Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

28.12.2009

Uskallatko toivoa?

Minulla on sinulle tehtävä:

Ota kynä käteen tai tyhjä word-tiedosto

Kirjoita 10 positiivista lausetta tulevaa vuotta ajatellen. Kirjoita ne siinä muodossa, kun olisit saavuttanut ne jo, kuten:

" Opiskelen mielenkiintoista alaa "
" Teen työtä, josta oikeasti nautin"
" Olen tyytyväinen joka hetki"
" Minulla on ainakin 2 uutta ystävää"
" Minulla on kiinteät käsivarret"
" Nautin elämästäni paljon puhtaammalla ruokavaliolla"
" Elämälläni on tarkoitus"

Älä kirjoita muotoon "En halua, en ole jne..." Tiedät varmaan miksi. Ne ovat myös ajatuksia, negatiivisia sellaisia. Jotka vetävät puoleen lisää sitä "ei oota". Siksi: "Minä olen" "Minulla on"...

Ystäväni Daniela kirjoitti helposti 100 affirmaatiota. Itse olen kirjoittanut (vasta) 10 ja toistan niitä lähes päivittäin mielessä (esim. lenkillä). Tarkoitus olisi toistaa niitä useamminkin. Aina, kun ajatukset lähtevät harhailemaan, negativiset pikku-ukot alkavat taistelemaan tai tumma pyörremyrsky vellomaan mielessäsi, muista nämä affirmaatiot.

Voin omalla kokemuksella sanoa, että ajatusten voima on VALTAVA. Varsinkin nyt viime päivinä huomasi helposti sen, kuinka nopeasti koko maailmankuvan saa muutettua hetkessä. Pystyy hetkessä näkemään kaikki ovet joko avoinna tai suljettuina tai murtamaan/kasaamaan laatikkoon seinät. Miettikää, jos ihmisillä ei olisi negatiivisia ajatuksia? Millainen maailma olisi? Uskallatko ajatella?

Sain jo äitini ja siskoni tekemään tämän tehtävän. Miespuolinen serkkuni, joka ei ihan vielä lämpene kaikkiin juttuihini, sanoi, ettei keksi millään 10 kpl.

MITÄ se kertoo ihmisestä ja asenteesta?????

Ehkä hän lopulta kirjoitti kotonaan (ainakin salaa) listauksen.

Tekisi mieli kirjoittaa oma lista julkisesti, koska uskon siihen niin kybällä. Ehkä kuitenkin jätän edes pikkuriikkisen yksityisyyden rippeistä vielä itselleni:)

Tämä taitaa olla vuoden viimeisin postaukseni, koska huomenna lähden mökkeilemään, hiihtämään jne. uuden vuoden viettoon. Tämä saattaa siis olla pisin taukoni ilman nettiä! Palataan asiaan siis 2010 ----- jota ennen:

PARASTA UUTTA VUOTTA 2010! TEHDÄÄN TULEVASTA VUODESTA PARAS, ONNELLISIN, MAHTAVIN, ILOISIN, TOIVOA TÄYNNÄ OLEVA, KESTÄVÄ, YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISIN, INNOSTAVIN, KAUNEIN, SUPEREIN...!!!

Lisää Affirmaatioista

21 kommenttia:

 1. Kiitos todella mielenkiintoisesta ja hyvin jäsennellystä blogista. Onnellista Uutta Vuotta 2010!

  VastaaPoista
 2. Onnellista Uutta Vuotta 2010 Heidi ja mukavaa mökkilomaa!

  VastaaPoista
 3. Samoin! Eli onnellista vuoden vaihdetta ja senkin jälkeistä vuotta :)

  VastaaPoista
 4. Hei,
  Pystytkö suosittelemaan ihon hyvinvointiin vaikuttavia aineita (sisäisesti tai ulkoisesti nautittavia)? Ostin jo kylmäpuristettua kookosöljyä.

  nimim. Kiireinen lakimies :)

  VastaaPoista
 5. Suuri kiitos sinulle! Olet ollut hyvä kannustaja tielläni puhtaampaan elämiseen ja odotan todella terveempää, henkiseltä tasolta rikkaampaa sekä hyväntahtoisempaa vuotta 2010, jatketaan silloin samaa linjaa, eiks yeah!

