Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

29.1.2010

Dr.Hauschkan klassisessa kasvohoidossa

Olen onnistunut tässä kuussa erinomaisesti toiveeni "Käyn jossain hoidossa väh. kerran kuussa" toteuttamisessa. Säännöllisissä hoidoissa käyminen olisi todella suotavaa ihan kaikille, erityisesti hoitoalan ihmisille. Tässä kuussa olen käynyt jo aromaterapiassa, kasvohoidossa sekä olen parhaillaan lähdössä Cammalot-terapiaan, josta teen myös postauksen.

Eilen sain nauttia perinteisestä Dr.Hauschkan -kasvohoidosta:

Joulukuun ravintokurssillani aloittanut Pauliina kutsui minut kotihoitolaansa Nokialle Dr.Hausckan perinteiseen kasvohoitoon. Pauliina on valmistunut kosmetologiksi jo vuonna 2002, mutta tehnyt kaikenlaisia muita juttuja tässä välissä. Viime vuosina arvot ovat muuttuneet "luomumpaan" suuntaan ja hän päätti kouluttautua/päivittäytyä Dr.Hauschkan kurssilla luontaiskosmetologiksi.

Kasvohoito oli hyvin erilainen, kuin aikaisemmat kokemukseni. Jälkeenpäin luettuani tarkemmin tietoa esitteestä tajusin, että tämähän on huippu juttu. Nimittäin kyseessä on ehdottomasti enemmän kuin perinteisesti käsitettävä kasvohoito. Hoito on erittäin kokonaisvaltainen ja sen pääpaino on syväpuhdistamisen sijaan rentoutumisessa. Hoito on omien hoitojeni ohessa erinomainen siis vaikka stressinpoistoon!

Hoito alkoi pienellä haastattelulla ja jalkakylvyllä. Sitten kävin makuulle, jossa aluksi hoidettiin ja hierottiin käsiä sekä jalkoja. Sain hyväntuoksuisia kuumia ja kylmiä pyyhkeitä kasvoilleni. Kasvojen puhdistukseen käytettiin Hausckan puhdistusvoidetta ja kasvovettä. Sain kuulla, että sekaiholle (rasvoittuva, pintakuiva) on viikoittainen naamio erityisen hyvä ja hoitava. Hoitoon kuuluikin kaksi naamiota, sekä puhdistava että hoitava. Sen sijaan Dr. Hausckalla ei ole ollenkaan kuorintatuotteita, koska he uskovat, että ihoa tulisi hoitaa mahdollisimman hellävaroen. Olen samaa mieltä!

Hoidon tärkein osio on lymfastimulaatio. Kasvoja käsitellään pehmein siveltimin ja kämmenliikkein. Kasvohoidossa on kyseessä kauneudenja terveyden ylläpito, ei sairauden hoito kuten lymfaterapiassa. Kuitenkin asiakkaan aineenvaihdunta saattaa vilkastua ja kuona-aineita myös poistuu. Lymfastimulaatio vahvistaa immuunijärjestemämme toimintaa.

Huomioitavaa hoidossa oli kosketus. Se oli jotenkin todella kevyt, mutta rentouttava. Luinkin jälkeenpäin lehtisestä, että Dr. Hauscka hoidossa asiakas sekä kaunistuu että rentoutuu. Mielestäni rentoutuminen on yhtä tärkeää - jopa tärkeämpää kuin itse aineiden käyttäminen. Erityisesti nykypäivänä rentoutuminen on niin vaikeaa, huomaan sen niin myös omassa työssäni asiakkaiden parissa.

Itselläni ei ole vaikeutta rentoutua - päinvastoin. Olen lähes heti meditatiivisessa ja herkässä tilassa:) Hoito kesti jopa 2 tuntia, mutta aika meni todella nopeasti. Ihana kosketus, tuoksut, tuotteet ja tunnelma, kiitos Pauliina. Saan mennä hoitoon vielä 2 kertaa, koska Pauliina tekee minusta kurssinsa lopputyön. Ei paha!

Ihoni oli hoidon jälkeen todella pehmeä ja sileä. Seuraavana aamuna huomasin selkeän pehmeyden verrattuna aikaisempaan. Aion nyt alkaa käyttämään säännöllisesti myös kasvonaamiota, mutta kuorintaa en välttämättä suosittele, etenkään kuivalle iholle. Tässä pari kuvaa naturellina hoidon jälkeen:
Dr. Hauschka tuotteet ovat laadukasta, serfitioitua luonnonkosmetiikkaa. Itselläni on ollut muutamia meikkejä nyt käytössä ja olen ollut niihin tyytyväinen, vaikkakin aika vähäistä on niiden käyttö. Nyt testaan kotona myös muita tuotteita.

