Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

22.1.2010

Slow viikko ja Fiesta Molea!

Oletteko huomanneet, kuinka elämä kulkee sykleissä aivan kuten luontokin. Välillä tuntuu, että kaikki kasaantuu päälle ja seuraavalla viikolla onkin jo hyvin rauhallinen ja leppoisa olo. Vaihtelu voi tapahtua jopa päivien ja tuntien sisällä. On jännä huomata, kuika suuri vaikutus omalla mielellämme on kiireeseen tai siihen, kuinka näemme maailman. Itselläni se ero on kuin yö ja päivä. Jos "listallani" on kymmeniä tekemättömiä asioita, kuten sähköpostiin vastaamisia tms. olen paljon levottomampi, kuin että jos asiat olisivat hoidettu. Ympäristömme on kuitenkin täysin neutraali, vain oma mielesi vaikuttaa siihen, kuinka asennoidut siihen sekä elämään. Mitä enemmän meillä on sisäisesti hyvä olla, sitä enemmän pystymme kiinnittämään vain positiivisiin seikkoihin huomiota ympäristössämme. Asiat kyllä hoituvat itsestään ja mitä vähemmän yrittää sen parempi!

Eilisellä Jukan "Saavuta tavoitteesi" -luennolla oli osuva esimerkki oman sisäisen maailman vaikutuksesta ulkoiseen. Tehtävänä oli etsiä muutaman sekunnin ajan huoneesta kaikki ruskean väriset jutut ja sitten sulkea silmät. Tämän jälkeen luennoitsija kysyi, muistaako kukaan mikä oli vihreää? Esimerkki kuvastaa sitä, että jos sisällämme  on "paskaa" (anteeksi kielenkäyttöni), niin kiinnitämme siihen automaattisesti huomiota myös ulkoisesti, vaikka ulkomaailmassa riittäisi värejä, mistä valita. Sinä itse luot todellisuutesi, ympäristösi ja elämäsi. Vain mielesi on välissä tekemässä rajoituksia, esteitä ja höpisemässä negatiivisuuksia.

Kun ihminen on sisäisesti ehjä ja tasapainossa, hän pystyy vaikuttamaan myös ulkoiseen maailmaan positiivisesti. Nämä ihmiset ovat niitä, jotka muuttavat tätä palloa paremmaksi paikaksi, suuri osa on niitä, jotka sitten tarpovat ja koittavat selviytyä. Oma sisäinen tasapaino on suoraan verrannollinen ulkoiseen elämään ja siinä menestymiseen.

Pari edellistä viikkoa ovat omassa mittakaavassani olleet jopa liian työntäyteisiä ja toivoinkin ajatuksissani tätä hidastamista, joka sitten osui tälle viikolle. Parasta on tekemättömyys ja hetkessä eläminen. Vaikka työni on nautinnollista, on silti parasta olla tekemättä töitä lainkaan! Ei ole tehtävälistaa, vaan mukavia tehtäviä, jotka voi tehdä fiiliksen mukaan halutussa järjestyksessä. Välillä voi käydä hiihtämässä, kirpputorilla tai valmistaa rauhassa ajan kanssa ruokaa (vaikka näihin omiin kokkailuihin ei oikein mitenkään saa kulumaan paljoa aikaa)

Äsken kävin kirpputorilla, josta varasin aiemmin viikolla pöydän. En päässyt viemään tavaroita sinne, vaan siskoni ja äitini veivät tavarani sinne omiensa kanssa. Vaeltelin pöydästä toiseen rauhassa ja nauttien hitaudesta, kunnes päädyin mielenkiintoiseen pöytään. Katselin vaatteita ja ihmettelin, että "onpa samantapaisia ja jopa samanlaisia vaatteita kuin itsellä muutama vuosi sitten!" Olin napannut jo siitä yhdet housut ostettavaksi, kunnes tajusin sen olevan siskoni pöytä, jossa oli omia vanhoja vaatteitani! Olipa hassu juttu, mutta tulin siitä niin hyvälle tuulelle. Ostaa nyt omia vaatteitaan! Tässä muutama ostokseni, yht 6€

Ihana viltti, wc:n pinkki matto, vihreät villatohvelit (uudet) sekä siskoni housut (ei kuvassa)Tänään panostin myös ruokaosioon ja tein MAAILMAN PARASTA dippiä/kastiketta KIITOS FIESTA MOLEN ja muiden huippuaineiden.

