Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

12.2.2010

Mission possible

Lyhyt teksti vaihteeksi!

Kuten olette huomanneet, blogini teema ja kirjotusten aiheet muuttuvat ja vaihtelevat edelleen tiuhaan tahtiin. Varoittelin tästä tahdin kovuudesta jo syksyllä, mutta hidastumisen suuntaa ei näy - päinvastoin.

Myös lukijamäärä suhaa ees ja taas. Tiedän tasan tarkkaan, mistä aiheista kirjoittaisin, jos tarkoituksenani olisi lukijamäärän kasvattaminen tai asiakkaiden hankkiminen. Nämä materialistisessa maailmassa arvossa pidetyt seikat ovat mielestäni aikansaeläneitä. Maine, kunnia, raha, asiat, mitä voi mitata - no thanks!

Saan kaikkein eniten itse irti siitä, kun näen, että kalenterissani on tyhjää tai kun saan kannustavaa palautetta blogilukijaltani tai asiakkaalta (ja sitähän tulee!). Joskus jopa manifestoin "ei töitä". Hullu yrittäjä - olen mä.

Tällä hetkellä tarkoitukseni on auttaa ihmisiä. Se onnistuu parhaiten tämän blogin sekä työni kautta. Oli sitten koulutusta tai ei, sehän ei minua estä. Kaikkein tärkeintä on, että uskon itseeni - vaikka tieto muuttuu jatkuvasti. Olen itse jatkuvasti päivittyvä biotietokone, joka lataa uusinta dataa sisäänsä - ja puskee sitä ulos - tänne, teidän saataville. Tätä on monen vaikea sulattaa ja kyllä - vastustajien joukkokin kasvaa.

Me itse luomme oman elämämme. Me itse luomme oman maailmamme. Vain mielesi luo rajoitteet. Haluatko oppia ylittämään rajasi? Vai haluatko pysyä tutussa ja turvallisessa? Vain positiivisuudella ja hyväksynnällä voimme tehdä pysyvää muutosta.

9 kommenttia:

 1. Hei, mä olen täysillä mukana. Yhden viikon aikana olen ottanut ruokavalioon avokadon, pinaatin, hampunsiemenet, macan ja kaakaonibsit. Kasviksia ja marjoja on mennyt isoja määriä. Eikä tämä suinkaan jää tähän.

  VastaaPoista
 2. "Vain positiivisuudella ja hyväksynnällä voimme tehdä pysyvää muutosta." Samaa mieltä! :)

  VastaaPoista
 3. Just näin Heidi! Mä ihailen suuresti sun rohkeuttasi kulkea omaa tietäsi ja kirjoittaa just niistä asioista mitkä kiinnostaa sua itseäsi eniten! Ihan mahtavaa! :)

  Uskon ja toivon että jatkat omaa rohkeaa linjaasi edelleen! Kaikkea hyvää Sinulle jatkoon!

  VastaaPoista
 4. Hyvin kirjoitettu. Tätä tyyliä kuin olis enemmän, mutta kun new age -höpinää ja ego-juttuja vaan pääosin nykyään.

  Varmaan aika moni kaipaa sitä blogin alkuaikojen tyyliä, ja on pettynyt tyylin muuttumisesta "intellektuellimmaksi" ja autoritäärisemmaksi, siksi "vastustus".

  Esim. 15.1.09 kirjoittamasi "Johdantoa"-kirjoituksesta lainauksia:

  "Harhaluulo on, että kasvisruuasta ei saa tarpeeks protskuu eikä lihakset kehity. Bullshit!!!"

  "Suosittelemme siis vähentämään lihan käyttöä, ei täysin lopettamaan (toki senkin voi tehdä). Mutta siis lisätä kasvisruuan ja erityisesti proteiinipitoisen sellaisen tekemistä. Tuliko jo selväksi!"

  Paljon kivempi tyyli jotenkin mun mielestä... Varsinkin tuo "tuliko jo selväksi!" oli niin mainio :D

  Jotenkin lämpimämpi ja helpommin lähestyttävä oli tuo alkuaikojen tyyli.

