Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

4.3.2010

Mies ja nainen - mahtava teksti!

Avasin koneen ja vastassa oli itselleni MIELENKIINTOISIN bloggaus ikinä :) Kokosin tähän muutaman lainauksen Tähtiportti-blogin uusimmasta teksistä, joka käsittelee mm. miehen ja naisen välistä jännitettä ja kulttuurimme keinotekoista jakoa lihallisuuteen ja henkisyyteen. Tässä omat lainaukseni ja parhaat palat:

"Seksuaalisuus on tietoisuuden kehityksen työkalu. Älyllinen energia on avittanut polarisoitumisen prosessia jakamalla sielun puoliskoihin, jotka kiihkeästi etsivät toistensa seuraa. Tämä magneettinen vetovoima yleensä rinnastetaan erheellisesti rakkauteen. Se että tuntee toista kohtaan järjellä selittämättömän voimakasta vetovoimaa, ei ole vielä rakkautta. Magneettinen vetovoima ei ole rakkautta, mutta sen kautta voidaan oppia rakastamaan – tämä on magneettisen vetovoiman tarkoitus. Tahdosta riippumaton vetovoima vetää kaksi ihmistä yhteen, jonka jälkeen alkaa rakkauden opiskelu..."

"...Kahden ihmisen energiakentät, aurat, yhtyvät. Jos kumpikin osapuoli värähtelee vähintään vihreän energiasäteen alueella, tapahtuu seksuaalienergiasiirto. Seksuaalienergia yhdistää fyysisen ja metafyysisen tason toisiinsa. Ran terminologiassa fyysinen taso on tila/aika, ja metafyysinen taso on aika/tila..."

"...Tällä planeetalla seksuaalienergiasiirto kuitenkin onnistuu harvoin, koska ”virtapiiri” ei pääse sulkeutumaan. Seksuaalienergiasiirrolla on kaksi eri tasoa. Ensimmäinen on pelkkään juurichakraan ja sukupuolielimiin liittyvä energiasiirto, jonka saavuttaminen onnistuu jokaiselta yhdyntään kykenevältä. Seuraava taso on varsinainen seksuaalienergiasiirto, jota kolmannessa ulottuvuudessa tavoitellaan ja joka etenee positiivisesti polarisoituneilla seuraavasti..."

"...tällä planeetalla kulttuuriset käsitykset kehollisuudesta, seksuaalisuudesta ja miehen ja naisen välisestä suhteesta ovat hyvin vääristyneitä. Meidät siis sosiaalistetaan jo lapsena omaksumaan hyvin vääristynyt näkökulma seksuaalisuuteen. Voisi sanoa, että ihmiskunnan kollektiivinen sakraalichakra on pahasti tukossa, ja lähes jokaisen tänne syntyneen on tehtävä työtä, jotta pystyy ohittamaan lapsena omaksutun kulttuurisen ohjelmoinnin."

"...Tällä hetkellä länsimaisessa kulttuurissa naiset ovat onnistuneet pääsemään suurempaan tasapainoon kuin miehet, mikä näkyy miessukupuolen kriisinä. Miehet eivät ole pystyneet vastaanottamaan planeetallamme voimistuvaa vihreän säteen energiaa yhtä tehokkaasti kuin naiset.."

"..Näin ”tasa-arvon” aikana myös miehiä on alettu yhä lisääntyvässä määrin kohdella seksiobjekteina. Etenkin nuoret miehet kokevat lisääntyvää painetta, jossa heitä tarkastellaan vain tietyn ulkonäkö- ja käytösmallin perusteella. Modernin aikakauden lehdet, tv-sarjat ja elokuvat kertovat ”itsenäisistä ja vahvoista” (eli tunne-elämältään epätasapainoisista) sinkkunaisista, jotka kohtelevat miehiä samalla tavoin objekteina kuin miehet ovat tottuneet kohtelemaan naisia. Media vyöryttää eteemme jatkuvalla syötöllä erilaisia seksikkäin mies ja nainen -äänestyksiä – oli kyseessä mikä tahansa elämänalue urheilusta politiikkaan – ikään kuin muistuttaakseen, että loppujen lopuksi kaikkein tärkeintä on olla tietyn normin mukaisesti seksuaalisesti haluttava. Tällaiseen kulttuurin vastainkarnoituvat sielut tuntevat olonsa hyvin hämmentyneeksi. Moni päätyykin esineellistämään itsensä vapaaehtoisesti, koska pelkää muuten jäävänsä toisten hyväksynnän ja haluttavuuden ulkopuolelle..."

"...Media ja viihdeteollisuus käyttävät sakraalichakran tukosta hyväkseen markkinoidessaan miltei mitä tahansa tuotetta, musiikkia, elokuvaa tai aatetta seksin avulla. Tukos sakraalichakrassa ei ole se, mitä tasapainoista mieltä etsivä henkisen tien kulkija kaipaa: tällöin seksi on aina mielessä..."

