Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

31.1.2010

Gojisuklaata ja Shazzie'n raakasuklaata

Jälleen erittäin onnistunut suklaaresepti:

- Kookosöljy-kaakaovoi 2:1
- Agavesiirappia 2-3 rkl tai maun mukaan
- Rice Bran 1 rkl
- Hieman lucumaa
- Mesquite 2 rkl
- Raakakaakaota 1 rkl
- Cacao nibs 2 rkl
- Hieman laatusuolaa
- Gojeja n. 1 dl
 

Sulata rasvat vesihauteessa, lisää muut aineet ja anna ainesten hautua kunnolla ennen pakastamista. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan huippulaadukkaita Heaven Mountain -gojeja, josta voi lukea tarkemmin Ollin postauksessa. Ne ovat jotain ihan muuta, kuin Suomessa myytävät gojit ja ihan ehdottomia laatu naposteltavia!

Jos suklaanteko ei vielä jostain kumman syystä innosta, niin hakekaa ainakin Runsaudensarvesta puolella hintaa oleva Shazzien raakasuklaapatukka tai useampi! Ne eivät ainakaan ole liian makeita:) Eli erityisesti tumman ja ei-makean (jopa mauttoman?) suklaan ystävälle loistovalinta!

11 kommenttia:

  1. Terve Heidi,

    Kiitos taas suklaa vinkeistä. Olen kuitenkin huomannut, että sulla on aika vahvat suosikit tuossa hyvän raakasuklaan rakentamisessa. Tämä on totta kai normaalia ja luonnollista. Gojit, RIce Bran, Cacao nibs, mesquite etc toimii varmasti.

    Kuitenkin kysyisin, että oletko kokeillut suklaareseptejä joissa on esim chilejä, appelssiiniä, minttua tai jotain muita yrttejä? Olisi kiva kuulla kokemuksiasi hieman "normaalin" raakasuklaareseptin sivusta.

    Rautaisin terveisin,
    Tero Isokauppila

    VastaaPoista
  2. Kokeilin raakasuklaaseen pakastekuivattua (?) luomuomenaa, jota saa ainakin Punnitse ja Säästä -ketjun putiikeista. Erityisen hyvää...

    VastaaPoista
  3. Olen aloittelija tuossa suklaan teossa ja olen tehnyt vasta neljä satsia omaa suklaata. Ongelmana noissa suklaissa on ollut se että agave siirappi ei ole jostain syystä sekoittunut kunnolla vaan se on valunut jäähdytyksessä suklaan pohjalle. Massa on ollut aika juoksevaa kun olen sen laittanut kylmään.

    VastaaPoista
  4. Sama mulla, agave valuu pohjalle, kun ei oo sekoittunut hyvin. Täytynee vaihtaa agave hunajaan.

    VastaaPoista
  5. Minusta agave sekoittuu kuitenkin paremmin kuin hunaja, vaihdoin siirappiin juuri siksi koska hunaja jäi sellaiseksi tahmeaksi klöntiksi.

    Oon hirveä suklaafriikki ja etenkin tumman suklaan ystävä mut raakasuklaakokeilut ei jostain syystä ole tuottanut ihan optimaalista tulosta. Makeutuksen lisäksi ongelmana on kookosöljyn ja kaakovoin oikean suhteen löytyminen, ilmeisesti kookosöljyä tulee aina liikaa koska maku on jotenkin kitkerä. Kookosöljyn voi vissiin jättää kokonaan pois? Entäs mihin käytetään kaakaomassaa? Semmoistakin näkyi olevan kaupassa.

    VastaaPoista
  6. Edelliselle anonyymille:

    Kookosöljy ei ainakaan maistu kitkerälle. Kaakaomassa on sitä samaa mitä ovat nibsit ja kaakaojauhe, eri muodossa vain.

    VastaaPoista
  7. Oletkohan Heidi tutustunut tähän blogiin:

    http://rawgoddessheathy.blogspot.com/
    Adventures of Raw Goddess Heathy


    Heli

    VastaaPoista
  8. Jos agavet valuu pohjalle, eli pääsee muodostuun kerrokset - yleensä syynä on liian vähän kuivan aineen määrä. Agave ja rasva ei sekoitu keskenään, joten emulgaattoriksi tarvitaan juuri kuivia jauheita. Maca on erityisen hyvä vetämään rasvan ja agaven yhteen, mutta maca onkin sitten macuasia ;)

    Näin kauppiaana todettakoon, että (MAINOSMAINOS!) kohtapuoliin Puhdistamosta löytyy hyllystä Suomen ensimmäinen ei-GMO soijalesitiini (HealthForce) joka on niin jauhemaista, että sopii suklaantekoon, toisin kuin nämä perus raemaiset geenisoijalesitiinit mitä terveyskaupoissa näkyy. Se emulgoi luonnollisesti sitten vaikka vettä ja rasvaa keskenään - huikeaa tavaraa.

    VastaaPoista
  9. Nam :)

    Tero: Kaikki sitrukset, chili, cayanne, inkivääri ja esim. minttu toimii voimakkaampien makujen tuomisessa melkeen parhaiten kaikista ja ovat halpoja tapoja tuoda yksinkertaisen pohjan päälle huikeita makuelämyksiä.

    Uusin tulokas allekirjoittaneen suklaaverstaalla oli kuivattu jackfruit, joka toimi kyllä mielettömän hyvin (kuivattua mangoa kannattaa myös kokeilla)!

    Ps. Tätä postausta oli pakko kommentaoida, koska netistä löytyy piakkoin parikymmentäsivuinen, virallinen Suklaa-alkemistin käsikirja kaikille suklaahifistelijöille - Stay tuned ;)

    VastaaPoista
  10. Myönnettäköön, että voisi välillä kokeilla myös muita aineita ja makuyhdistelmiä:)

    Kiitos "guruille" täydentävistä vastauksista, itse en ole huomannut agaven kanssa ongelmia.

    Heli: Kyllä joskus kesällä, nyt voisi taas katsoa uudestaan. Kiitos:)

    VastaaPoista
  11. Suklaa-aloittelija jakaa ahaa-elämyksensä: jauhettu cashew toimii loistavasti sidosaineena. Huomasin ihan sattumalta, laitoin ensimmäiseen satsiin kourallisen cashew-pähkinää jauhettuna ja rakenne oli paljon tasaisempi kuin seuraavassa, jonka tein ilman pähkinää. Ja makeuttajana oli hunaja. Hunajasta tulee sellainen ihana sitkeys suklaaseen, tykkään!

    VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...