Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

26.1.2010

Tietoisuus, chakrat ja matka

Oikealla palkissa oleva "Astetta syvemmälle" - linkkilista on vasta alkutekijöissään ja uskon sen kasvavan ajan myötä vielä piiitkäksi. Olen ehkä tietoisestikin hieman vältellyt tätä aihetta, koska sen esilletuominen ja siitä kirjoittaminen ei ole "kevyintä" ja tiedän, että näitä kriittisiä "huuhaa" -epäilijöitä riittää, enkä toisaalta sitä yhtään ihmettele. Tätä asiaa ei pelkällä älyllä voi ymmärtää.

Vaikka olen mennyt vuoden aikana hurjasti sekä ylös- että eteenpäin, olen silti teorioiden ja kirjatiedon kanssa vielä aika aloittelija ja siksi hieman epävarma kirjoittamaan näistä aiheista. Palapelin kokoaminen alkoi mielessäni jo lähes vuosi sitten mahdollisesti astrologikäyntini sysäämänä (it´s not a coincidence). Kesällä avattuani Deepak Chopran kirjan "Iätön ruumis, ajaton mieli", alkoi palapeli rakentua vielä paremmin teorian tasolla.Olen aiemmissa kirjoituksissani sivunnut tietoisuuteni kehittymistä. En näytä todellakaan olevan yksin tämän "heräämiseni" kanssa ja voin olla varma, että tahti on kiihtymään päin lähivuosina. Ihmiset, jotka olen viime aikoina saanut elämääni ja takuulla vähintäänkin ikuisiksi ystäviksi ovat löytäneet tälle tielle lähes yksinomaan ravinnon puhdistamisen kautta. Aluksi luulinkin, että ravinnon puhdistaminen on jopa suora tie myös tähän "henkiseen kehitykseen", miksi kutsuin sitä vielä viime syksynä. Sitten tajusin, että ei se olekaan niin. Matkoja ja tapoja on niin monia kuin ihmisiä.

Taustoissa saattanee olla myös muita tekijöitä vaikuttamassa, kuten kiinnostus mystiikkaan, erillisyyden tunne, halu vaikuttaa asioihin, kuten ympäristöön, turhautuminen materialistiseen maailmankuvaan, riippuvuuksista irtautuminen (kuten suorittaminen) sekä oman "rock bottomin" kokeminen. Viime aikoina olen havainnut, että osan matka saattaa alkaa jonkin energiahoidon kautta tai jonkun ihmisen tapaamisella, joka sanoo oikeat sanat. Myös jokin "yliluonnollinen", jopa paranormaali kokemus voi olla mahdollinen. Tapoja on siis monia, mutta tärkeää on ottaa se ensimmäinen askel ja olla valmis ja halukas sekä muutokseen että matkaan. Yhteistä ainakin tutuilleni on se, että osa ihmisistä ei olisi ikinä uskonut uskovansa näihin "huuhaa" -juttuihin, ennen kuin se vain iski jostain. Selkeys. Elämässä on sittenkin järkeä.

Kun tietoisuutemme alkaa laajenemaan (tasoja on todella monia), alamme havaitsemaan, että emme olekaan yhtä ajatuksiemme=egon kanssa. Entiset "totuudet" alkavat murtumaan ja vähintäänkin kaikki oppimamme kyseenalaistetaan. Alamme kokea yhteneväisyyttä muiden kanssa sekä koemme, että jokainen tekomme vaikuttaa sekä meihin sekä maailmaan. Tämän vuoksi alamme suuntaamaan ja  keskittymään vain positiivisuuteen ja hyvyyteen. Mitä enemmän pystymme kuuntelemaan sisintämme, sitä enemmän alamme pääsemään irti egostamme.