"...Transseksuaalisuudessa entiteetti muistaa alitajuisesti, että hänen edellinen elämänsä vastakkaisena sukupuolena oli nykyistä tasapainoisempi..."

"...Rakkauden edellytys on, että toinen nähdään Luojana. Miten tähän päästään? Ainoa keino on nähdä ensin itsensä Luojana ja rakastumalla itseensä tulisesti, sokeasti ja ehdoitta. Takertumalla toiseen yritämme paikata sisällämme olevaa rakkauden puutetta. Kun emme pysty elämään rakkaudessa, yritämme etsiä rakkautta ulkopuoleltamme. Parisuhteesta voi muodostua onnellinen vasta, kun pystyy olemaan onnellinen ollessaan yksin eikä tarvitse ketään. Muutoin parisuhde on oman itsen pakenemista, ja tuomittu tuottamaan murhetta. Se mitä me todella etsimme, on todellinen Itsemme. Sen voi löytää toisen kautta, käyttämällä toista peilinä, mutta kukaan toinen ei voi sitä suoraan antaa täyttämällä sisällämme olevan tyhjyyden tunteen..."

"..Kulttuurimme markkinoi lääkkeeksi tähän yksinäisyyden tuskaan miehen ja naisen välistä takertuvaa kiinnittäytymistä, jota yleisimmin kutsutaan romanttiseksi rakkaudeksi. Tällä tavoin myydään levyjä, kirjoja, elokuvia ja niin edelleen. Takertuvassa kiinnittäytymisessä syntyy riippuvuussuhde, jossa parisuhteen osapuolet alkavat tuntea omistusoikeutta toisiinsa – ”minun mieheni, minun naiseni.” Kaikkein pisimmälle omistusoikeuden ajatus viedään lakiin perustuvassa avioliitossa. Yleensä tosin ei tarvitse mennä edes avioon asti, vaan omistusoikeuden ajatus alkaa jo seurustelun alkaessa..."

"..Onnellisuus voidaan saavuttaa vain itsetuntemuksen kautta. Itsetuntemus johtaa itsensä oivaltamiseen, eikä tällöin enää ole tarvetta etsiä ulkopuolisia kohteita vaillinaisuuden tunteen täyttämiseksi. Kun parisuhteen puoliskot tietävät, että he eivät tarvitse toisiaan ollakseen onnellisia, voivat he juuri siksi muodostaa onnellisen parisuhteen"

Varastan vielä hienon kuvankin blogista:) Nuo muutkin kuvat ovat kyllä niin käsittämättömän hienoja

10 kommenttia:

 1. Mulla särähtää korvaan, kun kuulen sanat "minun mieheni/ naiseni." Olen katsellut Maajussille morsian -sarjaa ja siinä "haluan saada sut omakseni" särähtää niin pahasti, että itse henk.koht. tämä olisi riittänyt lemppaamaan miehen jatkosta. :)Se ei vaan kuulosta mun korvissani mitenkään romanttiselta päinvastoin.

  Ei toista ihmistä voi omistaa, olkoon kyseessä aviopuoliso, oma lapsi, oma äiti tms. Tavaroita voi omistaa....

  Mainittakoon, että olen tasa-arvoisessa ja onnellisessa parisuhteessa, jossa luotetaan ja kunnioitetaan toista osapuolta.

  VastaaPoista
 2. Erinomainen kirjoitus! Luin Adonain blogista saman tien koko tekstin, jytyä tavaraa.

  Tuo lainauksesi viimeinen kappale:

  "..Onnellisuus voidaan saavuttaa vain itsetuntemuksen kautta. Itsetuntemus johtaa itsensä oivaltamiseen, eikä tällöin enää ole tarvetta etsiä ulkopuolisia kohteita vaillinaisuuden tunteen täyttämiseksi. Kun parisuhteen puoliskot tietävät, että he eivät tarvitse toisiaan ollakseen onnellisia, voivat he juuri siksi muodostaa onnellisen parisuhteen"

  Tälläkin alueella siis itsetuntemus on kaiken A ja O. Sitä ajatusta pitää koettaa nuorillekin viedä läpi, muuten ovat kyllä ihan hukassa ja suorituspaineissa tässä suorituskeskeisessä maailmassa.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen teksti kyllä. Paljon hienoja juttuja, mutta vähän meinaan provosoituakin.