  Mut tietenkin jokainen kirjoittaa sillä tyylillä kuin haluaa ja mitä haluaa, en itsekään tyyliä vaihtaisi vain siksi ettei joku tykkäisi.

  Eikä blogailussa ole oikein mitään järkeä, jos tavoitteena olis vaan jatkuva lukijamäärän kasvattaminen (= pinnallista ja turhamaista oman suosion ja menestyksen mittaamista, imo), vaan eikö pointti ole just siinä, että saa tuoda ne itselleen tärkeät asiat ulos maailmalle?

  VastaaPoista
 5. Hei vielä. Aloitin tämän blogin lukemisen n. reilu viikko sitten. Yks ilta kahlasin kaikki tekstit - tai, ei voi sanoa kaikki - jätän luonnollisesti sellaiset aiheet vähemmälle, mitkä ei mua juuri tällä hetkellä kiinnosta ja kosketa. En kuitenkaan koe tässä blogissa tapahtuneen mitään suurempaa muutosta. Muutokset on ihan ymmärrettäviä, kun on käynyt ayurveda-kurssit ja muutenkin opiskelut arvatakseni aivan älyttömiä määriä asioita.

  Mun mielestä jatka vaan sillä omalla tyylilläs, ennemminkin sellainen väkinäisyys ja teennäisyys ärsyttäisi.

  Sivuhuomautus; herkuttelen samalla "smoothiella" (tehty vanhalla tehosekoittimella), jossa on hampunsiemeniä, marjasekoitus, banaania, avokadoa, macaa, kaakaonibsejä ja kookosöljyä. No niin, pinaatti meinas unohtua itse sekoituksestakin, ja näköjään myös listasta, mutta siis pinaattia reilulla kädellä. Nam!

  VastaaPoista
 6. Myönnän, että meikäläisen pelotti karkuun 2012-asiat ja ufo-henkinen sivusto, jolle aiheen tiimoilta linkitit. Vilkaisin sivustoa ja totesin että kyse on jostakin uudesta uskonnosta, jota en ihan ymmärrä - uskonnottomana minulle ei tosin uppoa mikään muukaan uskonto :) Ravinto / intialainen lääketiede / liikunta / slow life -juttuja oli mukava lukea, ja satunnaisesti palaankin nykyään katsomaan josko täältä löytyisi taas jotakin sellaista.

  Mietin kauan viitsinkö antaa näin "negatiivisen" kommentin, mutta päätin olla rehellinen, koska toivon sinulle kuitenkin kaikkea hyvää :)

  VastaaPoista
 7. Kommentoin nyt ensimmäistä kertaa, vaikka olen ollut päivittäinen lukijasi jo reilusti yli puoli vuotta. Ensiksi KIITOS ajatustesi jakamisesta!

  Minusta blogisi saa muuttua ja niin kauan kuin muutos peilaa omaa muuttumistasi/kehittymistäsi, on kirjoituksesi vilpitöntä ja siitä syystä kiinnostavaa. "Vastustamisen" ideaa en ymmärrä: jos blogisi ei kiinnosta tai se jopa ärsyttää, kannattaa se jättää lukematta. Jatka sinä juuri sillä ladulla, joka sinun eteesi aukeaa. Eikös se niin mene, että kun pysyy sydämelleen rehellisenä, tulokset tulevat kyllä siinä sivussa.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Taiga: Hienoa! Ja juuri niin, että kaikkea ei tarvitse lukea.

  Sarona: Niinpä:)

  soletta: Samoin sulle:)

  Jenni: jepskukkuu! Tuo ottamasi lainaus oli ehkä kirjoitustyyliltään omaani, mutta sen asiasisältö ja faktat on "hieman" muuttuneet. Mutta kaikenlainen muutos ja kehitys on ihmiselle luontaista, ainakin osalle.

  Rieppa: voipi olla, että jaan blogin kahtia, katsotaan!

  katri: Kiva, kun kommentoit, ja kiitos rohkaisusta:)

  Mia Lucia: Ihana ja osuva lainaus:)

  Pahoittelen hymiöideni suurkäyttöä!

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...