Merkkejä egon murtumisesta ovat materialismista irtautuminen (sekä fyysisesti että henkisesti), asioiden, varsinkin itsensä ja muiden hyväksyminen sekä pyyteettömän rakkauden jakaminen. Siinä vaiheessa, kun tunnet olevasti ehyt ja tyytyväinen sellaisenaan, ilman mitään ulkopuolista (hetkellistä mielihyvää) alat olemaan jo pitkällä. Uskomattomia "sattumia" alkaa tapahtumaan ja jossain vaiheessa pysähtyy aika. Ei ole enää menneisyyttä tai tulevaa vaan tärkeintä on tämä hetki. Voit kysyä itseltäsi: Mikä stressi? Lähestyt sieluasi ja irtaannut "minä" -käsitteestä. Evoluutio kehittyy ja tasot jatkuvat. Mitä tapahtuu korkeammilla tasoilla - who knows:)Olen aiemmin puhunut ayurvedan avulla pyrittävään keho-mieli-sielu -yhteyteen. Pystymme käsittämään kehon ja mielen, mutta sielu on se tärkein osa. Yhteys sieluun tarkoittaa tietoisuutemme laajentamista.  Omaa tietoisuuden tasoa voi tutkia esim. chakrojen avulla. Chakrat ovat kehomme sisäisiä "lentäviä lautasia", seitsemän energiakeskusta ja ne sijaitsevat pystysuorassa linjassa kehossa. Eri chakroissa sijaitsevat mm. tunteemme, persoonallisuutemme, itsensä hyväksyntä, käyttäytymisemme, rakkautemme, myötätuntomme jne. Se, miksi "emme ole tietoisia" johtuu mm. siitä, että chakramme ovat niin tukossa.

Chakrat ottavat vastaan kehon omaa informaation värähtelyä sijaintinsa ja tehtävänsä mukaisesti. Ne myös ottavat vastaan kosmista värähtelyä kehon ulkopuolelta ja jakavat tämän tiedon energiakanavien, nadien kautta kehoon ja mieleen. Näin pystymme olemaan tietoisia sekä kehon että koko maailmankaikkeuden värähtelyistä yhtaikaisesti. Nadien päätepisteitä ovat ayurvedahoidossakin stimuloitavat marmat, jotka auttavat tukkoista energiaa poistumaan.
Käyn tässä läpi lyhyesti eri chakrat:

1. Juurichakra (alin), väri: punainen

Juurichakra on chakrajärjestelmän perusta. Sen tehtävänä on ohjata selvitymistarpeita ja itsesuojeluvaistoa. Se yhdistää meidät fyysisen maailmaan aineellisten tarpeiden tyydyttämiseen, olemassaolon ylläpitämiseen ja oman lajin säilyttämisen kautta. Juurichakra on ns. maadoituschakra. Liika energia juurichakrassa aiheuttaa mm. aggressiivisuutta tai egoismiä. Liian vähäinen energia taas epävarmuutta tai masennusta. Lisää

2. Sakraalichakra, väri: oranssi

Sakraalichakra on tunteiden, ruoansulatuksen ja seksuaalisuuden keskus. Se huolehtii sukupuolten välisistä ihmissuhteista, seksuaalienergiata, puhdistaa ja käynnistää tunteita ja fyysisiä prosesseja. Sakraalichakra on pohja toimiville ihmissuhteille persoonallisella tasolla.

Useimmilla on häiriöitä oranssin säteen energiakeskuksen alueella; riittämättömyyden tunne, itseluottamuksen puute, ulkonäköpaineet, pakkomielteet...Kun tämä chakra on tasapainossa meillä on hormonaalinen tasapaino, olemme kosketuksissa omiin tunteisiimme, meillä on hyviä ja lämpimiä ihmissuhteita, hyvä suhde seksuaalisuuteemme, olemme tyytyväisiä itseemme sekä meillä on hyvä suhde ruokaan. Lisää

3. Solar Plexus, väri: keltainen

Solar Plexus chakra yhdistetään älyyn, logiikkaan, henkilökohtaisiin saavutuksiin sekä rohkeaan ja avoimeen kommunikointiin. Se on yhteydessä egoon ja tunteisiin ja se reagoi ajatuksiin, jotka sisältävät huolia ja pelkoja. Kun tämä chakra on tasapainossa arvostamme ja luotamme itseemme ja muihin, olemme hyväntuulisia, spontaaneja ja estottomia. Liika energia Solar Plexuksessa voi tehdä meistä ylikriittisiä työnarkomaaneja sekä perfektionistejä. Lisää

4. Sydänchakra, väri vihreä

Sydänchakran kautta on mahdollista poistaa tukkeutumia muista energiakeskuksista. Tukos voi esiintyä esimerkiksi oranssin säteen alueella liittyen häpeän tunteeseen, joka on seurausta toistuvista kokemuksista elämämme aikana. Emme ehkä ole käyttäytyneet joissain tilanteissa mielessämme olevan ideaalikuvan mukaisesti. Vähitellen nämä kokemukset ovat muodostuneet käsitykseksi itsestämme, jota häpeämme. Alamme pitää itseämme virheellisenä ja vältellä tilanteita, joissa pelkäämme negatiivisen minäkuvan voimistuvan lisää.

