Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

18.2.2010

Puolukkajäädyke

Sarjassamme helpoimmat herkut esittelen aivan ihanan puolukkaherkun:

2 annosta

- 2 dl liotettuja parapähkinöitä (tai muita vastaavia)
- 1 rkl kookosöljyä
- hieman laatusuolaa
- ripaus steviaa tai agavea/hunajaa n. 1-2 rkl
- pussillinen puolukkaa (200g)
- extrana 1 tl kanelia sekä ripaus inkivääriä
- vettä, että sekoittuu

Sekoita ensin veden kanssa pähkinät soseeksi (mahdollisimman vähä vesi) ja lisää sitten muut aineet ja sekoita kunnolla. Laita seos lautaselle ja pakasta muutama tunti riippuen, kuinka jäistä haluat.

Minulla on ollut viime aikoina jonkinlainen himo puolukoihin ja käytän pussillisen niitä jatkuvasti aamusmoothiessa. Todella hyvä puolukkasmoothie löytyy tästä. Tsekatkaa saman postaajan kyseenalainen juttu valkosipulin "terveellisyydestä".

13 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa kyllä hyvältä! Tätä pitää kokeilla :)

    Kiitos linkistä valkosipulijuttuun, mielenkiintoista infoa...

    VastaaPoista
  2. Jännä juttu tuo valkosipuli. Koko aikuisikäni olen tiennyt ettei se sovi mulle, siitä tulee paha olo. Se on hyvää, eikä myöskään haju mua häiritse, siksi sitä joskus tulee syötyä pieni määrä, mutta ajoitan sen syömisen kyllä aina sellaiseen hetkeen, ettei tarvi muuta kuin olla sen jälkeen. En ole koko asiaa ikinä miettinyt tarkemmin, fiiliksen mukaan...

    Mistä Heidi sun puolukat on peräisin? Meillä alkaa olla marjavarasto lopuillaan, löytyykö kaupan pakastealtaasta kotimaisia? Lähinnä mustikkaa ja mansikkaa, puolukat on vähän nou-nou. T: Nirso :)

    VastaaPoista
  3. Tuli tästä mieleen, että onko sulla (tai jollain muulla) vinkkejä mitä "superfoodeja" vois kasvattaa ens kesänä..siis jotain smoothie-aineksia..pinaatti tulee ekana mieleen, muita vinkkejä?

    VastaaPoista
  4. jäädykkeet <3

    oon tehnyt raakaruoka.comin luumujäädykettä ja itse tehnyt cashewista ja viikunasta jäädykettä. viime päivinä on tehnyt mieli puolukkavispipuuroa. hmm. pähkinäinen puolukkajäädyke ois vielä tykimpää <3

    VastaaPoista
  5. purruti: itse ajattelin pistää macat kasvamaan!

    VastaaPoista
  6. Tarkennus, mahtaako kukaan missään myydä luomumansikkaa pakasteena? Ei tullut kesällä mieleen että marjoja kuluu tällaista tahtia. :/

    VastaaPoista
  7. Harmi kun täällä ei ole puolukkaa.Mutta on mansikka-aika,ja voisin kokeilla sitä mansikka-karpalo sekoituksella varmaankin.Öljyä en yleensä kyllä lisää pähkinäsmootheihin,koska musta pähkinöissä on jo aika paljon rasvaa.

    VastaaPoista
  8. Satu, katsoppas tuolta luomutuotteet http://www.pakkasmarja.fi/index.php?id=9 :)

    VastaaPoista
  9. Huh, nyt ei tee mieli valkosipulia vähään aikaan :/

    VastaaPoista
  10. Kiitos Daniela! Onhan niitä, loistavaa! :)

    VastaaPoista
  11. purruti: Nokkonen! Ihan must juttu:) Eikä välttämättä tarvi edes kylvää, kun löytää hyvät apajat. Voikukka on toinen, loistava maksan puhdistaja:) Bloggaan aiheesta lähempänä ajankohtaa!

    Jep, valkosipuli ei ole maistunut itsellenikään aikoihin, johtuen tosin kehotyypistänikin

    VastaaPoista
  12. Toimiva resepti, nam! Taidan kokeilla myös vadelmilla niin saa vielä vähemmän hapanta... :)

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...