  Hyvää ja rentouttavaa vuodenvaihdetta myös muille lukijoille!

  VastaaPoista
 6. Sama fiilis, tavallaan tekis mieli "julkaista" oma lista, koska se toimisi hyvänä Case Studyna, mutta ei kyllä pysty sentään ihan kaikkea paljasteleen Tukiaisen Jossuna koko kansalle..

  Mutta se ei ollut mun asia, vaan tämä:
  Ihan sairasta miten nopeasti tuo pelkkä kirjottelu alkaa vaikuttaa, jos vähänkin tietää mitä tekee, eli kuinka ne lauseet kannattaa muotoilla. Eli juuri preesensissä, positiivisena (ei negaation kautta -> mitä haluan, EI mitä en halua), ja sitten ennen kaikkea fiiliksen, ei "realismin" mukaan - mikä innostaa eniten ja kourasee mahasta, kirjota se!

  Se on vaan tosi jännä, et siinä vaiheessa, kun alkaa uskoa sen "utopistisen" uskomuksen, se alkaa tuntua todelta!
  No joo, tuo kuulosti jo Matti Nykäs -aforismilta, mutta silti, se on vaan jännä juttu.
  Mieli uskoo kaiken, mitä sanoo, ajattelee ja kirjottaa - etenkin jos sitä tekee säännöllisesti, päivittäin.
  Näin voidaan todellakin luoda todellisuutemme.

  Sitten kun sä olet siinä tilanteessa, toimitkin huomaamattasi sen uuden, paremman, itse valitsemasi uskomuksen mukaan.
  Muista, että jos joku ihminen on jossain pystynyt johonkin.. no, sulla ihan sama dna (olennaisilta osin).
  Ja paljon kovempiinkin juttuihin on mahdollisuus, voi rikkoa niitäkin rajoja mitä kukaan ei vielä ole uskaltanut koittaa.

  "If I can see it, then I can do it
  If I just believe it, then there's nothing to it"

  http://www.youtube.com/watch?v=gHhhdX6KnmQ

  VastaaPoista
 7. Lueskelin tuossa juuri uutisia niin tuosta negatiivisuudestä tuli hieman juttua silmien eteen.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa ja onnekasta vuotta 2010 sekä kiitos super inspiroivasta blogista! Nyt on alettava listaa kokoamaan uusin kujein. Ennen on tullut tehtyä niitä lupaus-listoja tyyliin : "En tee, en ole..."

  VastaaPoista
 9. Ihanaa pinkki tausta on back :)

  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikista hetkistä kanssasi ja upeaa Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 11. Kiitoksia menneestä ja tsemppiä tulevalle vuodelle! Ja vuosikymmenellekin - olkoon se edellistä parempi...

  Kirjoittelin noita affirmaatioita uudenvuoden päivän lopuksi. Helpostihan niitä syntyy, melkein 30 tuli äkkiseltään.

  Sitä jossain tulevaksi mainittua superruoat & doshat -juttua odotellessa...

  VastaaPoista
 12. Mielenkiintoista alkanutta vuotta ja vuosikymmentä sinulle Heidi, ihana blogi sulla!

  VastaaPoista
 13. Onnellista uutta vuotta Heidille (ja muille lukijoille)!

  Mitäs mieltä olette kanssaihmiset sellaisesta, että minä jotenkin nolostelen omia affirmaatioitani? Elän parisuhteessa ja hävettäisi kauheasti jos mies löytäisi listan koneelta. Saati että kehtaisin liimata sellaisen johonkin näkyvälle paikalle itseäni vahvistamaan.

  Onko kyse siitä, että en ehkä kuitenkaan ole valmis vastaanottamaan asioita, joita luulen haluavani? Pitäisikö olla rohkeampi?