FIESTA MOLE (tilaa Puhdistamosta, quinoaa-koodilla -5%)


Meksikolaistyyppinen mausteseos, jossa on jauhettua tomaattia, kaakajauhetta, hampunsiemeniä, macaa, pellavaa, kookosta, sun fire -suolaa ja erilaisia yrttejä ja mausteita. Extrana vielä pakkauksen mukaan rakkautta ja intentiota:)

Hinta (59€ 454g) voi tuntua kovalta, mutta tämä on täyttä laatua ja myös riittoisaa! Raportoin sitten, kauanko paketti riitti itselläni. On ainakin kovassa käytössä sen voin luvata.

Säilytä Fiesta Molea kylmässä!

Paras kastike (Fiesta mole, sovellettu Raw Chef) lisää esim. ao. kaalisalaatin päälle. Toimii erinomaisesti myös dippinä esim. pilkotuille juureksille ja tarjottuna paremmassakin tilaisuudessa!

- Avokado tai useampi
- Loraus oliiviöljyä
- Loraus agavea
- Loraus sitruunaa
- extrana Fiesta Molea 1 rkl

Kaalisalaatti (alkuper. Raw Chef hieman sovellettuna)

- Pilkottua kaalia
- Vuorisuolaa
- Pari tomaattia pilkottuna
- 1 dl hampunsiemeniä

Liotin kaalia vedessä n. tunnin, en tiedä vaikuttaako/pehmentääkö. Taco-siemenleipä

- 1 dl pellavansiemeniä liotettuna 2 dl vedessä tunnin
- Porkkana ja pala parsakaalia pilkottuna
- 1 rkl Fiesta mole -mausteseosta
- Vuorisuolaa
- Vettä sen verran, että sekottui blenderissä (Vitamix tai tehosekoitin)

Lisää ainekset (siemenet vesineen) blenderiin/tehosekoittimeen ja sekoita. Kuivatus kuivurissa tai uunissa miedollä lämmöllä n. 5 tuntia

Fiesta Mole on siis aivan loistava mausteseos ihmiselle, joka haluaa saada nopeasti, huippulaadukasta ja maustettua ruokaa. Simplify to super! Mielenkiintoinen havainto on se, että Fiesta Mole sekä Ruohonjuuresta ostamani Pitta-mausteseos maistuvat hieman samanlaisille. Molemmat on tosi hyviä, mutta Fiesta Mole nappaa kyllä voiton.

Viettäkääpä Slow Weekend!

16 kommenttia:

 1. Anteeksi vain, mutta tämä kyllä on tosi tyhmä esimerkki:

  "Eilisellä Jukan "Saavuta tavoitteesi" -luennolla oli osuva esimerkki oman sisäisen maailman vaikutuksesta ulkoiseen. Tehtävänä oli etsiä muutaman sekunnin ajan huoneesta kaikki ruskean väriset jutut ja sitten sulkea silmät. Tämän jälkeen luennoitsija kysyi, muistaako kukaan mikä oli vihreää? Esimerkki kuvastaa sitä, että jos sisällämme on "paskaa" (anteeksi kielenkäyttöni), niin kiinnitämme siihen automaattisesti huomiota myös ulkoisesti, vaikka ulkomaailmassa riittäisi värejä, mistä valita."

  VastaaPoista
 2. en ymmärtänyt tuota esimerkkiä :)

  siis jos pyydetään kiinnittämään huomiota ruskeaan (eli siihen paskan väriin?) niin miksi se on outoa, että ihmiset sitten kiinnittävät siihen huomion, sitähän juuri pyydettiin?

  VastaaPoista
 3. Ah, ihania postauksia Heidi! <3 En ole taas hetkeen "ehtinyt" lukea postauksia, kun on jostain syystä taas elämässä vaihde lipsahtanut sinne suorittamisen puolelle, niin koulun, harrastuksien ja työn puolesta - ja sen kyllä huomaa. Eilen tuli sitten betoniseinä vastaan, ja keho viestitteli pahasta olostaan melko rajusti. Vaikka tulevina viikkoina työkuorma ei hellitäkkään, niin helpottaa silti lukea näitä postauksia ja saada taas vähän uutta perspektiiviä asioihin. :)

