Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

18.12.2009

Tehokkain habatreeni ja V....x

Huh huh! Täällä on taas ollut erikivat aktiviteetit tänään! Ei ole treenivideota tulossa, mutta ilman välineitä tehtävä "hyötytreeni".

Tuntuu, että ajaudun nykyään aika hassuihin tilanteisiin. Tai tilanteet voivat olla jopa semmoisia, jotka ennen olisivat hieman ärsyttäneet, mutta nyt vain hymyilen ja kaivan niistä ilon irti. Niinkuin tämä.

Lähdin "rankan" työpäivän eli kahden hoidon jälkeen postiin hakemaan paria tilaustani. Olin jo eilen hakemassa toista pakettia, kun sain vanhemmiltani kyydin, mutta postissa oli joku sähläys eivätkä löytäneet pakettia. Tänään sitten tuli toinenkin postilappu, nimittäin Frantsilasta ja ajattelin, että samalla haen ne sitten molemmat. Kävellen siis.

Joskus yksinasuvana ja autottomana saattaa mielessä käydä pieni välähdys ja haave kyydistä tai jopa autosta. Nimittäin kymmeniä kiloja painavia kissanhiekkoja ostettaessa tai sitten tänään.

Paketit olivat siis kooltaan suht isoja ja laitoin ne päällekkäin ja lähdin kävelemään kotiipäin, jonne on matkaa n. 500 metriä. Siinä sitten muutaman metrin jälkeen tajusin, että tästä on tulossa elämäni habatreeni. Jouduin jonkun ajan päästä laskemaan paketit maahan ja jäähdyttelin hetken. Sitten olikin ongelma saada paketit takaisin maasta päällekkäin. Sehän ei onnistunut! Siinä sitten aloin potkimaan toista pakettia eteenpäin lumisella kävelytiellä. Hierontaöljyt sai kyytiä!

Sain jotenkin toisen laatikon kiven päälle ja sitä kautta otteen molemmista ja kävelin hauikset tulessa eteenpäin. En voinut pysähtyä, kuin pari kertaa paikoissa, joissa sain laatikot esim. roskiksen päälle. Kotirapulle päästyäni vedin vielä kunnon loppuspurtin ja kiristin vatsalihaksia ja juoksin omalle ovelle.

Sen jälkeen oli kyllä aika tehokas fiilis ja tuntui, että toiminnallisesta kahvakuulatreenistä, jota olen nyt n. kk tehnyt joogan lisäksi on ollut kyllä apua. Tämä on kunnon hyötyliikuntaa! Autot on niin out!

Tämän päivän toinen asiakkaani oli myös kiinnostunut makkarissa kököttävästä kuulastani, että voi olla, että saan tehdä hänellekin treeniohjelman. Yhden opastuksen (jooga+kahvakuula) ehdin jo tekemään ja sen tuntui varsin mukavalta ja omalta. Olen tehnyt seuraavan varsin selvän havainnon useiden asiakkaideni kohdalla:

1. Ihmiset haluavat tehdä merkityksellisempää työtä (ja vaihtaa alaa - tästä takuulla lisää postausta jatkossa!)
2. Ihmiset haluavat pois salilta ja treenata toiminnallisesti, kokonaisvaltaisesti ja omalla ajallaan

Näistä asioista keskustelen mielelläni ja annan vinkkejä:)

Mutta sivuraiteilta takaisin postipaketteihini:

Toinen pakettini (jota en potkinut) oli VITAMIX!!! Puhdistamon Jonilta tuli mukava tieto alkuviikosta, että quinoaa-koodilla tehtyjä tilauksia on tullut sen verran, että Vitamix-paketti olisi lähdössä postiin! Eli siis KIITOS RAKKAAT LUKIJANI JA YSTÄVÄNI, jotka olette käyttäneet alekoodiani, joka tuotti tulosta jo parissa kuukaudessa:)

