Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

10.1.2010

Kontrasti

Olen jo muutaman päivän ajan ihmetellyt tätä talvista ihmemaata ja etenkin käsittämättömän kauniita lumipuita, jotka ovat näköjään muutkin huomanneet. Vielä vuosipari sitten oli aika ankeat fiilikset Suomen ilmastoa kohtaan. Viimeisin vuosi on kuitenkin ollut enemmän kuin toivoa antava. Sekä sisäisesti että ulkoisesti. Kevät, kesä, syksy ja tämä kuluva talvi ovat olleet kauneimpia ja parhaimpia ikinä! Olen jo moneen kertaan ollut kiitollinen siitä, että saan asua juuri täällä Suomessa.

En siis todellakaan kaipaa ulkomaille - päinvastoin. Loma mökillä veti vertoja monellekin "rentouttavalle" pikamatkalle. Nyt on mitä parhaimmat hetket mennä hiihtämään ja toivottavasti pääsen pitkästä aikaa myös pulkkamäkeen, luistelemaan sekä lumilautailemaan!

Täällä kaupungissa on valitettavasti muutakin kuin hiljaisuutta ja kauniita puita. Kaupungissa jouduin nettiasioiden parissa asioidessani havahtumaan taas siihen ainaiseen "kiireeseen", ale-myynteihin, negatiivisuuteen, huonoimmasta huonoimpaan asiakaspalveluun monessa liikkeessä, teinien kiroiluun, alkoholisteihin, jopa nuoriin päiväkännääjiin...Ja tapahtui tänään bussipysäkillä: Katselin ja ihailin taas puita. (Valitettavasti kamera ei sattunut olemaan mukana, joten kuva lainattu Kirsiltä.)


Käänsin katseeni kaunokaisista puista bussipysäkin mainokseen. Ennen kuin näkökenttäni oli täysin päässyt kuvan kohdalle aivoni rekisteröivät että "ai, kaunis nainen", kunnes havahduin ja tajusin totuuden...

Mikä on aitoa?

Kuulemma uutta tositeeveetä, josta kaikki puhuvat...

Parempi keskittyä niihin puihin:)

Odotan jo innolla tulevaa vuotta, koska pääsen matkustelemaan kotimaassa enemmän kuin aikoihin ja tiedän näkeväni paikat ja luonnon ihan uusin silmin. Loppukuusta pääsen tutustumaan Jyväskylän laadukkaimpiin mestoihin (ja tyyppeihin tietty). Myöhemmin keväällä matkani suuntautuu kohti Pohjanmaata - uuden ystäväni luokse. Onneksi kalenterissani on vielä paljon tilaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...