  VastaaPoista
 4. Karoliina: Eiköhän se vaan kuvaa sitä, että jos keskityt kaikkeen negatiiviseen [ympärilläsi], niin et muuta huomaakaan. Eli positiiviset ajatukset kehiin :)

  VastaaPoista
 5. jep, tuo Danielan ajatus on tietysti ihan faktaa, mutta jos se oli tuon tehtävän idea, niin kuulostaa aika ikävältä kompa-tehtävältä.
  "Keskittykää ruskeaan väriin"
  "Hah, ette huomanneet mikä oli vihreää, koska keskityitte liikaa siihen mitä pyydettiin! teillä on siis varmasti sisällänne pelkkää paskaa"
  ööh... reilua? :D
  itselle tulisi ainakin vähän huijattu olo :)

  VastaaPoista
 6. Esimerkin tarkoituksena oli havainnollistaa sitä, että jos meillä on tietty "vire" tai "väri" sisällämme, niin "samaistumme" siihen myös ulkomaailmassa. Tavallaan se olikin kompa, eikä sitä pidä ottaa kirjaimellisesti tai ainakaan henk.kohtaisesti. En tiedä, miksi se itselleni on ihan selkeä ja siis itsekin muistin pelkät ruskeat jutut:)

  VastaaPoista
 7. Siis ovatko jotkut värit lähtökohtaisesti parempia / huonompia kuin toiset?

  VastaaPoista
 8. Väreistä ei ollut kyse, esimerkki vaan havainnollisti. Karoliina on tavallaan oikeassa tuossa huijaamisesta: niinhän sekä elämä että me itse huijaamme itseämme ja sen huomatessamme -koemme tulleemme huijatuksi,parhaassa tapauksessa nauramme omalle hölmöydellemme.

  Jos ihmisellä on huonoja aikoja, esim. yksityiselämä ei suju, näkee helposti muunkin maailman melko pahana paikkana: sisäinen maailma tavallaan ohjaa etsimään negativisia sävyjä, kuten esimerkissä ruskeaa väriä. Tällöin, masentuneen mielestä, kaikilla muilla on joku joka rakastaa ja elämä (muka) niin aurinkoista: ja näinhän ei ole, vaan kaikilla on onglmansa, se vihreä sävy ja ne muut värit joita ei vaan huomamnanut...

  Jos taas on palavan rakastunut, katselee ympäristöä jopa liiankin ruusunpunaisin lasein näkemättä niitä, joilla ei mene niin hyvin.

  Elämänilo on asenteesta kiinni. Maailmassa on niin pahaa kuin hyvääkin: kannattaa ottaa kaikki irti siitä valoisasta ja opetella myös tuntemaan kaikki spektrin sävyt: maalma on monenmoinen paikka, ja uusia värejä (ja naurun aihetta) löytyy varmasti jokaiselle päivälle.

  VastaaPoista
 9. Heidi vaikuttaa mahtavalta tyypiltä!

  Näin miehenä kun on tuntenut naisia, jotka ovat niin eri mailmassa ja joille on tärkeää vain muoti,shoppailu ja biletys, niin on mukavaa huomata että on olemassa myös naisia, jotka ovat tuollaisia Wonder-Womaneita.

  Olisi kyllä mukavaa tuntea jengiä jotka ajattelee samalla tavalla ravitsemuksesta ym. asioista. Nyt sitä on jotenkin yksin kaiken kanssa ja saa vain kuunnella monilta(työkavereilta) vittuilevaan sävyyn että luomu-poika, että ethän sä voi elää vaan kasviksilla ja sitten haukutaan ja kysellään että mikä sä luulet olevasi ja luuletko että elät pitempään.

  Toisaalta naljailu on alkanut vasta kun itse on muuttunut ruokavalion muutoksen takia energisemmäksi, iloisemmaksi ja sitä rataa.
  No ei se silleen haittaa kun en ota itseeni mitään mitä muut sanoo, vaan annan anteeksi kaiken, mutta kummalista se on.

  Noin. Nyt minäkin sain kerrankin kirjoitettua mitä mietin. Voi olla että väärään paikkaan kirjoitin, mutta useasti tapanani on olla väärässä paikassa väärään aikaan. Lukikohan tätä kukaan..
  t. Yx-mies.

  VastaaPoista
 10. Vale, kiitos valaisusta:) Juurikin noin!

