Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

19.1.2010

Raw chef kurssillani

Ote erään joulukuussa aloittaneen ravintokurssilaiseni ruokapäiväkirjasta (ja kyseessä on siis miespuoleinen henkilö)

- Aamulla vesi+msm+sitruuna, smoothie sis. Madre Labs, Eurekal Berries Wild SuperBerry&Super Fruit Blend, Ruusunmarjajauhetta, Banaani ja kookosöljyä

-Välipala: Smoothie sis. tammenlehtisalaattia, Madre Labs, Midori Greens, A Unique supergreens formula ja kurkkua


- Lounas: Salaattia, parsakaalia, kurkkua, porkkanaa, muikkuja


- Välipalana edellistä smoothiee, mikä jäi yli


- Illallinen: Raw lasagne sis. mm. macadamia, para- ja saksanpähkinä, pinjansiemeniä, aur.kuiv.tomaatteja, misoa, tomaattia, kesäkurpitsaa, valkosipulia, tuoretta tinjamia ja basilikaa, persiljaa, himalajan suolaa, oliiviöljyä, nama shoyu, keltaista paprikaa, taatelia, agavea, erilaisia mausteita
ja ravintohiivaa.

- Iltapala; tammenlehtisalaattia, granaattiomenaa, tomaattia, liotettua hampunsiementä, oliiviöljyä


- Muut: avokadomousse sis. avokadoa, raakakaakaota, agavea


Muihin viikon kokkailuihin kuuluivat mm. raw porkkana-limekeittoa, sieniä- ja balsamiparsakaalia sekä suklaabanaanileivät

"...Olen syönyt nyt raakaruokaa pari viikkoa lähes joka päivä ja olo on tosi hyvä ja ihokin parantunut. Olen myös laihtunut kurssin alusta n. 7 kg!"

Siis WHAAATT!

Ymmärrätte varmaan, miksi halusin jakaa tämän kanssanne. Naiset: Haluatteko tämän miehen yhteystiedot? Minullapa on :) Pyysin tätä miestä kutsumaan minut illalliselle tai ainakin harkitseman raw chefin ammattia:)

14 kommenttia:

 1. Hitsi, toi raw lasagnen tarkempi resepti kyllä kiinnostais! Saisitko suostuteltua tyypin postaamaan sen tänne?

  VastaaPoista
 2. UUUuuuu, missä kaikki tommoset miehet piileskelee?? Illalliskutsu kelpais tännekin :) :)

  VastaaPoista
 3. Ruokavaliolla on väliä! Olin onneni kukkuloilla löydettyäni elävän ravinnon sapuskoista pitävän kasvissyöjämiehen. Ja olen edelleen. :)

  Raakalasagnen resepti kiinnostaisi kyllä kovasti minuakin!

  VastaaPoista
 4. Entä ne lounaan muikut, syödäänkö nekin raakoina?
  T. Tintti

  VastaaPoista
 5. minäkin saan olla aika onnellinen että poikaystäväni on kasvissyöjä, kiinnostunut raakaravinnosta sekä kohtuullisen hyvä kokkaamaan! :)varsinkin kun itse en osaa enkä halua tehdä mitään ruokaa... silti joskus voin yhteistyössä tehdäkin jotain :)

  VastaaPoista
 6. Tiedän lukuisia raakaruokaa syöviä miehiä, sekä loistavia kotikokkeja. Tuo ei ole erityisen erikoinen, kun niitä löytyy erilaisia suuntaan jos toiseen. Jos tuntuu että tälläisiä miehiä löytyy vähän, se saattaa johtua siitä, että ainakin osa tuntemistani raakaruoka miehistä karttaavat koneella istumista eikä osa edes omista tietokonetta. Ehkä hieman ärsyttävällä tavalla todellisia hippejä.

  VastaaPoista
 7. Muakin kiinnostaisi tuo lasagnen resepti, kuulostaa sen verran herkulliselta! Tai ehkäpä pitää vaan lähteä kokeilemaan noilla aineksilla. :) Kokkaushan on kivaa kun voi soveltaa!

