Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

2.3.2010

Puhtaampi ruoka - ja vesi!

Olen kirjoittanut tietoisuuden ja tiedostamisen kasvusta ja näistä kahdesta tiedostaminen on ehkä helpommin määriteltävä, koska se liittyy enimmäkseen asenteisiin ja sitä kautta ulkoisiin toimintoihin. Tajutaan, että puhtaampi ruoka on oikeasti terveellistä minulle, eikä luomu ole vain jokin hippi-ideologia. Tajutaan, että turha kuluttaminen ei tuo onnea, päinvastoin. Arvot alkavat muuttumaan, joka sitten vaikuttaa omaan ajatusmaailmaan ja intresseihin.

Tietoisuus ja sen kasvu on sitten oma juttunsa ja egosta jne. olen jauhanut jo sen verran, että jätetään se aihe tällä kertaa vähemmälle. Tiedostaminen ja tietoisuus usein liittyvät toisiinsa, mutta ei välttämättä! Tärkeintä on kuitenkin se, että tiedostaa jotain - yleensä siitä on suunta vain ylöspäin!

Tiedostaminen saattaa esimerkiksi alkaa siitä, kun havahtuu elävänsä "Nutrix- tai nutritionismimaailmassa". Yhtäkkiä oma lähikauppa näyttääkin kemikaalitehtaalta ja 99% "kotimaisesta puhtaasta ruoasta" onkin muovikääreisiin upotettuja tuotteita, joihin on painettu pitkät listat ainesosia sekä jopa terveysväittämiä. Kun ennen terveellisenä pidetty ruoka osoittautuukin joksikin muuksi, voi kyseenalaistamisen matka alkaa kunnolla monen muunkin itsestäänselvän asian kohdalla.

Yksittäiset lisäaineet ja kemikaalit harvoin käytettynä eivät varmasti tapa, mutta jatkuvalla käytöllä ja pidemmällä tähtäimellä voimme miettiä niiden vaikutuksia sekä kehomme, mielemme että yhteiskuntamme kannalta. Vieraat aineet ovat olleet käytössämme vasta muutamia kymmeniä vuosia, eikä niiden pitkäaikaiskäytöstä ole tutkimuksia. Syömme vuosittain 6-7 kg lisäaineita ja aika hyväuskoinen saa olla, jos ei usko, että ne vaikuttavat meihin mitenkään lyhemmällä tai pidemmällä tähtäimellä.

Vaikka nämä sadat yksittäiset lisäaineet (E-koodit) on todettu turvallisiksi, ei myöskään niiden synergioista (yhteiskäytöstä) ei ole juuri mitään tietoa ja ns. yksittäisten aineiden turvallisuusmääritelmä ”safe level” ei koske tätä synergiakäyttöä.

Jotain kokeiluja on kuitenkin tehty, kuten kirjassa Gabriel Cousens, Conscious Eating, osoitetaan: Rotilla tehtiin tutkimus 3:n eri kemikaalin kanssa. Erikseen käytettynä nämä eivät aiheuttaneet suurempia vaikutuksia. Kun 2 ainetta pistettiin yhteen, alkoi rottien terveys romahtamaan ja kun kaikki 3 aine lisättiin vaikuttamaan, rotat kuolivat 2:ssa viikossa.

On hyvin todennäköistä, että vieraat aineet aiheuttavat syöpää, vaikka siitä ei ole saatu todistettua virallisesti (?). Joka kolmannella on nykyään syöpä, jonka tunnustetut aiheuttajat ovat ainoastaan torjunta-aineet, säteily ja tupakka. Viime vuosina syöpää aiheuttavien torjunta-aineiden määrä on noussut jopa 100%:a.

Kemikaaleilla ja muilla vierailla aineilla on epäilemättä myös muita haittavaikutuksia. Ne sekoittavat hormonitoimintaa – nostavat estrogeenitasoja, aiheuttavat iho-ongelmia sekä ruoansulatusvaivoja. Ne todennäköisesti haittaavat aivotoimintoja ja lisäävät ylivilkkautta ja keskittymishäiriöitä. Lisäaineet voivat häiritä jo ennestään vähäisten ravinteiden imeytymistä ja näitä käyttävien elämäntapaan saattavat liittyä usein myös muut haittatekijät, kuten liialliset virikkeet, stressi jne.