Suosittelen lämpimästi Pauliinan hoitoja. Sky-kosmetologi Pauliina tekee hoitoja sop. mukaan:

-kotonaan Nokialla (keskustan tuntumassa)
-Tampereella Ihokuntokeskus Biopurissa (huom. puhelin 044-0246787)
-Hyvinkäällä (Tanssikallion kaupunginosassa)
Ajanvaraus puh. 040-3730781
s-posti kosmetologi@wippies.fi

Tässä lisätietoa hoidosta

12 kommenttia:

 1. Onko sulla tatuoidut kulmakarvat?...näyttää ihan piirretyiltä?!

  VastaaPoista
 2. Oletpa kaunis!
  Olen itsekin haaveillut kasvohoidosta, tietysti luonnonmukaisesta sellaisesta.
  T. Sesse

  VastaaPoista
 3. Katsoin kanssa, että nuo kulmakarvat ei kyllä näytä yhtään naturellilta.

  VastaaPoista
 4. Moikka! Kiitos aivan mahtavista jutuista jälleen kerran, oot ihan paras!!

  Heitän mun chakratulokset nyt tähän, kun oon vähän "myöhässä". Hyvällä nupulla ollaan, mutta näkisin, että nopeat muutokset ovat tehneet epävarmuutta ja aiheuttavat tuon juurichakran heikon kunnon.

  Root: under-active (-69%)
  Sacral: open (38%)
  Navel: under-active (0%)
  Heart: under-active (-6%)
  Throat: open (56%)
  Third Eye: open (44%)
  Crown: open (13%)

  VastaaPoista
 5. Joo, kevyesti on tatskattu kolme vuotta sitten Thaimaassa, mutta väri on pikku hiljaa häviämässä. Ne olkoon paheeni edellisestä elämästä parin lävistyksen kanssa;) Kateellinen olen luonnollisille ja paksummille kulmille:(

  Sesse ja Mirva: Kiitos ja mahtavat viikonloput!!! Mirva: Jostain se tien on lähdettävä:)

  VastaaPoista
 6. Tää olikin mielenkiintoinen postaus, olen jo pitkään miettinyt Hauschkan tuotteiden ja hoidon testaamista. Hoidon kuvauksessa oli maininta monilihasvenytyksestä. Mikähän se mahtaa olla? Kuulostaa pelottavalta ;)

  VastaaPoista
 7. Samanlaisen efektin saa, kun säätelee photarilla vähän kontrasteja suuntaan ja toiseen.. :-D

  Nyt kysyn ihan ohi aiheesta, paastoa kun oon himoinnut, ja ajattelin toteuttaa ton salt water flushin niin miksi mun pitää käyttää laatusuolaa siihen, jos se suolavesi ei vahvuutensa takia kuitenkaan imeydy? Tuntuu turhalta hukata kallista suolaa vaan siihen, että se menee elimistön läpi... Eli siis miksen tavallista pöytäsuolaa voi käyttää?

  - Aliisa

  VastaaPoista
 8. Olen nyt joku puolivuotta käyttänyt Hauschkan (hitsi että on vaikea nimi :D) tuotteita, lähinnä kasvojenpuhdistusta, kosteus-ja kasvovoidetta. Mielestäni ne on aika hyviä verrattuna aikaisempiin mitä kokeilin. Suosittelen ainakin kokeilemaan jos ei vielä ole. Huonoja ne ei ole. :)

  VastaaPoista
 9. Tämä kysymys ei nyt liity Dr. Hauschkan kasvohoitoon mitenkään, mutta tekisitkö ihan oman postauksen joogasta ja siitä kuinka sinä sen parissa aloitit, missä tilanteessa olet nyt, käytkö kursseilla/tunneilla jne.
  Kiitos! :)


  Heli

  VastaaPoista
 10. Heidi: Nuo kulmakarvathan on hieno...aiotko jatkossakin pigmentoida? Mitä lävistyksiä sulla on?

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Monilihasvenytys ei ole pelottavaa. Hyvin hellävaraista pään kääntelyä ja käsien venytystä, joka muuten oli lähes sama venytys kuin ayurvedahoidossa.

  Aliisa: No, itse ottaisin varman päälle tässä asiassa, vaikka suola ei täysin imeytyisikään. On niin vaikea tietää, mitä todellisuudessa tapahtuu ja miten teollisen suolan kemikaalit vaikuttavat vaikkakin sen hetken...Ei se määrällisesti ole kuitenkaan niin suuri määrä laatusuolaa- mielestäni. Kaikki on niin suhteellista. Ei ole kyllä tarkempaa tietoa asiasta, valitettavsti.

  Heli: Kyllä teen takuulla jossain vaiheessa. Aiheita olisi kymmenittäin ja kirjoitan sitä mukaa kun on fiilistä:)

  Anonyymi: Kiitos, voisihan ne luonnolliemmatkin olla, enkä usko, että pigmentoin jatkossa. Riippuu vähän. Lävärit ovat navassa ja kielessä (vielä toistaiseksi):)

  VastaaPoista
 12. Voi kun olis mullakin varaa mennä johonkin tuollaseen, kuullostaa ihanalta.

  Mulla olis ehdotus, kokeileppas seuraavalla hoitokerralla Shiatsua :) Aattelin vaan että se vaikuttaa todella hienolta, menisin itse jos olisi varaa. Mutta onhan se ihan kivaa kuunnella muiden kokemuksia :D

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...