Sydänchakran kautta työskentelemällä, eli antamalla itsellemme anteeksi ja hyväksymällä itsemme täydellisesti, pystymme avaamaan kolme ensimmäistä chakraa riittävästi, jotta energia pääsee nousemaan esteettä sydänchakraan, joka viimein avautuu. Tämä on etsijän tiellä suuri käännekohta, josta alkaa todellisen itsen tunteminen. Lisää

5. Kurkkuchakra, väri taivaansininen

Kurkkuchakra liittyy kommunikointiin, sekä itsemme että muiden. On vaikeaa ilmentää totuutta ja rehellisyyttä, jos kommunikaatiotoiminta ei kumpua rakkaudesta eli sydämestä. Jos sydän on auki, rehellisyys on automaattista ja kommunikointi tapahtuu avoimesti.

Kommunikoinnin toinen puoli on tietenkin suhtautuminen toisten kommunikointiin. Kuuntelemisen taito voi joskus olla vaikeaa – olla läsnä ja todella kuunnella ilman ennakkoasennetta, mitä toinen viestii. Kurkkuchakran tukkeuma voi olla peräisin siitä, että ei hyväksy toisten kommunikointia tai ei kunnioita sitä, mitä toiset edustavat.

Kun tämä chakra on tasapainossa keskitymme paremmin, olemme tyytyväisempiä, parempia puhujia, taiteellisesti inspiroituneita sekä aktiivisemmin kiinnostuneita spirituaalisen viisauden ja meditoinnin opiskelusta. Kun tämä chakra on tasapainossa, aineenvaihdunta toimii hyvin. Kun kurkkuchakrassa on liikaa energiaa (kun chakra pyörii liian nopeasti) se voi johtaa ylimielisyyteen, liialliseen puhumiseen sekä itsekeskeisyyteen. Lisää

6. Kolmas silmä - chakra, väri: indigo

Kolmannen silmän avautuminen tarkoittaa, että entiteetti tiedostaa itsensä Luojaksi – olennoksi, joka on mittaamattoman arvokas. Materialismissa eläminen, itsensä arvottomaksi tunteminen ja rajattomien mahdollisuuksien kieltäminen pitävät otsachakran tukossa. Huono mielikuvitus, rajoittunut käsitys elämästä ja kyvyttömyys visualisoida kielivät heikosta energiapyörteestä kolmannessa silmässä.

Kun tämä chakra on tasapainossa ja toimii täydellä potentiaalilla, se saa meidät näyttämään ja tuntemaan itsemme nuorekkaiksi, olemaan mieleltämme valppaita, avoimia, terveitä, irtaantumaan materiaalisen omistamisen tarpeesta, poistaa kuolemanpelon, avaa psyykkiset voimavaramme ja tuo esiin telepaattiset ja selvänäkemislahjamme. Lisää

7. Kruunuchakra, väri: violetti

Tämä chakra hallitsee käpylisäkettä, joka ottaa ja varastoi valoa. Valo sisältää henkistä informaatiota ja tietämystä. Kruunuchakra sijaitsee päälaessa, sen korkeimmassa kohdassa.Tämä henkinen keskus auttaa meitä kehittämään taiteellisuuttamme ja rakkautta elämään. Se auttaa meitä olemaan ystävällisiä ja ottamaan toiset paremmin huomioon . Kun tämä chakra alkaa avautua, alamme kiinnostua mystisistä ja yliluonnollisista asioista ja opetuksista. Kun se on tasapainossa, tulemme avoimiksi universaaliselle energialle ja meillä on pääsy tietoiseen ja alitajuiseen mieleemme.

Kruunuchakra ei luonteensa vuoksi tarvitse tasapainotusta, koska ”se on kuin se on” – raportti tai rekisteri meidän kokonaistilastamme. Korkealle kehittyneiden olentojen ei tarvitse tietää meidän nimiämme, koska ne pystyvät tunnistamaan meidät paljon tarkemmin lukemalla violetin säteen spektrografiamme, jota voidaan pitää metafyysisenä identiteettinä. Violetti säde ilmaisee meidän todellisen värähtelymme.

