Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

20.1.2010

Minttusuklaa

Is this real?

Elämäni paras raakasuklaa sai syntynsä tänään. On sitä harjoiteltukin jo lähes 8 kuukautta sekä yksin että erilaisten gurujen seurassa. Tätä makua (ja laatua) ei voi muuta kuin ihmetellä ja myös siskoni tykkäsi tosi kovasti.

- Kaakaovoi n. 1dl kookosöljy n. 2dl suhde: 1:2
- Agavea (jossa vaniljatanko imeytymässä) 2-3 rkl
- Piparminttuöljyä n. 1-2 tl (muutamia tippoja)
- Mesquite 1 dl
- Rice Bran 2 rkl
- Kaakaojauhe 1 rkl
- Cacao nibs 0,5 dl
- Mulberries 1,5 dl

Sulata rasvat vesihauteessa, lisää mielellään siivilällä muut aineet ja sekoittele ja hauduttele, mitä pidempään maltat, sen parempi. Jäädytä pakkasessa lautasella/muoteissa n. 30 min. Nauti esim. Yogi teen kanssa, suosittelen ihanaa Detox-makua!

Muista aina, että voit soveltaa ohjeita, perusraakasuklaan ohje esim. tästä. Tämä suklaa oli täydellinen minttusuklaa, eikä tarvinnut minttua paranteluun, kuten Puhdistamon sivuilla sanotaan: "Vähän pieleenkin mennyt suklaa saa uuden elämän kun siihen lisää minttua..."

Vinkki voi tulla kyllä tarpeeseen myöhempää varten, jos tässä nyt suklaanteossa voi olla enää suuntaa alaspäin...

Hillitsen itseni ja lopetan kirjoittamisen tältä päivältä tähän ja suuntaan kohti pimeitä latuja!

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan taivaalliselta, minttusuklaat on parhaita. Voin kuvitella että noi mulberriesit on ihanan rapeita siellä suklaan seassa! Nam :)

  VastaaPoista
 2. Toivoisin postausta raaka päivällisistä! Olen tottunut syömään lämpimän ruuan aina töistä tullessa ja raakaruokailuni on vähän tökännyt siihen, että päivällis tyylisiä reseptejä löytyy vähän. Pirtelöistä, salaateista, raakasuklaista ja muista herkuista löytyy kyllä paljon ohjeita. Aamuisen pirtelön ja töissä syödyn salaatin jälkeen tekee mieli jotain tuhdimpaa, jossa on pureskeltavaa. Esim. raw chef postauksessasi esiin tulleen raw lasagnen resepti olisi mukava saada.

  VastaaPoista
 3. Kyllä mulperit olivat loistavia suklaassa (tosiaan - oli=)

  Kyllä olisi tarkoitus alkaa panostamaan hieman noihin raakakokkauksiin. Katsopa viime heinäkuun postauksia, sieltä löytyy muutamia esim. pizzaa ja pihvejä ja tietty kaikenlaisia herkkuja (alkuinnostus). Nyt tuntuu välillä siltä, että syöminen on niin toisarvoista ja salaatti+dippi on vaan niin toimiva, mutta toivomus on huomioitu:)

  Katso myös raw chef kommenttiosioni linkki, jossa resepti on (enkuks tosin). Pyrin tekemään ja kääntämään sen lähiaikoina:)

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...