  VastaaPoista
 14. Hei, sä asut Suomessa, tervetuloa ujostelijoiden joukkoon :)

  Mä näkisin, että tuo voisi olla meidän kaikkien yhteinen missio ja tavote ja affirmaatio, tehdä tästä oppimismyönteisempi yhteiskunta.

  Se on jännä et jos haluut polkee turvallisesti paikallaan, kaikki on jees, ja sit jos haluut kehittyä, se on outoa ja sitä pitää peitellä. JA SAMALLA HURSKASTELLAAN JOSTAIN ELINIKÄSESTÄ OPPIMISESTA! BULLSHIT, jos heti hyökätään kiinni kun joku OIKEASTI haluaa oppia ja kehittyä.


  Me kaikki varmasti tunnistetaan sun fiilis, joten tosi normaalista tunteesta on kyse.

  Mulla on omat affarit ja muut itsensäkehittämispäiväkirjat salasanan takana Google Docsissa - ja toisaalta tuskin se enää tulis kovin kummosena uutisena kellekään mun tutulle, että "jaahas, olli yrittää tulla paremmaksi ihmiseksi". Kyllä ne sen tietää jo, olen ns. "tullut kaapista ulos".
  Tullaan kaikki porukalla, Pride 2010!

  Haluan kehittää itseäni, elää ja antaa enemmän, ja kehtaan silti jopa melkein olla olemassa (anteeksipyydellen tottakai).

  Kokemuksesta voin kertoa, että homma helpottaa tosi paljon siinä vaiheessa kun ensimmäisen kerran käyt tutun kaverin luona ja sillä lukee seinällä jotain "Follow Your Dreams" tms hörhöö ja erikoista.
  Sen jälkeen, kun joku "cool tyyppi" on sen jo tehnyt, se alkaakin olla normaalia, ja säkin voit perustella miehelles että "no kun tiinallakin oli tollanen lappu seinällä..". Niin siitä tulee sellanen juttu, jota yhtäkkiä "kaikki" tekee.

  Kaikki uudet hyvät jutut vaan vaatii aina sen jonkun rohkean, vahvan ja ultracoolin pioneerin, joten ollaan me sellasia! Ajattele miten paljon helpommaksi se tulee sitten muille, meidän ansiosta. Pieniä, mutta isoja arkipäivän sankaritekoja.

  http://www.youtube.com/watch?v=LHcP4MWABGY&feature=fvst

  VastaaPoista
 15. Sama juttu täällä, vaikka olen omassa piirissäni "tullut kaapista" ja pyrkinyt häpeämättä myöntämään heikkouteni, tekemään noloja asioita häpeilemättä niitä ja toisaalta myös unelmoimaan suuresti ja näkyvästi, niin tuntemattomille ihmisille en silti haluaisi näyttää esimerkiksi affirmaatio-listaani :)

  VastaaPoista
 16. Eikö olekin hauskaa, kun alkaa taas oppia ja kehittyä? Ihan kuin olis taas lapsi!

  Siinä on vaan toki tuo Karoliinan mainitsema varaus, että tuntemattomien kanssa voi olla parempi edelleen antaa ihan "hetero" kuva itsestä..
  Mutta mitä enemmän innostuu aikuisenakin taas muuttumaan joka vuosi, sitä enemmän niitä "aikuisia lapsia" eli lapsellisia aikusia alkaa ympärillekin löytyä. Ja pahimmillaan jopa mun kaltaisia lapsellisia pentuja.

  Sama juttu on siinä, jos otat elämäntavaksi tehdä hyvää, luoda ja antaa arvoa missä ikinä oletkin, nostaa toisia, täytyykin paradoksaalisesti olla entistä varovaisempi, koska saattaa saada tosi pahasti nenille aluksi. Mutta tämäkin johtuu vain ja ainoastaan siitä, etteivät kaikki ole vielä sillä tasolla, mutta onneksi tosi moni suorastaan hyppää sinne, päivittäin. Tämä on selkeästi suurin muutos, mikä on tapahtumassa, ja ollut hurjaa vauhtia käynnissä jo ainakin pari vuotta. Tuntuu, että yhtäkkiä positiivisuus, yhteisen hyvän ajatteleminen ja toisten kannustaminen onkin IN.