Chakrojen tasapainotus ja aktivointi tapahtuvat kuudessa alemmassa chakrassa. Kun kuusi alempaa chakraa ovat aktivoituneet, aukeaa kruunuchakra, jonka jälkeen kaikki olemassa oleva, kaikkein arkipäiväisimmätkin asiat, avaavat pyhän luonteensa. Kaikki on Luojaa. Lisää

Tällä Chakratestillä (enkuksi) voit testata kuinka auki omat chakrasi ovat. Kerro ihmeessä kommentteihin tulos (vaikka nimettömänä)

Suosittelen lukemaan myös ainakin tämän tiivistyksen Tähtiportti 2012 - sivustolla käsiteltävistä asioista. Näiden asioiden lukeminen on itselleni erittäin mielekästä palapelien kokoamista. Kun mieli on avoin "ja sielu on auki" menee teoria "heittämällä sisään" syventäen jo valmiiksi omaksumaa. Tässä tiivistelmän loppuosio:

"...Maa-planeetan ihmiset elävät tällä hetkellä kolmannella tietoisuuden tasolla, kolmannessa ulottuvuudessa (3D).
- Kehitys tietoisuuden tasoilla kulkee sykleissä, jotka kestävät tietyn ajanjakson
-Kolmannen tihentymän/ulottuvuuden sykli kestää noin 76 000 vuotta, jonka jälkeen koko planeetan energia alkaa automaattisesti värähdellä nopeammin, ja planeetta muuttuu neljännen ulottuvuuden planeetaksi.
-Jotta planeetan pinnalla elävät olennot pystyisivät asuttamaan nopeammin värähtelevää planeettaa, on niiden pystyttävä nostamaan värähtelytaajuuttaan vähintään minimivaatimustasolle.
-Kolmannen ulottuvuuden syklin lopussa on sadonkorjuu, jossa värähtelytaajuuttaan onnistuneesti nostaneet ”ylösnousevat” seuraavaan ulottuvuuteen. Yhä matalasti värähtelevät jatkavat uudelle 3D-syklille jollakin toisella planeetalla. Tätä voi verrata luokalle jäämiseen koulussa. Ei mikään katastrofi, jokainen etenee omassa tahdissaan.
-Maa-planeetalla sadonkorjuu ja syklin päätös koetaan 2012"

Aiheeseen liittyvää tietoa on koottu kattavasti myös kotimaiselle Adonai-sivustolle, jonka perustaja Marja kävi eilen luonani. Sieltä suosittelen lukemaan erityisesti artikkelit-osiota mm. uudesta tietoisuudesta sekä miten löytää oma sisäinen äänensä? Viimeisimmässä on hyvä "meditaatio"harjoitus. Sivustolla on myös mielenkiintoinen blogi, jonka tässä kirjoituksessa Marja , entinen skeptikko/ateisti/agnostikko kertoo, miten elämä yllätti myös hänet.  Tässä postauksessa hän kertoo oivaltaneensa sen, että myös ravinnon kautta voidaan löytää tälle tielle.Jokaisella on oma matka

Lähteitä mm. Reiki-sivut, Yhdenlaki (Tähtiportti), mm. Deepak Chopran ja Eckhart Tollen kirjat, Ayurveda- sekä astangajoogakirjat

25 kommenttia:

 1. Sain tällaiset tulokset:

  Root: under-active (6%)
  Sacral: open (31%)
  Navel: open (25%)
  Heart: open (38%)
  Throat: open (13%)
  Third Eye: open (38%)
  Crown: under-active (6%)

  Itsellänikin kiinnostaa nämä asiat, ja innolla odotan miten tämä ruokavalion muuttuminen ja joogan aloittaminen jatkossa vaikuttaa muhun. :)

  Kiitos ihanasta blogista!

  VastaaPoista
 2. Noinen: kiitos:) Kannattaa tehdä testi uudestaan muutaman kuukauden päästä!

  VastaaPoista
 3. Terve Heidi!

  Ajatellusi on selkeästi ottamassa askeleita kohti jotain paljon syvempää. Edessä on varmasti avartava matka. Chakrat ovat taas yksi "ismi" muiden joukossa, mutta ainakin vanha lause "cogito ergo sum" toteutuu senkin kautta. Toivotan iloa matkan kulkemiseen.

  Suosittelen seuravaa lyhyttä videota:
  http://www.youtube.com/watch?v=a15KgyXBX24

  "...they are the only animals that think they're suppose to be happy. All the other animals can just be."

