Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

13.1.2010

Simplify to Super - Miian loppupalaute

Toinen Simplify to Super -kurssini päättänyt asiakas Miia-Maria. Aikaisempia palautteita voi lukee tästä ja tästä. Julkaisen nämä kokonaisuudessaan blogissa, johon linkkaan nettisivultani.

Kuvaile lähtötasoasi kurssille motivaation suhteen?


Olen aina ollut liikunnallinen / tervellisesti syövä, tai näin luulin niin kauan kunnes tutustuin luomuun ja sitä kautta Heidin kurssiin. Olen syönyt vähärasvaista ruokaa - leivän päällekkin vain 28% Mini Lättaa, paljon proteiinia (maitorahka, maniroidut broilerin fileesuikaleet, maustettu proteiinijauhe olivat vain niin hyviä), vähän sokeria (jos ei oteta joka viikonloppuista 500g:n irtokarkkipussia yhdeltä istumalta syötynä huomioon). Kunnon sokeria ei tarvittu päivittäin, onneksi oli fun light jolla makeuttaa rahkat yms. Viljaa söin, jotka pyrin valitsemaan aina täysjyvänä ja salaattia / kasviksia söin reilusti, varsinkin jäävuorisalaattia ja pakastevihanneksia. Ihmettelinkin usein, että vaikka söin "terveellisesti" oli olo tukkoinen, väsynyt ja syömishimoja tuli jatkuvasti. Vatsa turposi, ruoansulatus ei toiminut normaalisti ja nukuin tosi huonosti. Enää en ihmettele.

Olitko alunperin valmis tekemään muutoksia ruokavalioosi ja yrittämään?


Lyhyesti: Kyllä. Tiesin, että jos en kokeile, en tiedä. Eikä se kokeiluksi jäänyt ;)

Saitko kurssilta tarpeeksi työkaluja ja vinkkejä?


Kyllä. Parhaita oli pikku hiljaa muutosten tekeminen. Tarkoitus ei ollut, että kerralla tehdään kaikki vaan lisäillään hyviä juttuja sillä seurauksella, että huonot jutut ovat jääneet vain itsestään pois. Ihan parasta on ollut uusien juttujen kokeilu ja niihin tutustuminen.Vihersmoothie, tutkimusretket kaupassa etsien luomu-tuotteita, luomu-tuotteisiin tutustuminen (nam nam!), raakasuklaa, idättäminen, uudet reseptit. Kaikki tuli omalla painollaan ja kaikki tuli jäädäkseen. Uusi tieto tuli pikkuhiljaa ja kurssi-jaksoilla tietoa oli hyvä sulattaa ennen uuden tiedon tuloa. Parasta oli myös se, että kurssi ei paneutunut pelkästää ravinto-asioihin, vaan myös mielen tasapainoon ja hyvinvointiin.

Kuvaile muutamia muutoksia olet tehnyt elämääsi kurssin aikana, luuletko että muutokset ovat pysyviä?


Muutos kurssin aikana on ollut valtava. Ei pelkästään ravinnon osalta, vaan kokonaisuudessa suuri elämänmuutos. Kun keho puhdistuu, myös mieli puhdistuu. Ruoka, jota syön muuttui RAVINNOKSI, henkinen puoli on kokenut myös täydellisen muutoksen (itsenäisyys, itsevarmuus, missä entinen suorittaja?, rauhoittuminen, keskittyminen, tärkein: itsentä kuuntelu). Jotenkin sitä kaikkea on niin vaikea selittää, se täytyy itse kokea! Luomu-ruoan elämään tultua tapahtui myös se, että työpaikka muuttui! Yhtäkkinen alan vaihto lähihoitajasta luomukaupan myymälänhoitajaksi. Huh huh! Uusista harrastuksista puhumattakaan!

Olivatko toimenpiteet sopivia (jos motivaatiotaso olisi ollut tai oli kohdallaan)?


Kyllä.

Kehitysehdotuksia?

- Live-tapaamiset
- Myös jonkinlainen keskustelu mahdollisuus muiden kurssilaisten kanssa? Suljettu foorumi tms.? Mikä toimisi?

Positiivinen palaute?

LYHYESTI: KIITOS HEIDI IHANA <3 Suosittelisiko kurssia ystävällesi?

Todellakin! Itse asiassa minulla olisikin ystävä, jolle voisin sitä suositella.. ;)

Sain Miian vieraakseni viime viikonloppuna. Hypimme lumihangessa ja meditoimme. Miia taisi innostua meditoinnista vähän enemmänkin:) Miiaa voit mennä tapaamaan loistavaan Seinäjoen ekokauppa Minaturiin!

Ai niin, Miia pisti vielä toisen viestin perään:

"En kyllä muistanut mainita painon putoamisesta, mutta ei se haittaa - ei se ollut edes pääasia. Kiva huomata miten asiat vaihtaa tärkeysjärjestystä :) Sen voisit kyllä mainita siinä ;)"

12 kommenttia:

 1. Tuollainen mahtava palaute kyllä motivoi ja on parasta kurssin pitäjälle, siitä saa niin paljon voimaa.Onnea Heidi ja Miia.

  Minkälaista on se toisenlainen palaute?
  Minkälaisia eväitä annat niille, jotka joutuvat hankalaan elämäntilanteeseen ja luisuvat vanhaan ruokavalioon? Repsahtavatko raakaruokailijat/superfoodailijat yhtä helposti hyvältä polulta kuin muutkin elämäntapoaremonttilaisetkin joskus vai onko tuo helpompaa? Alkaako elimistö puhdistuessaan huudella enemmän hyvää ravintoa kuin sitä väsyttävää höttöä?