5% alekoodi säilyy edelleen, joten suosikaa tätä Suomen laadukkainta superfood-kauppaa! Kyllä Tampereella osataan:)


Tilasin Puhdistamosta myös hieman suklaantekoaineksia ja suomen parhainta kookosöljyä (Sun Fire). Harmi vain, että öljy on muovipullossa. Kerron näistä jatkossa lisää, koska teksti ei oikeastaan vielä käsittele Vitamixia, joka on edelleen korkkaamattomana (kunnes painan julkaisu -nappia).Toisessa paketissa oli (ehjinä) näitä suosittuja eteerisiä kehotyyppiöljyjä, joista on ollut paljon kysyntää. Itse olen ihan koukussa Pitta-tuoksuun, joka rentouttaa välittömästi. Toimii esim. kaupungin hälinässä tai vaikka ennen luentoa:) Katso videoni tuoksuista tästä.Laitan vielä nämä pari kuvaa tähän sekopostaukseen. Löysin sattumalta alkukevään Usa:n reissusta ostamani käyntikorttikotelon. Muistan, kun olimme tuttavieni kanssa eräässä kaupassa ja siellä oli ale, josta sai ostaa tyyliin 5 tavaraa 10 dollarilla. En oikein keksinyt mitään, niin tuttavani antoi minulle tuon käyntikorttikotelon ja sanoi, että "tulevia bisneksiä varten". Eipä olisi ikinä uskonut...

Ps. Kysyin äsken eräältä Dr. Poppaselta vinkkejä jouluruokiin, jotka alkavat pikku hiljaa olemaan ajankohtaisia. Hän sanoikin hyvät vinkit: "Kanelia ja kardemummaa vaan kaikkeen" Kysyin "Entä sitten joululaatikot, kuten porkkanalaatikot", johon tämä jonkin alan tuleva guru vastasi, että "no kardemummaa ja kanelia siihenkin"... Että tällaiset huvit täällä:) Simplify to super to be continued...

15 kommenttia:

 1. Noniin, huippua! Onnittelut Vitamixistä =)

  Itse joudun nyt olemaan pari viikkoa erossa Blendtecistäni ja "nauttimaan" jonkin ei-niin-parhaan sekoittajan käytöstä.. BT:iä tuli ikävä jo ekana aamuna ;)

  VastaaPoista
 2. voi vitsi, olen kateellinen :) vaikka kyllähän toi Kitchen Aidikin toimii.

  Missä muuten teet hoitojasi? Omassa kotonasiko? MInkälainen tila sinulla on? MIssä asiakas käytännössä on, onko sinulla joku "hoitopöytä" tyyppinen ratkaisu? Käytkö koskaan asiakkaiden kotona antamassa hoitoja? Asutko itse lähellä keskustaa, eli niin, että asiakkaiden on helppo tulla luoksesi?

  VastaaPoista
 3. Löytyykö keneltäkään turhaa Kitchen Aidia, jonka voisin käytettynä hankkia? ;) Toki meillä tehosekoitin on, mutta en tiedä miten hyvä. OBH Nordica 6646.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut VitaMixin johdosta ja hieman kade olenkin,vaikka KitchenAid toimiikin hyvin.Hieno treeni sulla olikin niitä paketteja roudatessa;-)

  VastaaPoista
 5. Asiasta kukkaruukkuun. Olen miettinyt tätä ayurvedaan liittyvää kysymystä: Onko ihminen koko elämänsä ajan samaa kehotyyppiä vai voiko se muuttua? Jos olen vata ja elän vatalle annettujen ohjeiden mukaan, muutunko ennen pitkää joksikin muuksi doshaksi vai onko tavoitteena vain tasapainoinen vata? Lämmin kiitos jos jaksatte jakaa tietouttanne :)

  Ainiin jos jollain tosiaan on niitä ylimääräisiä Kitchenaideja (mitä suuresti epäilen), niin olisin myös kinnostunut! Mulla kun ei ole blenderiä lainkaan :(

  -Kanelinenä

  VastaaPoista
 6. Karo: Kotsassa joo ja on toiminut hyvin tähän asti. Tarvittavat hoitojutut on, pöytä ja hyvä tila (olohuoneeni, jossa en juurikaan itse hengaile).