  Yx-mies: Kiitos, samaa mieltä:) Ei muuta kuin piireihin ja tutustumaan sitten vaan, ei sitä yksin kannata murehtia

  VastaaPoista
 11. Yx-mies, kyllä meitäkin löytyy, ja tän "aatteen" näkee pikkuhiljaa leviävän, yllättäviinkin paikkoihin ;)
  jos omasta kaveripiiristä ei löydy samanhenkistä porukkaa niin kannattaa pyrkiä tutustumaan uusiin tyyppeihin, kuten Heidi ehdottikin. Saa puhua ja purkaa omia juttujaan niin ei sitten ahdista se muidenkaan kanssa oleminen :)

  VastaaPoista
 12. Yx-mies, jestas, sä et ilmeisesti ole vielä oivaltanut tätä: sähän olet tosi haluttua tavaraa näillä markkinoilla! ;) Uskoisin, että "näissä piireissä" (yleistän nyt) on kuitenkin enemmistö naisia. Moni sinkkunainen etsii just tuollaista miestä, kumppanikseen tai ystäväkseen. Joten rohkeasti mukaan vain! Tosin itsekin olen aika yksin näissä asioissa täällä korvessa ja etsin samanhenkistä porukkaa, muutenkin kuin netin virtuaalimaailmassa. Mutta uskon, että kyllä sitä löytyy, kun vain saa itsensä liikkeelle ulos.

  VastaaPoista
 13. Joo Niiiiiiiin samaa mieltä!! "Luomu"miehistä on kova kysyntä. Voisin varmaan tehdä tuohon sivupalkkiin jonkun sinkku/deitti-osion ;)

  VastaaPoista
 14. Olisi kyllä kiva jos olisi tosiaan joku
  sinkku/deitti-osio :)
  Luomunainen hakee Luomumiestä :)

  VastaaPoista
 15. Joo, "etsitään ystävää" -palstaa vaan kehiin ;)tai voisitte järjestää Ollin kanssa sellaisen fiilistelyjuhlan blogienne lukijoille esmes keväällä/kesällä? :)nimim. pitkäaikainen lukija taustalta.

  Anyways, hieno aihe. On niin totta tuo, miten heijastamme itsemme (mielemme) ulospäin, olen miettinyt tätä paljon viime aikoina!

  Perjantai-iltana vaelsin Prisman ruuhkassa (täällä ei luomukauppoja ole lähellä :(), ja tavanomaisesta ahdistuksen tunteesta poiketen näinkin ympärilläni vain onnellisia, iloisia ihmisiä, kukaan ei tuuppinut tms. Liekö syytä sillä, että olin itse rauhallisen onnellinen? (tunnetiloja on aika vaikea nimetä ;))

  "Chakra käsikirja"-kirjassa (en tiedä, tunnetko? Kirj.Sharamon&Baginski)mainitaan 3:n chakran (solar plexus) kohdalla: "yleinen mielialamme riippuu erittäin paljon siitä, miten paljon valoa päästämme itseemme. Tunnemme itsemme valoisiksi, iloisiksi ja sisäisesti täyteläisiksi, kun kolmas chakramme on avoin...nämä tuntemukset heijastuvat aina myös ympäristöön, jolloin elämämme näyttää joko valoisalta tai synkältä".

  En muista, oletko näistä chakroista jo postannut, mutta kiinnostava aihe :)

  VastaaPoista
 16. Jonkunlainen palsta olisi kyllä huippu, laitan asiaa eteenpäin! On kuitenkin ympäri Suomea jengiä ja suomi24:lta ei välttis ihan helposti löyä näillä kriteereillä (luomu-hakusanalla= tms=) Sinnehän voisi laittaa vaikka mitä yhteensopivuustestejä lempparisuperfoodeista, ayurvedista kehotyypeistä horoskooppeihin;)

  Chakroista en varsinaista postausta ole tehnyt, jossain yht. sivunnut. Chakratesti on mielestäni hyvin osuva (oikealla palkissa) ja antaa hyvin suuntaa missä mennään. Itselleen ei voi valehdella ja uskotella, että pelkkä fyysinen hyvinvointi riittää. Pitää mennä syvälle syvälle - sinne keho-mieli-sieluun aukaisemaan niitä lukuisia henkisiä ja fyysisiä tukoksia. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen juttu, niinkuin moni muukin, mitä täällä tuon esille

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...