Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

1.12.2009

Tasapainon löytäminen

Olen äärimmäisen kiitollinen asioista, mitä minulle on tapahtunut viime aikoina. Olen saanut yllättävän paljon tilauksia ravintokurssilleni ja tavannut uusia, mahtavia ihmisiä ja saanut todistaa jo monia elämänmuutoksia ja laatutietoisuuden parantamisia lähipiirissäni.

Viime viikolla sain asiakkaakseeni Kirsi Rannon, joka on käynyt myös tämän vuoden aikana läpi suuria muutoksia. Kirsi kertoo avoimesti blogissaan tarinaansa ja myös kokemuksia hoidostani (ja jatkossa myös kurssista). Kirsi on todella ihana ja kaunis. Voisin sanoa, että jopa kauneimpia suomalaisia naisia, mitä tiedän, mutta pyrin pääsemään irti näistä hyvä-parempi-paras - vertauksista, jotka ovat vaikuttaneet negatiivisesti tässä egokeskeissä yhteiskunnassa meidän kaikkien itsetuntoon. Eikä pelkästään ulkonäön suhteen vaan myös työelämän, perhe-elämän ja kaikkien ihmissuhteiden pelikentillä eli kaikessa itsemme ulkopuolisessa. Vertauksien sijaan tulisi miettiä asioista mielummin vain hyvä ja paha - asteikolla ja se hyvyys tulee aina sisältä päin - kun sen on ensin löytänyt.

Kirsi osallistuu siis myös kurssilleni ja raportoi edistymisestään enemmän blogissaan. Myös muita yhteistyökuvioita on viritteillä ja katsotaan mihin tämä kaikki vie!

Vaikka mahtavia asioita "sattumia" tapahtuu minulle päivä päivältä, huomaan liian kalenterin täyttymisen aiheuttavan minulle kuitenkin enemmän negatiivisuutta, stressiä ja epätasapainoa sen sijaan, että olisin täysin tyytyväinen. Olen jo pidempään tottunut slow movement - tyyppiseen elämään, jossa aikaa on reilusti vain itselle, olemiselle, elämän ja arjen pienille jutuille. Näitä ovat esimerkiksi ruoan laittaminen HITAASTI, kissojen kanssa leikkiminen ja ajanvietto, kiireettömät kävelylenkit metsässä, kirjojen lukeminen, mummun kanssa juttelu sekä kirpputoreilla hengailu.

Vaikka rakastan työtäni, niin se tasapaino, mitä myös asiakkailleni opetan, tulee löytää myös itse ja pitää opetella tietämään OMAT rajansa. Siksi haluan nyt rauhoittua hetken ja ainakin laittaa kurssini hetkeksi pauselle uusien asiakkaiden suhteen. Haluan saada rauhan ja keskittyä olemassaoleviin asiakkaisiin kunnolla. Uudet osallistujat ovat enemmän kuin tervetulleita taas tammikuun alusta! Siihen mennessä uskon saavani paremmat tekniset välineet ja asiakasrekisterit jne. kuntoon, jotta saisin itselleni mielenrauhan siitä, että asiat ovat kunnossa. Tämä stressaaminen ajankäytöstä ja erityisesti siitä, että saa mahdollisimman paljon tehtyä lyhyessä ajassa liittyy täysin kehotyyppiini, Pittaan. "Kiire" on täysin sisälläni, mutta minkäs teet. Olen tottunut siihen, että vasta tehtävälistan täysin loputtua olen tyytyväinen ja keskeneräiset hommat aiheuttavat ahdistusta.

Olen esittänyt ääneen ajatuksen, että jonkun ajan sisällä pääsisi eroon tästä riippuvuudesta teknologiaa kohtaan. Sinänsä tietokoneet ja niiden mahdollistama tiedonlevitys ja uudet liiketoiminnan muodot ovat loistava asia, mutta toisaalta - se aika on aina oikealta kanssakäymiseltä pois. Minä haluan entistä enemmän aitoa, live-kanssakäymistä samanhenkisten ihmisten kanssa ja olen varma, että se tulee olemaan enemmän kuin mahdollista lähiaikoina. Se edistys, mikä jo lyhyessä ajassa on tapahtunut, on huima. En olisi ikinä (enää tässä iässä) uskonut tapaavani näin mahtavia ihmisiä, joiden seurassa tuntee olevansa kotonaan. Uskalla siis pyytää ja sanoa ääneen, mitä haluat! Ja kiitos vielä.

6 kommenttia:

 1. Mukavaa, että olette löytäneet toisenne. Kävin Kirsin blogissa kurkkaamassa ja tuntui olevan energisen innostunut fiilis siellä. Terveisiä Kirsille, että tulisi bloggaamaan bloggerin puolelle elämänmuutosedistymistään. Olisin halunnut kommentoida, mutta koin tuon sivuston vaikeaksi, kun en muuten siellä milloinkaan käy. Täällä tapaa paljon samanhenkisiä ihmisiä matkalla omalla polullaan.

  VastaaPoista
 2. Teknologiariippuvuus-kommentistasi tuli mieleen niinkin positiivinen ajatus kuin että ilman sitä esim. toi asiakasrekisterin ylläpito vois viedä vielä enemmän aikaa (sekin pois niiltä kohtaamisilta). Alku on aina tietty työntäyteinen mutta kyllä siitä jatkossa on hyötyä että tekee firman pyörityksen itselle mahdollisimman helpoksi, malta vaan. Tsemppiä!

  Anni

  VastaaPoista
 3. Hei! Halusin vain sanoa, että liityin VIHDOIN tuohon lukijalistalle (vaikka en luekaan mitään blogia blogspotin kautta, mutta yritän ryhdistäytyä ja liittyä näihin listoille kun ne joillekin on tärkeitä), mutta en halua olla mukana arvonnassa, koska liityin vapaaehtoisesti, en palkinnon toivossa =)

  VastaaPoista
 4. Heidi, voisin kuvitella, että oman yrityksen pyörittämisessä on varmaankin juuri se vaikeus, että haluaisi niin kovasti osallistua ja ehtiä tehdä kaikkea mielenkiintoista, mutta siinä tosiaankin on vaarana joutua taas siihen tilanteeseen, josta on juuri päässyt pois. On järkevä veto sinulta hillitä hieman vauhtia, että et itse uuvu muita auttaessasi. Tsemppiä ja kiitos, että jaat tätä tietoa meille tiedonhaluisille!!!

  VastaaPoista
 5. Olipa hienoa lukea sun ja Kirsin yhteistyöstä. Kirsi on upea tyyppi. Toivottavasti yhteistyönne kantaa hedelmää. Paljon tsemppiä sulle Heidi, kun niin ne pyörät vaan lähtee pyörimään... :)

  VastaaPoista
 6. Heidi, mahtavaa seurata kuinka sun yrittelijäisyys palkitaan ja hyvät asiat tulee eteen toinen toisensa jälkeen!

  Hitaasti tekeminen on parhautta. Itse olen totaalisesti allergisoitunut sanalle kiire. En ymmärrä, miksi se on niin "hip & cool".

  VastaaPoista

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...