  Namaste,
  Tero Isokauppila
  http://isokauppila.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Kiitos Heidi kun jaksat jakaa tietouttasi muille, se on mielettömän tärkeää! Minullekin tulee välillä mahtavia tietoisuuden hetkiä, mutta arki onnistuu karkoittamaan ne pois. Viime aikoina ei ole mennyt kauhean hyvin, kuten chakra-testin tulokset kertovat:

  Root: under-active (-50%)
  Sacral: under-active (-25%)
  Navel: under-active (-63%)
  Heart: open (13%)
  Throat: open (0%)
  Third Eye: under-active (-25%)
  Crown: open (6%)

  Kaipaan selkeästi muutosta, mutta raakaravintoa en sulata eikä joogakaan ole viime aikoina tuntunut houkuttelevalta. Olisi tosi mielenkiintoista tulla kehotyyppianalyysiin, mutta en täältä Helsingistä taida ennättää. Jatkan siis netissä roikkumista :)

  Enna

  VastaaPoista
 5. Avasin blogisi ja hymy levisi kasvoilleni: tässä se nyt on! Olin nimittäin juuri tänään miettinyt tätä chakra-asiaa. Mietintä johtui siitä, että minun oli ihan pakko muuttaa oman blogin taustaväri valkoisesta vihreäksi ja aprikoin, että liittyyköhän tämä tunne nyt jotenkin sydänchakraan. Piti kirjoittaa chakroista ja viitata tuohon Reikisivustoon myös omassa blogissani, mutta en vielä ehtinyt, enkä nyt enää koe tarpeelliseksikaan. Testiä en vielä tehnyt, mutta aion tehdä.

  Kovin samanlaisia vaiheita tässä mennään :).

  VastaaPoista
 6. Oma tulokseni:

  Root: open (31%)
  Sacral: open (44%)
  Navel: open (31%)
  Heart: open (38%)
  Throat: open (56%)
  Third Eye: open (19%)
  Crown: under-active (0%)

  Täytyy myöntää, etten ymmärrä tuloksesta mitään, koska koko chakra asia on vieras. Pitää siis ottaa enemmän selvää :)

  VastaaPoista
 7. Kauheasti pidän kirjoituksistasi! Keep up the good work!

  Suosittelen lukemaan kirjan -Havahtuminen- by Anthony De Mello. Muutti kohdallani kaiken. :D

  VastaaPoista
 8. En oikeastaan koskaan kommentoi seuraamieni blogien kiinnostaviin merkintöihin, mutta nyt on pakko tehdä poikkeus, sillä tämä postaus heijastelee niin täysin omia ajatuksia, tuntemuksia ja viimeisen parin vuoden kokemuksia. Varsinkin nuo kirjoittamasi kohdat oman tietoisuuden kehityksestä sopisivat myös oman matkani kuvaukseksi.

  No, tämä oma matkani on varmasti vielä ihan alkuvaiheissa, mutta ensimmäiset askeleet on otettu ja tulevat suuntaviivatkin alkavat olla selvillä, mm. tuon chakra-testin (löysin ja tein sen viime viikolla) johdattamana.

  Tämä kommentti on siis nyt vain lähinnä merkiksi siitä, että et tosiaan ole "heräämisesi" kanssa yksin :) Niin ja kiitokset mielenkiintoisesta blogista!

  Katri

  VastaaPoista
 9. Moi Heidi!

  Minä sain chakra-testistä tällaiset tulokset:
  Root: open (25%)
  Sacral: open (25%)
  Navel: open (38%)
  Heart: open (38%)
  Throat: open (31%)
  Third Eye: open (19%)
  Crown: open (19%)

  Pitää tutustua noihin chakroihin paremmin, vielä en niistä juurikaan tiedä. Mutta kovin rauhallinen ja tasapainoinen olo on ollut tässä viime aikoina. Kertoohan tuo tuloskin samaa...?

  t. Pia,
  joka kävi Auyrveda-hoidossasi pari viikkoa sitten ja on pitänyt jo aikaisemmin kirjoitella, että heti hoidon jälkeen kun lähdin kotiin, minulla oli jotenkin aivan ihmeellisen hyvä olo ja ihan super iloinen mieli. Tuntui että jotain, mitä lie :), siellä hoidossasi tapahtui...