  Ensi vuonna saattaapi olla kaikennäköisiä muita kuvioita, mutta päivä kerrallaan:)

  Asun n. 6 km keskustasta, mutta hyvin ovat asiakkaat löytäneet perille. En käy muiden kotona.

  Kanelinenä: Aih, että rakastan näitä ayurveda kysymyksiä, lisää niitä!

  Ihminen voi muuttua, jos menee epätasapainoon, mutta silloin se ei ole "uusi kehotyyppisi", vaan että olet esim. vata, jonka vata tai pitta on epätasapainossa. Tavoitteena on ehdottomasti tasapainoinen vata!

  VastaaPoista
 7. Kuinka kauan oletkaan joogannut? Onko se mielestäsi tarpeeksi opettaaksesi myös muita?

  VastaaPoista
 8. Eikö ole aika vaarallista lähteä tekemään alottelijalle girya ohjelmaa kuukauden treenin jälkeen? Kuulalla saa kuitenkin paikat aika helposti rikki, jos tekee väärillä liikeradoilla. Olis mukava kuulla, millanen sun normaali treenis on. Ilmeisesti fiiliksen mukaanko?

  VastaaPoista
 9. Ks. edellisen postauksen kommenttiosio, jossa on keskustelua oppimisesta ja siitä, miten sen tehokkuus määritellään. Asiakas päättää edelleen mitä haluaa ostaa.

  Tarkoitin kuukauden kahvakuulatreenillä sitä, että minulla on ollut siitä muutama kuukausi taukoa ja aloitin nyt uusiksi. Kuulilla oon treenannut nyt 2,5 vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti.

  VastaaPoista
 10. Olen käsittänyt, että Ashtangaa saa opettaa vain opetusluvan (omalta opettajalta/gurulta) saanut opettaja. Opettajan ohjeistuksessa käyneet sitten voivat ohjaajan kanssa/yksin tätä joogata ja aina eteenpäin mennään opettajan ohjeistuksessa.

  VastaaPoista
 11. Ok, onko sinulla joku hierontapöydän tapainen siis, vai millainen? Ilmoittauduin muuten Ayurveda-hoitaja koulutukseen! :) Frantsilan sivuille oli nyt nimittäin tullut ne uudet koulutukset.

  VastaaPoista
 12. Karoliina: Mahtavaa! Kurssi alkaakin näköjään jo kevällä. Olet ainakin aikaisin ilmoittautunut, itse ilmoittauduin paria viikkoa ennen:)

  Hierontapöytä on kyllä. Tilasin sen ulkomailta.

  VastaaPoista
 13. Moikka, miten noita tuoksuöljyjä käytetään? Tuoksutteletko ihan suoraan pullosta vai laitatko johonkin lyhtyyn tms.? Ihollehan niitä ei kai käytetä normi-hajuveden tapaan?

  VastaaPoista
 14. On muuten Suomen oloihin todella huono pakkaus tuolla Sunfiren kookosöljyllä. Ehkä tuo jossain Kalifornian auringossa vielä toimiikin, kun öljy on aina nestemäisenä, mutta Suomessa tuo pitää aina lämmittää, että saisi edes ulos pullosta. Cocovilla tästä syystä paljon fiksumpi pakkaus (avara suuaukko).

  VastaaPoista
 15. Kiitoset hyvästä blogista, olen nauttinut täällä tietoa imien uuden elämäni alkutaipaleella!
  Kiitos siitä, jatka samaa rataa :)

  Asiasta kolmanteen, muutama ihminen kyseli tässä ketjussa KitchenAid tehosekoittimen perään. Törmäsin huutonet sivustolla sellaisen olevan myynnissä, jos vielä tarvetta on!

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...