On todettu, että 95-99%:a kemikaaleista tulee eläinkunnan tuotteista (Diet for a new America) Maitotuotteissa on 5 kertaa enemmän ja kalassa ja kanassa on 15 kertaa enemmän vieraita aineita kuin hedelmissä ja vihanneksissa (v.2000). Eläimet varastoivat myrkyt rasvasoluihinsa ja muihin osiinsa. Tutkimuksen (The New England Journal of Medicine) mukaan vegetaristi-äitien äidinmaidossa on 1% vieraita aineita sekasyöjiin verrattuna!

Erilaisille haitallisille vieraille aineille, torjunta-ainejäämille ja kemikaaleille altistavat erityisesti puhdistamaton vesi sekä ei-luomu ruoka. Nämä kaksi asiaa ovat erittäin tärkeitä, koska käytämme niitä suhteessa paljon, etenkin päivittäin.

Luomuruoan merkitys on monelle tuttu, mutta entäpä vesi?

Maapallon vedestä vähemmän kuin 1%:a on turvallista juotavaa (Diet for a Poisoned Planet). Puhdistetunkin veden sisältämät vieraat aineet (asuinpaikasta riippuen) kuten raskasmetallit, humus, kloori, fluori, bromatut epäpuhtaudet jne. voivat aiheuttaa erilaisia vaivoja, etenkin pidemmällä tähtäimellä. 

Vesi, puhtaassa muodossaan on tärkein ravintoaineemme ja terveydenedistäjämme hapen lisäksi. Meissä on 65-90% vettä ja esim. aivomme ovat 90%:sti vettä. Vesi on katalyytti, kuljetusjärjestelmä, ruumiinlämmön tasaaja, ravintoaineiden ja sähköimpulssien välittäjä. Nestetasapaino on terveyden avain ja jo 2 prosentin vajaus solujenvälisessä nesteessä vaikuttaa 20 % vajauksen energiatasoon.

Vedessä täytyy olla oikea polaarisuus, oikeat natrium-, kalium- ja magnesiumionit. Veden polaarisuus riippuu vedessä olevien mineraalien positiivisten ionien vaihdosta. Kalium-natriumtasapaino vaikuttaa elintärkeään happo-emästasapainoon ratkaisevasti. Veden puhtaus on suoraan verrannollinen solujen tehokkaaseen uudistumiseen ja kääntäen verrannollinen vanhenemiseen.

Tässä uusi artikkeli siitä, että veden rakennetta ei vieläkään tunneta. Niinkuin ravinto ja kaikki muukin, myös vesi on energiaa ja hanaveden energia on takuulla ainakin osittain tuhottu. Puhdas vesi ei omien määritelmieni mukaan siis tarkoita kemiallisesti puhdistettua vettä, vaan mahdollisimman elävää tai ainakin energisoitua vettä. 

Vinkkejä oikeasti puhtaamman veden nauttimiseen:

- Syö runsaasti luomuvihanneksia- ja hedelmiä! Ne sisältävät elävää vettä, jossa on enemmän elintärkeää energiaa

-Paras vesivaihtoehto on aito lähdevesi juotuna lasipullosta. Kaupan muovipulloista saattaa liueta kemikaaleja veteen.

- Kaupungissa asuville suositellaaan vähintäänkin veden suodattamista. Aloittelijalle hyvä vaihtoehto on Brita kannu. Astetta korkeampaan hyvinvointiin suosittelen esim. Nikkenin Pimax - suodatinta (ks. tekstin loppu)

-Vettä voi myös elävöittää lisäämällä siihen luontaisia mineraaleja. Lisää veteen hieman laatusuolaa, MSM-jauhetta, puristettua sitruunaa tai limeä ja vihreitä lehtiä.

Suositeltu vesimäärä vaihtelee ihmisestä (kehotyypistä), aktiivisuustasosta ja ruokavaliosta riippuen. Ayurveda suosittelee pienien siemausten juomista aterian yhteydessä, mutta aterian jälkeen ei kannata juoda, koska se haittaa ravintoaineiden imeytymistä.

Uskomattomia vesikuvia:

Dr Emoton kirjassa ”Messages from Water” on osoitettu, että sanat vaikuttavat veden rakenteeseen. Tämä lainaus on jo tuttu eli, jos sanoille on noin suuri vaikutus veteen, niin mikä niillä on meihin itseemme??


MAINOS MAINOS:

Pidemmän tähtäimen ajattelulla suosittelen hankkimaan esim. itsekin käyttämääni Nikkenin Pimax-vedensuodattimen. Olen sen verran vakuuttunut Nikkenin magneettiteknologiaan perustuvista tuotteista, että päätin itsekin alkaa jälleenmyymään niitä.

