halua rohkaista joku siellä ei anna periksi juuri yhteyttä tähän Jumalan miehen kautta eduduzadsontemple@yahoo.com ja odottaa siunataan.

  VastaaPoista
 18. Todistukseni Olen TERA MCCARTHY maasta Iso
  valtion, haluan sanoa tämän selvästi sen on
  yllätys, että riippumatta siitä,
  Internet-petoksen, voisin silti tavata joku tämän
  aito, en ole täällä puhua suhde, joten
  älä tulossa kuulla
  että, mutta sen jotain täydentäviä, i
  hakivat varten merkintä työhuoneessani varten
  viimeksi kuluneen vuoden aikana, mutta pomoni kysyi minulta
  antaa hänen kanssaan, tai ei edistäminen, kun tapasin DR. joka toimii Intian kirkossa taikaa hän loitsun varten
  minua ja pyydä minua menemään
  toimivat ja mitä tulee
  tapahtua, menin töihin ja näki minun kirjeellä
  merkintä odottaa minua pöydälläni, vain
  kuten siitä, että olin niin hämmästynyt, mutta olen velkaa
  hänelle kiitos ... .go hänelle hän tulee olemaan
  apua, ja yritä antaa hänelle mahdollisuuden
  hän tarvitsee, jossa on mahdollisuus saattaisi
  muuttaa koko elämän ...
  church_ofmagic@outlook.com
  Hei ystävät, Nimeni on Livinus James. Olen
  alkaen United valtion mutta minä perustuu Espanjassa. Been
  Espanjassa asuvat vuosia now.i koskaan uskonut
  kaikissa oikeinkirjoituksen casting.Have on huijatuksi
  monet eri people.I menettänyt toivonsa them.My
  ex vasen me.I oli devastated.I kadottanut job.My
  paras ystävä näki minun plight.Then hän
  esitteli minut DR.MIKE kerrottiin
  hänen työnsä on real.Never uskotaan kunnes sain
  touch kanssa him.He teki loitsun minulle. minä
  takaisin kaikki rahani ja Oma ex palasi
  alle 72hrs.I muistutettiin minun luonani
  on work.Was jopa edistää immediately.I
  voinut uskoa on todellinen loitsu pyörän
  siellä joka ei todellinen spells.I vain maksettu
  arvostusta jälkeen loitsu oli worked.He
  ei veloita kukaan kunnes loitsu on
  worked.You kaikki ei pitäisi pettää kaikki
  nämä Scammed että tässä rahalle.
  DR. MIKE ei charge.You voi vain
  maksaa tuotteet loitsu worked.Try
  hänelle ja katso, mitä olen saying.These ovat
  muutamia asioita hän tekee
  * HALUATKO rikastua
  * Vetoaminen RAHAA RITUAL
  * Tarkastaaksesi, onko ONLINE laina REAL
  * HE Palauta menetetyt ystäville 24h.
  * Etähallinta ystäville.
  * KAIKKI loitsu valu & VOODOO
  TYÖNTEKIJÄ.
  * IS parantaja pitkät RATKAISEMISEKSI
  Ongelmia? TÄMÄ on tilaisuutesi
  OLLA
  Auttoi nopeasti.
  * GET RIDE MITÄÄN noituus, huonoa onnea
  &
  Kirouksiaan.
  * ASIANTUNTIJA etäisyyden HEALING
  * Tuomioistuimissa käsiteltyjä asioita vaikka yksi tuomitaan
  [JOS
  Siellä on mahdollisuus hakea muutosta]
  * IS jotkut elin JEALOUS KANSSA
  Suhde?
  * Keskeneräisiä töitä BY muiden lääkäreiden-IF
  EI
  TÄYTETTÄVÄ-Tule luokseni.
  * OLETKO pakotetaan avioero?
  * HE Estä pahanhajuinen tuurillakin ja Jealousy.
  * VOITONTAHTO Hevoset ja uhkapeli.
  * Hän voi estää joitakin ONE HÄIRITÄ
  KANSSA
  Teidän suhdetta.
  * DO haluat olla LAPSET
  SINUN
  VALINTA
  * HALUATKO QUICK MARRIAGE
  EHDOTUS?
  * HE voi puhdistaa IHMISET
  Talot, YRITYSTEN
  JA Ominaisuudet huonoa onnea.
  * Tarvitsetko LIIALLISIA seksuaalista valtaa
  JA
  VAHVA Erektio.
  * NAISET, tullut TAMPON. Se
  Auttaa sinua ei menettää LIITTYVÄT
  ALUKSET
  Koska se tekee YOU SWEET, lämmin ja
  TIUKKA.
  Voit saada häneen yhteyttä kautta
  SÄHKÖPOSTIOSOITE
  {Church_ofmagic@outlook.com}
  sivusto: http: //churchofmagicindia.simplesite.com

  VastaaPoista
 19. IHANA:

  Wooow, minä olen Gloria Meyers, haluan jakaa elämäni tarinan maailman kanssa siitä, miten sain mieheni, ennen kaikkea sain onnellani takaisin, tarkoitin yhden dr. Ogundeleen ilmoitusta internetissä siitä, miten hän auttaa naista saan poikaystäväni takaisin, joten minun täytyy ottaa yhteyttä häneen auttamaan minua palauttamaan avioliittoni, aviomies jätti minut viiden vuoden avioliitolle, koska hänen perheensä ja ystävänsä eivät pidä minusta ja he pyytävät häntä saamaan toisen naisen, mutta kun minä ota tohtori Ogundele apua, hän kertoi rentoudakseen, että hän auttaa minua, tohtori Ogundele toi mieheni, joka jätti minut 5 vuodeksi vain 24 tuntia. Tämä on voimakas loitsu, jota en ole koskaan nähnyt elämässäni sellaista, hän toi takaisin mieheni minulle vain 24 tunnissa ja kertoi minulle, että minulla on oma lapsi, tänään minulla on 1-vuotias vauva, tämä mies on hieno, jos joku tarvitsee apua ja haluaa ottaa sinuun yhteyttä, sinä voi tavoittaa hänet seuraavalla osoitteella: Sähköposti: ogundeletempleofsolution@gmail.com, Viber-numero: +27638836445. Whats-app Numero: +2349065101630.

  VastaaPoista
 20. En ole koskaan nähnyt tai kuullut sellaista miestä kuin Lord Bubuza, Herra Bubuza on ihmisen inhimillinen Jumala, ihmiset kutsuvat häntä Jumalaksi maan päällä. Mieheni aina huijaa minua ja aina kertoa hänelle lopettaa huijaaminen hänet järkyttää ja uhkaa lähteä talosta, hän jatkoi huijaamista minulle kuukausia laajentamalla hän tuo toisen naisen kotiin, kun en ole noin. Rakastin häntä niin paljon, etten halunnut menettää häntä, mutta suurimmalle yllätykselle minä palasin töistä eräänä päivänä ja huomasin, että hän otti asiansa ja muutti toisen naisen kanssa. Itkin ja olin yksinäinen pitkään, kunnes ystäväni toimistossa kertoi minulle, kuinka Herra Bubuza auttoi häntä tuomaan miehensä takaisin 6 vuoden avioeron jälkeen, joten otin välittömästi yhteyttä Herra Bubuzaan WhatsAppin kautta ja kerroin hänelle tilannettani ja hän sanoi minulle, että hän auttaa minua ja mieheni tulevat takaisin kerjäämällä minut polvilleen 12-16 tunnin sisällä. Tein kaiken, mitä Herra Bubuza kertoi minulle ja suurimmalle ilollekseni kaikki tapahtui 13 tunnin kuluessa aivan kuten Lordi Bubuza sanoi aikaisemmin. Mieheni tuli takaisin minuun ja laski polvilleen itkien ja kerjäämättä minua anteeksi hänelle. Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä Lord Bubuzaan nyt sähköpostilla: lordbubuzamiraclework@hotmail.com tai verkkosivustolla: http://Lordbubuza.website2.me tai kautta WhatsApp: +1 518 558 5109

  VastaaPoista
 21. Romanialainen Gabriel Katherine i meni naimisiin Patrickille, joka on liikemies, kun olin naimisissa hänen kanssaan, kun hänellä oli kaksi lasta, sunnuntaina näki hänen puhuvan naisen kanssa ja sen jälkeen hän alkaa toimia jonkin verran, kun kyselen häneltä, hän kertoi minulle, että se oli entinen tyttöystävä takaisin kouluun, kun mieheni alkoi pysyä myöhään, kun kysyin häneltä, miksi hän valehtelee minulle, kun hän erosi 1 kuukauden kuluttua, he asuivat yhdessä asunnosta täällä taloni ja he elävät hyvin, mutta silti rakastan mieheni ja minä tarvitsen häntä takaisin elämässäni, he olivat yhdessä, joten tulin kosketuksiin dr Sacre'n kanssa, joka lupasi minulle ja hän tuli takaisin minulle kaikki kiitos hänelle on apua, ota yhteyttä sähköpostilla Sacretempleofpower@gmail.com tai soita tai WhatsApp: +2348159768201 apua ja hän auttaa sinua takaisin rakastajaasi

  VastaaPoista
 22. Romanialainen Gabriel Katherine i meni naimisiin Patrickille, joka on liikemies, kun olin naimisissa hänen kanssaan, kun hänellä oli kaksi lasta, sunnuntaina näki hänen puhuvan naisen kanssa ja sen jälkeen hän alkaa toimia jonkin verran, kun kyselen häneltä, hän kertoi minulle, että se oli entinen tyttöystävä takaisin kouluun, kun mieheni alkoi pysyä myöhään, kun kysyin häneltä, miksi hän valehtelee minulle, kun hän erosi 1 kuukauden kuluttua, he asuivat yhdessä asunnosta täällä taloni ja he elävät hyvin, mutta silti rakastan mieheni ja minä tarvitsen häntä takaisin elämässäni, he olivat yhdessä, joten tulin kosketuksiin dr Sacre'n kanssa, joka lupasi minulle ja hän tuli takaisin minulle kaikki kiitos hänelle on apua, ota yhteyttä sähköpostilla Sacretempleofpower@gmail.com tai soita tai WhatsApp: +2348159768201 apua ja hän auttaa sinua takaisin rakastajaasi

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...