  VastaaPoista
 8. Kysyjille: oma raw-lasagne: http://vaderetro-vale.blogspot.com/2009/11/garfield-once-again-my-life-has-been.html . Voi ja ehdottomasti kannattaa sovellella perusideasta omien makumieltymysten suuntaan. Pähkinöitten liotus parantaa sulavuutta ja ravinaineiden hyötykäyttöä, mutta jos nälättää ni voinee tehdä ilmankin :) .

  VastaaPoista
 9. Tintti: Ei varmaankaan, ei hän 100% raaka ole. Anonyymi: Kyllä joo hippipiireistä löytyy takuulla guruja enemmänkin, mutta...

  Tästä voi ladata virallisemman raw chefin 5 most popular recipes, jossa kyseinen lasagne on. Aion kokeilla sitä itsekin lähiaikoina:

  https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1.1&thid=12647f507f8e71a0&mt=application%2Fpdf&url=https%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F%3Fui%3D2%26ik%3D4c54e8e1e6%26view%3Datt%26th%3D12647f507f8e71a0%26attid%3D0.1.1%26disp%3Dattd%26zw&sig=AHIEtbTqAuBxo5dTCIY2cXe4O7TttEk50g

  Kertokaa joku nörtimpi kuinka nää linkit saa upotettua tänne kommentteihin?

  VastaaPoista
 10. Täällä piileskelee yksi mies, mutta raakana syön ruoastani vaihtelevasti ehkä 40-70 %. Elukat käsittelen maun lisäksi myös terveyssyitä.

  Tuolla jampalla on aikas hyvänoloinen ruokavalio. Syön itse pitkälti samoja aineita. Tosin enemmän rasvaa, ja hedelmät sekä muut fruktoosipommit pidän lähinnä pyhäruokana. Ehkä siksi en pysty edes mielessäni kuvittelemaan että söisin noin paljon kuin kuudesti päivässä. Itselleni passeli ateriarytmi on kolmasti päivässä, joskus kahdesti tai vain kerran. Sekin riittää vaikka urheilisi joka päivä.

  VastaaPoista
 11. Vielä kun noihin smoothieihin lisätään hyviä proteiineja, päästään jo todella "Master Raw Chef" tasolle ... :)

  Niitä hyviä protskujahan löytyy esim sieltä IHerbistä...Itsekin olen kovasti pitänyt tässä mainituista Madre Labsin tuotteista ja lisään itsekin niitä eri smoothieihin...

  Itsellä tällä hetkellä Raw 70% + Paleo 30% tyyppinen ruokavalio. Eli syön yhden kiinteän aterian päivässä, loput nestemäistä/Raw Foodia... Ja kyllä, olen mies itsekin... :)

  Yst terveisin

  Juhina

  VastaaPoista
 12. Proteiineista voi olla montaa mieltä. Eiköhän raakaravintoajatteluun liity enemmän se ruoan laatu, kokonaisvaltaisuus, ravintoaineiden imeytymisen parantuminen jne. kuin ravintoaineiden määrä.

  Kaikki raw miehet (ja naiset) tervetulleita kommentoimaan ja jakamaan vinkkejä:)

  VastaaPoista
 13. Juu toki voidaan olla montaa mieltä. Määrät yms varmasti riippuvat muun muassa kyseisen raakailijan tavoitteista ja ravinnon tarpeesta (huippu-urheilija, normi kuntoilija, ei liikuntaa, jne?). Samoin varmasti ihan kova fyysinen ammattikin voi lisätä tätä tarvetta, puhumattakaan mahdollisesti stressaavasta elämäntilanteesta tai mahdollisista vammoista / loukkaantumisesta josta ollaan parantumassa.

  Mielestäni jokaisen tulee siis tapauskohtaisesti arvioida omia tarpeitaan eli nimenomaan kuunnella sitä kehoaan, mutta ottaa kuitenkin tietyt sen hetkisen elämän faktat ja realiteetit huomioon... :)

  Tokihan jollekin myös esteettiset seikat kuten lihaksikkuus raakaravinnon antaman hyvän olon, energian ja pirteyden lisukkeena saattaa olla perusteena lisätä proteiinin määrää. Mielestäni myös optimaalisen suorituskyvyn ja palautumisen tavoittelu varsinkin kovassa intensiivisessä tavoitteellisessa (kilpaurheilu) harjoittelussa antaa perusteita erityisesti proteiinin määrän lisäämiseen...

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...