  Mitä enemmän itse toimit näillä uusilla säännöillä, ja kannustat muita samaan, sitä enemmän tavallaan osallistut koko kulttuurimme ja maailmamme kehitykseen. Tässä todellakin tarvitaan kaikkia, ja tässä yksikin voi saada ihmeitä aikaan. Vaikka joka päivä.

  Ehkä paras blogikirjoitus, mitä olen koskaan nähnyt, ja sattuu olemaan vielä samasta aiheesta:

  http://ebenpagan.wordpress.com/2009/01/03/how-to-become-wealthy-right-now/

  Eben Pagan is my Hero. Ja "Jane" eli Heidi vois kirjottaa jossain vaiheessa blogauksen tuon artikkelin pohjalta! Siitä saattas tulla antoisaa luettavaa, eli kaikki paineet Heidille.

  VastaaPoista
 17. Mä puolestani kerron esim. näistä Heidin blogissa kirjoitetuista jutuista mun siipalle ihan "tahallani", koska tiedän tämän kaiken menevän niiiiin sen ymmärryksen yli :D Ehkäpä takana on just tuo, että en ole sit eka joka sen mielestä vaikuttaa urpolta kun joku päivä ne affirmaatiot tuoho jääkaapin oveen lätkäisen.

  Me ollaan tosi erilaisia ihmisiä mun miehen kanssa, arvostetaan aika eri juttuja. Mutta mitä enemmän toinen ns. dissaa mua innostavia juttuja, sitä suuremmalla innolla niihin paneudun ;-) On se vaan ihana fiilis, että uskaltaa olla oma itsensä!


  /Heli

  VastaaPoista
 18. Minä ja mieheni, jonka kanssa olemme seurustelleet nyt alle vuoden ja suhde on tottakai käynyt läpi niin minun tutustumismatkaani itseeni kun yhteisen taipaleen "rakastumiset, rakastamisen, yhteen muuton jne.". Kävimme uuden vuoden alla keskusteluja suhteestamme ja sen kehittymisestä, arkiintumisesta ja etenkin juuri siitä, miten voimme kehittää suhdettamme. Teimme tammikuun 1. päivänä melkein 20 affirmaatiota suhteeseemme ja elämäämme liittyen ja teimme "uudenvuoden lupauksen" toistaa tämä hetki aina uuden kuukauden alkaessa <3

  Tämän lisäksi teen affirmaatioita päivittäin itselleni, joskus sivullisen, joskus vain lyhyesti päiväkirjan reunaan.

  Positiivista mielestäni olikin juuri se, että mieheni lähti heti mukaan ehdottamiin affirmaatioihin kun se oli yhteiseen hyvään liittyen ;) Ehkä hän joskus innostuu tekemään affirmaatioita vain itselleen!

  VastaaPoista
 19. Hei,

  Olen nyt käyttänyt hyväksi työaikaani ja etsinyt sivuiltasi Aloe verasta, siitä juomasta tietoa. Mutta en löytänyt kaipaamaani.

  Voisitko vielä kertoa oman mielipiteesi juomasta, onko ollut näkyviä tuloksia jne.. entäs muut lukijat?

  VastaaPoista
 20. Kiitos kommenteista, palaan näihin heti kun aika sallii!!

  VastaaPoista
 21. Samaa aihetta (positiivista suhtautumista ja affirmaatioita) käsittelee myös Sirkka Santapukin Oivallus-kirja. Olen käynyt hänen luennollaan ja se oli erittäin mielenkiintoinen ja puhutteleva. Suosittelen lämpimästi! :)

  Tulen referoimaan Oivallus-kirjasta omaan blogiini (http://halonloota.blogspot.com/) muutamia mielestäni tärkeitä seikkoja, kunhan aika sallii.

  Kiitos kannustavasta ja informatiivisesta blogista ja vinkeistä :) Pitkälti näiden sivujesi ansiosta olen innostunut raakaravinnosta ja saanut sen myötä parempaa oloa jo vähän ajan sisään.

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...