  VastaaPoista
 10. Heidi, laitatko myös omat tuloksesi tänne?

  VastaaPoista
 11. Tällainen tulos... X) Jep, tutultahan tuo tuntuu. Nyt pitäisi enää tietää, miten tuota sydän-chakraa rauhoitetaan.

  Root: open (44%)
  Sacral: open (44%)
  Navel: open (25%)
  Heart: over-active (75%)
  Throat: open (56%)
  Third Eye: open (63%)
  Crown: open (25%)

  VastaaPoista
 12. Root: open (50%)
  Sacral: open (31%)
  Navel: open (50%)
  Heart: open (50%)
  Throat: over-active (100%)
  Third Eye: open (69%)
  Crown: open (44%)

  VastaaPoista
 13. Root: under-active (13%)
  Sacral: under-active (-6%)
  Navel: open (38%)
  Heart: open (38%)
  Throat: open (50%)
  Third Eye: over-active (81%)
  Crown: open (25%)

  Olisi kiva kuulla Heidin analyysi tästä. Miten mun kolmas silmä voi olla yliaktiivinen ;)

  VastaaPoista
 14. Kiitos mielekiinnosta ja kommenteista.
  Erityisesti Piia: Tosi kiva kuulla!!

  Laitan tähän nyt pyynnöstä omani, viimeiset 3 testiä, jotka olen tehnyt n. kuukauden välein:

  17.11.09

  Root: open (63%)
  Sacral: open(50%)
  Navel: open (69%)
  Heart: over-active(75%)
  Throat: open (44%)
  Third Eye:open(50%)
  Crown:over-active(75%)

  20.12.09

  Root:over-active(94%)
  Sacral:over-active(81%)
  Navel:over-active(94%)
  Heart:open(75%)
  Throat: open(69%)
  Third Eye: over-active(81%)
  Crown:open(75%)

  26.1.10

  Root:over-active(88%)
  Sacral: over-active(75%)
  Navel: open(63%)
  Heart: over-active(75%)
  Throat: open(56%)
  Third Eye:open (56%)
  Crown:open (69%)

  Over-active ja openin rajat ovat hieman häilyvät näköjään...

  VastaaPoista
 15. Tässä mun tulokset:

  Root: under-active (-6%)
  Sacral: open (25%)
  Navel: open (44%)
  Heart: open (38%)
  Throat: under-active (6%)
  Third Eye: under-active (-19%)
  Crown: under-active (-6%)

  Ei vielä mitään hajua mitä noi tarkoittaa, tutkimaan siis :)

  - Piia

  VastaaPoista
 16. Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksestasi! Chakroista olen kuullut ennenkin, mutta niin vain arjen virta on nekin tiedot ja ajatukset vienyt mukanaan... joten tämä muistutus tuli minulle tarpeeseen! Pitää tutustua aiheeseen enemmän paremmalla ajalla.

  Monella on tosi tasapainoisia tuloksia, myös Heidillä! Hienoa. Oma testitulokseni kertoo kutakuinkin kaiken olostani ja elämäntilanteestani (karmeaa katseltavaa):

  Root: under-active (-69%)
  Sacral: under-active (-13%)
  Navel: under-active (-50%)
  Heart: open (19%)
  Throat: under-active (-25%)
  Third Eye: open (50%)
  Crown: under-active (-13%)

  VastaaPoista
 17. Root: under-active (-63%)
  Sacral: under-active (-56%)
  Navel: under-active (-56%)
  Heart: under-active (-44%)
  Throat: under-active (-25%)
  Third Eye: under-active (-38%)
  Crown: under-active (-38%)

  Apuva! Taitaa olla paljon haasteita edessä...

  VastaaPoista
 18. Mulla oli testin mukaan kaikki kohdat auki, paitsi kurkkuchakra yliauki. Mitä en itse allekirjoita, sillä en ole lainkaan dominoiva, enkä puhu liikaa:) täytyy muistaa kuitenkin, että tuo on vaan suuntaa antava testi, joka ei loppujen lopuksi kerro kovin paljoa. Oletteko huomanneet, että noihin kysymyksiin vastaaminenkin on aika haastavaa, sillä aina ei löydy sopivaa vastausvaihtoehtoa, ja jossain tilanteissa saattaa itsekin toimia eri lailla kuin toisissa. Ja jos esimerkiksi oma itsetuntemus on huono, ei välttämättä tiedosta edes kaikkia omia käyttäytymis- ja toimintamalleja. :) Mutta ihan kiva testi silti!

