Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

24.1.2010

Mozzarella pasta

Teimme eilen ystäväni kanssa todella herkullisen ja erittäin yksinkertaisen ja nopean raakaluomuksen, jota kelpaa kyllä tarjota paremmissakin tilanteissa. Kyseessä on "mozzarella pasta" alkuperäinen ohje löytyy raw chef James Russelin sivustolta ladattavasta 5 most popular recipes -kirjasta.


Ohjeemme hieman sovellettu, mutta todella maukas. Kastikkeet olivat todella ruokaisia ja täyttäviä, eikä tuntunut yhtään, että olisi syönyt "kylmää ruokaa".

PASTA
- Porkkanoita ja palsternakkaa suikaloituna pastaksi (esim. kuorimaveitsellä)
Laita pasta kulhoon, lisää hieman laatusuolaa ja lautanen päälle - sekoita (ravista)

MOZZARELLA
- 3-4 dl cashew pähkinöitä (tai myös macadamia) liotettuna muutama tunti
- 1 rkl soijakastiketta (luomu)
- 1 rkl sitruunanmehua
- vettä sen verran että sekoittuu
Lisää ainekset blenderiin (Vitamix, tehosekoitin/muu tehokas) ja soseuta. Lisää tarjoilukippoon.

PAPRIKAKASTIKE
- 2 dl auringonkukansiemeniä (alkuper. pinjansiemenet) liotettuna
- 1 punainen paprika
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl soijakastiketta (luomu)
- 1 rkl agavesiirappia


Lisää ainekset blenderiin (Vitamix, tehosekoitin/muu tehokas) ja soseuta. Lisää tarjoilukippoon.

Ota pastaa lautaselle ja lisää kastikkeita sekaan. Ripottele päälle tuoretta korianteria! Nauti!

Extrahyvää: Ripottele vielä Fiesta Molea pastan päälle!

Katsokaapa myös käännetty ja hieman sovellettu raakalasagnen ohje Tundran blogista!

4 kommenttia:

  1. kiitos ohjeesta! tällaiset on aina tervetulleita kun itse ei keksi oikein mitään erikoista :)

    VastaaPoista
  2. Russell Jamesilla on kyllä mahtavia reseptejä! Olen tuota kokeillut mutta pasta oli kesäkurpitsasta.

    VastaaPoista
  3. Ei millään pahalla mutta ruoka-annoksiesi värimaailma on kuvottava lähellä oksennusta. Yksikään annos ei houkuttele värien puolesta.

    VastaaPoista
  4. Tästä tuli kyllä ihan huippuhyvää! Tein itsekin blogipostauksen kyseisestä sapuskasta:

    http://niianeuvonen.blogspot.com/2010/02/mozzarellapasta.html

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...