Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

3.2.2010

Ylös ja alas -mutta eteenpäin! Pysy messissä :)

Olen aivan innoissani ollut taas pari päivää. Voi sanoa, että maanantaina fiilis oli jotain muuta. Matkustin ilmeisesti aikakoneella entiseen elämään tai sitten jonkin tarkoitus oli herätellä minua. Päässäni soi pitkästä aikaa "pitäisi pitäisi" - mantra, josta ei tuntunut tulevan loppua. Lisäksi hetkellinen epävarmuus siitä, teenkö nyt varmasti oikeita asioita tai lähinnä "olenko pätevä auttamaan ihmisiä näillä taidoillani". Aloin epäilemään raakaravinnon toimivuutta ja yleensäkin ravintoasioita, mihin ehkä "uskon liian sokeasti". That`s the famous ego`s talk. Blogitekstin kirjoittaminen tuntui ehkä ensimmäistä kertaa väkinäiseltä ja aloitin varmaan 3 eri tekstiä, kunnes tajusin yrittäväni liikaa. Vastoinkäyminen seurasi toistaan. Olin egoni vallassa enkä todellakaan ollut tyytyväinen tähän hetkeen.

Maailma siis näytti yhtäkkiä kovin pieneltä paikalta. Lähdin lopulta pitkästä aikaa hiihtämään (puoliväkisin, kun ei ole "ehtinyt" aikoihin = suorittaminen), kunnes pääsin laduille, joita ei sitten oltu aurattu lumisateen jäljiltä. Ei muuta kuin takaisin kotiin lipsuvilla suksilla. Naureskelimme jälkeenpäin asiaa ystäväni Miian kanssa, jolle avauduin olostani - "kun ei latujakaan oltu aurattu!". On sitä suuria murheita ihmisellä. Mutta kun on tottunut siihen lähes jatkuvaan flow- tilaan, niin kai se on hyvä käydä välillä maan pinnalla - josta voi taas nousta:)Nyt minulla on yli-paljon ideoita ja aiheita lähipäivinä tulevia postauksia varten. En malttaisi olla kirjoittamatta, mutta odotan vielä täydentäviä tietoja. Aiheita ovat:

- Ayurvedinen pulssiluenta, tietoa kvanttimekaanisesta kehosta
- Jyotish, Veedinen astrologia, tulkinta
- Raakaravinto ja ayurveda, johon liittyen omat tämänhetkiset näkemykset sekä
- Tilasin onneksi viimeinkin loistavan Gabriel Cousensin kirjan "Conscious eating", jossa on kehotyypeittäin sopivia ihan mahtavia raakaravinnon reseptejä!!!! Tämä kirja tulee olemaan niin uusi raamattuni ja tulen takuulla kokeilemaan ja päivittelemään reseptejä sekä blogiin että nettisivuilleni. Luulin jo että näitä reseptejä ei löydy mistään!!!
- Lisäksi haluan kirjoittaa riippuvuuksista irtaantumisesta ayurvedisesta näkökulmasta liittyen edellisen postauksen kommentteihin

Pysykää siis messissä ja koitetaan muistaa se hetkessäelämisen autuus!

12 kommenttia:

 1. Mielestäni on tervettä kyseenalaistaa asioita välillä. Teen niin aika usein. Mietin mitä teen, miksi teen ja vieläkö asia tuntuu järkevältä.

  Mielestäni on typeryyttä mennä laput silmillä eteenpäin. Niinhän moni "leivän puputtaja" tekee, koska ei kyseenalaista asioita tai ihmisiä jotka näitä ruokaympyrä asioita hokee.

  VastaaPoista
 2. Eli oot toisin sanoen elänyt normaalin ihmisen elämää alkuviikon :P Se kun on kuitenkin ihan normaalia, ettei aina mee ihan putkeen. Ei kai se aina tarkoita sitä, että Ego puskee pintaan. Kun välillä tulee vastoinkäymisiä (ei niin, että niitä pitää tavoitella, vaan KUN niitä tulee) niin osaa taas arvostaa enemmän onnellisia asioita.

  VastaaPoista
 3. Jokaisen Valon Soturin polulla on vastoinkäymisiä :). Hän hyväksyy ne, lepää ja jatkaa taas uusin voimin oman kutsumuksen viitoittamaa tietä! Iloa ja valoa!

  VastaaPoista
 4. Tota mä kans välillä ihmettelen, että tuohon sun "uskontoon" ei kuuluis yhtään alakuloa, tylsistymistä, vitutusta yms normaaleja elämään kuuluvia asioista..Musta se kuulostaa ihan kamalalta, et ois aina kauhee smaili päällä, ja mikään ei koskaan tuntuis "negatiiviselta".
  Ja toisaalta, kyllähän tuo sun innostus kaikkeen noihin juttuihin on aika samanlaista suorittamista kun joku työntekokin, koko ajan pitää keksiä uusia juttuja (pulssiluenta, what??) kirjottaa blogia, tavoitella flowta..välillä tekis mieli sanoo et rauhotu ite! Nojuu, kiitos silti kivasta blogista, tai pidin kyllä siitä enemmän ennen kun tää meni aivan hörhöilyks mun näkökulmasta, mut jotain kiinnostavaa tässä silti vielä on..

