Tietoiseksi tuleminen. Vastuu kaikesta elämästä. Luonnollinen ruoka. Laatu ja luonnollisuus kaikilla elämän osa-alueilla.

25.12.2009

Raketteja odotellessa...

Vuosi on menossa kovaa vauhtia kohti loppuaan ja ajattelin tehdä pienen koosteen kirjoittamistani asioista tämän 10 kuukauden (blogi) matkani ajalta. Tiivistys on etenkin sinulle, joka olet uusi lukija, puhtaammasta ruoasta kiinnostunut, kaloreiden tai ravintoaineiden laskemiseen kyllästynyt oleva, motivoitunut oppimaan uutta, potkua p**:lle tai muuten vaan kertausta kaipaava henkilö. Jos innostut asiasta enemmän ja haluat saada vieläkin selkeämpiä työkaluja ja yksilöllisempää ohjausta, niin suosittelen ilmoittautumaan tammikuussa alkavalle sähköiselle ravintokurssilleni - Simplify to Super-.

Tiivistys on täynnä linkkejä aikaisempiin teksteihini, joihin voit tutustua rauhassa ajan kanssa.

1. Happo-emäs -tasapaino, josta kirjoittelin ensimmäisen kerran tässä. Oleellista on syödä=lisätä=ainakin triplata nykyiset vihreät kasvikset, jotta pääsisimme kehossamme olevasta ylihappamuudesta eroon, joka aiheuttaa mm. ylipainoa ja muita elintasosairauksia. Vihreät ovat emäksisöiviä ja sisältävät elintärkeää lehtivihreää.

Helppo keino happamuuden vähentämiseen on lisätä ruokavalioon päivittäinen vihersmoothie, joka vaan toimii!

2. Luomusta ja ruoan jalostamisesta olen kirjoitellut monessa yhteydessä, hyvä herätys on loistava Michael Pollanin "Oikean ruoan puolesta". Pääpointtina luomussa on se, että soluillamme on suuri mineraalipuutos johtuen rappeutuneesta maaperästä, jolla suurin osa ruoastamme tuotetaan. Luomumaaperässä kasvatetussa ruoassa mineraaleja on enemmän, emmekä saa kehoomme erilaisia tehoviljelyssä käytettäviä myrkkyjä, jotka aiheuttavat ties mitä. Luomutuotteissa myös lisäaineita on minimaalisempi määrä tai ei ollenkaan. Luomua puoltavia tutkimuksia on myös laajasti saatavilla. Ruoan väärentämistietoa myös tässä postauksessani.

Osta siis ainakin suurin osa ja eniten käyttämästi ruoka luomuna, kuten maito, liha, viljat, pähkinät...Mielellään kaikki. Vältä pitkälle jalostettua pika- ja tehdasruokaa.

3. Lisää rasvoja!!!! Rasvaa ei enää pidä pelätä - päinvastoin! Hyvälaatuinen rasva on elintärkeä aineenvaihduntaprosessillemme sekä aivotoiminnoillemme. Liian vähäinen rasvan käyttö voi olla syynä monille vaivoille ja etenkin vatatyyppien tulisi kiinnittää asiaan huomiota.

4. Lisää superfoodeja. Luonnollisia lisäravinteita. Huikeat ravintoarvot. Helppoa ja niin herkullista!

5. Raakaravinto on varmasti tulevaisuuden juttu. Itse en voi olla uskomatta sen mahdollisuuksiin. Raakaravinnossa on jotain, oli se sitten entsyymit, elävä elämä tai energia. Kokeile ja usko! Tässä ketjussa lukuisia raakaravintoreseptejä.

Tässä ketjussa lisää ravintoväittämiä sisältäviä tekstejäni.

Ravinto on siis yksi ja tärkeä osa-alue, millä pystymme merkittävästi vaikuttamaan terveyteemme, sairauksien ehkäisyyn ja jopa täydelliseen terveyteen (jota ei voi edes mitata!). Kuitenkin myös muut seikat ovat tärkeitä huomioitavia, koska ihminen on kokonaisvaltainen olento ja vaikka kuinka yrittäisimme syödä viimeisen päälle oikein, voimme pilata koko homman esim. stressillä.

Fyysisen kehomme puhdistamisen lisäksi, tulisi huomioida myös muut seikat. Yhtä lailla meidän tulisi puhdistaa mielemme, joka saa meidät tekemään kaikki valintamme. Tärkeää olisi tiedostaa se, että emme ole yhtä, kuin pinnallinen mielemme ja pyrkisimme palauttamaan se "kadotetun" yhteyden syvemmälle kehoomme. Tässä ihanteellisessa tilassa elämme hetkessä, olemme stressittömiä ja teemme automaattisesti oikeita valintoja itsellemme, niinkuin lapsena. Kokonaisvaltaiseen tasapainoon sekä suoranaisesti mm. happo-emäs tasapainoon vaikuttavat myös mm. nämä asiat.

6. Konkreettisiä vinkkejä ovat ainakin säännöllinen meditointi sekä hengittäminen isolla H:lla.

7. Ennaltaehkäisevästä lääketieteestä ayurvedasta saa myös hyviä apuja itsensä ymmärtämiseen ja kokonaisvaltaiseen hoitamiseen. Tee kehotyyppitesti ja katso löydätkö kuvauksesta itsesi, hoidossani vielä kattavampi testi. Tässä muut ayurveda-aiheiset tekstini.

Kaikkein tärkeintä olisi tiedostaa se, kuinka rakennamme uusia soluja JATKUVASTI ja että meissä itsessämme on kaikki mahdollisuus MUUTOKSEEN ja parempaan minään. Vastuu eli pallo on siis täysin meillä itsellämme! Mikä on sinun uuden vuoden lupauksesi?Meillä on nyt ennennäkemätön mahdollisuus ja kaikki parhaat työkalut ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa käytössämme tehdäksemme itsestämme täysin terveitä tai jopa superihmisiä. Aion tehdä kaikkeni jakaakseni tätä tietoa myös tulevana vuonna. Räjähdyksiä on havaittu jo muuallakin kuin uudenvuoden taivaalla. Nämä toisenlaiset raketit ovat sisällämme ja muuttavat lievästi sanottuna kaiken...

Uusia linkkejä:

Haastatteluni Ollin kanssa aamulehdessä
Pieniä Asioita - blogissa on juttu Ayurvedahoidostani
Kirsi Rannolta (joka siis on ravintokurssillani) tulee jatkuvalla syötöllä loistavia pohdintoja ja lainauksia:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tarkastele, peilaa, opi...