Olen myös perustanut uuden blogin aiheen tiimoille. Kerron tässä blogissa magneettiterapiasta sekä Nikkenin tuotteista, siinä määrin kun saan niistä kokemuksia.  Päivitykset tapahtuvat huomattavasti harvemmin kuin quinoaa:n. Liity siis uuden blogini lukijalistalle, jos haluat tietää lisää magneettiterapiasta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia parantavista tuotteista! Kerron tuotteista yleisesti sekä omaan kokemukseen pohjaten.  

Blogin lisäksi tuotteista saa lisää tietoa tältä nettisivustolta, josta niitä voi myös ostaa! Lähetän mielelläni myös lisätietoa aiheesta kiinnostuneille, kuten tietoja vedellä tehdyistä kokeista. Tervetuloa uuteen blogiini!

7 kommenttia:

 1. Kirjoitit "Syö runsaasti luomuvihanneksia- ja vedelmiä!"

  Ensin mietin mitä ihmeellisiä puhdistavia vaikutuksia vadelmissa on, mutta tajusin että tarkoitat varmaan hedelmiä :D

  Vedelmä tosin voisi olla kiva uusi sana: tästä lähtien blendatessani vettä ja hedelmiä kutsun lopputulosta vedelmäksi!

  VastaaPoista
 2. Hauska sattuma! Juuri sunnuntaina pyörittelin käsissäni Nikkenin tuotteita ja tänään olen menossa hierojalleni, joka myös jälleenmyy niitä :) Näin nämä taas menee :D :D

  Ps. Et arvaakaan miten olen nauttinut OLEMISESTA. Soitellaan <3

  T. Olija

  VastaaPoista
 3. Olisikohan kuitenkin niin, että kehomme läpi kulkee 6-7kg lisäaineita...? Koska jos niitä joka vuosi kertyisi 6-7kg, niin luulisi siitä johtuvan painon nousunkin olevan jo ihan huomattava. En siis epäile yhtään etteivätkö lisäaineet myös kertyisi läpi kulkemisen lisäksi, mutta tuo kilomäärä vaan on hieman mahdottoman kuuloinen. Itse en ole lihonut kiloakaan melkein kymmeneen vuoteen, mutta lisäaineita olen silti varmasti käyttänyt ihan siinä missä kuka tahansa tavisruokailija.

  VastaaPoista
 4. Jenni: kiitos, korjasin:)

  Miia-Maria: Jes, kannattaa kokeilla magneettituotteita, itselläni on nyt käsikoru, vedensuodatin ja kengänpohjalliset = hifistely :)

  seeds: Juu, hieman huonosti ilmaistu, korjaan senkin..mutta tosiaan paljon niitä saa vetää, että se 6-7 kg menee läpi - ja vaikka ne ei määrällisesti meitä välttämättä lihota, niin takuulla vaikuttavat monessa määrin.

  VastaaPoista
 5. Vesi puhuttaa, ja etenkin kesän alussa lehdet ovat täynnä "paras pullovesi" testejä.. miten suomalaiset voivat olla niin sinisilmäisiä että ostavat vetensä kaupasta. Kun jo monien tutkimusten jälkeen on tultu siihen tulokseen että kraanasta tuleva (ei puhdistettu)
  vesi on paljon puhtaampaa kuin pullotettu vesi.

  Veden puhdistamisesta harva edes ajattelee kun uskoo sokeasti että meillä on puhdasta vettä. Mutta kuka tulee ajatelleeksi juovansa aamukahvissa ehkäpä naapurin masennus ja diapetes lääkkeet? Liian harvat.

  Ite en ole vielä alkanut puhditsamaan vettäni, mutta harkinnassa ollut jo viime kesästä asti.. Pitäisi kai ottaa itseänsä niskasta kiinni ?

  VastaaPoista
 6. Moi,

  Miten veden keittäminen vaikuttaa kemikaaleihin ja veden rakenteeseen?

  Mitä mieltä olet esim. kraanavesipohjaisesta yrttiteestä?

  VastaaPoista
 7. Moi!

  Tuosta asiasta ei ole paljoa tietoa. Veden keittäminen poistaa joitain höyrystyviä kemikaaleja ja lämpöön reagoivia mikrobeja.
  Uskoisin että keittotavasta riippuen veden molekyylirakenteissa ja sen energiassa tapahtuu paljonkin muutoksia.

  Mutta parempi hanavesi siis kuumennettuna kuin sellaisenaan!

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...