  VastaaPoista
 5. Hyvä pointti edellisellä. Enkä tarkoita tätä v*ttuilumielessä, vaan ainahan elämässä on ylämäkiä ja alamäkiä, ihmisen mieli on sellainen, että haluaa aina uutta vaihtelua ja kyllästyy vanhaan. Ota välillä iisisti myös ayurvedan, flown ja kaiken mahtavuudenkin osalta. Ei elämän tarvitse olla täydellistä eikä ruokavalionkaan tarvitse olla aina täydellinen. Tavallinen arki ja asiat jotka ei mene putkeen on meidän kaikkien elämää, pointti on siinä miten näihin vastoinkäymisiin suhtautuu.
  Suorituskeskeisellä ihmisellä (enkä väitä että olisit sellainen) menee helposti terveet elämäntavat ym. hyvätkin asiat överiksi.

  VastaaPoista
 6. Olenkin lukenut tuon Gabriel Cousensin kirjan ja se on hyvää luettavaa. Gabriel tuleekin tänne Tree of Life keskukseen pari kertaa vuodessa pitämään workshoppeja ja on ensi kuussa Tel Avivissa luennoimassa.

  VastaaPoista
 7. Hei Heidi,

  voitko postata ajatuksias Kimberlyn the Solutionista?? Kiinnostais kuulla mitä mieltä oot tuotteesta ja onko se 'toiminu'...

  Kiitti mielenkiintoisesta blogista!

  VastaaPoista
 8. Hei Heidi, haluaisin esittää sinulle pari kysymystä ayurvedasta!
  Ensinnäkin, minkälaista aamupalaa suosittelisit pitta-ihmiselle? :) entä pitta-vatalle?
  Toiseksi, onko sinusta leivän paahtaminen parempi kuin että syö leivän suoraan pussista (jos siis leipää pitää syödä)? Luin jostain, että ayurvedista ruokavaliota noudattaessa leivän paahtaminen olisi hyvä asia, koska se poistaa leivän raskautta, mutta toisaalta olen käsittänyt, että ayurvedassa arvostetaan mahdollisimman raakaa ruokaa tai vain kevyttä kypsennystä... mitä mieltä sinä olet? :)

  VastaaPoista
 9. Tämä on kyllä nyt aiheen vierestä, mutta sopii niin hyvin blogiisi, että oli pakko laittaa linkki: hauska ja tehokas smoothiepläjäys, 15 smoothieta 3 minuutissa:
  http://www.greenforlife.com/15-smoothies-in-3-mins.htm (by Sergei Boutenko)

  VastaaPoista
 10. Niin, tai siis tarkemmin ajatellen, ei ollenkaan aiheen vierestä ;).

  Nimim. aivosumu...

  VastaaPoista
 11. Anonyymit: "Ihmisen mieli on sellainen..." Totta, ihmisen mieli on, kunnes pystymme olemaan samaistumatta siihen. Tällöin näitä ylös-alas - juttuja on paljon harvemmin ja niitä pystyy käsittelemään eri tavalla. Suorittamiseen en kommentoi mitään, kuin että sekin on jo nousu, että myöntää ja tiedostaa, että suorittaa.

  Edelleen olen sitä mieltä, että meillä ei pitäisi olla arkea eikä juhlaa siinä merkityksessä kun ne käsitetään. Kun mielihyvän hakeminen ei kohdistu enää ulospäin, voi jokainen päivä ja hetki olla iloa ja juhlaa. Rauha siitä, että tämä hetki tässä ja nyt on hyvä.

  R: Juu, vaikka kokemus on vasta 1 purkista. Teen seuraavan kosmetiikkajutun yhteydessä

  Piia: Molemmille sopii hyvin vihersmoothie, vaikka hieman täyteläisempi. Ks. ohjeita smoothiet-ketjusta oikealla. Etenkin talvisaikaan myös puuro, ja etenkin tuorepuuro marjojen kanssa voi olla hyväksi. Puuroonkin voi laittaa hieman kylmäpur.öljyä sekaan.

  Ayurvedan periaatteena on suosia mahd.puhdasta, mutta kypsennettyä ruokaa. Raakaravinto sopii myös riippuen kehotyypistäsi ja monesta muusta seikasta. Tuohon paahtamisseikkaan en osaa vastata, mutta käsittääkseni en usko sen ainakaan lisäävän leivän ravintoavoa. Paras leipävalinta on elävän ravinnon leivät idätetystä viljasta ja/tai siemenistä sekä itse tehnyt hiivattomat leivät. Kaupan teolliset leivät ovat aika kehnoja muutamia luomu-poikkeuksia lukuunottamatta...

  VastaaPoista
 12. nice post I really liked the way you highlighted some really important and significant points. appreciate your work .

  maca powder

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...