  Onko avioliitto todella ajatus omistusoikeudesta? Ajattelevatko tasa-arvon puolestapuhujat todella sen tarkoittavan naisten aggressiivista hyökkäystä miesten kimppuun ja esineellistämistä näitä samalla mitalla takaisin? Vai olisiko sittenkin kyse juuri siitä miehessä piilevän feminiinisyyden hyväksymisestä ja arvostamisesta, samoin naisessa asustavan maskuliinisuuden? Esineellistäminen ja seksillä myyminen on tietenkin ikävä markkinatalouden piirre, mutta ei mielestäni kuvaa main-streamin arvomaailmaa (tai sitten mulla on tosi ruusunpunaiset rillit..)

  "Myöskään parisuhteen rakkauden määrä ei riipu yhdyntöjen määrästä vaan laadusta. Toimiva suhde voi olla sekä täysin seksitön ja täynnä rakkautta että seksin kyllästämä ja täynnä rakkautta." Tämän kai tietävät kaikki pitkässä parisuhteessa eläneet.

  Uskaltaisin väittää, etten ole naimisissa sen takia, että haluan omistaa mieheni. Ei meitä mikään laki sido yhteen, ei aviorikos ole enää oikea rikos. Maajussille morsian ei ehkä nyt ole yhteiskuntamme parisuhde-kulttuuria kokonaisvaltaisesti kuvaavin formaatti... :)

  Mutta juu, pop aihe!

  VastaaPoista
 4. Luin ekaks tuon tekstin väärin. Tulkistin kommentin transseksuaalisuudesta väärin. Ehdin jo kirjoittaa tähän pitkät lätinät, mutta sitten tajusin ymmärtäneeni väärin. Kiva että teksti tavallaan ravitseli nykymaailmassa jyräävää heteronormatiivisuutta. Itse koen tärkeäksi, että jokaisella on vapaus olla, mitä on.

  Jos parisuhde olisi luonteeltaan muuta kuin omistussuhde ja jotain mieletöntä kipinöitä, tänne nyt heti suhde! Jos se on toisen kontrollointia ja muuta, ei kiitos! (Huom!: Tarkoituksella lievää kärjistämistä.)

  Kuvat olivat aika tykkejä <3

  Vaikkakin heterokeskeisiä ;)

  Nimim. "Huomautin juuri tänään äidilleni, minkä takia pitää puhua tulevista kumppaneista aina naisen kohdalla miehistä, miksi ei voin puhua kumppaneista"

  VastaaPoista
 5. tarkennus ylempään kommenttiin: tuleva kumppani eli äiti povaa mulle suhdetta ja totes jotain "sit se mies..."

  VastaaPoista
 6. Taiga: Heh heh - kunnon reps...(vertauksesi kys. sarjaan)

  Satu: Pop aihe joo. Jokainen peilaa tekstiä omiin kokemuksiin...totuus on tuolla jossain

  comp: vanhempi sukupolvi elää usein traditionaalisessa maailmankuvassa, joka on yleensä kaukana esim. tämän blogin lukijakunnasta

  Tekisi mieli kirjoittaa vielä omia kokemuksia/näkemyksiä asiasta, mutta ehkä myöhemmin. Sen verran totean, että niin kauan kuin olemme egomme vallassa, niin parisuhde on jonkintasoista riippuvuutta. Se voi kuitenkin olla täysin tyydyttävä - jokaisella on oma matka ja omat koettelemuket - jälleen kerran.

  VastaaPoista
 7. Moni on parisuhteessa riippuvaisuuden ja yksinäisyyden pelon vuoksi.

  On myös aika järkyttävää kuinka paljon sinkkunaisia jopa pelätään ja jollain tavalla pidetään viallisina. Erityisesti jos ovat sukupuolisesti viehättäviä, eli "saisivat" miehen, jos haluaisivat.

  Kirjoitappas tästä, Heidi!

  VastaaPoista
 8. lisään: "Tai naisen".

  VastaaPoista
 9. Ai säkin innostuit kirjoittamaan tästä. Taisin ehtiä kirjoittamaan tästä aiheesta ennen sua: http://zale81.blogspot.com/2010/03/seksuaalisuus-kundalini-energia-mies-ja.html

  VastaaPoista
 10. Ihan vain vinkkinä avioliitosta tai paremminkin sormuksen merkityksestä. Jos hieman käyttää aikaa ja alkaa kaivamaan pintaa syvemmältä, huomaa, että sormuksen merkitys on ollut vuosisatoja ellei tuhansia Saturnuksen palvontaa ja se rinnastetaan nimenomaan hallintaan. Kuten LOTR:ssakin sanottiin hienosti "one ring to rule them all".

  Occult Symbolism : Saturn Worship http://vigilantcitizen.com/?p=863

  ou might not know it, but the entire world has been worshiping Saturn for thousands of years. The cult has never stopped and its rites are still present to this day. Saturn, dubbed the “Lord of the Rings”, is the reason why we exchange rings at weddings or put halos on the heads of godly people. This article exposes the attributes of the god Saturn and the perpetuation of his cult through in pop culture.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...