  Olipa kysymys, mutta kiinnostaa kokemuksesi.Ja muiden.Tietysti on helppo olla puhtailla kun on siihen tilaan päässyt.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Olen saanut vasta aika vähän palautetta, koska kurssini on niin tuore. Toki julkaisen myös "toisenlaista" palautetta kun sitä tulee!

  Uskon niin vahvasti tähän puhtaamman ruoan "oppiin", että siitä on hyvin hankala luisua taaksepäin. Toisaalta en ohjeistuksessani kielläkään mitään ja siten sortumista ei ole olemassa!

  En ole omassa piirissä kuullut, että oikeasti motivoituneet ja asiaan valmiit olisivat menneet taaksepäin. Ehdottomasti elimistö alkaa vaatimaan oikeaa ruokaa, kun annamme sille sitä, mitä se oikeasti tarvitsee. ELämä ei ole luopumista, sortumista ja kieltoja. Kun lopetamme itsemme kieltämisen kaikelta osin, niin elämästä tulee paljon helpompaa.

  VastaaPoista
 3. Miian palautteessa oli ehdotus suljetusta foorumista kurssilaisille, mutta olisi hirmu kivaa jos sellaisen avoimen foorumin saisi jotenkin tähän sivujesi yhteyteen, niin kaikki halukkaat pääsisivät juttelemaan muiden samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Laitetaan piiri suurenemaan.
  Joukossa on voimaa =)!

  VastaaPoista
 4. Ja yhteistapaamiset voisi myös olla kivoja. Tuntuu että blogisi vetää puoleensa juuri tietyntyyppisiä ihmisiä. Saataisiin varmasti tosi kiva tapaaminen aikaiseksi ja juurikin ilman suurempia etukäteissuunnitelmia ja sen kummempia järjestelyjä.
  Mahtaisiko joku muu olla kiinnostunut myös =)?

  VastaaPoista
 5. Mielestäni tuo ravintokurssisi on ylihinnoiteltu (samoin kuin Ayurveda hoidot). Kyseessä on kuitenkin kaikille samansisältöinen nettikurssi. Jos olen ymmärtänyt oikein juttuja selailtuani, sinulla ei ole ravitsemustieteen koulutusta; ainoastaan omakohtaista kokemusta raakaravinnosta muutamien kuukausien ajalta.

  Menestystä liiketoiminnalle jokatapauksessa :)

  VastaaPoista
 6. Ihan uteliaisuudesta: jos on kova tarve julkaista palautetta niin miksei sitä voi julkaista kurssista kertovan nettisivun puolella, jonne se oikeasti kuuluisi?

  VastaaPoista
 7. Foorumi olisi aika haave vaikka toki näitä aihetta tavalla tai toiseella sivuavia foorumeita on jo esim. luomuttajat, puhdistamo sekä uusi musta (kemppari), johon en tosin vielä ole ehtinyt tutustumaan.

  Ei kuitenkaan ole poissuljettu idea, päinvastoin, lisätään toivelistalle;)

  Mainitsinkin jo joulukuussa jossain postauksessa, että jos olet kiinnostunut yhteistapaamisista Tampereen alueella, laita minulla sähköpostia heidi@navadina.net. Ja toki muissakin kaupungeissa niitä olisi suotava pitää!

  Shiny: Se olkoon sinun mielipiteesi. Aivan takuulla on huomattavasti ylihintaisempia turhuuksia olemasssa. Omasta mielestäni hinta on tällä hetkellä vähintäänkin kohtuullinen (siinä on lahjakortti mukana)

  Anonyymi: MInkä määritelmän mukaan palaute kuuluu ainoastaan firman sivulle? En ole kuullutkaan? Palautteen idea ei ole vain mainostaminen vaan näiden onnistumistarinoiden kertominen. Uskon, että näistä saa moni intoa omaan muutokseen, vaikka ei kurssilleni osallistuisikaan.

  VastaaPoista
 8. No voithan Heidi keksiä vaikka mitä yleviä tekosyitä sille, miksi postailet turhanpäiväisiä palautteita tähän blogiin. Kaikki kuitenkin tietää, että päätarkoitus on mainostaa kurssiasi hyväuskoisille höpsöille ;)

  VastaaPoista
 9. Hei.
  Mikäli olen ymmärtänyt oikein, ruokavaliosi ei sisällä juurikaan viljaa, varsinkaan näitä "kotimaisia". Miksi?

  Syön itse paljon raakaruokaa, ja idätän viljoja, joista teen mm. "jugurttia" hapattamalla. Leipä ei minulle(kaan) sovi, vaan kerää nestettä elimistöön ja turvottaa. Joskus tosin syön täysjyväruisleipää ihan herkuttelumielessä. Koen, että idätetty vilja sen sijaan sopii ruokavaliooni hyvin. Tässä on myös mukana lähiruoka-aspekti. Tiedän myös monia pitkän linjan elävän ravinnon ruokailijoita, joiden menuun vilja kuuluu.

  -HeidiK jälleen

  VastaaPoista
 10. Hei, jos tuo koodisi Quinoaa Puhdistamossa ei ole enää voimassa, niin sen voisi varmaan poistaa tuosta sivusta? :)

  VastaaPoista
 11. HeidiK: Ei sisällä toistaiseksi, mutta idätettyjä viljoja vastaan ei minulla ole mitään ja niitä voin kyllä syödä. Yleisesti kaikki iduthan on hyväksi, ne ovat emästä muodostavia. Esim. idätetty vehnänoras on loistava. Quinoaa olen idättänyt myös, sehän ei varsinainen vilja ole vaan siemenkasvi. En muuten koe tarvetta syödä viljatuotteita, kun on niin paljon kaikkea muuta (parempaa).

  Hapattamista en ole kokeillut, voisi varmaan pistää listalle.

  Karoliina: Kiitos huomiosta, pistin kyselyä aiheesta!

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...