  VastaaPoista
 19. Näitä ihmisten testituloksia lukiessa en voi olla miettimättä...
  Todetaan nyt ihan alkuun, että olen varsin maallinen ihminen, ja suhtaudun hengellisiin asioihin, oli muoto mikä tahansa, jotenkin etäältä. Minulle uskonnot, horoskoopit, chakrat jne. ovat enemmänkin vertauskuvia kuin mitään kirjaimellista. Tätäkin blogia luen lähinnä raakaruoka-kiinnostukseni takia.
  Tein itse tuon testin, ja sain tuloksen, että sakraali- ja kurkku-chakrat ovat "auki", muut eivät. Kuitenkin koen eläväni hyvää ja tasapainoista elämää.
  Minulla on ystäviä ja tuttavia, jotka ovat kiinnostuneet henkisestä puolestaan: uskonnoista, astrologiasta, mystiikasta jne. Joskus tuntuu, että käsitteisiin, kuviin, "testeihin", "guruihin" ja teksteihin on helppo kiinnittää liikaa huomiota. Silloin niihin "sotkeutuu" ja alkaa tavoitella jotain toissijaista, muotoa.
  Toisin sanoen: tämäkin testi voi olla ihan kiva ja antaa ajattelemisen aihetta, mutta samat vastaukset, hieman toisessa muodossa, voinette löytää ihan itse itsestänne, jos maltatte olla rehellisiä. Tämä on KUITENKIN lopulta vain keinotekoinen, vaillinainen ja vieraan ihmisen tekemä testi.

  VastaaPoista
 20. Kyseessähän lienee ihmiset, joita kiinnostaa kehittää revisionistinen käsitys historiasta ja eskatologia siitä kuinka siirrytään Parempaan maailmaan. Vain marginaaliryhmä ihmisistä kuitenkin systematisoi mytologiset uskomukset historiasta ja tulevaisuudesta ns. Suureksi tarinaksi asti ja siksi kannatus on pientä, koska vastakkaista laitaa edustavien äärirealistien koko on suurempi ja koska heidän mytologinen vaistonsa on kehittymätön.

  Evoluutio ei valitettavasti kehittänyt ihmiselle kunnollista reaalimaailman hahmottamiskykyä, jolla päästäisiin reaalimaailman kompleksisiin ilmiöihin kunnolla kiinni. Sen sijaan evoluutio kehitti ihmiselle intuition, jonka avulla ihminen paikkaa tietämyksensä aukot arvaamalla ja vakuutteluilla itselleen sekä muodostaa näin katteettoman luottavaisen käsityksen eri kompleksisten ilmiöiden luonteesta.

  VastaaPoista
 21. Oletko Heidi perehtynyt kundaliinijoogaan? Itseäni kiinnostaisi kokeilla, mutta en tiedä vielä paljoakaan aiheesta.
  t.hellu

  VastaaPoista
 22. Hellu: En ole perehtynyt, mutta jooga yleisesti on hyväksi. Oma lajini on astanga. Jooga tekee samaa prosessia kuin puhdas ravinto ja meditaatio. Suosittelen lukemaan tämän hyvän artikkelin, josta pitäisi tehdä kunnon postaus: http://www.annenuotio.net/ashtangajooga/prosessit.php

  Tulossa jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
 23. Root: open (31%)
  Sacral: open (56%)
  Navel: open (44%)
  Heart: open (25%)
  Throat: open (63%)
  Third Eye: over-active (75%)
  Crown: open (69%)

  VastaaPoista
 24. Wau, olipa hienoa löytää tälläinen blogi. Asioita jotka ovat jo vuosia olleet lähellä sydäntäni, ruoka, terveys ja henkinen/sisäinen kasvu. Minusta tuli lukijasi, ehdottomasti =)

  VastaaPoista
 25. Tämä on todella mielenkiintoista! Tuloksissa ei varsinaisesti mitään yllätyksiä, mutta infoa lisää kuitenkin. Hienoa, että joku jaksaa kertoa asioista rohkeasti ja avoimesti!

  Root: open (25%)
  Sacral: open (25%)
  Navel: under-active (0%)
  Heart: open (50%)
  Throat: over-active (69%)
  Third Eye: open (56%)
  Crown: open (56%)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...